- Konu Sahibi LivreAmour
-
Haklısın abla. Bu adamın beni bu kadar çok sevdiğini bilmesem, hissetmesem çıkıp gideceğim ama bana karşı o kadar naif ve sevgi dolu ki ; ama ailesi söz konusu olunca içinden başka biri çıkıyor.Evliliklerde kayınvalide, görümce, hatta elti problemi yaşanabilir, bunu yaşayan çok kadın olduğunu hem çevremden hem de forumdaki konulardan biliyorum ama çoğunda ana mesele eş.
Eğer eş olayları iyi analiz edip eşiyle ailesi arasındaki saygıyı dengeleyemiyorsa, kayınvalide, görümce, elti dilediğini yapma, söyleme hakkını buluyor kendinde.
Sizde de yaşanan bu, eşiniz sizi gerçekten tanıyor olsaydı, kayınvalideniz isterse bal küpünden çıkmışcasına tatlı dilli görünsün, eşiniz sizin anlattıklarınıza, ispatladıklarınıza kayıtsız kalmaz doğruluk payı olduğunu düşünürdü.
Kusura bakmayın ama eşiniz gözünü kulağını size kapatmış benim ailem yapmaz'a bağlamış, eşimin söyledikleri ya gerçekse fikrine tümüyle kapalı.
Ailesi boşanmanızı istiyormuş, bunu eşinize de söylemişlerdir, direkt söylemeseler de ima etmişlerdir, ki yazdıklarınızdan sizinle ilgili düşüncelerini eşinize aktardıkları belli, ailesinin laflarıyla size karşı dolan, onların sözüyle hareket ederek ne söyleseniz hakaret sayan bir eşiniz varken, yuvanızı bozan ne kayınvalideniz, ne görümceniz, bu yuvayı bozan eşiniz, zira kadın ya da erkek eşler ailelerine saygı duyarken, evlerinin eşleriyle özel alanları olduğunu, bu alana ailelerin bile karışamayacağını, eşlerine saygı duyulması gerektiğini net bir biçimde gerek sözleri gerek davranışlarıyla göstermezlerse, o evde 2 kişilik değil ailelerinde dahil olduğu epey kalabalık bir evlilik yaşanır ve sonu hüsranla biter.
Arkadaşlar; stratejik olmak sonradan öğrenilirmi sizce ? Mühendisim, 3. Üniversitemi okuyorum bu yıl. Ciddi projelerde çalıştım, çok yönlü-dolu-birikimli insanlarla tanıştım-çalıştım ama hep düz, net, dürüst ve açık kartlı davrandım. Ayıya dayı diyemiyorum köprüyü geçene kadar; yıkılsın köprü diyorum. Şöyle bir sorun var ama; eşimin ailesi korkunç kurnaz, stratejik, planlı kötülük peşinde olan insanlar. Ben bu derece planlarla başedemiyorum; sanırım artık pes edeceğim. Eşimde görmüyor-farketmiyor yaptıklarını çünkü.
Kız Allah seniyani mühendislik projelerinde stratejik düşünme kısmından girip görümcenin kv'nin stratejilerine geçişte biraz afalladım doğrusu : D
Ne bileyim bir gelin görümce çekişmesi ne kadar strateji gerektirir ki
İşyerinde ben de aynı tutum içindeydim, alayı gelsin hepsiyle başederim de; içten pazarlıklı-ruhu kötülükle beslenen bir eş ailesi ile başedemiyorum. Tükendim artık. Nasıl anlattıysam, nasıl uğraştıysam da fayda etmedi. İyiden güzelden huzurdan anlamıyorlar. Beni yönetemediği için kv de sürekli eşimi dolduruyorHer durumda yikilsin kopruler demek cok akillica bir davranis degil.
Isyerimde oyle kotu niyetli, fesat, dalkavuk takim arkadaslarim var ki... Cok duz olsam firmayi terk eder giderdim ama emeklerim, hedeflerim var. Ortami bu insanlara birakir miyim? Emeklerimi bu insanlar icin heba eder miyim? Sabir, azami mesafe ve caliskanlikla ilerliyorum ve isimi de sevdigim icin bu yaklasimimin tohumlarini cok guzel aliyorum.
Daha iyi sartlarda baska bir firmaya gectigimde ayni profilde insanlarin olmayacagini soyleyebilir miyiz? Hayir. Bu tip insanlar her yerde ve bazi seylerle mucadele etmeyi bilmek gerekiyor. Kopruleri yikmak en kolayi.
