Aslında çok yoğun geçen 3 ayın peşinden adet döngüm bozuldu. Son 1 aydır saçmasapan yiyorum. Bugün adet oldum bu arada. Herkes böyle mi? Siz de adet olunca deli gibi yemek yiyor musunuz?Bu yeme sorunu adet öncesi olabilir mi yoksa sürekli mi böyle? Bende de var ama adetten önce 1 haftalık süreçte başlıyor, adet başlayınca düzeliyor.
Evde ekmek tarzı kilo yapan şeyler bulundurma bence. Evde yoksa yiyemezsin değil mi? Onun yerine leblebi kuru kayısı vb. al. En azından kriz gelince bunlara dadanırsın.Herkese merhaba,
Bu ilk konum. Chatgpt'ye, eş dosta dert yanıyorum ama beni gerçekten sadece kadınlar anlayabilir diye düşünerek buraya yazmaya karar verdim.
Düzenli hayatı olan, her şeyi düzgün yapmaya çalışan biriyim. Kısaca kendimi şöyle tanıtabilirim. Yıllarca mutlu olayım diye saçmasapan yuva kurma hayaliyle yaşayıp aşırı vericilikten enerji vampirlerine bayağı malzeme vermiş biriyim. Bu arada 8 yıl önce kendi isteğimle boşandım. Hiç evlenmedim değil yani. Sonra ilişkilerim oldu ama beni baskılayacak adamlara çekildiğim ve sonra da baskıya tahammül edemediğim için ayrıldım. En sonunda 3 yıl önce gerçekten aşırı toksik bir adamla ilişki yaşayıp duvara toslayınca ondan zar zor ayrılıp kendime döndüm. Son 3 yıldır tamamen kendime odaklandım ve hayatım boyunca erkekler yüzünden yapamadığım ne varsa onu yapmaya çalışıyorum. Ertelediğim eğitim, seyahat, spor vb ne varsa yapıyorum.
Şu anki halimde de çok şükür diyebileceğim bir hayatım var. Dışarıdan çok iyi görünen bir hayat. Bu arada ben de dışarıdan güçlü bulunan biriyim. Ama bir an geliyor ve bütün koruma kalkanım iniyor. Bu tabii geceleri ve yalnızken oluyor. Deli gibi yemek istiyorum. Bu gece olduğu gibi yiyorum da. Daha demin 4 lavaş yedim. Yerken zevk almıyorum. Sadece gevşemek için yiyorum. Normalde kontrollüyüm, disiplinliyim falan. Ama bir an geliyor ve çıldırmış gibi süper kontrolsüz oluyorum. Ara ara gevşeyip böyle patlamalar yaşamayım diyorum ama bu patlamaların önüne geçemiyorum.
Ben ne yapacağım?
Evde ekmek tarzı kilo yapan şeyler bulundurma bence. Evde yoksa yiyemezsin değil mi? Onun yerine leblebi kuru kayısı vb. al. En azından kriz gelince bunlara dadanırsın
Hormonal bir sorun olabilir. Bir doktora görünmenizi tavsiye ederim. 1 ay sürmesi tuhaf bir durum. Bende pms'den daha ileri düzeyde bir sorun var ama buna rağmen hiç o kadar uzun sürmedi yeme bozukluğu. En fazla 1 hafta. Yeme olayı aşırı derecede saçma bir hal alıyor. Açlıktan değil de duygusal açlık gibi bir şey. Sürekli üst üste bir şeyler yeme isteği ve özellikle de geceleri oluyor.Aslında çok yoğun geçen 3 ayın peşinden adet döngüm bozuldu. Son 1 aydır saçmasapan yiyorum. Bugün adet oldum bu arada. Herkes böyle mi? Siz de adet olunca deli gibi yemek yiyor musunuz?
