• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sucluyum ama bunu hak ediyormuyum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ağır konuştum derken
Ne dedinki adama anası hakkında

dedim surekli para konusu acmasindan yoruldum maasa bagla ozaman dedim. kira vs yok hala gozu bizim paramizda dedim dugunde kimse sana bir kurus yardimda bile bulunmadi

Inanin zor zamanlardan gectik sirf borclari kapatmak icin kimseye muhtac olmamak icin.. sorun para degil annesine yollayabilir ama surekli ayni konulardan artik biktim annesinin surekli bizim ekonomik durumumuzu sormasini tahammul edemiyorum ve annesi bizi hic aramaz bir iki kurus kontor gitmesin diye surekli pintilik yapip bizden bekliyor kendimizi zor toparladik daha yeni yeni birikim yapmaya calisirken surekli para konusu hakkinda konusmasindan yoruldum.

Nedense ogluyla 1 -2 saat gibi konusur bana gelincede surekli isi varmis kapatmaliymis ..

Kusuruma bakmayin lutfen cok sey birikti benim icimde.

Hiç bir kadın asla şiddetin ufağını yada büyüğünü haketmez. Ne kadar üstüne gidersen git yapmamalıydı.Sen aynısını ona yapsan onun hoşuna gidermiydi:kızgın:Sakın ama sakın taviz verme. Özür dilesin söz versin birdaha böyle birşey yapmayacağına öyle barış. Yoksa tekrarlanır.

Şiddet meselesini tartışmaya gerek yok. geçiyorum.

Sizin geliriniz nedir? Eşinizin geliri nedir? Annesine ne kadar yolluyor bi yazar mısınız?

İnsanlar sinirini farkli sekilde gosterirler. Kimisi bagirir cagirir, kimise dagitir her yeri, kimisi de dover. Sizin kocaniz dovenlerdendir qaliba. Ama kendisini kontrol ede bilmis, dovmemis, sadece bogaziniza yapismis. Bence siz bi dahaki kavqalarda bagirip cagirmayin, agir konusmayin, bir daha da tekrarlanmasin. Zamanla unutursunuz yaptigini , uzulmeyin ...

evet bogazimi sikmadi tirnaklarini batirdi
Şiddet meselesini tartışmaya gerek yok. geçiyorum.

Sizin geliriniz nedir? Eşinizin geliri nedir? Annesine ne kadar yolluyor bi yazar mısınız?

Su anda benim hicbir gelirim yok esimin maasi 1.400 daha iki hafta once 400 tl civari yolladi simdide tekrar dugun masraflari cikmis diye tekrar para lazimmis.

Hiç bir kadın asla şiddetin ufağını yada büyüğünü haketmez. Ne kadar üstüne gidersen git yapmamalıydı.Sen aynısını ona yapsan onun hoşuna gidermiydi:kızgın:Sakın ama sakın taviz verme. Özür dilesin söz versin birdaha böyle birşey yapmayacağına öyle barış. Yoksa tekrarlanır.

keske agir laf edip bagirsaydida bana dokunmasaydi haklisiniz sagolun

Siddetin gerekcesi olmaz ki, esiniz haksiz. Darp raporu neden almiyorsunuz?
Siz de fazla sinirlisiniz bence. Neden karisiyorsunuz birakin ne kadar para yollarsa yollasin anasina

neden biriktiriyorsunuz parayı.
harcayın sizde ozaman.
ailesine vermesini istemiyorsan yemeyi bileceksin o parayı.
siz ailenizle konuşmuyor musunuz
illa sizin belirlediginiz süre kadar mı görüşecekler.
ahh ahh şu erkekleri yöneticem diye harcanılan zaman yazık

Ben herseye dikkat edipte anneside surekli para alacaksa bundan sonra bende harcamayi bilirim sizin
dediginiz gibi

Esinin yaptigi çok cirkin ama zorlamissin adami. hakliysam bağırır çağırırım fittiririm vs doğru değil. Her tartışmada ben haklıyim diye kontrolünü kaybedersen sağlıklı yürumez bu evlilik.