Keşke sadece öğrenci olarak kalsaydın , okurken zor oluyordur evlilik. Mesafe koyman lazım yok mesafe vs konulacak gibi değilse kendini çok yıpratma , çocuk yok nihayetinde bitir bu toksik ilişkiyi .Arkadaşlar; stratejik olmak sonradan öğrenilirmi sizce ? Mühendisim, 3. Üniversitemi okuyorum bu yıl. Ciddi projelerde çalıştım, çok yönlü-dolu-birikimli insanlarla tanıştım-çalıştım ama hep düz, net, dürüst ve açık kartlı davrandım. Ayıya dayı diyemiyorum köprüyü geçene kadar; yıkılsın köprü diyorum. Şöyle bir sorun var ama; eşimin ailesi korkunç kurnaz, stratejik, planlı kötülük peşinde olan insanlar. Ben bu derece planlarla başedemiyorum; sanırım artık pes edeceğim. Eşimde görmüyor-farketmiyor yaptıklarını çünkü.
Üzgünüm ama birinin de bunu size söylemesi gerek o adam sizi o kadar çok sevmiyorHaklısın abla. Bu adamın beni bu kadar çok sevdiğini bilmesem, hissetmesem çıkıp gideceğim ama bana karşı o kadar naif ve sevgi dolu ki ; ama ailesi söz konusu olunca içinden başka biri çıkıyor.
Seviyorum ama mutsuzum, mutsuzken de mutlu edemiyorum.Keşke sadece öğrenci olarak kalsaydın , okurken zor oluyordur evlilik. Mesafe koyman lazım yok mesafe vs konulacak gibi değilse kendini çok yıpratma , çocuk yok nihayetinde bitir bu toksik ilişkiyi .
İradesine müdahale olduğunu düşünüyorum ben artık, yani ortada olan doğrular ayan beyanken görememek nasip işi değil. Yapıyorlardır birşeyler ki kaç kere kulağıma da geldi, artık o kadarını söyleyemedim eşime. Kendi hatalarımıda görüyorum şimdi geriye çekilip bakınca. Çok fazla üstüne gittim, eşim anlamamazlıktan gelip inkar ettikçe ne yapıyorlarki ya da ne yapmıyorlarki dedikçe direttim. Bunu nasıl görmezsin yaaaaa diyerek günlerce mevzu ettim. Ama bunu onu kırmak, ailesinin üstüne salmak için yapmadım allah şahit... “Benim karım o sevmesenizde saygı göstermek zorundasınız” demeliydi, bunu demesini bekledim ama o görümcemin bana yaptığına tepkisiz kaldı. İnsan ne kadar güçlü kariyerli karakterli olsa da eşinin kanatlarının altını bir istiyor. O güveni istiyor.Üzgünüm ama birinin de bunu size söylemesi gerek o adam sizi o kadar çok sevmiyor
size karşı sevgi ve naiflik dolu oluşu da bakın bir yere kadar
gerçek sevgi öyle mi ?
empati yapın bakalım sizin aileniz onun ailesinin size yaptıklarını ona yapsa siz müdahele etmez mısınız?
gerçekten sevdiğiniz için üzulmesine kiyamazsınız
Ee bu durumda hani nerede onun sevgisi?
Arkadaşlar; stratejik olmak sonradan öğrenilirmi sizce ? Mühendisim, 3. Üniversitemi okuyorum bu yıl. Ciddi projelerde çalıştım, çok yönlü-dolu-birikimli insanlarla tanıştım-çalıştım ama hep düz, net, dürüst ve açık kartlı davrandım. Ayıya dayı diyemiyorum köprüyü geçene kadar; yıkılsın köprü diyorum. Şöyle bir sorun var ama; eşimin ailesi korkunç kurnaz, stratejik, planlı kötülük peşinde olan insanlar. Ben bu derece planlarla başedemiyorum; sanırım artık pes edeceğim. Eşimde görmüyor-farketmiyor yaptıklarını çünkü.
Genelde iş hayatında strateji kullanmak gerekir çünkü... Aile ve sosyal hayatını strateji üzerine kurup planlı yaşamıyorum ben, siz öyle yaşıyorsunuz sanırım ? Mesleki başarımdan bahsetmedim, örnek verdim sadece. Bu sizi neden rahatsız ettiMesleki basarilarinizi kutlarim. Insallah daim olur.
Ancak sosyal anlamda hamsiniz, pismeniz gerekiyor. Ayiya dayi diyin demiyorum asla. Gorumceyle kv ile sorun var. Haklisinizdir da. Ama bu konuya mesleki basari katmak niye? Gunluk hayatinizda sosyal iliskilerinizi de böyle mi kuruyorsunuz?
