stresli hamilelik

msa08

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2014
211
47
43
Merhaba herkese. Forumu uzun süredir takip ediyordum. Derdimi anlatmaya yeni karar verdim. Çünkü gelecek olumsuz yorumlardan çok korkuyordum.biri beş haftalık kürtaj diğer 4 haftalık dış gebelik ilaçla düşürme yaşadım. Sonra doktora gittiğimde eşimin spermlerinde sıkıntı olduğunu ve tüp bebekten başka çare olmadığı söylendi. Yıkıldık ve ne zaman yapalım nasıl yapalım planları yaparken tesadüfen hamile olduğumu öğrendik. Betahcg 60 çıktı ve çok düşük bir değer olduğundan düşük yapıcam diye gece gündüz ağladım. Sonra heriki günde bir tahlil yaptırdım ve değer ikiye katladı sonra keseyi gördük sonra dış gebelik olmadığını öğrendik sonra kalp atışı derken stresli günler geçirdim. 11 haftalıkken yemek yedikten sonra karnımın üzerine yattım ve birde nefesim daraldı ve çok kötü bir an yaşadım ve hemen sebebini öğrenmek için nete baktım ve keşke bakmasaydım panik ataktan tutunda deprosyana varana kadar birsürü sebep okudum ve bunun hamileliğim boyunca sürdüğünü okuduğum an yıkıldığım an oldu.ve ben kriz geçirdim böyle hamilelik geçiremem ben dayanamam diye. Ertesi gün yine aynı durumda olunca doktora gittik herşey normal çıktı derin nefes al dedi yolladı beni. Ama ben bu arada sürekli derin nefes alma ihtyacı duyuyorum ve alamıyorum alamadıkça kalbim sıkışıyor berbat geceler geçirdim ve bir hafta sonra azalarak geçti ve ben ikinci hafta yine yemek yiyip karnımın üstüne yattım be maalesef yine aynı şeyi yaşadım ama bu sefer 3 gün gibi bir sürede geçti. Şimdi 19 haftalık hamileyim nefes darlığı hiç olmadı kalp atışım hızlanmadı çok şükür hiçbir fiziksel problem yaşamadım ama sürekli endişeliyim yine aynı şeyi yaşayacağım korkusunu çok yoğun hissediyorum birisi astım oldum derse nefes alamayacak diye ben daralıp ağlamaya başlıyorum yazın hamileliğimde ilerleyince sıcaktan daralıp nefes darlığı çekeceğim korkusu var ve bu bazen o kadar doruk noktaya çıkıyor ki ağlama örizleri geçiriyorum hamilelimle ilgili en ufak olumsuz bir yorum dutsam direk sıkışmaya başlıyorum ve nefesim daralıpta sıkıntı yaşsf ve panik atak olursam diye çok korkuyorum ve doğumdan sonrada devam ederse diye de çok korkuyorum öğretmenim akşama kadar ara ara çok hafif sıkıntı yaşarken akşam eve gelirken endişem yoğunlaşıyor doğumuma daha çok var diye ağlıyorum bir an önce doğurmak istiyorum biri karnın şişmiş demesi bile beni daraltıyor karnım şişecek ben nefes alamacağım diye .ne doğumdan korkyorum ne de iyi bir anne olamamaktan tek korkum nefes darlığı çekmek ve bu acayip bir takıntı oldu bende hiçbir yere gitnek istemiyorum kimsede bana gelsin istemiyorum eşim olmadan evde durmak istemiyorum benim gibi bu durumu yaşayan varmı ve bununla nasıl başettiniz ve doğumdan sonra geçiyormu çok zor durumdayım hergün ağlamaktan gına geldi yorumlarınızı bekliyorum biraz uzun bir yazı oldu sabrınız için şimdiden teşekkürler

Hamilelik dünyanın en güzel şeylerinden biri sanırım bunda strese girecek birşey yok bugünleri güzel hatırlayacaksın.

