Stresten mi doğurdum ben şimdi?

Esrin mine

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2015
1.823
4.607
133
Dün akşam suyum geldi ve acil sezaryene alındım. Kızım hızlı nefes alıp verdiği için küvöze konuldu. Gelişimini neredeyse tamamladığı için bir problem yaşamazmışız şükürler olsun ki.
Beni üzense doktorun söylediği. Bir hafta önceki kontrolde de bebek çok huzursuzdu, hareketleri çok agresifti. Endişelenme diye söylemedim ama doğumunu stres tetiklemiş büyük ihtimal dedi.

O ana kadar tamamen doğuma bebeğe odaklıyken bu sözlerden sonra çok kötü oldum. Eşim son zamanlarda arkadaşlarıyla, akrabalarıyla çok fazla zaman geçirmeye,ilgisizleşmeye başlamıştı. Bu yüzden birkaç tartışmamız olmuştu ama ben hormonların da etkisiyle çok stresli ve üzüntülü, düşünceli günler geçirdim. Şimdiyse bu sözleri duymak eşime karşı acayip soğuttu beni. Annem yanımda çok birşey belli etmemeye çalışıyorum ama eşimi affedemiyorum. Yine de yanlış, geri dönülmez adımlar atmak istemem. Nasıl hareket etmeliyim, nasıl davranmalıyım? Fikir verin beynim durmuş vaziyette. Bu durum sütümü de etkiliyor. Yarım saatte bir sağmamama rağmen çok az süt çıkıyor.

Loğusa olduğunuz icin biraz kafaya takiyorsunuz bence. Rabbim o güne o saatte yazmiş sizin doğumunuzu diğer herşey sebep. Doktor da boşboğazmiş bence.Kocana kin beslenecek bi konu yok sarıl ola öp bebeğinizle birlikte ilgilenin, bebeginizede saglikli bir ömur diliyorum

Öncelikle hayırlı olsun sağlıkla büyüsün. Eğer bebeğinizin bir sıkıntısı yoksa büyütmeyin bu anlar bir daha geri gelmez mutlu olmaya bakın, eğer bunları büyütüp kafanıza takarsanız bu sefer iyice stres olursunuz. Müsait bir zamanda eşinize kırgınlığınızı güzel bir şekilde dile getirin belki o da yaptığını anlar

Son düzenleme:
lahusa olduğunuzdan hassassınız
bebeğiniz sağlıkla doğdu çok şükür
böyle şeylere takılmamaya bebeğinizi eşinizle büyütmeye bakın
Allah ım sağlık sıhhatle büyütmeyi nasip etsin..

Sağlıkla kucağına almışsın kızını çok şükür, buna odaklan bence. Sadece onun sağlığı ve gelişimini düşün bir süre. Kin, nefret, kırgınlıklar, hayal kırıklıkları bu dönem hayatını ve aklını işgal etmesin. Hiçbirşey çocuğunu sağ ve sağlıklı kucağına almandan mühim değil. Aradan zaman geçince, sen iyileşince,bebeğinin düzeni oturunca, emzirmen düzene girince diğer konuları düşünmeye başlarsın gerekiyorsa. Ama şimdi daha 1 günlük anneyken bunların ne yeri ne de zamanı. Allah bağışlasın, analı babalı sağlıkla büyütsün, şansını bahtını açık etsin inşallah yavrunun da...

Hem gebelik hormonları, hem lohusalık hormonları etkisindesin daha.

Eşinin sana ilgisiz mi olduğu yoksa sence yeterince ilgili olmadığı belli değil. Üstelik ortada aldatma, dayak, hakaret yok. Geri dönülmez şeylerin olacagını çok düşünmüyorum.

Bence eşinize kibarca gebelik dönemi bitti. Bana kadın olarak biraz daha ilgi göster, eşin olarakta daha fazla zaman ayır dersen sorun büyümeden çözülür

sağlıkla büyüsün

süt için de germeyin kendinizi 3. geceden sonra akın edecek daha ki siz erken doğum yaptınız aceleye gerek yok

eşinizi de kendinizi de sorumlu tutmayın

olmuş bitmiş

sonuçta bu stres de yansıyacak bebeğe

sünger çekin geçmişe

Canım biraz da lohusalığın etkisi de var eşine kırgınlığını anlat desteğine ihtiyacın olduğunu söyle sütün için de bir takım girişimlere başla sut yapan gıdalar var onları tüket sezaryenden sonra süt zor geliyor bebiş emmiyor sanırım

Lohusayken çok kuruyosun kafanda canım benimde erken doğum riskim var ne eşim ne ailem öyle bir stres yaşatmadı bana ama bende sürekli kafamda kuruyorum şuan nasıl tutucam nasıl bakıcam diye sıkıntı yapıyorum hormanal yani biliyorum ama engelleyemiyorum. O bebiş her türlü kendi zamanını bilip doğucak bir sorunu yokmuş da bak çok şükür yakında kucağına alırsın. Senin sağmanla çok süt gelmeyebilir zaten bebişinin kokusu ile artacak sütün inşallah.