Genelde iş hayatında strateji kullanmak gerekir çünkü... Aile ve sosyal hayatını strateji üzerine kurup planlı yaşamıyorum ben, siz öyle yaşıyorsunuz sanırım ? Mesleki başarımdan bahsetmedim, örnek verdim sadece. Bu sizi neden rahatsız etti
insan kendisini kandırmak istemeye görsün bunun için o kadar kolay sebepler bulabiliyor kiİradesine müdahale olduğunu düşünüyorum ben artık, yani ortada olan doğrular ayan beyanken görememek nasip işi değil. Yapıyorlardır birşeyler ki kaç kere kulağıma da geldi, artık o kadarını söyleyemedim eşime. Kendi hatalarımıda görüyorum şimdi geriye çekilip bakınca. Çok fazla üstüne gittim, eşim anlamamazlıktan gelip inkar ettikçe ne yapıyorlarki ya da ne yapmıyorlarki dedikçe direttim. Bunu nasıl görmezsin yaaaaa diyerek günlerce mevzu ettim. Ama bunu onu kırmak, ailesinin üstüne salmak için yapmadım allah şahit... “Benim karım o sevmesenizde saygı göstermek zorundasınız” demeliydi, bunu demesini bekledim ama o görümcemin bana yaptığına tepkisiz kaldı. İnsan ne kadar güçlü kariyerli karakterli olsa da eşinin kanatlarının altını bir istiyor. O güveni istiyor.
Ben kendimi zaten savunduğum için 6 aydır konuşmuyoruz zaten. Nereden biliyorsunuz yapmayacağımı. Beni nişanlandığımdan beri avucunun içine alıp yönetemediği için bunca hırslı. Sorun orada. Beni güdemiyor bu da onu delirtiyor.insan kendisini kandırmak istemeye görsün bunun için o kadar kolay sebepler bulabiliyor ki
mesela bakın söylediğinizi son günlerde çok duydum bir şeyin gerçek sebebini ya da bir insanın gerçek yüzünü görmek istemeyen direk bu iradeye müdahale dediğimiz 4 harfli olaya bağlıyor aslında öyle bir şey yok karşıdaki tiynetsiz
ne mi yapmalısınız söylüyorum tabii yapmayacaksınız biliyorum da hani çözümü var anlamında söylemek istiyorum belki bir başkası okur o yapar
evvela eşinizden bu yöndeki bütün beklentilerinizi sıfıra indireceksiniz
o sizi savunmaz o sizi tutmaz o sizi %100 haklı bile olsanız ailesinin yanında haklı bulmaz
siz Kendi kendinize içinizden şunu söyleyeceksiniz ona "sen hakkaniyetli bir not verici değilsin benim de senin vereceğin nota ihtiyacım yok "
Bu aşamadan sonra da ( elbette ki kavga vesaire çıkarmadan) canınızı sıkan herhangi bir tavır davranış gördüğünüzde ya da bir şey duyduğunuzda bizzat bakın bu çok önemli bizzat karşılığını siz vereceksiniz
Saygı çerçevesinde gerekirse gülerek şakaya vurarak
Sınırlarinizi ince ince çizeceksiniz böylece eşinize de gerek kalmayacak siz de kendinizi savunmuş olacaksınız bu paradoksda bitmiş olacak
Hayat stratejiyle değil yaşayarak öğrenilir .Bazı insanlarla olmuyorsa olmuyordur uzaklaşırsın .Şayet seni üzen eşinin ailesi bile olsa .Eşte seviyorsa zaten karısını baskılamaz zorlamaz .Ha kendi ailesiyle iyi olsun varsın .Çokta şikayetçi şekilde ailesi konusunda dır dır etmekte yanlış .Hoşuna gitmeyen şeylerini söylersin mesafe koymak istediğini belirtirsin olur biter .Bence en büyük yanlışın eğitimini tamamlamadan evlilik gibi zor bir sorumluluğa girmen olmuş .Ayrıca adam 2 yıldır işsiz .Neden ?iki yıldır iş bulmak için çabalaması evin sorumluluklarını alması gerekmez mi ?Bütün sorumluluğu sana yüklenmek ne kadar etik .Eşin ne kadar seviyor bu ise tartışılır .Konu ailesine gelince içinden başka biri çıktığından bahsetmişsin.Bu mu ?gerçek sevgi .Hayatımızın bir tarafında başarılı olmamız ikili ilişkiler ve her alanda başarılı olmamız anlamına gelmiyor maalesef.Yaşayarak ,görerek zaman zaman acılarla öğreniyoruz bazı şeyleri.Stratejik oyunlarla ancak bir yere kadar gidilir .Fakat çıktığın nokta tepe taklak çakılmana da neden olabilir .Etki tepkiyi getirebilir .Arkadaşlar; stratejik olmak sonradan öğrenilirmi sizce ? Mühendisim, 3. Üniversitemi okuyorum bu yıl. Ciddi projelerde çalıştım, çok yönlü-dolu-birikimli insanlarla tanıştım-çalıştım ama hep düz, net, dürüst ve açık kartlı davrandım. Ayıya dayı diyemiyorum köprüyü geçene kadar; yıkılsın köprü diyorum. Şöyle bir sorun var ama; eşimin ailesi korkunç kurnaz, stratejik, planlı kötülük peşinde olan insanlar. Ben bu derece planlarla başedemiyorum; sanırım artık pes edeceğim. Eşimde görmüyor-farketmiyor yaptıklarını çünkü.