E niye karninin ustune yatiyosun? Hem de yemek yedikten sonra. Tabi nefesin daralir.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu sende bir sıkıntı oldugu için degil senin bilinçsiz oldugun için oluyor.Hamile olmasan bile yemek yedikten sonra karnının üzerine yatarsan agrı ve nefes darlıgı çekersin.Ayrıca hamileligin ilerledikçe bebegin büyüdükçe zaten nefes almakta zorlanıcaksın.Bunlar bu kadar abartılacak şeyler degil.Ben mesela iki haftadır nefes darlıgı çekiyorum geceleri uyuyamıyorum çok fazla yüryemiyorum.Nefesim daraldıgı zaman hemen odamı havalandırıyorum çıkıp balkonda oturuyorum soguk suyla yüzümü boyun bölgemi yıkıyorum ve rahatlıyorum.Eger çocuk sahibi olmak istiyorsan bunları göze alacaksın canım.Sonuçta karnının içinde bir can var ve o can her geçen gün büyüyor

Merhaba herkese. Forumu uzun süredir takip ediyordum. Derdimi anlatmaya yeni karar verdim. Çünkü gelecek olumsuz yorumlardan çok korkuyordum.biri beş haftalık kürtaj diğer 4 haftalık dış gebelik ilaçla düşürme yaşadım. Sonra doktora gittiğimde eşimin spermlerinde sıkıntı olduğunu ve tüp bebekten başka çare olmadığı söylendi. Yıkıldık ve ne zaman yapalım nasıl yapalım planları yaparken tesadüfen hamile olduğumu öğrendik. Betahcg 60 çıktı ve çok düşük bir değer olduğundan düşük yapıcam diye gece gündüz ağladım. Sonra heriki günde bir tahlil yaptırdım ve değer ikiye katladı sonra keseyi gördük sonra dış gebelik olmadığını öğrendik sonra kalp atışı derken stresli günler geçirdim. 11 haftalıkken yemek yedikten sonra karnımın üzerine yattım ve birde nefesim daraldı ve çok kötü bir an yaşadım ve hemen sebebini öğrenmek için nete baktım ve keşke bakmasaydım panik ataktan tutunda deprosyana varana kadar birsürü sebep okudum ve bunun hamileliğim boyunca sürdüğünü okuduğum an yıkıldığım an oldu.ve ben kriz geçirdim böyle hamilelik geçiremem ben dayanamam diye. Ertesi gün yine aynı durumda olunca doktora gittik herşey normal çıktı derin nefes al dedi yolladı beni. Ama ben bu arada sürekli derin nefes alma ihtyacı duyuyorum ve alamıyorum alamadıkça kalbim sıkışıyor berbat geceler geçirdim ve bir hafta sonra azalarak geçti ve ben ikinci hafta yine yemek yiyip karnımın üstüne yattım be maalesef yine aynı şeyi yaşadım ama bu sefer 3 gün gibi bir sürede geçti. Şimdi 19 haftalık hamileyim nefes darlığı hiç olmadı kalp atışım hızlanmadı çok şükür hiçbir fiziksel problem yaşamadım ama sürekli endişeliyim yine aynı şeyi yaşayacağım korkusunu çok yoğun hissediyorum birisi astım oldum derse nefes alamayacak diye ben daralıp ağlamaya başlıyorum yazın hamileliğimde ilerleyince sıcaktan daralıp nefes darlığı çekeceğim korkusu var ve bu bazen o kadar doruk noktaya çıkıyor ki ağlama örizleri geçiriyorum hamilelimle ilgili en ufak olumsuz bir yorum dutsam direk sıkışmaya başlıyorum ve nefesim daralıpta sıkıntı yaşsf ve panik atak olursam diye çok korkuyorum ve doğumdan sonrada devam ederse diye de çok korkuyorum öğretmenim akşama kadar ara ara çok hafif sıkıntı yaşarken akşam eve gelirken endişem yoğunlaşıyor doğumuma daha çok var diye ağlıyorum bir an önce doğurmak istiyorum biri karnın şişmiş demesi bile beni daraltıyor karnım şişecek ben nefes alamacağım diye .ne doğumdan korkyorum ne de iyi bir anne olamamaktan tek korkum nefes darlığı çekmek ve bu acayip bir takıntı oldu bende hiçbir yere gitnek istemiyorum kimsede bana gelsin istemiyorum eşim olmadan evde durmak istemiyorum benim gibi bu durumu yaşayan varmı ve bununla nasıl başettiniz ve doğumdan sonra geçiyormu çok zor durumdayım hergün ağlamaktan gına geldi yorumlarınızı bekliyorum biraz uzun bir yazı oldu sabrınız için şimdiden teşekkürler

