• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şubat 2013 Anneleri

Nazlı bebişlerimizin cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    229
2013 ün ilk bebeği geldimi yanii
maşallah canım bebeğine
hayırlısı olsun allah analı babalı büyütsün inş sağlıcakla Nazar

Hemde ilk kuzumuz oğlak doğdu kızlarr :))

Ya kızlar birlikte başladığımız yolculuğumuzun sonuna geldik yaa çok heycanlı :):17:

ağlamak istiyorum sayın seyirciler,duba gibi oldum, 16 kilodayım,şeker de var diyette. ama kilo aldı başını gitti. her sabah aynada angelina jolie nin dudaklarınnı görüyorum,kalan kısımlar çooooook farklı tabi.ne güzel nzar değmesin valla. ilk bebekte 2 ayda 16 kilo gitmişti. diyetisyen 30 yaşı geçtin o kadar kolay veremeyebilirsin diyor.

bu arada ben aylardır kabızım,öyle böyle değil hem de neler neler çektim. son 1,5 aydır 2 günde 1 ilaç içiyorum. 1 gün içmezsem çokkötü oluyordum. geçen cuma ilacım bitti. sonra hep bir mani çıktı alamadım ama arada hep neredeyse ishal olarak çoktım wc.ye. hem de günde 2 kere filan. ne ilginç hamilelik metabolizması. benimde mi az kaldı acaba. onun sinyali olabilir mi?

Canım yaa bende vermiştim şimdi almışım olmuşum 10 kilo Allah'ım diliyorum bebişin kilosu olsun bu hergün et yiyorum ve gelmedi şu cuma doktoru iple çekiyorum yaa çok heyecanlıyım :) tatlım demekki diette yapsak artık şişmemiz gerekiyor biliyorsun onun kiloları olsa gerek.

Bende birşekilde tuvalete çıkıyordum ama dün 1,5 saat kalınca wc de ağladım resmen hiç bu kadar kötüsünü yaşamamıştım.

ben de o kadar heyecanlandım ki okuyunca
gözlerim böyle :53::53:açıldı
yavrumuzun ,yavrularımın bahtı güzel olsun
oğlluuummmm sen gününü bekle aannecim tamam mııı:18::18:

sen hala çantanı hazırlamadın mı
çabuk hazırla o çantayı
bak görüyorsun artık erken diye bir şey yok bizim için:57::57::57::57:

akşam üstü olanı biz de hissettik İzmir'de
ALlah korusun

Canım haklısın herşey yıkandı ütüleyim bugün inşallah.

verirsiniz hiç üzülmeyin.ben ilkinde 20 kilo aldım, hızla verdim ilk 1-2 hafta. evde ne varsa yiyordum. sürekli hamurişi oluyordu misafirler için. sonra baktım verme işi durdu. Ben de pasta börek çöreği azalttım. yine başladım vermeye. sonra işe başladığımda , 9 hafta sonrasında 3-4 kilo fazlam kalmıştı. emzirmek günde 1000 kal. benim sütümde çok olmuştu,yemeyi abartmayınca gidiyor yani. bol sütlü bir dönem diliyorum hepimize. hem bizim fazlalıkları atmamız hem bebişlerimizin sağlığı için...

Ahh canım yaa inşallah bebiş emsin bizede Rabbim fazlasıyla süt nasip etsin inşallah.

Bu arada bir anne yazmıştı bu humana çaylarına 1 hafta önce başlamış sütüde bol gelmiş komposta çok etkiliymiş kızlar birde aman bozayı atlamayın en faydalısı akşamdan içip sabaha şişiyormuş göğüsler o derece şekeri olanlar hamilelikte içmeyin sakın ben nasipse hastaneye götürcem.

günaydın günaydın günaydınnnn:49:
çok sıkıcıymış evde oturmak Allah'tan 32 de izne ayrılmak gibi bi hata yapmamışım pzrtsi raporumu alıyorum ama evde tek de vakit geçmiyor :2:annem gelecek şükür cumartesiye :52:

Geceleri hep doğumla ilgili rüya görüyorum bugünde 10 güne kadar doğum yapacaksın diyorlarr :30:hayırlara gelsin inşallahh:12:

