- 21 Mart 2011
- 10.574
- 19
- 158
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhabalar bebeğim Rüya Duygu'm aramıza katıldı:) Dün sabah hastaneye geldik suni sancı verildi 3cm açıklığa dayanabildiğim sancılarla geldim ama 4 cm ye ulaşabilmesi yaklaşık 3 saat sürdü ve sancıların şiddetine dayanamıyordum epidural istedim anastezi uzmanı epidurali yaptı nst ye takalımtekrar dediler beniyi ki nstnin alt sınırını sormuştum 80-100ün altına düşmesi riskmiş bebeğimin nabzı 60lara düştü 200lere çıktı budengesizlik üzerine acil sezaryen kararı verildi ve epidural sezaryen yaptım ameliyathanede yaklaşık 1 saat kaldım artık tir tir titriyordum buz gibiydim ve 1 saat ısınıp kendime gelemedimanestezinin etkisi geçtiğinden itibaren de dikiş yerlerimde dayanılmaz ağrılarçekiyorum bebeğim 15:50 de doğdu gece 23 gibi ebe yürütmeye geldi yataktan kalkmak,ayağımı yere basmak tam bir ızdıraptı adım atamadım ve ebeye tutuna tutuna ayaklarımı sürüyerek az bi ilerleyip binbir güçlkle yattım şu an biraz daha yürüyebilsem de tek başıma yataktan kalkamıyor ve geri yatamıyorum gaz sancılarım da var sezaryenden dolayı tatsız tuzsuz çorba ve püre veriyorlar isteğe bağlı sezaryen kararı verenleri hiç anlamıorum normal yapılama yacaksa bile epidural normal doğum var normali de yaşamışbiri olaraksöylüyorum. Doğumdan sonra hemen iyileşip rahatça yatıp yürümek varken günlerce ağrıyla kıvranmak hiç akıl karı değil
Çok şükür bebeğim iyi,sütüm geliyor boyu 50cm kilosu 2840gr yarın taburcu olacağız
Şimdilik bizdenhaberler böyle görüşmek üzere hoşçakalın:80::80::80:
CAnım bebiş saclı dogabilir:)) Annemin de oyle olmus bana hamıleyken, dogdugumda toka takmıslar sacım onume gelmesın dıye dusun yanı![]()
arkadaslar benim gibi sanci yasayan varsa anlatabilirmi bana biraz moral lazim 3 gundur evde ruh gibi geziyorum korkudan neler oluyor yoksa yakinda doguracakmiyim diye benim en az 20 gunun falan olmali daha 36 haftalik bile degiliz. bu sancilar normal mi? ben hangi sancilari hissettigimde hastahaneye gitmeliyim ne yapmaliyim bi akil verin ben mi fazla panigim yoksa hepiniz mi yasiyorsunuz ayni seyleri bilemedim ki...
