Premature Bebekler su gelmesi nedeniyle erken dogum

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Bu konuyu okudugumda dogumum gerceklessin bende umut olarak, yardımcı olabilirim diye yazacağım dedim. Evet benimde 29. Haftamda çamasirimi islatacak kadar suyum geldi. Açıkçası normal bir durum olabileceğini düşünerek onemsemedim ama arkadaşlarıma o an sorunca ciddi oldugunu hemen doktora gitmemi söylediler. Doktora gittik. Muayene etti suyum geliyordu. Doktorum hemen akciğerlerici iğne verdi. Allah korudu ve suyum çok gelmedi . 2 günde birkontrole gidip bebisimin suyunu kontrol ettik. Tuvalet disinda asla ayağa kalkmadim. Allaha şükür ki bebegim 38+5 hafta bekledi ve benim kararimla sezeryan ile dünyaya geldi. Şuan 3 aylık. Ha bu arada yatarak gecirdigim 10 hafta boyunca suyum azar azar olsa da gelmeye devam etti. Doktorum bebisin suyu azalmadikca ve enfeksiyon kapmadikca almayacagiz dedi. Çok stresli, çok zor günler geçirdik. Başka doktorlara gittik ama kendi doktorumuza iyi ki guvenmisiz. Allahima herşey için şükürler olsun. Allah herkesin evladını bagislasin.

21.haftamdayım suyum azar azar geliyor dua ediyorum hep ,sürekli kontrole gidiyorum suyun iyi diyorlar antibiyotik tedavisine başladım ....bu yazılar biraz da olsa umut oldu bana

Benim de suyum 34.haftada patladi bir anda hemen gttik suni sanci aldm 13saat snra normal olmadi sezeryane alindm bebgm dogdu ama 19gündür kuvezde cigerleri gelissn diye bana ve bebegime dua edin lütfen kizlarr

Kuzum suyum geldiği icin erken dogum yaptım 7 aylıktık ve gelişimi daha tamamlanmamıstı. Kuvezde kaldık akcigeri daha yastı ve 1 kilo kadar dogdu, bol dua et ve uzme kendini bebegine kendini hissettir. Biz bu sekilde atlattık ve Bebegim 2 yasında şuan.

Son düzenleme:
Siz ne kdar kaldnz annesi kuvezde

Siz ne kdar kaldnz annesi kuvezde
Yaklaşık 1 ay kadar hergün anne sütü sagıp hastahane koridorunda sabahladık eşimle malesef kuvez icin yapılmıs anne odaları cok dolu oluyor.. Allaha sukur dualar ve doktorlar sayesinde atlattık. İçinizi ferah tutun duanız eksik olmasın..

Bzmde bgun 26.günümüz doktor biraz sabir dedi sürekli dua ediyorum yavruma sizde bize dua edin bizim icin birer ayet el kursi okuyun rabbm yardim etsin bebgime insallah... sizden de allah razi olsunnn

Merhaba
Aynı sorunu yaşadım bol su iç günde 6 litre ve sol yanına yatmaya çalış sürekli beslenmene dikkat et protein cok almaya çalış bebeginin hareketlerini dinle 3 saate bir hareket ediyorsa iyi dedi doktorum.Ayrica kalkma dünya yıkılsa yerinden kalkma.Çok su içecegin için cok wc ye cikacaksin sadece bunun icin kalk ve ani hareketler yapma.Su arttirmaz amniyon sivisini diye bi suru yazi okudum bir suru insan akil vermeye calisti. Birebir yaşamış biri olarak su hersey demek buna inan ve su iç enfeksiyon olusumunuda bi nebzede olsa engelliyor.Gelen suyun miktari ne kadar? Akinti gibi mi yoksa bardaktan bosanircasina mi akiyor?Birde serklaj oldun mu ?

Yok Canım bana mı yazdın anlamadım ama ,suyum çok gelmiyor az az geliyor 19.haftadan gelmeye başladı şimdi 23+1 deyim elhamdülillah hala yeterli suyu en az 30 haftaya gelse diye dua ediyorum ya ....senin nasıldı acaba ??? Bol su içiyorum her hafta kan tahlili antibiyotik kullandım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…