Ben 1 senedir evdeyim hiç sıkılmıyorum yaa bendemi anormallik var acaba çalışma hayatımı beni çok yordu :)) yat tv izle canım daha ne istiyorsun :)

merhaba hanimlar ilk bebek gelmis masallah acaip heycanlandim ve panik oldum.bende daha ne canta ne bir hazirlik var bu hafta sonu yapagim hazirlik. kolay bi hamileligim var karnim fazla buyumedi kilomda fazla degil o yuzden sanki hic dogum yapacakmisim gibi gelmiyor okuyunca inanilmaz panikledim. hazirlikli olmak lazim yani artik. bu zamandan sonra bebek mujdeleri bekliyoruz degilmi sira sira doguracagiz insallah ayrintilari yazmayi unutmayin hepimiz mutlu bir sekilde anlatacagimiz dogumlar yasariz insallah

Yaa bendede bu var karnım fazla büyük gelmiyor herkeste sen 8 aylık hamilemisin diyor resimleri görenler resimlerde daha küçük çıkıyor tabi 10 kilo oldum yeni birde keşke ben almasamda bebek alsa bebişte yukarda diye zamanını bekliycek gibi geliyor doktorda yukarda yeri iyi diyor zaten sanırım o rahatlatıyor ama tırstım Edayı duyunca eşimede sabah dedim kızlardan biri benden 1 hafta önde doğurmuş bile dedim oda şaşırdı :)

Allahın izniyle ilk bebişlerimiz azıcık abartmış olmamızdan doğal ne olabilir ki :34:

ne diyosunnnn ilk defa duydumm:53:

günde bir büyük bardak içiyorum terleyip üşütmeye bağlıyorum bu durumu ben:36:

canım bende ekstra bişey yemedim hiç hatta önceden hamurişi tatlı yerdim velilerim sağolsun:37: şu an ne hamur işi ne tatlı anlamıyorum niye böyle kilo alıyoruz:26:canım bide sat 29 nisan demişsin benmde 30 nisan ama takvimlerimiz farklı

canım o konuda netlik yok güya bu hafta meclisteydi ama meclis gündemine baktım bu konu yok:20:

Bu arada bebek şekeri, sepeti ve kapı süsümü gittigidiyor'dan sipariş ettim inşallah beklediğim gibi gelir:16: bebişimizin bi eksiği kalmadı ev tipi ana kucağı dışında onuda duruma göre alacağız. çevrem abarttığımı söylüyor:20: neyi abarttıysam sanki :21:

Ya banada diyor bazıları abarttın kimseye alacak bişey bırakmadın diye ayy almasın kimse bebeğime kıyafet kardeşim ben kendi zevkimi giydirmek istiyorum çok istiyorsan al altınını gel annem çil çil dağıtıyor millete millette utanmadan bunu soruyor uyuz oluyorum yaa kv tarafından sırf kıyafet gelcek ona yapacak birşey yok malum ne gelirse o döner :52: onada diyorum alacak varsa 6 aydan sonra alsınlar 6 aya kadar kapattım bezine kadar dükkanı diyorum :)) aa diyor nasıl diyeyim ki ben sonra şaka şaka boşver diyorum. :52:

cnm yarın dr.a gıtcem normalde bugun gıdıcektım ama esım erken gıdınce ıse,sabah gıdıp sıra almak zor olur dıe yarına bıraktım.özel doktoruma 15inde randevum var. malesef bızler maas gunune baglı yasıyoruz:) kar kıs var evım 5 dk uzakta hastaneye ama tam rampa yokus. düşer müşerim allah korusun. en ıısı bı gun daha beklemek. yaaa halen nasıl çalısabılıyosunuz kızlar bravo sıze. ben 33. haftada ayrıldım. maasallah dıyım. hayat bıttı bızım evde:) hersey esıme bakıo. gelıcek de yemek yapıcak. normalde mız mız degılımdır ve hantal ınsanlardan nefret ederım. agır agır ısı yapanlara bıle tahammülüm olmaz kalkıp elınden alıp yapasım gelır. ama hamılelık çok farklı bıseymıs. benı bır haftada yataga düşürdü. önce tas gıbıydım. tamam sıkıntılar ufak tefek vardı ama uc cesıt yemegımle sabah erkenden 7 de yanı, esıme kahvaltı hazırlamamla mutluydum. yapıyodum. nasıp..demek kı durma vaktı geldı

ben de aynı durumdayım canım, bi kahvaltı hazırlamak bile yerimden kalkamayacak hale getiriyor beni. bayılıyorum enerjik hamişlere. nazar değmesin...

bende de doguma ait bi belirti yok bebek donmemeis hala ve cok fazla yukarda suan hissediyorum sanci baski vs de yok ama belli olmaz tabi hazirlanmak lazim simdiden ben bide annemleri bekliyorum yani bebekten once onlarin gelecekleri gunu sayiyorum onlar gelmeden dogum olursa diye odum kopuyor doguma gittigimi haber verecek olsam en iyi ihtimal 2-2 bucuk gun sonra burada olabilirler ucakla 14 saat ve aktarmali gelecekler annemlerin bilet tarihi 10 subat dr 10-15 subat arasi dogumu yapabiliriz dedi bende sezeryan istedigim icin eger kizim acele etmezse 14 subatta olmasini istiyorum bakalim hayirlisi

Kızlar benim arkadaşta 6 ayda 13 kilo aldı şeker çıktı 3 kilo verdi 15 ile tamamladı doğumu sonra 10 kilo attı ama şeker dieti yüzünden öyle bir yediki herhalde hasret keldığı için emzirdiği halde 10 kilo fazlası var aman dikkat etmezsekde bittik bunuda unutmayın

Kızlar edanın dayfasına baktımda

35+2 de 3000 gr. 49 cm demiş bebeği için ultrasonda

35 + 5 de 3330 mu ne doğdu sanırım demekki bebişler daha ağır doğuyor inşallahta öyle olur benim gibi anneler için

Ya banada diyor bazıları abarttın kimseye alacak bişey bırakmadın diye ayy almasın kimse bebeğime kıyafet kardeşim ben kendi zevkimi giydirmek istiyorum çok istiyorsan al altınını gel annem çil çil dağıtıyor millete millette utanmadan bunu soruyor uyuz oluyorum yaa kv tarafından sırf kıyafet gelcek ona yapacak birşey yok malum ne gelirse o döner :52: onada diyorum alacak varsa 6 aydan sonra alsınlar 6 aya kadar kapattım bezine kadar dükkanı diyorum :)) aa diyor nasıl diyeyim ki ben sonra şaka şaka boşver diyorum. :52:

al benden de o kadarr:37: bana da aynısını diyorlar kimseye alacak bişe bırakmadın diye..Hayatım boyunca kimseden bişey ummadım zaten her işimi kendim hallederim birileri hediye getirecek diye çocuğumun ihtiyaçlarını almayacak mıyım??:27: Bende annemi tehtid ediyorum o taktığın altınlar gelmesin sende götürmeyeceksin artık kırarım bacaklarını diye gırgır geçiyorum:1:

ooofff başım ağrıdı
uzanayım diyorum sola yatmaktan gına geldi bacağım içine çöktü resmen:50:,
gece karnımın içi nasıl acıdı nasıl acıdı
döndürmedi beni sağa solaa
yüz üstü yatmayıı,kocama göbeğim çarpmadan sarılmayı özledim yaaaaa:27::27:

35 + 5 de 3330 mu ne doğdu sanırım demekki bebişler daha ağır doğuyor inşallahta öyle olur benim gibi anneler için

:nazar::nazar::nazar:
iki günde 330 gr alamaz heralde dimi
umarım daha fazla çıkıyorlardır
benım de 33+ 6miydi neydi yanlış söylemiyim 2260 gr dı
normal diyor doktor ama
doğana kadar 3kg mı biraz geçsin yeter

Son düzenleme:

ahaa, aynen, 2 gündür bunu konuşuyoz eşimle.. 3 günde 330 gr alabilirmi diye.. ben 9 günde aldım o 300 gr ı çünkü.. 10 günden haftalığa düştü kontrolüm artık , cuma gittiğimde soracağım bakalım ne olmuş.

