Stres ve yeni iş

aynısı ilk iş yerimde başıma geldi. hatır gönüllü bir durum yoktu ortada ama öyleydi. işleri hızlı yapmak gibi bir hata yaptım. sonra bana bi tükenmişlik geldi, yetişemez oldum. bir de güzel fırça yerdim patrondan yetişemiyorum, performansım düştü vs diye. ama salaklık bendeydi işte. sonra dayanamadım istifa etmek istedim. e biz seni seviyoruz biraz daha dur düzelir falan dediler. bir hafta sonra kendisi çıkardı :KK70: şaka gibi. en son sağlığım bozuldu stresten, salonda ailenin göz önünde durduk yere fenalaşıp ailemin yüreği ağzına gelince kendi kendime bu iş buraya kadarmış dedim.

şimdi akıllandım artık mevcut iş yerimde zamanlama olayına dikkat ediyorum. bir de en başından böyleyim burada zira sürekli dirsek temasında çalıştığım çocuk hiçbir işi aceleye getirmiyor. ben de ilk zamanlar kendi kendime diyordum ki bu çocuk niye buna bu kadar zaman ayırdı acaba vs diye. meğer olay buymuş :KK70: bir anımı anlatayım da ibret olsun :KK70:

benim bu dirsek temasındayız dediğim çocuk adı x olsun askere gidince 1 ay kadar işlerine ben baktım. kendi işlerimin dışında onun işleri meğer ne kadar azmış. aslında o dönem öyleydi desek daha doğru olur sonradan o da yoğunlaştı. neyse işte ay başı geldi raporlar verilecek. ben raporların tamamını 2 günde verdim. koordinatör bana demez mi sen raporları 2 günde verdin teşekkür ederim hızın için, biz bu raporları x'ten bir haftada zar zor alırdık diye :KK70: sonra anladım tabi yaptığım hatayı. meğer racon buymuş, o hep öyle alıştırmış. ben de o olaydan sonra ekstra dikkat ediyorum kendi işlerimin süresine.

mesela bir müşteri var maşallah her işi acil. baktım çok yüz buldu, biraz frenledim mesela acil bile dese başka aciller de var deyip en azından zaman kazanmaya çalışıyorum. mesela mesai dışı sürekli bişeyler isteyen biri var, bir yaptım iki yaptım baktım o salladığı için ben mesai dışı çalışmak zorunda kalıyorum. mesai dışı ulaşma olayına mesafe koydum. insanlarda x nasıl olsa yapar, x nasıl olsa halleder, x'e her zaman ulaşırız gibi bir algı yaratmamak lazım. o zaman karşınızdaki de size göre şekil almak zorunda kalıyor. ben mesai dışı x'e ulaşamıyorsam ve bu yüzden iş sarkıyorsa o zaman planlamamı ona göre yapayım mesai dışına kalmasın diye kasmaya başlıyorlar bu defa. misal sadece.

eğer tatil zamanlarında ulaşılamadığınız için sorun çıkar diye düşünüyorsanız, size ulaşamadıkları zaman bahaneler öne sürün o zaman kimse bişey de diyemez. aramalara, mesajlara çok geç dönün. uyuyordum, dışarıdaydım, araba kullanıyordum, pc başında değildim gibi gibi bin tane insani gerekçe var. evet açıklama yapmak zorunda kalmak iğrenç bişey ama en azından bir süre sonra açıklama yapmaya gerek dahi kalmaz. ben geçen akşam öyle yaptım yani gayet de dizi keyfi yapıyordum, baktım arıyorlar açmadım, mesaj da gelmiş bakmadım dönmedim. 1 saat sonra gruba bi baktım başkası halletmiş zaten. bana ne?? ama ne yazdım gruba. mesajları yeni gördüm, araba kullanıyordum telefona bakamadım. halletmişsiniz elinize sağlık.

bu kadar.

Bir hafta sonu aniden ve acelesi asla olmayan bir tasarım istendi aniden ben de ailemin yanında ve bilgisayarım yoktu yanımda. Bu ifade ettim işten kovulmakla tehdit edildim. Ben de cuma gününden söyledim siz istemediğiniz için yapmadıö hafta sonu da iş planlamıyorum dilerseniz pazartesi işe gidince yaparım dilerseniz pazartesi birini bulabilirsiniz gibi ters bir cevap vermiştim.
Çünkü alışmışlardı haftaiçi haftasonu akşam sabah gece hasta demeden iş yaptırmaya. Hastanede yattığım gün raporu gönderdim telefonum kapalı aileme ulaşıp şu iş yapılacak dendiğini bilirim. Rapor aldığım için de suçlu olurdum. Ay ne günlerdi ya. Allah iyi bir iş nasip etsin tekrar ama artık akıllandım.

Ben bu işe yapmak istediklerimi yapmak, heveslerimi almak için girdim. Hep gitmek istediğim resim kursuna gitmek gibi.. küçük ama maddiyatı zorlayan heveslerim vardı.. inanın şuan 1 saat telefona bakmasam kalay yiyorum. 20 günde isten ayrılsam kötü bir izlenim olur cv mde diye hergün ağlayarak eve geliyorum.( Bu arada tam özel sektör değil kimliğim anlaşılmasın diye şirket dedim gerçi özel de farksız)

belediyede mi çalışıyorsunuz?

Bir hafta sonu aniden ve acelesi asla olmayan bir tasarım istendi aniden ben de ailemin yanında ve bilgisayarım yoktu yanımda. Bu ifade ettim işten kovulmakla tehdit edildim. Ben de cuma gününden söyledim siz istemediğiniz için yapmadıö hafta sonu da iş planlamıyorum dilerseniz pazartesi işe gidince yaparım dilerseniz pazartesi birini bulabilirsiniz gibi ters bir cevap vermiştim.
Çünkü alışmışlardı haftaiçi haftasonu akşam sabah gece hasta demeden iş yaptırmaya. Hastanede yattığım gün raporu gönderdim telefonum kapalı aileme ulaşıp şu iş yapılacak dendiğini bilirim. Rapor aldığım için de suçlu olurdum. Ay ne günlerdi ya. Allah iyi bir iş nasip etsin tekrar ama artık akıllandım.
e tamam kovmakla tehdit etmişler ama kovmamışlar sonuçta, öyle değil mi? o saçma gözdağlarını yapıyorlar maalesef. ben zamanında berbat bir reklam ajansında çalıştım, 2 tasarımcımız vardı ikisinden de evden iş istemezlerdi mesela. her yer aynı değil. işte en başından sınır koymak lazım. özelde bu kadar yapamıyorlar ama, deneyim varsa, yaptığın işten genelde memnunlarsa, uyumlu biriysen bu kadar suyunu çıkaramıyorlar.

Öncelikle aynı anda bir kaç şeye odaklanamam önyargınızı yıkın

İşinizin gün içinde değişebileceğini kabul edin zira hayatta her şey bir saniyede değişir

İşim gereği sabah a bitecek diye planlarken z ye kadar iş yapıp a nın geceye kaldığı olur zira aciliyet vardır

Sabah 08.45 ye bir iş arkadaşımıza gelen bir özel telefon ile 20 kişilik ofisin tüm gün planını değiştirdiğimizi bilirim

Hayat statik değil ben şunu yapacaktım kafamda sadece o var diyemeyiz

Kıyafetimizde dahi b planı olması gerektiğini öğrendim ben çalışma hayatında

Br gün ofisten hiç çıkmayacaktım, normalde mini etek elbise giymem o gün heves edip giydim, ofisten çıkmayacağım, tüm ofis ekstra tembihli çıkılmayacak patron talimatı

Bir telefon ve kendimi sokakta buldum, en son amirim elindeki sigarasını elbiseme sürüp azıcık yaktı kurumun bahçesinde

Biraz sonra arkadaşın çantasından çıkan ağrı kesici için adamın birine su açıyordum, işin komedisi ben kendi suyumu başkasına açtırırdım o sıralar

Uzatmayayım birkaç saat bu kişilerle ofiste oturduk muhabbet ettik vs ve en son İrlandalı müşteri ile bir aracın arka koltuğunda buldum kendimi mini elbisem ile

