su içmeyi sevmiyorum

Arkadaşlar bi kişisel formulasyonumdan bahsedeyim o zaman bu konuda da, belki öteki dünyama azcık sevap biriktiririm

Hani sallama poşet çaylar var ya,
normal sıcak suda hazırladığınız çay gibi onları soğuk suyun içine atın . Aroması daha az çıkıyor ve böyle çok güzel, suya benzer ama aromalı ve kokulu, daha kolay içilen bir içecek elde ediliyor. Daha aromalı isteyenler de önce bardağın dibine sıcak su koysun, çayı içinde bir süre bekletip rengi iyice çıktıktan sonra şekerini de o sıcak suda eritip ( şekerli isteyenler için) içebilirler.

Hem asitsiz, hem yapay değil, bildiğin bitki çayı hem de sudan biraz pahalı

Bir gün bir arkadaşım doğum için hastaneye gittiğinde yanındaki yatakta yatan bayanın bebeği karnında ölmüş ve onu almak için ameliyathaneye götürüyorlarmış.Bebek annesi su içmediği için yani susuzlıktan ölmüş.

Bu başlığı görünce çok güldümm yaa :90:
Bizim evde de son zamanlarda her sahur ve iftarda su muhabbetti yapılıyor. Kardesim de su içmeyi hiç sevmez içmiyorda zaten.. Babam inat mı yapıyosun ben söyledikçe diye takılıyor kardesime.. Cünkü hiç su içmiyor babamda kızıyor haliyle.. Başlığı görünce Şimdi konuyu okuyacağım tavsiye varmı diye

aynı benim gibisin sen de.acaba ben mi yazdım dedim hatta suyu yudumlarken allah'a nasıl şükrediyorum ne güzel şeyler yaratıp bize sunmuş diye.ben de zayıfım ama hiç dikkat etmem. suya borçluyum zayıflığımı....

burdaki yorumları okuyunca şok oldu benn
ayy su hayattır diye boşuna demiyolar.suyun yerini ne çay ne kola hiç bişey tutmaz ya:26:

Şu sıcaklarda ve Ramazan dolayısı ile bizim evde en çok tüketilen su ve diğer içecekler...

Benim oğlumda hiç su içmeyi sevmiyor, benim hatrıma babanın hatrına kana kana iç diye zorluyorum çocuğu

benimde boyle bir sorunum var.
bende hiç su ıcemıyorum.
bir bardak suyu mıllet bı dıkışte içebiliyo.
ne mümkün boğazımda diziliyo.
midem almıyo off anlamadım.
günde ancak en fazla 2bardak tüketebılıyorum.
millet gunde 2 ltre su için dıyolar 2 ltre nerdee 2 bardak nerde..
sıvı çok tüketiyorum ama suyun yerini tutmuyor dıyorlar.
böbreklerede cok zararlı aslında ama içemıyorum.böbrekelrım kuruyacak dıyede korkuyorum.
cildim kurudu susuzluktan farkediyorum..

ayy bende hiç içemiyom su ya oruç tutuyom dün falan yarım bardak içtim kaldı öle aklıma gelmiyo su içmek

bende böyelyim
ben zayıfım ve morarma olmuyor ama su içmek neredeyse aklıma gelmıyor

ben acıkcası ıste oldugumda baska seyelrde ıcmıyorum dun aksam ıftardan berı 4 bardak ıctım sadece pet bardak oda

çok fazla başka sıvı tüketince suya ihtiyaç duymuyorsunuz.çayı,kolayı kesin bakın nasıl su içiyorsunuz.benim çayla kolayla aram yok.yemekte içtiğim suyu görseniniz şaşarsınız

Son düzenleme:
Su içmezsen erken yaşlanırsın çay, meyve suyu içerek su ihtiyacı karşılanmaz ki vücudun.. 1.5 litrelik şişelerden al de ki bu benim suyum bugun bitecek. İlaç içmek gibi mecburiyetin olsun

ben önceden sevmiyor değildim ama içemezdim fazla.abimde kahvaltıda bile içer hiç duramaz susuz.herkes cildinin güzelliğine hayran ve çok su içmesine bağlıyor.bende ona özenerek çok normalden fazla içmeye karar verdim.zorladım kendimi.fazla zamanımıda almadı.şimdi susuz duramam.yemeklerde dene su içmeyi.mesela tuzu fazla kat bir kaşık yemek bir iki yudum su içersen hem fazla yemezsin hemde suyun güzelliğinin farkına varırsın.mesela eskiden ekmeğe bayılırdım kucağıma alıpğ sevesim geliyordu.çok fazla göbek olunca ekmeği zorladım ve bıraktım kahvaltı dışında ki ondada fazla yiyemiyorum artık sulu yemeklerde bile yemem ekmek.zorlayınca oluyor dene muhakkak

bende bir su içerim görmeyin halimi.bazen dalga gecerler damacanaya hortum bağlıyalım diye.sevmesende zorlayarak iç canım.geçenlerde o kadar su içtimki arkadasım dedı cok içme su çarpması olur dıye daha fena olursun o zamandan berı daha dıkkatlı ıcıyorum.sanada tavsıyem sevmesende iç.

