Stresten yemek

Kilonuz nasıl yemeye yeni basladiysaniz sporla eski halimize donebilirsiniz.ben mesela kışın istediğim gibi yiyip kilo alıyorum yaza geçmeden hepsini veriyorum.ama çok kilolar değil tabi 5-6 kilo.sizinki daha fazla sanırım.malesef duygusal açlık zor bı durum normal yemek gibi değil.once kafanızda bitirmeniz lazin

Pms de aşırı abur cubur isteği bende de oluyor. Ama tahlillerde hormonal bir problem çıkmıyor. Vitaminlere vs. baktırınca her şey normal. Ama stresli zamanlarımda, hormonal dalgalanmalarda buzdolabının önünde buluyorum kendimi. Sizin durumunuz da psikolojik temelli olabilir. Normal hayatta her şeyde kontrollüyüm ölçülüyüm demişsiniz mesela. Hayatınızda bazı şeyleri aşırı kontrol etmeye çalışıyor olabilir misiniz?

Yasaklar, istekleri doğurur.Yemek istiyorsanız yiyin, ama ertesi gün normale dönün.Akşamları çok oturmayın derim.Ya eliniz ayağınız işlesin ya da erken uyuyun.Su için bolca.Çıkın biraz yürüyüş yapın.Geçmeyen bir kriz yoktur.

Kaç kilosun?

bir dönem inanılmaz kilo vermiştim spora giden çok iyi bir fizikte biriydim,çalışıyordum ve asla o kiloya bir daha dönmem diyordum inanılmaz takdirler toplamış çok mutluydum neyse sevdigim adamla evlendim işi bıraktım köyden bozma bir yere tayini çıktı lojmanda kalmayı kabul ettim borçlar bitsin diye keşke etmeyseydim yeme bozuklugum tetiklendi yalnız kaldıkça sosyal hayat olmayınca 1.5 yılda eski halime döndüm senin gibi sıkıntıdan yiyorum durduk yere gidip deli gibi yiyorum hiçbir şey bulamasam yapıyorum yiyorum kilo igrenç birşey...

Ben de aynı dertten muzdaribim demeye geldim Hatta kilo vermek istediğim zaman düzenli beslenme ile veremiyorum çünkü düzenli ve dengeli besleniyorum. Bu yüzden if veya omat yapıyorum. Kısa sürede çok kilo verip yemeye tekrar başlıyorum

Nence herkes anafikri kaçırmış, sizin derdiniz yemek diyet vb degil yalnızlıktan sikılmakdogrudur, yalnızken gece tek kalınca insana geliyor resmen. O yüzden derim ki her şeyden once yalnızken sikılmak ultra normal, Allh Allah ben kendimle mutsuzum diye düşunmeyin asla. Aşkta da olmadı demişsiniz, çoğu erkek b.k zaten onu da kişisel almayınDerim ki bence bir kedi alın. Sıkıldığinızda onu kucaklarsınız, gelir kucaginıza yatar sıkıntınız gider. Yemek genelde yapacak başka şey olmayınca sıkıntıdan yapılıyor, sıkılmazsanız yemezsiniz diyorum

Adet düzensizliğinin olduğu 2 ayda 4 kilo aldım. Zaten düzene girince bir kısmı gider diye düşünüyorumBen de böyle 3-5 kilo alıp veren biriyim amamen güzeli istikrarlı olmak. Bir gün inşallah o da olacak

Kesinlikle doğru. Yani tek sebep değil ama en önemli sebep duygusal anlamda yalnız hissetmek. Şu anda biri olsa hayatımda ona ayıracak çok vaktim yok. Ama gönül isterdi ki gün bitince 1-2 saat kıkırdayıp konhşabileceğim biri olsun. Ama diyorum ya brnim ağzım yandı. O yüzden bilerek kimseyi hayatıma almıyorum. Ya da alamıyorum diyelim

Aynı durumdayız. Herhangi bir sorun yok aslında. Son 2 ayda aldığım 4 kilo dışında kilo problemim de yok. Mesele zaten kontrolcülüğümde. Nedenlerini bilsem de değiştirmek ya da azaltmak çaba gerektiriyor ve çok zaman alıyor. Kontrolcülüğümü kontrol altına almaya çalışmak gibi döngülere girip duruyorum

Kolay kilo verince insan ona da güveniyor. Nasılsa hallederim diye. Ama sürekli iniş çıkış vücudu yoruyor.

Bu da enerji gerektiriyor tabi bedeniniz haklı şaka bir yana hayatta her konuda her alanda mükemmel, ölçülü ya da doğru olmak mümkün değil. Hatalar da bizim için var. Ve zaman geçiyor. Yaşlandıkça bedenimiz daha fazla söz sahibi oluyor. Çok geç olmadan sağlıklı ve mutlu yaşamayı seçmek lazım

yeme bozukluğu bu çünkü hem yerken zevk almıyorsunuz hem aç değilsiniz sizinkisi duygusal açlık. bir psikoloğa danışın özellikle bu konular üzerine danışmanlık verenleri de var. sorunun temel kaynağını çözmeniz gerek yoksa döngüyü kırmak çok zor

Enerjiyi yüksek tutmaya çalışmak hepimiz için gerekli ruh beden birlikte bu hayatta ne kadar iç umudu o kadar güzellik herşey enerji bizden giden her düşünce bize geri dönüyor bir gün bir yerde
Katılıyorum çok doğru güzel söz sadakaymış

Bu arada aynı durum bende de var özellikle gece yalnızsam daha çok yiyorum ama genel olarak yemek yemeğe düşkünüm spor yaparsam fiziğim çok iyi oluyor ama yapmazsam kilo alıyorum hep kilo kontrolündeyim şu an hamileyim herkes kilo almışsın dedi aşırı moralim bozuldu hamileyim tabiki kilo alıcam ama bu gibi durumlarda direkt zayıflamaya çalışıyorum hemen

Konudaki diğer cevaplarınızı okudum çok tatlısınız
Yeme isteği uzaktan geel geel yapmaya başladığında hemen dişlerinizi fırçalayıp yüzünüze maske koyuverseniz nasıl olur? En azından bir 15-20 dakika ağzınızı oynatamayacağınız için belki ses geri kaçar.

Hem bakım yapınca insan şüşkolaşmak istemiyor, bu kadar uğraşıyorum şimdi totom göbeğim çıkmasın diye düşünüyor.

`