hahahah ben de bir sharlock holmes tür, efendime söyliim agatha cristie dir bir cingöz recai edasıyla dirrek mesajları didiklemiştim :)

Son düzenleme:
ahaa, aynen, 2 gündür bunu konuşuyoz eşimle.. 3 günde 330 gr alabilirmi diye.. ben 9 günde aldım o 300 gr ı çünkü.. 10 günden haftalığa düştü kontrolüm artık , cuma gittiğimde soracağım bakalım ne olmuş.

hahahah ben de bir sharlock holmes tür, efendime söyliim agatha cristie dir bir cingöz recai edasıyla dirrek mesajları didiklemiştim :)

benimde cuma 15-16 gün olmuş oluyor hayalim 700 gr alıp bebişin 2500 ü ulaşması kızlar dua edin çok uğraştım inşallah ulaşmıştır artık :((

Son düzenleme:
ya kızlar ben de mi problem var
akşam 9 dedin mi uykum geliyor hem de nasıl
evet gece uyanıyorum döneniyorum ama uyuyorum yine
ben bu uykuyla çocuğa nasıl bakacağım
babası mı emzirse acaba:37:

benimde cuma 15-16 gün olmuş oluyor hayalim 700 gr alıp bebişin 2500 ü ulaşması kızlar dua edin çok uğraştım inşallah ulaşmıştır artık :((

benım c.tesi tam 21 gün olmuş olacak
artık ne kaldı haftaya düşürmedi rahat adam yaa
çok güveniyor bana heralde:9::9:
senin bebiş en son ne zamandı canım

benım c.tesi tam 21 gün olmuş olacak
artık ne kaldı haftaya düşürmedi rahat adam yaa
çok güveniyor bana heralde:9::9:
senin bebiş en son ne zamandı canım

32 + 5 - 1820 gr dı 26 Aralık - canım en fazla 15-16 günü geçmesin dedi randevu alırken 35 + 0 a aldım bende biraz tuzlu olduğu için muayene en sona alıyorum :)) bende bundan sonrası bakalım ya 1 kerelik 10 gün verir yada artık 1 haftaya düşer gibi geliyor bakalım bebiş 2500 olsunda çünkü doktorum dedi 2,5 kilo olunca birde 34 haftadan sonra küveze ihtiyaç duyulmuyor dedi genelde içim rahatlayacak.

Son düzenleme:
32 + 5 - 1820 gr dı 26 Aralık - canım en fazla 15-16 günü geçmesin dedi randevu alırken 35 + 0 a aldım bende biraz tuzlu olduğu için muayene en sona alıyorum :)) bende bundan sonrası bakalım ya 1 kerelik 10 gün verir yada artık 1 haftaya düşer gibi geliyor bakalım bebiş 2500 olsunda çünkü doktorum dedi 2,5 kilo olunca birde 34 haftadan sonra küveze ihtiyaç duyulmuyor dedi genelde içim rahatlayacak.

çok da zayıf değil canım sanki yaa
büyümüştür o merak etme sen annesini üzmez
demek 2.5 kg mı geçince küveze alınmıyormuş bilmiyordum ben
sen rahat ol iyi haberler alacaksın:nazar:

Bizde 35. Haftada yiz boy 49 fakat kilo 2.180
Çok mu zayıf

açıkçası ben yanlış yorum yapmak istemıyorum
bebeğini kimsenin bebeği ile kıyaslama
doktorun ne dedi normal zayıf vs
önemli olan sağlıklı olsunlar
benım eşim 2750 doğmuş hem de zamanında
çok da sağlıklıymış
evet insan moralini bozuyor ama galiba önemli olan ideal kiloda olup sağlıklı olmaları
daha da alır ama merak etme
bol bol badem,kivi,muz ye

zaten ultrason değeriyle gerçek değer arasında + - 300 gr olabileceğini benim doktorum söylemişti genelde + yönde olurmuş

$fotoğraf (9).webp $fotoğraf (9).webp
kızlar bu tarz halılar nerede bulunur acaba?
ben henüz oda yapmayacağım ama çok beğendim ben bunu ve istiyoruummm

Back
X