• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Su çiçeği Aşısı

• Konu Sahibi Konu Sahibi dirim
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

dirim

Nirvana
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2008
12.118
1.262
773
Selam kızlar,
Su çiçeği aşısı yaptıracaktık birkaç gün sonra...
Ancak oğlumun burnu akıyor.Sanırım üşütmüş.Yalnız şuana kadar Ateşi çıkmadı.

Hastalık aşıya engelmidir?Yani iyileşmesini mi beklemem gerekiyor?
bilgisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.

Benim kızım şuan 11 yaşında 2,5 yaşında yaptırmıştık yani bayağı zaman oldu.. o zamanlar doktor ağır bir aşı olmadığını söylemişti.. en iyisi bir doktora danışmak tabi ki..

hastayken aşı yapmıyolar cnm bana öyle söylemişti hemşire...bide bebegin kaç aylık bilmiyorum ama bunu benim dr. başka bi kaç dr duydum su çicegi aşısı en iyi 15.ayda etkili oluyomuş ben 15 ayını bekliycem saglık ocagındaki hemşirede 15.ay dedi...

sağolun kızlar
bende öyle duymuştum ama emin olmak istedim.bakalım ne diyecek doktor.
bizde 13.5 aylığız

sağolun kızlar
bende öyle duymuştum ama emin olmak istedim.bakalım ne diyecek doktor.
bizde 13.5 aylığız

ateş olmadığı sürece yapılabilir canım
benim kızım da 13 aylık ben de bu ara onun derdindeyim

teşekkürler canım
yarın gitmeyi düşünüyorum doktora.
paylaşırım sizinle.
bu arada eczaneden sordum o ile başlayan su çiçeği aşısı 89
ve ile başlayan 80 liraymış

bizim de doktorumuz daha 11 aylikken tutturmustu su cicegi asisi diye,ama ben 1 yasindan once yapilmasi taraftari degildim.1 yasini doldurduktan sonra da surekli bir nezle ve burun akintisi hali oldu,yani 3 gun iyi 3 gun kotu bir yaz donemi gecirdik ve asiyi erteledik surekli.O zaman doktorum ciddi bir rahatsizlik olmadigi surece asiyi yaptirabilecegimizi soylese de ben illa tamamen iyilessin oyle yaptiricam diye direttim,ama biz daha asiyi yaptirmadan ablamin 8 yasindaki oglu su cicegi gecirdi ve kizim da kulucka doneminde onunla birlikte oldugu icin cok korktuk bulasmistir diye.Yaklasik 1 ay bekledik,keske doktorumu dinleyip daha erken yaptirsaydim diye cok hayiflandim ama elden gelen bir sey olmuyor boyle durumlarda.Neyse ki ve gercekten doktorumuzun dedigi gibi cok buyuk bir sans eseri kizima abisinden bulasmadi ve su cicegi asisini olduk.tabii tamamen iyi bir donemiydi,yok beklemesiydi falan derken 18 aylik yapildi anca.Size tavsiyem 1 yasini doldurunca hemen yaptirmaniz,cunku bebekler su cicegini daha agir gecirebiliyor ve Allah korusun sonuclari daha agir olabiliyor.Ihmal etmeyin,ve benim gibi mukemmel zamani beklemeyin.Saglicakla.

not: yaptirdigimiz asi varilix ve cok sukur bir sorun yasamadik.

Bende hemen vurdurmak istiyorum.geçen hafta vurdurmadık hastayız diye bu seferde grip olduk aksilik işte.
İnşallah doktor bekleyelim demez.

kızlar peki bu aşı sağlık ocağında yapılıyor mu?kendimiz alsak götürsek oluyormu?
hastanede yaptıramassak diye soruyorum.

Bende hemen vurdurmak istiyorum.geçen hafta vurdurmadık hastayız diye bu seferde grip olduk aksilik işte.
İnşallah doktor bekleyelim demez.

kızlar peki bu aşı sağlık ocağında yapılıyor mu?kendimiz alsak götürsek oluyormu?
hastanede yaptıramassak diye soruyorum.

evet canım yapılıyo ben de alıp sağlık ocağında yaptırıcam:31:

teşekkürler canım.bende sağlık ocağına götürmeyi planlıyorum.
dün zaten doktor yapmadı aşıyı, iyileşsin iyice dedi.
ilaçta yazmadı.kütür kütür öksürüyor yavrum.öyle gördükçe içim parçalanıyor.

Back
X