Su kesesi yırtıldığı için 20 haftalık bebeğimi kaybettim :(((

Çok merak ettim bende sizinle ayni durumdayim 4.buçuk aylık ken ani kese yirtilmasi oluyor .sonradan tedavi oldunuzmu çocuğunuz varmi ne gibi tedavi uyguladiniz .bende bütün testleri yaptim hiç bir sorun bulunamadı çaresiz kalmışım hamile kalmaktan ayni seyleri yaşamaktan korkuyorum daha önceden 5 düşük hikayem var

Çok eski olmuş baya ama umarim görürsünüz aynısını yaşadım bende o kadar zor ki cevaplarsaniz bana da yardımcı olursunuz

Çok eski olmuş baya ama umarim görürsünüz aynısını yaşadım bende o kadar zor ki cevaplarsaniz bana da yardımcı olursunuz
Konu sahibi aktif değil sanırım bende 2023 te aynını yaşadım malesef doktorum idrar yolu enfeksiyonunu önemsemesi çığ gibi önünü alamadı sonrada kese açıldı su gelişiyle kaybettim şimdi çok şükür bir yavrum var Rabbim herkese nasip etsin neyi merak etmiştiniz konu sahibine sormak istediğiniz şeyi sorabilirsiniz

Kaybedeli bugün tam bir ay oldu bir ay öncesi bugün işte toprağa gömdüm oğlumu kalbi atarken içimden atamiyorum şükürler olsun siz cevap verdiniz nasıl atlattiniz acaba benimki tedaviyle olmuştu ilk gebeligimdi diyecektim ki bu süreci atlatmak için neler yaptınız bir daha ki çocuğunuzda aynı şeyler yaşandı mi onu sorucaktim bi dahaki hamileliğiniz de nasıl yol izlediniz testler felan yapıldı mi

Benim dört kaybım oldu şöyleki 2020 yılında 11 haftalık kalp durması sonucunda kaybettm hemen ardından genetik ve pıhtılaşma testi yaptırdık eşimle kromozomsal sıkıntı çıkmadı şükürler olsun ama bende pıhtılaşma çıktı bu tets sonuçları 45 günde çıkıyor çıkana kadar tekrar gene kalmıştım oda dış gebelik oldu sonra üç sene hamile kalamadım sebepsiz yere doktorlar tüpe falan yanaşmadı iki kez kendim kaldığım için femera klomen denedik aşılamada oldum hiç biri tutmadı tam ilk kaybımın üçüncü senesinde beş aylık kaybettiğim oğluma kaldım üç sene bekledikten sonra gelen gebelik çok kıymetlimdi yıkıldım insan içine çıkmak istemedim ölücem sandım gece gündüz dualar ettim artık anne olamicam herhalde dedim enfeksiyon sebepli kanamalar doğum sonrasıda devam etti çok bitik haldeydim tam kanama durdu derken beş aylık kaybımdan üç ay sonra tekrar bir dış gebelik geçirdim düşünün artık aklımı oynatacaktım zar zor düşürebildim tamamen tükenmiştim artık çocuk düşüncesini kaldıracaktım ama Allah büyük dedim o dış gebelikten tam üç ay sonra şimdiki oğluma hamile kaldım şükürler olsun yedinci haftada küçük bi leke dışında pürüz yaşamadık gebelikte ama enfeksiyon olucam dye delirdim biyerde tuvalete girmedim kendi tuvaletimi sirkeyle yıkadım kolanyalar bocaladım günlük mutlaka üç litrelik suyumu içtim en önemlisi bir profosör perinatog ile gebeliği takip ettim en ufak enfeksiyonda tek şaselik antibiyotiklerden içtim biri daha yüksekti beş günlük antibiyotik kullandım onda. Şuan oğlum 9.5 aylık ellerinden öper bak benim yolumda çok çok taşlıydı hamd olsun geçti. Kaybımızın acısı içimizde hep silinmiyor ama yeni bir evlat bunu hafifletiyor çok geçmiş olsun Sizede başınız sağ olsun kaybınız için ama geçecek sizi çok iyi anlıyorum en içimden hislerinizi hissediyorum daha çok taze

Çok duygulandim Allah şişede sabır versin az önce ağlıyordum bu siteye girip sizden gelecek mesajla rahatlatirim belki dedim ben bu zamanda böyle kayıp yaşayan annelerin beni anlayacağını düşünüyorum böyle sizle dertlestikce uykum hafifliyor sanki daha az önce ağlıyordum kalbi atan cocugumu benden aldılar diye o kadar yalnızım ki evin içinde bir başıma yapayalnizim butun hayallerim gitti paramparçayim .Sizede çok geçmiş olsun rabbim sana çocuğumla mutlu huzurlu bir hayat nasip etsin inşallah dilerim yüzün hep gülsün