Duygusal geçmişimden bu yüzden bahsetmiştim ben de. Aslında şimdilerde iyi olduğumu düşünüyorum ama bu duygusal açlık nasıl bir şeymiş arkadaş bir bitmiyor.Hormonal bir sorun olabilir. Bir doktora görünmenizi tavsiye ederim. 1 ay sürmesi tuhaf bir durum. Bende pms'den daha ileri düzeyde bir sorun var ama buna rağmen hiç o kadar uzun sürmedi yeme bozukluğu. En fazla 1 hafta. Yeme olayı aşırı derecede saçma bir hal alıyor. Açlıktan değil de duygusal açlık gibi bir şey. Sürekli üst üste bir şeyler yeme isteği ve özellikle de geceleri oluyor.
dürtü kontrol bozukluğundan dolayı yiyorsanız destek alın lütfen. en azından konuşmak bile size iyi gelecektir bence. hayat çok kolay değil kimse için.Herkese merhaba,
Bu ilk konum. Chatgpt'ye, eş dosta dert yanıyorum ama beni gerçekten sadece kadınlar anlayabilir diye düşünerek buraya yazmaya karar verdim.
Düzenli hayatı olan, her şeyi düzgün yapmaya çalışan biriyim. Kısaca kendimi şöyle tanıtabilirim. Yıllarca mutlu olayım diye saçmasapan yuva kurma hayaliyle yaşayıp aşırı vericilikten enerji vampirlerine bayağı malzeme vermiş biriyim. Bu arada 8 yıl önce kendi isteğimle boşandım. Hiç evlenmedim değil yani. Sonra ilişkilerim oldu ama beni baskılayacak adamlara çekildiğim ve sonra da baskıya tahammül edemediğim için ayrıldım. En sonunda 3 yıl önce gerçekten aşırı toksik bir adamla ilişki yaşayıp duvara toslayınca ondan zar zor ayrılıp kendime döndüm. Son 3 yıldır tamamen kendime odaklandım ve hayatım boyunca erkekler yüzünden yapamadığım ne varsa onu yapmaya çalışıyorum. Ertelediğim eğitim, seyahat, spor vb ne varsa yapıyorum.
Şu anki halimde de çok şükür diyebileceğim bir hayatım var. Dışarıdan çok iyi görünen bir hayat. Bu arada ben de dışarıdan güçlü bulunan biriyim. Ama bir an geliyor ve bütün koruma kalkanım iniyor. Bu tabii geceleri ve yalnızken oluyor. Deli gibi yemek istiyorum. Bu gece olduğu gibi yiyorum da. Daha demin 4 lavaş yedim. Yerken zevk almıyorum. Sadece gevşemek için yiyorum. Normalde kontrollüyüm, disiplinliyim falan. Ama bir an geliyor ve çıldırmış gibi süper kontrolsüz oluyorum. Ara ara gevşeyip böyle patlamalar yaşamayım diyorum ama bu patlamaların önüne geçemiyorum.
Ben ne yapacağım?
Beslenmeye dikkat ederken lavaş ne alaka yahu:)) tam buğday da olsa ekmeği çıkar hayatından naçizane önerimAslında yoktu. Spor yaptığım ve beslenmeme dikkat edeceğim diye markete gidip tam buğday lavaş aldım. Sözde sabah yumurta, avakado vb ile dürüm yapıp sabah kahvaltısı diye yanımda götürecektimAma hepsini yedim
Haha öyle görünüyor ama bu diyetisyen önerisi. Eskiden zayıflamak için destek aldığım diyetisyenimle görüştüm. Ağır spor yaptığım ve yoğun çalıştığım için dışarıda olduğum sabahlarda tam buğday lavaşla dürüm yapıp taşımamı söyledi. Ama tabii o gece gözüm dönüp hepsini yiyeceğimi nereden bilebilirdiBeslenmeye dikkat ederken lavaş ne alaka yahu:)) tam buğday da olsa ekmeği çıkar hayatından naçizane önerim
Elimden geleni yapıyorum aslında. Ama ara ara o gizli ses arkadan avaz avaz bağırıveriyordürtü kontrol bozukluğundan dolayı yiyorsanız destek alın lütfen. en azından konuşmak bile size iyi gelecektir bence. hayat çok kolay değil kimse için.
evinizde kilo yapıcı ve sağlıksız gıdaları ihtiyaç sahiplerine falan verin bence. sağlıklı,meyve ve düşük kalorili ürünler olsun özellikle geceleri. yeseniz de kilo olarak dönmesin bari.
insanlar hata yapabilir. kimse kendi kötülüğünü istemez. o ilişkiler öyle olmuş, o zamanki kararlarınız da öyle. şu an daha doğru kararlar almak da yine sizin elinizde. siz yaparsınız da.
