Su çiçeği kaç günde bulaşır?

Saruboceq

İki Kız Annesi :)
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2007
12.358
218
208
İsviçre
Merhaba,
Dün akşam eltimin oğluyla kızım kayınvalidemlerde karşılaşmışlar.Ben almaya gittiğimde oynuyorlardı.Su çiçeğiymiş ve de.Geçiyormuş sönmüş haldeymiş.Çok da hafif bir haldeymiş.Ama dün akşamdan beri aklım orada hala kızıma bulaştımı acaba diye düşünmeden edemiyorum.
Yardımınıza ihtiyacım var.:5:

Gülşahcım inş. bulaşmamıştır canım ya ama sönmüş diyorsun herhalde bulaşmaz
Bildiğim kadarıyla belirtilerin ortaya çıkmasından 2 gün öncesi ve 4-5 gün sonrasına kadar hastalık bulaşıcı konumdadır.
Ve su çiçeği belirtileri, hasta ile temastan 14 ile 16 gün sonra ortaya çıkmaya başlar.
İçini rahat tut diyeceğim ama sen şimdi eminim 15 gün diken üstünde oturacaksın haklı olarak :59:

Gülşahcım inş. bulaşmamıştır canım ya ama sönmüş diyorsun herhalde bulaşmaz
Bildiğim kadarıyla belirtilerin ortaya çıkmasından 2 gün öncesi ve 4-5 gün sonrasına kadar hastalık bulaşıcı konumdadır.
Ve su çiçeği belirtileri, hasta ile temastan 14 ile 16 gün sonra ortaya çıkmaya başlar.
İçini rahat tut diyeceğim ama sen şimdi eminim 15 gün diken üstünde oturacaksın haklı olarak :59:

Ah Fundacım anlatamam normalde eltim çok düşüncelidir ama nasıl böyle bişe yaptı bilemiyorum.Yarım saat sonra gelse ben kızımı alıp dönmüş olacaktım çoktan.
Hayır erkenden olsa iyi ama kayınvalidem gidiyor kim bakacak bu sefer diye düşünüyorum kreşde olmaz.Babannesi geldikten sonra olsa bari:59:

su çiçeğinde bütün lezyonlar kabuklanana kadar bulaştırıcıdır.virüsle karşılaşmadan 12-14 gün nadiren de 21 gün sonra su çiçeği klinik bulguları ortaya çıkar.(zonada ise döküntüden 2 gün önce,döküntüden 5 gün sonra bulaşır.inkübasyon periyodu ise benzer)
aşı takviminde olmasa da 12-15 aydan itibaren suçiçeği aşısı önerilir.çünkü aşıdan sonra ağır hastalık ve hayatının bir döneminde zona geçirme riski çok azalır.önerim 72 saat geçmemişse hemen suçiçeği aşısı yaptırın.hastalığı geçirse bile çok daha hafif olacaktır.
benim 8.5 aylık bebeğim temas etmişti ama 12 ay altında olduğu için aşı yaptıramamıştım(etkin olmuyor) immünglobulin bi çocuk dr arkadaş önermemişti.bütün bağışıklık sistemini alt üst eder demişti.sadece ağır immün yetmezlikte öneriliyor.
tedbir amaçlı antiviral şurubun yararı yok.hasta olursa 5-7 gün kullanılabilir.
ayrıca geçirse de üzülmeyin,bu yaşlarda hafif geçer fazla döküntü olmayabilir bile.
ayrıca kimseye güven olmaz.söz konusu kendi çocuğu olmayınca insanlar çok sorumlu davranamayabiliyor.benim kendi eltim ve çocuğu deli gibi hastaydı ikisi de öksürüyorlardı ve benim 2-3 günlük bebeğimi ziyarete gelmişlerdi.
şimdi onu hatırladım bak kendimi tutamadım söyleyiverdim:95:

Selam arkadaslar
Bende zona cikti ne yapacagimi sasirdim vallahi kuzuma gecmemesi icin cirpiniyorum ama insallah gecmez.
Ne zormus agridan kivraniyorum sevgiler

artık söylemek için çok geç biliyorum ama..ilk 6 ay anneden geçen antikorlar (rahim içi yaşamda geçen immünglobulin g yapısındakiler ki sizde VZV IG G zaten önceden primer enfeksiyonu geçirdiğinizden bebişinize geçmiştir)koruduğu için bebeğe vzv virüs geçişi çok çok düşük bir ihtimal.yapılacak en güzel şey bol bol emzirmek.
bütün enfeksiyon hastalıklarında bebeği tedavi edici en güçlü silah anne sütünden geçen bağışıklık maddeleri ..sevgiler...

Back
X