Çok teşekkür ederim güzel duaların için amin inanki bak geçiyor halini anlıyorum. Arkadaşlarım gelirdi bana yalnız bırakmamak için onlarında küçük çocukları var severdim onlarlayken biraz iyi hissederdim,ama kapıdan uğurlarken onları ağlamaya başlardım evi dolduran çocuklarınıda alıp giderken onlar benim yalnız kalışım, telefonla uzanmış oynarken ay göbeğime koymayayım radyasyon gelmesin diye gelen irkinti.. hayali tekmelerbir toplulukta kaybettğimi bilmeyenlerin sen hamilesin şu yemektende tat demeleri.. telefonda yarım kalmış olan bebek takip uygulaması,birkaç parça hevesle aldığım eşyaları, sakladığım çift çizgili testi ve usg resimleri.. kalbime defalarca kez hançer sokulmuş gibi oluyordum. Hepsini yok etmeye çalıştım ama usg resimleri görüntülerini ezberlemiştm gözlerimi kapayınca detay detay hatırlıyorum. En kötü anlarda yazdım hep boş bir deftere bebeğimle konuşur edasıyla içimi döktüm. Kime anlatsam yaşamayan o acıyı bilemiyor anlayamıyor annen dahi olsa bu kişi. Herkes üzülme tekrar olur senim canın sağ olsun gibi laflar ediyor. Asıl meselenin ne olduğunu içimizde ne yaşadığımızı dağlanmış yüreğimizi anlamıyorlar. O yüzden yaşamayana anlatmayın derdinizi sinir bozucu olabiliyor kendi yaşadığımdan biliyorum. Yalnız değiliz bizler gibi yaşayan çok var Allah yardım ediyor tek bildiğim bu tekrardan bir gün anne olup bebeğinizi büyüteceksiniz evelallah isyana düşme duanı eksik etme. Eğer inancım olmasa o acıyla bir gün bile yaşayamazdım ben. Her sıkıntının bir sonu var ne derler bilirsin gecenin en karanlık vakti sabaha en yakın olan vakitmiş. Senin içinde böyle çok daraldın ama sevinçte yakındır

Yazdıklarıniz beni çok duygulandırdı gerçekten eşyalar ultrason fotoları cift çizgili test bende saklamisim hepsini o kadar acı ki gerçekten aynı yoldan geçmişiz diyebilirim çok ağlamaklı oldum .Rabbim inşallah kısa sürede açımı dindirir bana da nasıp eder inşallah anne olabilmeyi en kısa zamanda yüzümu güldürü insllah bende cektiklerimi unuturum umarım.Derler ya yarası yarama denk olan konussun hani ancak yaşayan anlayabilirmis beni.Daha açım çok taze geçen ay bugün kaybettim oğlumu ve bugün yas günümdu mezarına gitmeyi düşünüyorum en kısa zamanda ama gidersem çok kötü olursam diye gidemiyorum bile bir yandan da vicdan azabı çekiyorum gitmediğim için bilemedim .Bana da dua beklerim sizden Allah rızası için dualarınızı beklerim .Rabbim benimde yüzümü güldürsün bu acı çok yakıyor çünkü beni

Tabiki hep dualarımda olcaksın Rabbim en en kısa zamanda sağlıkla hayırla bir yavru nasip etsin sana. Mezar konusuna gelince kırk gün lohusa olunuyor o süreç bittikten sonra gittim sonra iki kere daha gittim kuran okudum bana iyi geldi ama bi başkasını dahada üzebilir gerçekten iyi gelecekse git yoksa seni daha çok hırpalar. Doktor kaç ay korunma süresi verdi bilmiyorum ama fiziken üç altı ay arası yeterli oluyor normal doğum olduğu için. Psikolojik olarakta hazır hissettiğinde tekrar dene. Bu acıyı ancak bir evlat hafifletiyor başka hiç bir yolu yok malesef hep burada olucam nezaman istersen dertleşebiliriz