Merhabalar meslektaşım;)bende 14 haftalık hAmileyim o korkuları bende yasadım yaşıyorum bendede devamlı bebeğime birsey olursa korkusu vardı,bebeği görünce içim rahatlıyordu.inş sağlıklı bir sekilde atlatırız bu günleri

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

merhaba herkese. Forumu uzun süredir takip ediyordum. Derdimi anlatmaya yeni karar verdim. çünkü gelecek olumsuz yorumlardan çok korkuyordum.biri beş haftalık kürtaj diğer 4 haftalık dış gebelik ilaçla düşürme yaşadım. Sonra doktora gittiğimde eşimin spermlerinde sıkıntı olduğunu ve tüp bebekten başka çare olmadığı söylendi. Yıkıldık ve ne zaman yapalım nasıl yapalım planları yaparken tesadüfen hamile olduğumu öğrendik. Betahcg 60 çıktı ve çok düşük bir değer olduğundan düşük yapıcam diye gece gündüz ağladım. Sonra heriki günde bir tahlil yaptırdım ve değer ikiye katladı sonra keseyi gördük sonra dış gebelik olmadığını öğrendik sonra kalp atışı derken stresli günler geçirdim. 11 haftalıkken yemek yedikten sonra karnımın üzerine yattım ve birde nefesim daraldı ve çok kötü bir an yaşadım ve hemen sebebini öğrenmek için nete baktım ve keşke bakmasaydım panik ataktan tutunda deprosyana varana kadar birsürü sebep okudum ve bunun hamileliğim boyunca sürdüğünü okuduğum an yıkıldığım an oldu.ve ben kriz geçirdim böyle hamilelik geçiremem ben dayanamam diye. Ertesi gün yine aynı durumda olunca doktora gittik herşey normal çıktı derin nefes al dedi yolladı beni. Ama ben bu arada sürekli derin nefes alma ihtyacı duyuyorum ve alamıyorum alamadıkça kalbim sıkışıyor berbat geceler geçirdim ve bir hafta sonra azalarak geçti ve ben ikinci hafta yine yemek yiyip karnımın üstüne yattım be maalesef yine aynı şeyi yaşadım ama bu sefer 3 gün gibi bir sürede geçti. şimdi 19 haftalık hamileyim nefes darlığı hiç olmadı kalp atışım hızlanmadı çok şükür hiçbir fiziksel problem yaşamadım ama sürekli endişeliyim yine aynı şeyi yaşayacağım korkusunu çok yoğun hissediyorum birisi astım oldum derse nefes alamayacak diye ben daralıp ağlamaya başlıyorum yazın hamileliğimde ilerleyince sıcaktan daralıp nefes darlığı çekeceğim korkusu var ve bu bazen o kadar doruk noktaya çıkıyor ki ağlama örizleri geçiriyorum hamilelimle ilgili en ufak olumsuz bir yorum dutsam direk sıkışmaya başlıyorum ve nefesim daralıpta sıkıntı yaşsf ve panik atak olursam diye çok korkuyorum ve doğumdan sonrada devam ederse diye de çok korkuyorum öğretmenim akşama kadar ara ara çok hafif sıkıntı yaşarken akşam eve gelirken endişem yoğunlaşıyor doğumuma daha çok var diye ağlıyorum bir an önce doğurmak istiyorum biri karnın şişmiş demesi bile beni daraltıyor karnım şişecek ben nefes alamacağım diye .ne doğumdan korkyorum ne de iyi bir anne olamamaktan tek korkum nefes darlığı çekmek ve bu acayip bir takıntı oldu bende hiçbir yere gitnek istemiyorum kimsede bana gelsin istemiyorum eşim olmadan evde durmak istemiyorum benim gibi bu durumu yaşayan varmı ve bununla nasıl başettiniz ve doğumdan sonra geçiyormu çok zor durumdayım hergün ağlamaktan gına geldi yorumlarınızı bekliyorum biraz uzun bir yazı oldu sabrınız için şimdiden teşekkürler