Zamanı ve saati belliymiş ve gelmiş yavrumuz çok şükür. Sağlıkla büyüsün insaallah.
Bunlar lohusa kafasi :) Elli tane haksızlık yazıp cizersiniz kafanızda. Bunun hormonlardan olduğunu bilin ve öyle yaklaşın eşinize.

Ve unutmayın ki şuan bebek daha çok enerjinizi alır. Sizin huzursuzlugunuz onu çok etkiler.
Şükür edin ve sımsıkı sarılın eşinize , yavrunuza.

İyi dilekleriniz için çok sağolun kızlar. Allah razı olsun. Lohusalıktan diyorsunuz yani. Öyle olmasını umuyorum. Çünkü düşündükçe afakanlar basıyor. Abartma mine ortada üzülmeye değer birşey yok diyorum, rahatlıyorum bir an. Sonra yine cinlerim tepeme çıkıyor. Kızımın şu an karnımda olması gerekiyordu eşimin keyif düşkünlüğü yüzünden yeterince gelişemedi diye düşününce sinirden gözlerim kızarıyor. Evimize dönsek biran önce. Belki bu hastalıklı ruh halinden kurtulurum.

Kuzum oncelikle gecmis olsun allah anali babali buyutsun tabi stres etkiliyor ama olacagi varmis eger stresten dogum olsaydi yemin ederim 5 defa dogum yapardim rahat ol sutunu etkileme

kaç haftalık dogum yaptınız? annem her hamileliğinde dayak yermiş ve çok kötü zamanlar geçirmiş hiç biri erken dogum değil doktor zevzeklik yapmış bence

Canım, hiç kafana takma. Eşinle filan alakası yok durumun, gerilip aranızı bozma. Lohusa kafası senin şimdi, her şeye üzülüyor insan. Benim de erken geldi, hoş geldi. Elhamdülillah, güzelce doğdu ya. Arkadaşımın da öyle erken oldu, o gün gezmiş, annesi niye gezdin diye kızdı hep. Bir şey sebepmiş gibi arıyor insan ama onun vakti doğumu o zamanmış, sen ve eşin ne yapsanız o zaman doğacaktı.

Ayrıca çok şükret, arkadaşım doğumuna 20 gün kala bebeğini karnında kaybetti, o bebeğin de ömrü o kadarmış, ne olsa değişmezdi ama kucağına alamamak ne kadar kötü. Sen bebeğine kavuştun ya, kucağına alınca, kokusunu bir güzel içine çek ve çok şükret. Eşine de sarıl, mutluluğunuz daim olsun.

Kafaya hiçbirşey takmayın
Kızınla geçireceğin zamanları düşünüp,tadını çıkart
Sen nekadar iyi olursan kızında o kadar iyi olur

36+4 suyum geldı bende acıl sezeryana alındım, 6 gun kuvezde kaldık sarılıktan dolayı
Hıc oyle stres fılan yapmamıstım , sızın anlatıkalrınızdada oyle buyuk stresler yapılacak gıbı gelmedı bana

Benimde aniden suyum geldi 36+2de acil sezeryan oldum Allah'a şükür oğlum sağlıklı öyle ani bi streste yaşamadım demekki Zaman'ı gelmişti canını hiç boş yerlere sıkma dünyanın en güzel şeyi bebeğimi kucağıma aldığım andı.o minik elleriyle elimi sıkı sıkı tutması dünyalara değerdi.

Can'ım seni üzmek için yazmıyorum tek derdin tasan bu olsun Bn hamileyim doktorlar bir sürü bişey söylediler hergün acaba sağlıklı olacak mı iyi olacak mı neler kuruyorum beynimde hamileliğimi zehir ettiler şense bu gibi şeylere canını sıkıyorsun rabbim can sağlığı versin aslında şükür etmemiz gereken ne çok şey var demi ne Mutlu sana sağ selamet bebeğini kucağına aldın bu mutluluğu yaşadın böyle ufak tefek şeylere takılma bence hergününe şükür et kendinide üzme ki sütün gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…