su çiçeğinde bütün lezyonlar kabuklanana kadar bulaştırıcıdır.virüsle karşılaşmadan 12-14 gün nadiren de 21 gün sonra su çiçeği klinik bulguları ortaya çıkar.(zonada ise döküntüden 2 gün önce,döküntüden 5 gün sonra bulaşır.inkübasyon periyodu ise benzer)
aşı takviminde olmasa da 12-15 aydan itibaren suçiçeği aşısı önerilir.çünkü aşıdan sonra ağır hastalık ve hayatının bir döneminde zona geçirme riski çok azalır.önerim 72 saat geçmemişse hemen suçiçeği aşısı yaptırın.hastalığı geçirse bile çok daha hafif olacaktır.
benim 8.5 aylık bebeğim temas etmişti ama 12 ay altında olduğu için aşı yaptıramamıştım(etkin olmuyor) immünglobulin bi çocuk dr arkadaş önermemişti.bütün bağışıklık sistemini alt üst eder demişti.sadece ağır immün yetmezlikte öneriliyor.
tedbir amaçlı antiviral şurubun yararı yok.hasta olursa 5-7 gün kullanılabilir.
ayrıca geçirse de üzülmeyin,bu yaşlarda hafif geçer fazla döküntü olmayabilir bile.
ayrıca kimseye güven olmaz.söz konusu kendi çocuğu olmayınca insanlar çok sorumlu davranamayabiliyor.benim kendi eltim ve çocuğu deli gibi hastaydı ikisi de öksürüyorlardı ve benim 2-3 günlük bebeğimi ziyarete gelmişlerdi.
şimdi onu hatırladım bak kendimi tutamadım söyleyiverdim:95: