- 8 Nisan 2008
- 417
- 8
- 96
valla bizim abimizin de kafası büyük gidiyordu hep. babamızda hala kendiyle dalga geçer koca kafalıyım diye. biz onları ne olduklarını bilmeden seviyoruz her halleriyle yeterki sağlıklı olsunlar.
bizim doğumdan sonra anneanne babaanne beraber biz de kaldılar bir müddet.gece bebek bi ağlıyor herkes ayakta baba hariç. baba kalkınca herkes yat sen biz varız,sen işe gideceksin diyordu. 1 - 2 kalktı o da yatmaya başladı tabi. sonra ben sinir olmaya başladım. ilk torundu bizimki, ev de bir şey istesem eşimden annelerden biri hemen kalkıp yapıyordu. resmen anlamadı bile eşim baba olduğunu. birazda bebekle ilgili işleri yapmaya mecbur kalınca anlıyor insan bebeğinin varlığını, zorluğunu, kıymetini.
eşinizle yalnız kalsanız da üzülmeyin her işte bir hayır var. benim bu durumu eşime anlatmam çok uzun sürdü. anlayamadı bi türlü. evde herkes bebekle ve ev işleriyle öyle fazla ilgiliydi ki bir ara eşim evde misafir gibi oldu. buna da sinir oldum. ben yoruluyorum belim ağrıyo, uykusuz kalıyorum. eşimin hayatında hiçbir değişiklik yok. o eve gelince bebeği seviyor biraz sonra iş bitiyor. altını alıp,banyosunu yaptırıyorduk ama sonuçta o sadece sevdiği işleri yapıyordu. benim yüküm çok artmıştı ama onun sevebileceği bir bebeği olmuştu.eşim sonra sonra anladı allahtan ama sıkıntı yaşadık bu konuda. büyükler yardım edeceğiz derken bazen başka konulard sıkıntı yaşatabiliyorlar. birşeyde diyemiyorsun. eşim tamam ben yaparım dediği halde annesi onu otutturmaya çalışırdı. başta paşa paşa otururdu eşimde sonra anlayınca ben yaparım oturun siz desede uzun sürdü yoluna koymamız.sen zaten bebek doğunca anlıyorsun annne olduğunu ama babanın alışması lazım.
aaaaaaaaaaaay çok uzattım ama yalnız olmanın da iyi tarafları var.hele de ilk çocukta. zaten sen de bilmiyorsun neler yaşayacağını iş kont.den çıkıyor.
Bence de kesinlikle bis ne oldugumuzu bi anlayalim mumkunse, ben de kismetse dogumda hastanede bi tek esimi istiyorum yanimda ne annem ne kv, sonucta ozel hast.sigortadan bi ton para aliyo hizmetini de ona gore sunmak zorunda, biz sorun yasarsak bascas dugmeye hemsireciklerimiz ilgilenicekler