inan bende senin gibi aynı şeyleri yaşıyorumm. Belki daha bile fazladır.. Hala devam ediyor mu?
Yapıcak bir şey yok.. Dua edip bekliycezz::2:

inan bende senin gibi aynı şeyleri yaşıyorumm. Belki daha bile fazladır.. Hala devam ediyor mu?
Yapıcak bir şey yok.. Dua edip bekliycezz::2:

Telefondan girdiğimden kaç haftalık hamile olduğunuzu görmüyorum ama allaha şükür devam etmiyor ara ara ya tekrar olursa korkum depreşiyor ama çok şükür hiç tekrarlamadı heryere gideniliyorum herkesle sohbet ediyorum geceleride ya uyuyamazsam sıkıntım tamamen geçti bebeğimede yavaş yavaş alışıyorum öncelikle bunun psikolojik değil tamamen hamilelikten kaynaklandığına kendini inandır getisiorap söküğü gibi geliyor bunun dışında sormak istediğin her şeye seve seve cevap veririm

Telefondan girdiğimden kaç haftalık hamile olduğunuzu görmüyorum ama allaha şükür devam etmiyor ara ara ya tekrar olursa korkum depreşiyor ama çok şükür hiç tekrarlamadı heryere gideniliyorum herkesle sohbet ediyorum geceleride ya uyuyamazsam sıkıntım tamamen geçti bebeğimede yavaş yavaş alışıyorum öncelikle bunun psikolojik değil tamamen hamilelikten kaynaklandığına kendini inandır getisiorap söküğü gibi geliyor bunun dışında sormak istediğin her şeye seve seve cevap veririm

ben 14. haftamdayımmm. şikayetşm 9. haftada başladı. umarım benimkide geçer. benim bu ikinci gebeliğim ama birincide bu kadar değildim. bende artık normale dönmk istiyormm

ben 14. haftamdayımmm. şikayetşm 9. haftada başladı. umarım benimkide geçer. benim bu ikinci gebeliğim ama birincide bu kadar değildim. bende artık normale dönmk istiyormm

Ben 16.haftada rahatlamaya başladım sonrasında arada sırada olan korkularım dışında hiçbir şey kalmadı allahın izniyle seninde geçer bu arada benim kıldığım namazların ve okuduğum kuranlarında faydası çok maneviyatı güçlendirmek işe yarıyor

evet maneviyat iyi geliyor... ama 2-3 saat sonra gene aynı oluyorum. iştede çok bunalıyorumm. hastanede çalıştığım halde çok zorlanıyorumm.zaman biran evvel geçmeli.

Bende daha önce düşük yaşadığımdan sürekli kafamın içinde milyon tane düşünce dolanıyor. Bende biran önce 40 hafta dolsada doğursam diye düşünüyorum. Sanki omuzlarımda kilolarca yük taşıyorum. Sağ salim doğum yapıp bebeği sağlıklı görünce yüklerimden de kurtulacağım inşallah. O nefes sıkıntısı çarpıntı bende de oluyor. Yemek yedikten sonra uzanırsam kalbim ağzımda atıyor. Yemekten sonra yatma heleki karnının üstüne. Zaten hamilelikte nefes darlığı normal diye biliyorum. Bebeğede oksijen bizden taşınıyor çünkü. Allah sağlıklı doğumlar nasip etsin.

canım panik ataktan korkma panik atak önemli bir problem değil bende de var panik atak arada geliyor bebişimi dşünüyorum geçiyor eğer çok sıkıntı yaparsa psikologa gidersin geçer doğumdan önce de geçer hamilelikte kadınların normalden daha fazla oksijene ihtiyaç duyduğu için derin nefes alma ihtiyacı hissedersin bunlar geçici korkma :emir_bebek:

Back
X