Stresle başa çıkma yolları

pportakall

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.708
13.956
248
29
Kpss çalışıyorum.Öğretmenlik okudum. Ve üzerimde inanilmaz bir aile baskısı var. Açık açık söylemiyorlar ama,sürekli benim yerime şöyle bôyle diye plan yapıyorlar. Günde 8 saat ders calismaya gayret ediyorum. Ama yetmiyor onlara ,onlara göre cok erken saatte kalkip geç saate kadar ders calısmam erkenden de yatmam lazım. Verimli çalışamıyormuşum. Calisirken neden telefona bakiyormusum,masamda durmamalıymış,dikkatimi dağıırmış. Yok şöyleymis yok böyleymiş. Resmen dinlerken dislerimi sıkıyorum sinirden. Bir de klasik türk ailesi. İstedigimi giyemiyorum istedigim yere gidemiyorum. Okuduğum üniversiye diploma almaya bile gidemedim.Spor salonuna bile izin yok. Cok kücük bir ilcede oturuyoruz. Ancak haftada bir aksamlari cafeye gidiyorum. Onda bile nereye gittiniz kimle gittiniz. Muhtacım diye sesim cıkmıyor. Ama cok stres oluyorum her yerim sivilce doldu. Bununla nasil başa çıkacağım

Ailen tamamen senin iyiliğini istiyor çokta güzel yapıyorlar ortam çok bozuk bak ne güzel üniversite mezunu öğretmen adayı olmuşsun inşallah atanmakta nasip olur ailen seni sevdiği için o şekil davranıyor bence haklılar yarın öbür gün anne olduğunda haklı olduklarını anlarsın çok şanslısın öyle bi ailen olduğu için

Aynı benım ailem bi gün akşam kafeye gidiyormuşssunuzx bzimkiler akşam bile göndermiyorlar evlendım kocam izn verdigi halde ailem hala vermez annemgilde kaldgm zaman çarşıya ckmak isteyeyim göndermez ailem ama kocişkom karışmaz hayat şartları nedense bilmiyorum ablam 27 yaşında akşam dışarı ckamaz daha çalışıyor mezun 4 yıllık ama ne fayda üniversite gönderirken gönderiyolar yabancı şehre kendi küçüçük memleketimiz de gezemiyorux gerçekten zor

Nesi güzel bunun ? Ben 5 sene lise 4 sene üniversite 9 yıl dışarıda okudum. Kendi başımın çaresine cok güzel baktım. O kadar sıkıntı yaşadım hicbirinde yanımda değillerdi. Maddiyat sağladılar ama o kadar. Basima da hicbir sey gelmedi. Erkek kardeslerim kafasına gôre istedigini yapabiliyorken benom evde kapalı kalmama cok bozuluyorum

Benim de tek başıma market haric bir yere gitmeme izin vermiyorlar. Bunaldım çıkıp bir hava alayım desem babam kimden izin aldın der. Benim çalışmama bile izin vermediler. Otur evde kpss calış dediler. Yani neden böyle oluyor ben anlayamıyorum

Dershane ye yazılsaydın keşke hem daha verimli çalışırdın motive olurdun hem bi ortama girer arkadaşın olurdu 9 yıl dışarda olup sonra aile yanında olmak zor ama bu da geçici bi dönem eğer atanırsan çok güzel olur

Ayrı okumuşsanız kpss yi kazanıp o evden ayrılmaya odaklanın. Sonuçta kazanınca da evde tutmayacaklardır sizi.
Ya bir panoya hayal tablosu yapın ya da pinterest gibi bir yere. Bakıp bakıp kendinizi motive edin. Başka yolu yok.

Gidecektim ama bulunduğum ilçede yok. İlce dışına da göndermek istemedi. Abimin ankaraya atanma ihtimali var. Ancak atanırsa o şekilde onun yanına giderim orada rahat ederim. Ama o kesin değil maalesef

Ya ben zaten çalışıyorum en az 8 saat kendimi motive etmeye çalışıyorim ama hicbir sey yapamayınca kendimi kafeste gibi hissediyorum. Arkadaslarimın kimisi calısıyor,kimisi geziyor ben geride kalmışım gibi hissediyorum. Yaşım 23 ama en erken atanana kadar 25 olacağım. Aklım sürekli yapamadıklarımda bir de üzerine baskı görünce iyice bunalıyorum

Atama zamanı gör bir de sen. Yok burayı yaz yok yakın yer olsun haftasonu gelirsin falan filan bı ton tartışmaya hazırlıklı ol bu modelden bende de var. Atanmaya bakacaksın, bu olanlar seni daha da motive etsin. Hoş çok sonra kıymetlerini anlıyor insan ama azıcık birey olduğumuzun farkına varmaları gerekiyor

Ben manisadayim, vanı yazmayı düşünüyorum onlara kalsa kütahya afyonun falan ücra köylerini yazarım 5 yıl köyde çürürüm valla. Bana biraz özgürlük sağlansa daha cok motive olacağım kafam boşalmış olacak ama yookk. Kız çocugu olmak cok zor ya

Ahahah aynı benim kafa
Benim tercih zamanımda da bulunduğum şehrin ilçeleri açtı köyler filan, ilçede ev tutup orada kal haftasonlari da eve gelirsin dediler yok dedim tamam burada kal sabah erken kalkar köy minibusleriyle gider gelirsin dediler ona da yok dedim hepsiyle tercih zamanı papaz oldum, ilçede köyde kalacağıma şehir merkezi olur doğuda olurum dedim. Sonuç Van merkeze tayinim çıktı okulumdan birisini sevdim, evlendim görevde 5 yılım doldu hala buradayım

Ay aynı benim kafa ne öğretmenisiniz

seni o kadar iyi anlıyorum ki
ben bi de böyle lisede dayak yedim bunların üstüne ders çalışmıyorsun diye
şimdi doktora yapıyom hala çalışamıyorum stres oluyorum o eski travmatik durumlar yüzünden
önerim yok ama dileğim inşallah sınavınız çok güzel geçer rahatlarsınız bi an evvel...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…