Suçlu ben oldum

Saregul

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ekim 2021
160
135
53
O kadar hakarete maruz kaldıktan ve eşimin ses çıkarmamasından dolayı boşanmak istediğim için ben suçlanıyorum etrafımdakiler tarafından. Sanki yanlış olanı ben yapmışım gibi yapıyormuşum gibi. Öyle ki tüm bunlar içinde ben de kendimi suçluyorum sanki gün geçtikçe.
Ne zormuş kelimeler boğazıma düğümleniyor kimseyi görmek kimseyle konuşmak istemiyorum bir çembere kısılıp kalmış gibiyim :(

Etrafınızdakiler kim ?
Anne babanız haricinde kimseye birşey söylemenize gerek yoktu bu süreçte.
Kadınlara şiddet ve aldatılma sonrası bile "yuvanı" dağıtma diyenler olduğunu düşünürsek evet size ne var bunda diyenler muhakkak çıkar.
Ama siz ne yaşadığınızı biliyorsunuz, eşiniz abisini haklı bulup, resmen özgürlüğe koştu, yapmayın kendimde hata arıyorum falan demeyin.
Bu olay öncesi bile mutlu değildiniz evliliğinizde.
Acabaya düşecek birşey yok, sizinle barışmak isteyen bir eş bile yok üstlelik.

Kim suçluyor sizi aileniz mi erkek tarafımi
Bu önemli çünkü. Eğer erkek tarafı ve komşular ise takilmayin bu kadar. Aileniz ise de güzel bir konuşma yapın

Etrafınızdakiler kim ?
Anne babanız haricinde kimseye birşey söylemenize gerek yoktu bu süreçte.
Kadınlara şiddet ve aldatılma sonrası bile "yuvanı" dağıtma diyenler olduğunu düşünürsek evet size ne var bunda diyenler muhakkak çıkar.
Ama siz ne yaşadığınızı biliyorsunuz, eşiniz abisini haklı bulup, resmen özgürlüğe koştu, yapmayın kendimde hata arıyorum falan demeyin.
Bu olay öncesi bile mutlu değildiniz evliliğinizde.
Acabaya düşecek birşey yok, sizinle barışmak isteyen bir eş bile yok üstlelik.
Birkaç yakın akraba bi de çok çok yakın kuzenime anlattım ilk başta olur mu nasıl böyle yapar deyip sonrada nolacak boşanacak kadar değil dediler. Bi de aynı yerde olduğumuz için beni baskıcı kısıtlayıcı olarak anlatıyorlar büyük ihtimal ve kendilerini haklı beni suçlu çıkarmaya çalışıyorlar.
Evet barışmak isteyen yok beni suçluyor çünkü. Neden güçlü olamıyorum :(

Yani sert yazmayayim diyorum da ablacım adamın ayaklarına mı kapanacaktın ne yapacaktın.

Ailede seni adam yerine koyan yok. Kocan embesilin teki. Ne yapacaktın yani anlamadım ki...

Adam babani bile eziyor. Babana karşı mahcup hissetmiyor musun?

Onlar abi kardeş sana hakaret edebiliyor ama senin baban konuşalım deyince adamı kimse iplemiyor . Kimse zahmet buyurup gelmiyor.

Hoşunuza mi gidiyor bu muamele?

Tırla gezintiye gidiyor, baban evde bekliyor. Annen ağlayıp duruyor. Sen kendini yiyorsun onların umrunda değil. Kocan seni sevmiyor.

SEVMIYOR anladın mi? SEVMIYOR. Ikna olabildin mi acaba?

Kim suçluyor sizi aileniz mi erkek tarafımi
Bu önemli çünkü. Eğer erkek tarafı ve komşular ise takilmayin bu kadar. Aileniz ise de güzel bir konuşma yapın
Ailem beni suçlamıyor annem işin iç yüzünü bildiği için bunun sonrası da böyle olur yol yakınken dön ama yok bir şans daha verecem diyorsan ben her türlü arkandayım dedi. Sen kendini yaşadığını bilirsin dedi.

Ailem beni suçlamıyor annem işin iç yüzünü bildiği için bunun sonrası da böyle olur yol yakınken dön ama yok bir şans daha verecem diyorsan ben her türlü arkandayım dedi. Sen kendini yaşadığını bilirsin dedi.
Şans vermek istiyorsunuz sanırım. Evlilik bir anda bitmiyo çok iyi anlıyorum. Siz eşinizi de yaptıklarıni da daha iyi bilirsiniz. Ölçüp tartın. Ne ağır basarsa karar verin. Umarım mutlu olursunuz

canım zor olsada kabullenmelisin bir şans daha versen nolcak herşey daha kötü olur huylu huyundan vazgeçmez üzülürsün yapma!!!
Boşan....

