- 6 Ağustos 2014
- 17.656
- 31.609
- 598
- Konu Sahibi Sutvekurabiye
aynısı ilk iş yerimde başıma geldi. hatır gönüllü bir durum yoktu ortada ama öyleydi. işleri hızlı yapmak gibi bir hata yaptım. sonra bana bi tükenmişlik geldi, yetişemez oldum. bir de güzel fırça yerdim patrondan yetişemiyorum, performansım düştü vs diye. ama salaklık bendeydi işte. sonra dayanamadım istifa etmek istedim. e biz seni seviyoruz biraz daha dur düzelir falan dediler. bir hafta sonra kendisi çıkardışaka gibi. en son sağlığım bozuldu stresten, salonda ailenin göz önünde durduk yere fenalaşıp ailemin yüreği ağzına gelince kendi kendime bu iş buraya kadarmış dedim.
şimdi akıllandım artık mevcut iş yerimde zamanlama olayına dikkat ediyorum. bir de en başından böyleyim burada zira sürekli dirsek temasında çalıştığım çocuk hiçbir işi aceleye getirmiyor. ben de ilk zamanlar kendi kendime diyordum ki bu çocuk niye buna bu kadar zaman ayırdı acaba vs diye. meğer olay buymuşbir anımı anlatayım da ibret olsun
benim bu dirsek temasındayız dediğim çocuk adı x olsun askere gidince 1 ay kadar işlerine ben baktım. kendi işlerimin dışında onun işleri meğer ne kadar azmış. aslında o dönem öyleydi desek daha doğru olur sonradan o da yoğunlaştı. neyse işte ay başı geldi raporlar verilecek. ben raporların tamamını 2 günde verdim. koordinatör bana demez mi sen raporları 2 günde verdin teşekkür ederim hızın için, biz bu raporları x'ten bir haftada zar zor alırdık diyesonra anladım tabi yaptığım hatayı. meğer racon buymuş, o hep öyle alıştırmış. ben de o olaydan sonra ekstra dikkat ediyorum kendi işlerimin süresine.
mesela bir müşteri var maşallah her işi acil. baktım çok yüz buldu, biraz frenledim mesela acil bile dese başka aciller de var deyip en azından zaman kazanmaya çalışıyorum. mesela mesai dışı sürekli bişeyler isteyen biri var, bir yaptım iki yaptım baktım o salladığı için ben mesai dışı çalışmak zorunda kalıyorum. mesai dışı ulaşma olayına mesafe koydum. insanlarda x nasıl olsa yapar, x nasıl olsa halleder, x'e her zaman ulaşırız gibi bir algı yaratmamak lazım. o zaman karşınızdaki de size göre şekil almak zorunda kalıyor. ben mesai dışı x'e ulaşamıyorsam ve bu yüzden iş sarkıyorsa o zaman planlamamı ona göre yapayım mesai dışına kalmasın diye kasmaya başlıyorlar bu defa. misal sadece.
eğer tatil zamanlarında ulaşılamadığınız için sorun çıkar diye düşünüyorsanız, size ulaşamadıkları zaman bahaneler öne sürün o zaman kimse bişey de diyemez. aramalara, mesajlara çok geç dönün. uyuyordum, dışarıdaydım, araba kullanıyordum, pc başında değildim gibi gibi bin tane insani gerekçe var. evet açıklama yapmak zorunda kalmak iğrenç bişey ama en azından bir süre sonra açıklama yapmaya gerek dahi kalmaz. ben geçen akşam öyle yaptım yani gayet de dizi keyfi yapıyordum, baktım arıyorlar açmadım, mesaj da gelmiş bakmadım dönmedim. 1 saat sonra gruba bi baktım başkası halletmiş zaten. bana ne?? ama ne yazdım gruba. mesajları yeni gördüm, araba kullanıyordum telefona bakamadım. halletmişsiniz elinize sağlık.
bu kadar.
Bir hafta sonu aniden ve acelesi asla olmayan bir tasarım istendi aniden ben de ailemin yanında ve bilgisayarım yoktu yanımda. Bu ifade ettim işten kovulmakla tehdit edildim. Ben de cuma gününden söyledim siz istemediğiniz için yapmadıö hafta sonu da iş planlamıyorum dilerseniz pazartesi işe gidince yaparım dilerseniz pazartesi birini bulabilirsiniz gibi ters bir cevap vermiştim.
Çünkü alışmışlardı haftaiçi haftasonu akşam sabah gece hasta demeden iş yaptırmaya. Hastanede yattığım gün raporu gönderdim telefonum kapalı aileme ulaşıp şu iş yapılacak dendiğini bilirim. Rapor aldığım için de suçlu olurdum. Ay ne günlerdi ya. Allah iyi bir iş nasip etsin tekrar ama artık akıllandım.