ya ne kadar cok kişi su içememekten muzdaripmiş hayret ettim dogrusu
neden su içmeliyiz?
1) vucudumuzun ucte ikisi su olan bir varlık olarak su bizim yasam kaynagımız terlediğimiz veya tuvalette kaybettiğimiz suyu yerine koymamız gerekir ilk neden bu
2) az su içmek bobrekleri kurutur ve zamanla bobreklerinizde sorun yasayabilirsiniz
3) cildinizin canlı, parlak,genc kalması için
4) vucudumuzda her gun yuzlerce hucre ölümü gerçekleşiyor ve yaslanıyoruz, yaslanmayı geciktirmek için su içmeliyiz
5) her organın yeterli kan akışı saglaması ve canlı kalması için suya ihtiyacımız var
bir de suyun yerini hiçbir icecek yiyecek tutamaz sıvı ile suyu karıştırmayalım
en az 1 litre su yanında corba, salata(yagsız ve çiğ), çiğ meyve sebze, ve suları ile destekleyerek en az 2 litreye tamamlayın yazın en az 2 lt su artı diğer besinler
bitki çayları, çay kahve hazır mesrubatlar su yerine gecemez cunku çay, bitki cayları ve kahve vucuttan fazla su atar bu demek oluyor ki bunları her içtiğinizde fazladan 1-2 bardak daha su içmeniz gerekir. Hazır mesrubatlar da seker içerdiği için vucutta suyu tutar ve hem ödem yapar hem de fazla kilo olarak size geri döner benden soylemesi...
ben bobrek nakli geçirmis bir insan olarak hastalığın, hastanede yatmanın zorlugunu yasadım sizler de yasamayın arkadaslar
bu arada not olarak sunu soyleyeyim ben kucuklugumden beri gece sırf su içmek için kalkan bir insanım, halen oyle- hastalığım su içmemeye baglı değil
her organ değerli siz değerlisiniz ve bu beden bize emanet emanetin kıymetini bilelim
hepinize saglıklı, sevgi dolu, guzel bir gun, gece, ömür diliyorum

Son düzenleme:
Su hayatın bize verdiği en güzel hediyedir. Annemde içmez ve zararlı bir bir çıkmaya başladı...
Cildime hayran kalırlar kendimi bildim bileli su ile elma tüketirim. Özellikle su çok önemli.
Bugün 4,5 litre içmişliğim var sabah kalkmamla suya yumulmam bir oluyor. Çok seviyorum.
Ve yararları saymakla bitmez kendini buna zorlasanda olmaz. Anlamıyorum su olmazsa hayat olmaz nasıl susamazsın :)
Şuan bahsettikya kana kana içesim var canım çekiyor tatlı gibi falan. Bence içmeye başla şartladıkça kendini daha çok soğursun. Gerçi istesende istemesende
içeceksin orası ayı yok burnumdan çıkıyor falan olmuyor öyle şeyler.
1 hafta susus durabilecek misin hiç ? Suyu sevmeye başla her yönü ile.

4.5 lıtre mi masallahınız var .ama benım bıldıgım ,evet su vucudumuz ıcın cok saglıklı fakat gunluk tuketım ıhtıyacımızın 2.5-3 lıtre olması gerektıgı soyluyor uzmanlar .asırısı kandaki sodyum yani tuz oranımı ddüşürdugu için zararlıymış.

bunun lavaboya çıkışı sık olmuyormu canm sende 4,5 lt yazmışın?

yanında sürekli şişeyle su bulunduracaksın,her ördüğünde iki yudumda olsa içeceksiz baka yolu yok
ay s gibisi varmı yaaa
çevremdekilerde bana der çok su içiyorsun diye
ben bir damacanayı 3 günde tek başıma bitiriyorum :44:
doğumda 20 kilo almıştım
doğumdan 2 ay sonra eski kiloma kavuştum,herkes operasyon felan yaptırdığımı düşünmüştü
ama su içmek çok faydalı helede kilolar için

Tabi oluyor hanımlar ama istemsiz bu bende ki suya düşkünlük elimden gelen bir şey yok.
Tuz ihtiyacımı zaten yemeklerde karşılıyorum sık sık ve az yiyerek zaten sürekli de çıkış olduğundan girişte oluyor.
Aşırı içiyorum evet elimden gelen bir şey yok misal 7 dk de bir tuvalet molası cidden sinir bozucu :44:
O yüzden benimde hayret etmem su içmeyi sevmeyenleri görünce oluyor tam tersi bir durumuz o hiç ihtiyaç duymazken elimde mataram var kocaman
sürekli içip duruyorum şimdi bile yanımda

Son düzenleme:
maden suyu ic canim.ben de su icemeyenlerdenim.emziriyorum.ama maden suyuna cok alistim.sadece onu iciyorum.suyu agzima koymuyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…