Birkaç yakın akraba bi de çok çok yakın kuzenime anlattım ilk başta olur mu nasıl böyle yapar deyip sonrada nolacak boşanacak kadar değil dediler. Bi de aynı yerde olduğumuz için beni baskıcı kısıtlayıcı olarak anlatıyorlar büyük ihtimal ve kendilerini haklı beni suçlu çıkarmaya çalışıyorlar.
Evet barışmak isteyen yok beni suçluyor çünkü. Neden güçlü olamıyorum :KK43:

Siz zaten eşiniz gelip babanızla konuşup özür dileseydi barışmaya hazırdınız başta. Ama eşiniz babanızı da ezdi
Abisi kızına hakaret etmis olmasına rağmen damadını çağırıp orta yolu bulmaya çalışan kayınpederini ciddiye bile almadı.
Çünkü size dair en ufak endişesi yok.

Eve de hesap sormaya geldi, yine annenize bir açıklama yapma gereği duymadı.

Ne yapacaksınız eşinizden ve abisinden özür mü dileyeceksiniz?

Yani kusura bakmayın ama ailece böyle asagilanip acaba suçlu muyum kafasına gelmeyi ben anlayamam. Koca dediğimiz şey bu kadar önemli, kutsal falan değil.

Sen sozumuzu dinleme,böyle devam et..
Daha çok yakinirsin buralarda..

Amaçları zaten sizi suçlu çıkarmak.

Siz dik durup "onların bana ettiği hakaretleri ailemi hiçe saymalarını yutmayacağım, dileyen dilediğini konuşabilir umrumda da değil, bu evlilik eşim olacak adamın basiretsizliği yüzünden bitmiştir" demediğiniz sürece de daha çok şey işitip kendinizi suçlarsınız.

Etrafınızdakilere neye göre söz hakkı düşüyor . Siz zaten babanizla konuşsa barışıl gidecektiniz adam abisiyle gezmelere gitti . Ne yapacaksınız yalvarın bari hakaret işite işite oturun

Derdim şans vermek değil zaten çok üzüldüm bi de üstüne suçlu durumuna düşmek aşırı yaraladı beni. Neyin ne olduğunun farkındayım ama üstümden bu saçma sapan ruh halini atamıyorum.

Hanımlar siz de üstüme gelin diye açmadım konuyu rica ederim evet söyleyin bişeyler ama kırıcı olmayın nolur aşırı duygusalım zaten. Ne diye konu açtın o zaman diyenler olacaktır içimi dökmek süreci yaşayanların desteğini almak birinin bu hissettiklerin normal yaşadım geçiyor demesini beklemek ne bileyim o kadar kendimle kaldım ki bunaldım.

Bak Saregul zaten adam barışmak için hiçbir şey yapmıyor. Boşanma nasıl senin suçun olabilir? O kadar hakarete rağmen sizi savunmadı o adam barışmak da istiyor gibi değil. Cevrenizdekileri de bosverin içten içe mutlu olanlar doludur. Öğretmensin kendi ayaklarinin üstünde duruyorsun. Soyle düşün bu adami şimdi affetsen iki gün sonra yine olacak. Sen her şeyi alttan almaya başlayınca daha da kötü olacak. Zor olan bu yola girmekti onu da yaptın herkese söyledin. Aynı yerde olduğunuz icin dedikodular olacaktır ama sen kendinden emin olmalisin. Abisine hakaret ettiren bir adam kocan olabilir mi? Hiç güvenemezsiniz böyle bir adama.

Konuşan çok olacak seni zamanında çekemeyen kıskanan anneni aileni sevmeyen hırsını bu konuyu açıp seni suçlayıp çıkaracak ve bu asla degismeyecek takma cevaplarını ver sen ne yaşadığını iyi bilirsin bazen kopması gerekiyorsa zorlamanın anlamı yok sonucu değiştirmiyor güçlü durmaya calis ağzının payını verdin mi de zaten için bu kadar yanmaz susma o yüzden

O kadar hakarete maruz kaldıktan ve eşimin ses çıkarmamasından dolayı boşanmak istediğim için ben suçlanıyorum etrafımdakiler tarafından. Sanki yanlış olanı ben yapmışım gibi yapıyormuşum gibi. Öyle ki tüm bunlar içinde ben de kendimi suçluyorum sanki gün geçtikçe.
Ne zormuş kelimeler boğazıma düğümleniyor kimseyi görmek kimseyle konuşmak istemiyorum bir çembere kısılıp kalmış gibiyim :KK43:
Çok soyut yazmışsınız
Mesela ne diyorlar?
Kim bu hadsizler? Yakınlık dereceleri nedir?

Siz kendiniz haklı olduğunuzu bildikten sonra özsaygısı olmayanların fikri sizi üzmemeli. Zaten toplumumuzdaki en büyük çarpıklıklardan biri değil mi bu " kadın için boşanma sebebi olmamalı bunlar " anlayışı.

Back
X