Zaten kontrollü biriyseniz kilo olarak dönmüyorsa sizi rahatsız etmiyorsa yememeliyim baskısını kendinize dayatıp iyice gece yemelerine düşmeyin derim ben. Yememeye çalışmak da bir stres bindiriyor bünyeye insanın yiyesini getiriyor, biraz salın keyif almaya bakın o an ne yiyorsanız artık ve yediğinize bahane bulmayın ay regl dönemi regl öncesi vs demeyin canım istedi öyle oldu diyin konuyu kapatın bu şekilde kontrol mekanizmanız daha hızlı devreye girer bu işler böyle maalsf.Herkese merhaba,
Ben ne yapacağım?
sürekli olmamasına sevindim çok. ödül günü yapın arada. o sese siz bağırınElimden geleni yapıyorum aslında. Ama ara ara o gizli ses arkadan avaz avaz bağırıveriyor
İş, aile, arkadaşlar hepsi var çok şükür. 3 yıl öncesine kadar "her şey var ama aşk olmazsa anlamı yok" gibi hissediyordum. Bir de aşık olup evlendim aslında ama içimin arzuladığı tutkulu aşkı yaşamadığımı düşünüp aşk aşk diye bekledim durdum uzum yıllar. Boşandım ve sonra Allahı var böyle aşık oldum ama dünya kaç bucakmış onu da gördümDüzenli bir hayatım var demişsiniz iş aile sosyal çevre dostlar gerçek dost yada bunlar varmı ? Sahip olduğunuz bir canlı bile olabilir bu .Terapi alabilirsiniz düşünce tarzınızda mutlaka beyninize işlenmiş yanlış bir kod olmalı.Bu biriyle olunca değerliyim anne olmalıyım her insan biriyle ve mutlu bende bir sorun var bunları atıyorum kafadan bu tarz birşeyler olabilir bunların kökeni çocukluğa güven ilgi sevgi birinin bizim yerimize bizi sevip kollamasi oldugumuz gibi kabul görme ihtiyacina kadar gidebilir .Duygusal yeme bozukluğu için doktor gerekir derinde bunun kökü bulup iyi edilmeli.
Hayat daha ne güzellikler ne suprizler yapar hiç bilinmez aşkta olur huzurda güvende her an herşey guzellesebilir duran birşey yok sürekli oluşan ve bize doğru yola çıkmış planlar var bunları bilmiyoruz bir dakikada insanın hayatı bambaşka da olabiliyor iyi şeyler diliyorumİş, aile, arkadaşlar hepsi var çok şükür. 3 yıl öncesine kadar "her şey var ama aşk olmazsa anlamı yok" gibi hissediyordum. Bir de aşık olup evlendim aslında ama içimin arzuladığı tutkulu aşkı yaşamadığımı düşünüp aşk aşk diye bekledim durdum uzum yıllar. Boşandım ve sonra Allahı var böyle aşık oldum ama dünya kaç bucakmış onu da gördümŞimdi o tarz aşk maşk istemem. Fena ağzım yandı. Keşke hem aşk hem huzur olabilseydi ama bende olmadı. Şimdi de "sıkıcı" huzurlu olma haline alışmaya çalışıyorum galiba. Geçmişte terapi aldım. Yeme bozukluğum yok ama bu patlamalar çok huzurumu kaçırıyor. Yani gün içinde dışarıda ya da evde her şey yolumda giderken bir anda gece gelen bir kriz. Neyse ki her zaman değil.
Ne güzel ifade etmişsiniz. İçim açıldı bir andaHayat daha ne güzellikler ne suprizler yapar hiç bilinmez aşkta olur huzurda güvende her an herşey guzellesebilir duran birşey yok sürekli oluşan ve bize doğru yola çıkmış planlar var bunları bilmiyoruz bir dakikada insanın hayatı bambaşka da olabiliyor iyi şeyler diliyorum
Enerjiyi yüksek tutmaya çalışmak hepimiz için gerekli ruh beden birlikte bu hayatta ne kadar iç umudu o kadar güzellik herşey enerji bizden giden her düşünce bize geri dönüyor bir gün bir yerdeNe güzel ifade etmişsiniz. İçim açıldı bir anda