Eğitimimi tamamlamadan mı ? Kullanıcı karıştırmış olabilirmisiniz, mühendisim ben, ikinci üniversitemi okuyorum şuan.Hayat stratejiyle değil yaşayarak öğrenilir .Bazı insanlarla olmuyorsa olmuyordur uzaklaşırsın .Şayet seni üzen eşinin ailesi bile olsa .Eşte seviyorsa zaten karısını baskılamaz zorlamaz .Ha kendi ailesiyle iyi olsun varsın .Çokta şikayetçi şekilde ailesi konusunda dır dır etmekte yanlış .Hoşuna gitmeyen şeylerini söylersin mesafe koymak istediğini belirtirsin olur biter .Bence en büyük yanlışın eğitimini tamamlamadan evlilik gibi zor bir sorumluluğa girmen olmuş .Ayrıca adam 2 yıldır işsiz .Neden ?iki yıldır iş bulmak için çabalaması evin sorumluluklarını alması gerekmez mi ?Bütün sorumluluğu senin yüklenmek ne kadar etik .Eşin ne kadar seviyor bu ise tartışılır .Konu ailesine gelince içinden başka biri çıktığından bahsetmişsin.Bu mu ?gerçek sevgi .Hayatımızın bir tarafında başarılı olmamız ikili ilişkiler ve her alanda başarılı olmamız anlamına gelmiyor maalesef.Yaşayarak ,görerek zaman zaman acılarla öğreniyoruz bazı şeyleri.Stratejik oyunlarla ancak bir yere kadar gidilir .Fakat çıktığın nokta tepe taklak çakılmana da neden olabilir .Etki tepkiyi getirebilir .
Ben eğitim hayatınız bitmeden evlendiğinizi düşündüm .Çünkü bu şekilde evlenenlerde olabiliyor .Cevap üslubunuza gelince son derece saygısız .O kadar yazılandan takılıp kaldığınız sadece bu nokta olmuş .Eğitimimi tamamlamadan mı ? Kullanıcı karıştırmış olabilirmisiniz, mühendisim ben, ikinci üniversitemi okuyorum şuan.
Saygısız mı ? Neresi saygısız mesela ? Düşünerek yorum yapmışsınız-okuyarak yapsaydınız keşke.Ben eğitim hayatınız bitmeden evlendiğinizi düşündüm .Çünkü bu şekilde evlenenlerde olabiliyor .Cevap üslubunuza gelince son derece saygısız .O kadar yazılandan takılıp kaldığınız sadece bu nokta olmuş .
Yazdıklarınızı ve diğer üyelerin yorumlarını da tek tek okudum .Ayrıca şu an 2. değil 3. Üniversitede okusanız hali hazırda hâlâ eğitiminiz devam ediyor .Kullanıcı tabiri yerine üye demek zor olmasa gerek .Hani haddinizi bilin kullanıcı ben Mühendisim tarzındaki üslubunuz bana saygısızca geldi açıkçası .Saygısız mı ? Neresi saygısız mesela ? Düşünerek yorum yapmışsınız-okuyarak yapsaydınız keşke.
Kullanıcı ve üye aynı şey zatenYazdıklarınızı ve diğer üyelerin yorumlarını da tek tek okudum .Ayrıca şu an 2. değil 3. Üniversitede okusanız hali hazırda hâlâ eğitiminiz devam ediyor .Kullanıcı tabiri yerine üye demek zor olmasa gerek .Hani haddinizi bilin kullanıcı ben Mühendisim tarzındaki üslubunuz bana saygısızca geldi açıkçası .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?