Gömülen koltukta montumu battaniye yaptım kendime

O günden sonra bir de b kıyafeti olması gerektiği nasılsa çıkmam diye bir şey olmadığını öğrendim

Daha yolun başındasınız, alışırsınız, önceden planlamayı da yönetirsiniz

Haftasonu olan etkinlik Cuma akşama kalmamalı zaten, tüm hafta o organizasyon halledilmeli

Devlet kurumlarında her işi son dakikaya bırakma vardır en azından bildiğiniz işleri son ana sıkıştırmayın

Pazartesi önümüzdeki haftasonu için gerekli planı, yazışmayı, iş ne gerektiriyorsa onu yapın, Perşembe son halini verin, haftasonu organizasyonu sizi germesin

Bu onlar bekar ben evliyim vs diye düşünmeyin, iş ve özel hayatınızı ayırın

Onlar umursamamış siz de umursamayın

Kolay gelsin

e tamam kovmakla tehdit etmişler ama kovmamışlar sonuçta, öyle değil mi? o saçma gözdağlarını yapıyorlar maalesef. ben zamanında berbat bir reklam ajansında çalıştım, 2 tasarımcımız vardı ikisinden de evden iş istemezlerdi mesela. her yer aynı değil. işte en başından sınır koymak lazım. özelde bu kadar yapamıyorlar ama, deneyim varsa, yaptığın işten genelde memnunlarsa, uyumlu biriysen bu kadar suyunu çıkaramıyorlar.

Yani çok geçmeden ben çıktım :D
Aslına bakarsak benim çalıştığım yerde memnun olduklarına çok daha baskı yapıyorlardı daha iyisini alabilmek için ama oldu geçti gitti.

Bu arkadaşta elbette alışacak çalışmak kolay değil özel de hiç değil.

1 senelik boşluktan sonra 20 günde alışamazsınız zaten. Parasızlık ve stres mi iş ve stres mi onun kararını verin sonra devam edin derim. Tabi şahsi kanaatim şu an mevcut işini bırakmak için aklını peynir ekmekle yemesi lazım insanların. Tünelin sonu hiç iyi bi yere çıkmayacak çünkü.

Merhaba arkadaşlar bir ufak iş konusuyla karşınızdayım. 1 seneye yakındır çalışmıyorum. Önceden çalıştığım yerde 4 senelik deneyimim vardı. Grafik tasarımcıyım. Korona yüzünden şirket kapandı. Çeşitli yerlere başvurdum ve yeni bir işe girdim. Şirketin sahibini tanıyorum o yardımcı oldu.

Yaklaşık 20 gündür çalışıyorum. Ama bir türlü uyum sağlayamıyorum. Öncelikle grafik tasarım dışında iş tanımım değişti. Yanında bir çok işte yapıyorum. (halkla ilişkiler, organizasyon, müşteri ilişkileri gibi) Hafta sonum yok. 5 te çıkmam gerekiyor ama 6 - 6:30' ta çıkıyorum. Eve gelince kalan işleri devam ettiriyorum. Haftasonuda bazen şirkete gittim bazen evden ama her haftasonum işle dolu...

Ücreti asgarinin 1 tık üstü. Yemege yola para veriyorlar. Ve sürekli üstümde kendini kanıtla hadi baskısı var. Ben sessiz sakin bir insanım sürekli yırtık ol şunu bağla, reklam kap vs vs... bilmiyorum her sabah midem bulanarak işe gidiyorum. Sürekli hatalar yapıyorum kendimi de rezil ediyorum. Yanımda çalışan arkadaşta stres yaptırıyor bizi yakarlar yalnış yapma vs vs diye yoruldum valla 20 günde. Ne yapmalıyım? Geçermi ? sizde böyle hatalar , böyle zorluklar yaşadınız mı? Kalbim ağzımda sürekli... pazartesi gelmesin istiyorum..
Cok Ihtiyaciniz yoksa cikin. Bu zihniyet degismez. Tasarimciysaniz bence kendinizi gelistirin yeni programlar ogrenin, ornegin 3d bilmiyorsaniz onu ogrenin vs. iyi bir tasarimci freelance olarak yurtdisina is yapip bu maasin 3-4 katini cok rahat kazanir.

