- Konu Sahibi __SuPerisi__
- #1.641
teşekkür ederim evet cok degişik versiyonları varmış çift rahimin:) benim ki biraz uzun ama kısaca şyle normal kontrolde rahimde degişiklik oldugu anlaşıldı fakat önemli olmadığı sylendi fakat korunmayı bıraksam ii olur dendi 1 sene olmazsa rahim filmi dediler neyse sonuç olarak bir sene dolmadan yani 8 ay snra tüüüüm ankaradaki doktorları gezdim hepsi hamile kalmak için sorun degil dediler sonunda rahim filminide cektirdim doktor görünce ameliyat dedi sonra emar istedi onun sonucundan sonra vazgeçti arada perde yok yazıyormuş raporda sonra o doktoru degiştirdim şimdiki doktorum aşılama dedi çift rahim birleştirme ameliyatı bi işe yaramazmış bende yani onunla bi alakası yokmuş vee artık türkiyede yapılmamaya başlanıyormuş yani artık tedavi yöntemi degilmiş aşılamam tutmadı vee hiç hamile kalmadım ama doktor sebebsiz diyor yani çift rahim oldugundan degilmiş! haa düşük olabilcegini syledi ama sadece normal oranın %15 gibi bi oranmış öle dedi doktor
mr neden istendi ki?yani rahim filmine kadar zaten rahim bozukluklari gorulemiyor. hatta laporoskopi yapmadan perde(septum) mi yoksa sekilsel bir bozukluk mu goremiyorlar. ayrica dusuk ihtimalinin 85% oldugunu hem burdaki doktorum hem turkiyedeki soylemisti...tabiki bu problem hamile kalmaya engel degil sadece bebegin buyuyecegi alan dar oldugu icin dusuk orani cok yuksek. tabi sana bagli ne tur bir tedavi istedigin fakat laporoskopi yapmadan sana bu kadar net konusmus olmalari cok ilginc...