Çok sağol Allah razı olsun senden. Bende ancak evlat sahibi olursam hafifler diye düşünüyorum doktorum bana bir adet dönemi sonrası dusunebilirsin demişti .Bide folik asit gibi vitamin vermişti daha çok yeni olduğu için onu da alıp kullanmadim bakalım gebe kalacak miyim ne zmana olur bilmem çünkü olmuyordu tedaviyle kalmıştım nasip kısmet zaten oluruna biraktim artık eskisi gibi çok da üstüne düşünüyorum kalıp kalmama konusunda yaşadıklarımdan sonra.Bide ilişki konusunda kimse bişey demedi sormadım da ne zmn yaşanabiliyor acaba

Kimisi seninki çok da normal doğuma girmiyor demişti daha gramdi çünkü bide dikişlerim de yok en son kontrolde rahim toparlanmis şükür demişti en son yine gittim artık bir ay oldu folik asite de başla demişti bakalım kullanırım heralde çünkü sağlıksız gebelik oluştu sonuçta risk önüne geçiyor dediler ama ilişkiyi sormadım hiç eşime yaklasmiyorum

Kırkın çıktıysa ilişki anlamında bir sıkıntı olmaz dinen inanıyorsan yani kırkın çıkmalı benim kaybımı patalojiye yollamıştık o yüzden geç alıp defnetmiştik sen bir ay oldu demişsin ama teste yolladıysan kırkın çıkmıştır seninde. Hangi tedavi ile hamile kalmıştın tüpmüydü

Kırk gün olmadı 30 gün oldu çatlatma iğnesi ile kalmıştım

Çocuğumda sıkıntı yoktu kese açıldı benim o yüzden alıp gömdük ertesi gün hastaneden çıkınca
Benimkindede yoktu doğup öldü ama her ihtimale karşı patoloji istedik diğer olcakları riske atmamak için istersen on gün daha bekle ilişki için

Merhaba kızlar 2023 kasımda 23 +2 haftalık hamileyken benimde suyum geldi . Benim hamileliğim boyunca kanamam varı plesenta previa dan dolayı o sebeple enfeksiyon oluştu . Enfeksiyonda keseyi inceltti su geldi . 26 + 2 ye kada3 turabildik bebeğimi mecburen kanala ters girşnce sezeryana alındım bebeğim 27 kasım sabah 4 de doğup 28 kasım sabah 4 de vefat etti .
Sonrasında ben kendimi toporşadıktan sonra nçgenetik test yaptırdım her hangi bi sıkıntı cıkmadı . Cok nadir rastlanan bir durumdu denk geldi yaşadık . Tekrar hamile kalamıycam yine aynı şeyleri yaşayacam diye cok korktum . 2025 ocakta hamile kaldım resmen rravma olarak kaldı bana o durum aynı şeyleri yaşayacam diye o kadar korktumki şükür şu anlık bi sıkıntımız yok kendimce sınırı geçtik 26 haftada doğum yapmıştım diğeri biraz olsun o haftayı geçince rahatladım .
Her şey birer bahane ilk olarak bunu farkına varmamız lazım kısmeti varsa her türlü bizimle devam ederdi yaşamına aynı sebeptan yegenimin eşi dopuk yaptı 26 haftalık 450 gram onunda su gelişi oldu ve neyden kaynaklı onunkide bulunmadı cok şükür cok sağlıklı 4 ay küvezde kaldı şu an 10 aylık rabbim yeterki ol desin

Evet bende çok düşündüm neden oldu diye ama başlarda benimde lekelenmelerim kanama az oldu ama hep normal denilmişti enfeksiyon da yok denecek kadar az denildi keseyi delecek sonuç değil dedi daha sonra kimisi kese zarı çok ince olabiliyor denildi en ufak kasilmada yırtılabiliyormus.Rabbim bir daha aynı acıları yaşatmasın çok zor surecti ama demekki kısmeti yokmuş çok nadir durumlardan bir tanesi herşeyin bir bahanesi var ölümün bile sebebi de böyle yazılmış demekki daha anne karninda dusunce amelini ecelini yazın denilrimis onlar Melek oldu cennet bahcelerinde bizi bekliyorlardir tek tesellim onun iyi yerde olduğunu bilmek Dünya gibi yerden daha güzel bir yerde annesini bekliyordur umarım

Benden patoloji istemediler olsa verirdim hiç bilgim yok konuda
Benimkindede yoktu doğup öldü ama her ihtimale karşı patoloji istedik diğer olcakları riske atmamak için istersen on gün daha bekle ilişki için
Bir sonraki gebelikten de korkuyorum.akintilarim fazla geçen gün gittim bana fitil verildi ama kullanmadım daha adet de olmadım henüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…