bu tarz her isi yapmanizi bekleyen yerlerde kendinizi gelistiremezsiniz, ayrica isten sogudunuzla kalirsiniz. Tasarimci pazarlama yapar mi ne alaka yani

Cok Ihtiyaciniz yoksa cikin. Bu zihniyet degismez. Tasarimciysaniz bence kendinizi gelistirin yeni programlar ogrenin, ornegin 3d bilmiyorsaniz onu ogrenin vs. iyi bir tasarimci freelance olarak yurtdisina is yapip bu maasin 3-4 katini cok rahat kazanir.

bu tarz her isi yapmanizi bekleyen yerlerde kendinizi gelistiremezsiniz, ayrica isten sogudunuzla kalirsiniz. Tasarimci pazarlama yapar mi ne alaka yani
Bende bunu düşündüm hatta açıktan web tasarim okuyorum. Kurslarına gidiyorum. Bulunduğum il de Web tasarim vs ihtiyacı az . Freelance işte yapiyordum ama akmasa da damladı . Yurtdışı freelance is yapma isleride inanılmaz zorlaştirildi.

Öncelikle aynı anda bir kaç şeye odaklanamam önyargınızı yıkın

İşinizin gün içinde değişebileceğini kabul edin zira hayatta her şey bir saniyede değişir

İşim gereği sabah a bitecek diye planlarken z ye kadar iş yapıp a nın geceye kaldığı olur zira aciliyet vardır

Sabah 08.45 ye bir iş arkadaşımıza gelen bir özel telefon ile 20 kişilik ofisin tüm gün planını değiştirdiğimizi bilirim

Hayat statik değil ben şunu yapacaktım kafamda sadece o var diyemeyiz

Kıyafetimizde dahi b planı olması gerektiğini öğrendim ben çalışma hayatında

Br gün ofisten hiç çıkmayacaktım, normalde mini etek elbise giymem o gün heves edip giydim, ofisten çıkmayacağım, tüm ofis ekstra tembihli çıkılmayacak patron talimatı

Bir telefon ve kendimi sokakta buldum, en son amirim elindeki sigarasını elbiseme sürüp azıcık yaktı kurumun bahçesinde

Biraz sonra arkadaşın çantasından çıkan ağrı kesici için adamın birine su açıyordum, işin komedisi ben kendi suyumu başkasına açtırırdım o sıralar

Uzatmayayım birkaç saat bu kişilerle ofiste oturduk muhabbet ettik vs ve en son İrlandalı müşteri ile bir aracın arka koltuğunda buldum kendimi mini elbisem ile

Gömülen koltukta montumu battaniye yaptım kendime

O günden sonra bir de b kıyafeti olması gerektiği nasılsa çıkmam diye bir şey olmadığını öğrendim

Daha yolun başındasınız, alışırsınız, önceden planlamayı da yönetirsiniz

Haftasonu olan etkinlik Cuma akşama kalmamalı zaten, tüm hafta o organizasyon halledilmeli

Devlet kurumlarında her işi son dakikaya bırakma vardır en azından bildiğiniz işleri son ana sıkıştırmayın

Pazartesi önümüzdeki haftasonu için gerekli planı, yazışmayı, iş ne gerektiriyorsa onu yapın, Perşembe son halini verin, haftasonu organizasyonu sizi germesin

Bu onlar bekar ben evliyim vs diye düşünmeyin, iş ve özel hayatınızı ayırın

Onlar umursamamış siz de umursamayın

Kolay gelsin
Aslında is planida yaptım. Mesela o gun broşür vs vs yapılması isteniyor onu yapıyorum acil deniyor aynı anda gazete ve başka birsey daha. Birinin onaylanması aksamı buluyor yada revizesi. Sonra tak en üst bir etkinlik istiyor, cuma saat 5 te . Pazartesi bakıcam diyor haftasonu toplantılar... yani plan ve programla ilerleyemedim şu 20 günde. Her gelen onu sonra yap o işi bırak sonra yaparsın tarzında..

