şu derdime bir bakin ben sabaha kadar uyayamammmm:(((

papatyasevilir

Canım kendim♥️
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2013
1.520
438
123
Hukukcu Kk uyeleri... eşim öğretmen.okulu disiplinsiz öğrencilerle dolu..her neyse eşim derste ders anlatiyorken gene ayni ogrenci ders dinlemedigi gibi dinlemiyor da ve esim korkutmak amacli sallarken elindeki cetvele çocuğun kolu çarpıyor ve hafif bir ben seklinde morarma oluyor.kast yok . Bunun bela amcasi aileyi dolduruyor ve rapor alinip sikayet ediliyor...netice de sikayetci olunmasa da bildigimiz kadariyla kamu davası acildi cocugun verdigi ifade de bu yonde...sizce adli ya da idari ebln iyi ve en kötü ne olur (( eşim hayatında ilk kez mahkeme görecek

hukukcu değilim pek fazla yardımcı olamam size ama aklıma şöyle birşey geldi.
eşiniz eğer suçsuzsa ve şikayet edilmişse kendisini ıspatlaması lazım ve bununda çok güzel yolu var.
sınıftaki bütün çocukların ifadelerinin alınması ve öğretmenin suçsuz olduğunun anlaşılması.
yani öğrenciler polise "öğretmenimizin bir suçu yoktu"derlerse o zaman eşiniz davayı kazanır.

Lisedeyken bi öğretmen arkadışımın ağzndan burnundan kan gelesiye kadar dövmüştü aynı şeklde kamu dava açmştı ama bişy olmadı tabi ki. Benimde başımdan böyle bi benzer olay geçtiği için anlatmak istedim. Geçmiş olsun.

cetveli sallarken çarpan kol nasıl morarır ya? yanlış anlamayın art niyet kesinlikle aramıyorum ama çok aşırı sert sallamış olması gerek bence. hukuksal boyutunu bilmem ama bizim de öğretmen arkadaşlardan şikayet edilen oldu ama pek bir şey çıkmıyor

Benim de bi arkadasimin basina boyle bisey geldi. Mahkemeye cikti ,para cezasi verdiler onu da 5 yil ertelediler. Ciddi bir yaralanma olmadikca da herhangi birsey olmaz.
Telden yaziyorum kusura bakmayin.

samsung

aylarca mahkeme uzar gider bir şey olmaz merak etmeyin.
eşiniz herhalde vurur gibi yapayım da kenardan geçsin falan derken değdirmiş çocuğa diğer türlü ceketin altındaki kol morarır mı?
ben de öğretmenim, dava falan edilmedim böyle bir olay yaşamadım çünkü çok şükür.
ama bazen okula şikayet için gelen veliler oluyor, şöyle demişsiniz böyle demişsiniz, bana değilse arkadaşlara geliyorlar, her gün birileri okulda
burama kadar geldi artık hiç alttan almıyorum, ne dediysem o!
kusura bakmayın da siz önce çocuğunuza terbiye verin ondan sonra hesap sorun diyorum,
sorunlu velilerle uğraşmaktan bizim de psikolojimiz bozuldu

sınıftaki diğer öğrenciler mutlaka olayı gördüler, şahitlik yaparlar, hafif bir morarma ise pek bişey çıkacağını sanmam, sanırım maksat eşinize gözdağı vermek

Hafif sekilde carpinca morarma nasil olur ya??

Ama Ogretmenlk zor meslek..

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Hiç bir şey olmaz merak etmeyin .

Diğer çocukları dinlerler . Suçsuzluğu kanıtlanır .

Artık öğrenciler öğretmenlere uyacaklarına öğretmenler öğrencilere uyuyor . Bir öğretmen adayı olarak üzüldüm ne diyeyim

Teşekkürler...ben de yeni ogretneb sayilirim eşim gibi...öğretmenlikte yillari devirmis rehber ogeermenim bana şunu söylemişti: ogretmenlikte ilk beş yıl kendine ,sonraki beş yıl cocuklarla birlikte kendine, ondan sonraki yillarda sadece cocuklara yuklenirsin ".ben şunu anladim hala çocuklar icin kendimizi parcaliyoruz sinifta dinlemeyen dinletmeyen bircocuk oldu aman bboşver diyemiyoruz.kuru anlatip da gecemiyoruz. Ama ogretmenin arkasinda kimse durmuyor..bazi arkadaslar kol nasil morarir demişler çok üzüldüm..biz sadistiz kizinca cocuklari cetvelle mi dönüyoruz yani. Cok uzulduk...haketmeyince daha agir oluyor inannin ki.DUA EDIN NE OLUR...

Kusura bakmayın ancak 11 yasina yeni girecek bi kız kardesim var bi'gün okuldan kolu mor bi'sekilde gelse ben de şikayet ederdim. Cidden anlamadim yanlışlıkla değen cetvel nasıl morartacak kadar çarpar. Cetvel olayını hobi edinmis bi'suru ogretmenim vardı oyuzden yorumum olumsuz gelecektir. Aile şikayetinde haklı neden derseniz her aile hemen hemen aynı tepkiyi verir, zaten eşiniz kasitli yapmadiysa ki öyle soyluyosunuz diğer öğrencileri de bunu destekler zaten. Geçmiş olsun.

Öğretmen olmayana söylemek kolay geliyor bazi seyleri..edindigim denetimlerden biri de bu

idari mahkemesine gider,eger ögrencıler şahit tutulursa ve dogru beyan verirlerse konu kapanır gider. yalancı şahitlik ederlerse de en kötü olacak olanı diyorum aynı ilde başka okula verilebilir.

bazı öğrencilerden ifade alınacak. tabi sağlık raporuda değerlendirilecek... hepsinin sonucunda disiplin yönünden en fazla maaş kesimi alır... eğer cezası yoksa bir alt ceza alır... eşinizde biliyordur zaten en sonunda cezaya itiraz edersiniz... kızgınlığa ifade vermemezlik yapmasın.. savunma isterlerse ayrıca savunmasınıda yapsın... hepsi değerlendirilir... devlet memuru eşiniz merak etmeyin birşey olmaz....

idari mahkemesine gider,eger ögrencıler şahit tutulursa ve dogru beyan verirlerse konu kapanır gider. yalancı şahitlik ederlerse de en kötü olacak olanı diyorum aynı ilde başka okula verilebilir.

okul değiştirme kararını müfettişler verir. mahkeme vermez...

Okula mufettisler gelir atrastirmaya.sorusturma acilir.Ogrenciler dahil okul idaresi ve ogretmenler esiniz hakkindaki gorusleri alinir.En fazla uyari alir .Hicbirsey olmaz merak etmeyin.Bir ogretmenin olmazsa olmazi sari zarftir.Hic uzulmeyin.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

okul değiştirme kararını müfettişler verir. mahkeme vermez...

aynı durum başımıza geldı olan buydu. Bilmiyorum ama ufak bir darp olayı vardı yine. Ögreni bahçede koşarken hoca kolundan tutuyor çocukta dengesini yitirip düşmüştü yüz üstü. Öğretmen okul değiştirdi en sonunda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…