Şu arabaları yavaş sürün süremiyorsanız sürmeyin!

Araba carpmissa bile arabanin sucu olmayabilir.
Gecen hafta komsumun kopegi tasmadan kurtulup yola fırladı, o an gecen araba carpti mesela. Gayet mahalle arasi yol.

Ha eger dediginiz gibi kadin carptiysa ve sadece monta sarip kenara koyduysa laf edilmesi gereken sey bu.

Cok uzucu ama ozellikle hizli gidilmedigi vs durumlarda insanlik hali olabiliyor. Hepimiz surucuyuz, büyük konuşmamak gerekiyor. Evet dediginiz gibi salak sacma veya dikkatsiz kullanip kurtulabilecek hayvana carpan da cok var ama her zaman boyle olmuyor maalesef.
Ben istisnaları söylemiyorum ki zaten dikkatsiz kullanan amaaan nasıl olsa hayvan deyip geçenler için açtım onlar da bir can

Daha dün önüme atlayan köpeği ezmeyeyim diye fren yaptığım için zincirleme kazaya sebep olacaktım. Bunu sadece hıza bağlamak pek doğru değil. Hayvan bu ne yapacağı belli olmuyor.

Sokak arasındaki kediyi ezmek de bilemiyorum yani
Gördünüz mü kediye ne olduğunu?
Sokak ortasındaki kediyi yüksek araç kullanan biri pekala görmeyip ezebilir,hız yapmasına da gerek yok üstelik zira el kadar birşey kedi dediğimiz,kaç tonluk ağırlık bir araç.
Hatta farkına bile varmamış olabilir ezdiğinin. Sanki kaldırımdaymış kedi,biri bile isteye canice hislerle çarpıp öldürmüş gibi bir tarzınız var.
Ayrıca kediler çok ani hareket ediyorlar. Köpek kovalıyor olabilir pekala, kaçarken yola atlamış olabilir.
Bilen dikkat edebilir bu sokakta kediler var diye ama bilmeyen basar gider yani ne bilsin.
Annemin oturdugu sitenin otoparkında kedi yavrulamış,hep arabaların altına giriyorlar ,açık otopark muhtemelen ısınmak için,oraya gidip aracımı park ettiğimde baya kontrol ediyorum aracın altını,sağını solunu mesela zira biliyorum kedi olabilir ama bilmediğim yerde de acelem varsa bu eylemi gerçekleştiremeyebilirim. Aklıma gelmeyebilir.
Kediye üzüldüm ama kasıt aramayın altında derim.

Back
X