1 senelik boşluktan sonra 20 günde alışamazsınız zaten. Parasızlık ve stres mi iş ve stres mi onun kararını verin sonra devam edin derim. Tabi şahsi kanaatim şu an mevcut işini bırakmak için aklını peynir ekmekle yemesi lazım insanların. Tünelin sonu hiç iyi bi yere çıkmayacak çünkü.
Haklısınız çıkarsam bir daha nezaman iş bulurum korkusu yaşıyorum. Su donemde ilan sayısı okadar az ki bulunduğum sehirde.

Benim önceki iş yerlerinde iyi değildi bu sefer dedim iyi bir yer oda bu şekil çıktı 😔

bazı işler o söylediğiniz yırtık olma tabirini çok gerektiriyor. yani karakteriniz buna uygun değilse, kendi içinde biriyseniz o tip bir işte başarılı olmanız farklı şirketlerde de zor olur. belki de iş içeriğini doğru seçmeniz gerekir bundan sonrası için.
benim işimde o aynı anda birden fazla şeyi yapmayı gerektiriyor mesela fakat ben ilkokulda ders çalışırken bile 2 satır sosyal bilgisi okuyup sonra biraz matematik bakardım. 2 saatte biterdi tüm ödevlerim gibi.
sizin yapınız buna uygun değilse bir yandan iş bakmaya devam edin ve görüştüğünüz yerlerde iş tanımınızı, çalışma şartlarını, beklentileri net şekilde öğrenin derim.

maalesef kimse işinden memnun değil Çünkü özel sektörde ne yazık ki şartlar çok tatmin edici değil

Ve bence 4 senelik deneyimliye göre az alıyorsunuz.

Ayrıca halkla ilişkiler vs size bir şey katabilecek alan değil ki siz görev tanımınız haricinde de işler yapıyorsunuz.

Bence bir yandan yeni iş başvuruları da yapın.

Umarım huzurla çalışacağınız iyi bir iş bulursunuz.

Grafik tasarımcı olmanız büyük avantaj. Sizin yerinizde olsam evden freelance bile çalışırım. Bununla ilgili bazı web siteleri var. İşinizle ilgili ilan verin. Bir iki müşteriniz olsa size yeter zaten.
Şuanki işinizle ilgili de bence iş hayatına uzun bir süre ara verdiğiniz için başlarda adaptasyon sorunu yaşamanız çok normal ki bir de sadece kendi işinizi de yapmıyormuşsunuz. Zorluk yaşamanız tabiki normal. İş planı yapın önem derecesine göre. Biraz da ordakileri siz yönlendirin. Her işte acil olamaz herhalde değil mi?
Burası pek yönlendirebilecegim turde bir yer değil. Tam Özel sektör değil ama tam kamu da değil. Çok açmak istemiyorum kurumu okurlar falan. Amir ilişkisi var . Çok yöneticili bir yer. Sınav ve yöneticilerden birinin tanıdık olmasi vasıtasıyla girdim. Freelance 1 senede yaptım ara ara ama şuan en azından kullandığım platformlarda çok meslektaşım var. Yurtdışı işler ödeme sorunu yüzünden kapandığında dolayı. Yine yapıyorum ara ara ama sürekli müşteri kazanamadım bir türlü.

bazı işler o söylediğiniz yırtık olma tabirini çok gerektiriyor. yani karakteriniz buna uygun değilse, kendi içinde biriyseniz o tip bir işte başarılı olmanız farklı şirketlerde de zor olur. belki de iş içeriğini doğru seçmeniz gerekir bundan sonrası için.
benim işimde o aynı anda birden fazla şeyi yapmayı gerektiriyor mesela fakat ben ilkokulda ders çalışırken bile 2 satır sosyal bilgisi okuyup sonra biraz matematik bakardım. 2 saatte biterdi tüm ödevlerim gibi.
sizin yapınız buna uygun değilse bir yandan iş bakmaya devam edin ve görüştüğünüz yerlerde iş tanımınızı, çalışma şartlarını, beklentileri net şekilde öğrenin derim.
Aslında is ilanları ve mülakatlar hep grafik üzerindeydi ama ise girince böyle olmadığını gördüm. Ben daha çok iş gelsin isimi yapıyım etliye sütlüye karışmayın tarzındayim.

maalesef kimse işinden memnun değil Çünkü özel sektörde ne yazık ki şartlar çok tatmin edici değil

Ve bence 4 senelik deneyimliye göre az alıyorsunuz.

Ayrıca halkla ilişkiler vs size bir şey katabilecek alan değil ki siz görev tanımınız haricinde de işler yapıyorsunuz.

Bence bir yandan yeni iş başvuruları da yapın.

Umarım huzurla çalışacağınız iyi bir iş bulursunuz.
Teşekkür ederim inşallah bulurum ❤

Aslında is ilanları ve mülakatlar hep grafik üzerindeydi ama ise girince böyle olmadığını gördüm. Ben daha çok iş gelsin isimi yapıyım etliye sütlüye karışmayın tarzındayim.

çok bildiğim sektörler değiller ama pr veya reklam diyince aklıma çok hareketli, atak insanlar geliyor benim de. konuşup iş tanımınızı değiştirme şansınız yok mu hiç ?

Merhaba arkadaşlar bir ufak iş konusuyla karşınızdayım. 1 seneye yakındır çalışmıyorum. Önceden çalıştığım yerde 4 senelik deneyimim vardı. Grafik tasarımcıyım. Korona yüzünden şirket kapandı. Çeşitli yerlere başvurdum ve yeni bir işe girdim. Şirketin sahibini tanıyorum o yardımcı oldu.

Yaklaşık 20 gündür çalışıyorum. Ama bir türlü uyum sağlayamıyorum. Öncelikle grafik tasarım dışında iş tanımım değişti. Yanında bir çok işte yapıyorum. (halkla ilişkiler, organizasyon, müşteri ilişkileri gibi) Hafta sonum yok. 5 te çıkmam gerekiyor ama 6 - 6:30' ta çıkıyorum. Eve gelince kalan işleri devam ettiriyorum. Haftasonuda bazen şirkete gittim bazen evden ama her haftasonum işle dolu...

Ücreti asgarinin 1 tık üstü. Yemege yola para veriyorlar. Ve sürekli üstümde kendini kanıtla hadi baskısı var. Ben sessiz sakin bir insanım sürekli yırtık ol şunu bağla, reklam kap vs vs... bilmiyorum her sabah midem bulanarak işe gidiyorum. Sürekli hatalar yapıyorum kendimi de rezil ediyorum. Yanımda çalışan arkadaşta stres yaptırıyor bizi yakarlar yalnış yapma vs vs diye yoruldum valla 20 günde. Ne yapmalıyım? Geçermi ? sizde böyle hatalar , böyle zorluklar yaşadınız mı? Kalbim ağzımda sürekli... pazartesi gelmesin istiyorum..
Merhaba, Grafik tasarımcıysanız size ETSY'de dükkan açıp tasarımlarınızı digital olarak satmanızı öneririm. Belki biliyorsunuzdur bilemiyorum ama özellikle sizin gibiler için güzel bir pazar. Facebookta ETSY-Micro İhracat adında bir grup var, oraya katılırsanız neler yapmanız gerektiği konusunda çok güzel bilgiler var. Bu eziyeti çekmeyin derim. Selamlar...

Merhaba, Grafik tasarımcıysanız size ETSY'de dükkan açıp tasarımlarınızı digital olarak satmanızı öneririm. Belki biliyorsunuzdur bilemiyorum ama özellikle sizin gibiler için güzel bir pazar. Facebookta ETSY-Micro İhracat adında bir grup var, oraya katılırsanız neler yapmanız gerektiği konusunda çok güzel bilgiler var. Bu eziyeti çekmeyin derim. Selamlar...
Çok teşekkür ederim araştıracağım ❤

çok bildiğim sektörler değiller ama pr veya reklam diyince aklıma çok hareketli, atak insanlar geliyor benim de. konuşup iş tanımınızı değiştirme şansınız yok mu hiç ?
Bence yok bugün iyice anladım ki pek istenmiyorum. Haftasonu oturup söylediğim ve reddedilen tüm öneriler bugün ben bunu düşündüm diye üstüm tarafından sunuldu. Bilemiyorum bunu ne kadar devam ettirmeliyim.

Back
X