Merhabalar bebeğim Rüya Duygu'm aramıza katıldı:) Dün sabah hastaneye geldik suni sancı verildi 3cm açıklığa dayanabildiğim sancılarla geldim ama 4 cm ye ulaşabilmesi yaklaşık 3 saat sürdü ve sancıların şiddetine dayanamıyordum epidural istedim anastezi uzmanı epidurali yaptı nst ye takalımtekrar dediler beniyi ki nstnin alt sınırını sormuştum 80-100ün altına düşmesi riskmiş bebeğimin nabzı 60lara düştü 200lere çıktı budengesizlik üzerine acil sezaryen kararı verildi ve epidural sezaryen yaptım ameliyathanede yaklaşık 1 saat kaldım artık tir tir titriyordum buz gibiydim ve 1 saat ısınıp kendime gelemedimanestezinin etkisi geçtiğinden itibaren de dikiş yerlerimde dayanılmaz ağrılarçekiyorum bebeğim 15:50 de doğdu gece 23 gibi ebe yürütmeye geldi yataktan kalkmak,ayağımı yere basmak tam bir ızdıraptı adım atamadım ve ebeye tutuna tutuna ayaklarımı sürüyerek az bi ilerleyip binbir güçlkle yattım şu an biraz daha yürüyebilsem de tek başıma yataktan kalkamıyor ve geri yatamıyorum gaz sancılarım da var sezaryenden dolayı tatsız tuzsuz çorba ve püre veriyorlar isteğe bağlı sezaryen kararı verenleri hiç anlamıorum normal yapılama yacaksa bile epidural normal doğum var normali de yaşamışbiri olaraksöylüyorum. Doğumdan sonra hemen iyileşip rahatça yatıp yürümek varken günlerce ağrıyla kıvranmak hiç akıl karı değil
Çok şükür bebeğim iyi,sütüm geliyor boyu 50cm kilosu 2840gr yarın taburcu olacağız
bu gidisle at kuyrugu yapilabilen saci olan bebis dogurucam diye dusunuyorum bende :)))))
saka bi yana geceleri aç yatiyorum artik sirf mide yanmasi cekmemek icin. doktora soruyorum ama neyden sikayet etsem 'hamilelikte normal' diyo sinir oluyorum![]()
Öyküm tebrik ederim ya ben 4 gündür yoktum, geçmişi okurken 'öyküm abla olduu:) ' yazını görünce gözlerim fal taşı gibi açıldı:) Allah size bağışlasın.
Benim de ctesi kız kardeşim geldi İstanbula.Okulu nihayet tatil oldu. Gezmekten eve bugün girebildik,yollarda doğurmazsam iyidir:)
Kardeşim geldiğinden beri bana her bakışında gülüyor çoktandır görmemişti. Top yutmuş yılana benziyormuşum,gangam dansı yapıp güldürüyorum onuhep
Akıllı bebişim annesini daha fazla üzmedi ve dönmüş ama dr un dediğine göre 3 haftaya yakın zaman varmış.Son muayenede moralim bozuldu,madem öle neden bu hafta vermesi gereken raporu 2 hafta önce verdi çalışırdım ben daha. Neyse vardır bir hayır.
Yani anlayacağınız doğum yapmadım daha belki de hepinizden sonra yapacam:):) Geçenlerde gördüğüm rüyama inanmaya başladım galiba 12şubatta gelecekkilomuz 3500 dü doktor her muayenede kilosunu söylediğinde ben de korka korka 'Normal doğuma engel olmaz dimi' diye soruyorum
OOOv çok uzun olmuş yahu:) sustum ben![]()
ben 35. hafta civarindan beri adet sancisi gibi sancilaniyorum ama duzensiz sancilar ve taş gibi kasiliyo karnim kasiklarim. doktor bunlarin normal oldugunu ve rahimin dogum icin hazirlik yaptigini bunlarin sebebinin bu oldugunu korkmamam gerektigini soyledi. boyle durumlarda sola yada saga donerek uzanmami soyledi. biirde tabi sancilar eger duzenli araliklarla olursa dikkate almami ve mutlaka hastaneye gitmemi soyledi.
hormonlar ayakta unutma
sağol canım
epidural olacak
doktoruma spinal ile farkını sordum
epiduralde ağrı kontrolü sağlanıyor dedi
yanı katater mı ne birşey takıyorlarmış doğumdan sonra da kalıyormuş o ve oradan ilaç verip ağrıyı kesebilyoruz dedi
en büyük avantajı buymuş
ama spinalin de iğnesi daha inceymiş
benımki de direkt epidural dedi
evet bana hamileligim suresince 2dfa yapıldı spit hastalıgına karsi o hastalık sabıkalı hastalıklardansır nadir insanlarda bulunur kan ve cinsel yolla kapıyor insan ölümcüldür tedavisi yoktur yni her hamile kadına yapılır çünki maazaallahcıkarsa sabıkalı diye yazıyorlar annede varsa bebktede var allah kimseye nasip etmesin .Kizlat hepatit c testi nedir neden yapilir sizler yaptinizmi. Bilgi verirmisiniz