• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

stresten alınan kilo ve yaşlandım hissi

venusvaveyla

Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2024
32
24
8
23
Merhaba arkadaşlar. Geçen sene agustosta stresli bir işe başladım. Başladıgım günden bu yana 8-9 kilo aldım. 8.00 18.00 arası çalışıyorum. Cumartesi 8.00 14.00 pazarda izin. Bu süreçte kahvaltı yapmıyorum sadece öğlen molalarımda yemek yiyorum ve eve gidince yiyorum. Çok fazla abur cubur tüketiyorum. Önceden çıtı pıtı tabirde bir kızken şu an nedense fazla olugunlaşmış bir kadın gibi hisediyorum fiziksel ve yüzüm şişti.. Spora başladım fakat spor salonundan sıkılıyorum. Motivasyonum yok ve nasıl plan yapaagım düzen yapacagım bilmiyorum.Stresten kendimi yerken buluyorum. Sigara naneli dısında içen biri değilim ayda 1 belki. Alkol kullanmıyorum. Seneye evlilik hazırlığım var bu da ister istemez strese sokuyor. Kısacası 50 kilo 160 boylarında biriyken su an 59 60 kiloyum ve reglimi de kilom zorluyor.. Üstüne kilo aldıgımdan beri yürürken zorlanıyorum hemen yoruluyorum.. Nefsimi nasıl tutabilirim yani doktora ya da diyetisyene gitmeden nasıl halledebilirim kısa zamanda ?

Merhaba arkadaşlar. Geçen sene agustosta stresli bir işe başladım. Başladıgım günden bu yana 8-9 kilo aldım. 8.00 18.00 arası çalışıyorum. Cumartesi 8.00 14.00 pazarda izin. Bu süreçte kahvaltı yapmıyorum sadece öğlen molalarımda yemek yiyorum ve eve gidince yiyorum. Çok fazla abur cubur tüketiyorum. Önceden çıtı pıtı tabirde bir kızken şu an nedense fazla olugunlaşmış bir kadın gibi hisediyorum fiziksel ve yüzüm şişti.. Spora başladım fakat spor salonundan sıkılıyorum. Motivasyonum yok ve nasıl plan yapaagım düzen yapacagım bilmiyorum.Stresten kendimi yerken buluyorum. Sigara naneli dısında içen biri değilim ayda 1 belki. Alkol kullanmıyorum. Seneye evlilik hazırlığım var bu da ister istemez strese sokuyor. Kısacası 50 kilo 160 boylarında biriyken su an 59 60 kiloyum ve reglimi de kilom zorluyor.. Üstüne kilo aldıgımdan beri yürürken zorlanıyorum hemen yoruluyorum.. Nefsimi nasıl tutabilirim yani doktora ya da diyetisyene gitmeden nasıl halledebilirim kısa zamanda ?
Bende aynı senin gibiydim ve geçen ay dedim bu böyle olmayacak Allahım bana emanet ettiği vücuda iyi bakmıyorum nefes almakta zorlanıyorum çabuk yoruluyorum en basitinden ayaklarım ağrıyor topuklarım ağırlığımdan dolayı sertleşmişti ve bende aynen 58 kiloydum yeni evlendiğimde :D Yemi bir başlangıç için bir güm başlamam gerekiyordu defalarca denedim bıraktım ama en son geçen ay bir diyetisyene gittim ve onunla birlikte başladım her hafta tartıya çıkmak beni çok motive etti diyetisyene ayıp olur o kadar para verdim diye bile insan stres oluyor diyet listesine uyuyor e tabi haftada da üç kez Leslie 30 dklık videolarından evde yaptım. Bir ay haftaya bitiyor ve ben 5 kilo verdim. Gerçekten inceldiğimi be hafiflediğimi hissediyorum öncesi sonrası fotoğraf kolajı yapmıştım ona bakıp mutlu oluyorum çünkü sağlıklı bir yaşam sürüyorum. Zaten bir kere devam edince artık o eski fast food alışkanlıklarından vazgeçiyorsun diyete başlamadan önce abur cubur çok canım çekerdi inan artık canım istemiyor ben et yiyen bir insan değildim ama artık canım sadece et çekiyor hep tavuk et yiyesim geliyor ve sağlıklı tarifler hazırlıyorum. Beyaz ekmeği kestiğimden beri hayat çok güzel çünkü karnım davul gibi oluyordu ve ağırlığıma ağırlık katıyordu artık kendimi çok hafiflemiş hissediyorum ve devam edicem ta ki eski kiloma kavuşana dek ve bu sağlıklı yaşamı hep sürdürmeyi de düşünüyorum. İnşallah kendi hayatımdan örnek vermem sana motive olmuştur🥲 Son olarak tavsiyem kesinlikle diyetisyene gitmen az önce de dediğim gibi her hafta diyetisyenin tartısında daha hafif görüneceğim diye bile stres olup kendine çeki düzen veriyorsun şiddetle tavsiyemdir 🥲❤️❤️

Back