Siddetin gerekcesi olmaz ki, esiniz haksiz. Darp raporu neden almiyorsunuz?
Siz de fazla sinirlisiniz bence. Neden karisiyorsunuz birakin ne kadar para yollarsa yollasin anasina

aslinda cok yumusak bir insanim ama haksizliga gelince tam tersi oluyorum oyle rahatliyorum malesef.. Bundan sonra bende karismam nekadar yollasa yollasin bende bundan sonra birikimi dusunmem harcarim

aslinda cok yumusak bir insanim ama haksizliga gelince tam tersi oluyorum oyle rahatliyorum malesef.. Bundan sonra bende karismam nekadar yollasa yollasin bende bundan sonra birikimi dusunmem harcarim
Tabii dusunmeyin. Adamin maasi 1400mus. Eh siz de calismadiginiza gore evin maddi idaresinin kendi uzerinde oldugunu anliyordur herhalde. Evinizi gecindirsin,anasina ne isterse onu versin. Ama darp raporunu alin. Ne munasebet kadinin bogazini tirnaklamak,elleri kirilasica

dedim surekli para konusu acmasindan yoruldum maasa bagla ozaman dedim. kira vs yok hala gozu bizim paramizda dedim dugunde kimse sana bir kurus yardimda bile bulunmadi

Inanin zor zamanlardan gectik sirf borclari kapatmak icin kimseye muhtac olmamak icin.. sorun para degil annesine yollayabilir ama surekli ayni konulardan artik biktim annesinin surekli bizim ekonomik durumumuzu sormasini tahammul edemiyorum ve annesi bizi hic aramaz bir iki kurus kontor gitmesin diye surekli pintilik yapip bizden bekliyor kendimizi zor toparladik daha yeni yeni birikim yapmaya calisirken surekli para konusu hakkinda konusmasindan yoruldum.

Nedense ogluyla 1 -2 saat gibi konusur bana gelincede surekli isi varmis kapatmaliymis ..

Kusuruma bakmayin lutfen cok sey birikti benim icimde.
Bizim kv biz maaşa bağladık ama yine de ister
Her geldiğinde alır
Her sene check-up yaptırır
Onu ödetir bize :)
Yeni evliyken ben daha işe başlamamışken daha kötüydü
Görümcemin oğluna doğum gününde çok pahalı bir hediye aldırmıştı benimkine
Birde utanmadan diğer kardeşleride kıskanır onlara da alsaydın ya dedi
Çok kafam karışmıştı o zaman
Eşimde bana mı güveniyor acaba diye
Bende işe başlamadım
Oturdum evde :)
Hiç de karışmadım kime ne vermiş
Baktı ay sonu gelmiyor
Yavaş yavaş anası dışındakilere para musluklarını kapattı
Ama anasına hala kaz gibi yolunur

Hiçbir ama hiçbir şeyin ucu şiddete varmamalı kanısındayım.
Kimse; ne yaparsa yapsın şiddeti hak etmez.
Işkenceciler,tecavüzcüler,katiller..vs hariç.
Hele ki kadın! Kadına ne şartla olursa olsun vurulamaz. Vuruyorsa o adam değildir kimse kusura bakmasın.
Yani sen hak etmedin dayagı, o karakterini belli etti.
Böyle düşün.

Bizim kv biz maaşa bağladık ama yine de ister
Her geldiğinde alır
Her sene check-up yaptırır
Onu ödetir bize :)
Yeni evliyken ben daha işe başlamamışken daha kötüydü
Görümcemin oğluna doğum gününde çok pahalı bir hediye aldırmıştı benimkine
Birde utanmadan diğer kardeşleride kıskanır onlara da alsaydın ya dedi
Çok kafam karışmıştı o zaman
Eşimde bana mı güveniyor acaba diye
Bende işe başlamadım
Oturdum evde :)
Hiç de karışmadım kime ne vermiş
Baktı ay sonu gelmiyor
Yavaş yavaş anası dışındakilere para musluklarını kapattı
Ama anasına hala kaz gibi yolunur

Sizin durumunuzdayim gibi gibi.. ama sizin yaptiginiz cok iyi bir taktik inanin ben kati bir sekilde asla demedim annene yollama sunu yapma sadece gecen dedimki tamam yolla ama bizide dusun 400 yerine 300 yolla cunku kendi borclarimizda var dedim sakin sekilde
Tamam haklisin dedi gonderdi dunde tekrar konu acilinca dayanamadim kadin beni kiskaniyor oglum karisina harciyorsa banada mutlaka harcamali gibi surekli baskalarina altin yapacak diye esimden para ister ve insan her konusmada ekonomik durumu sorarmi her defasindada bu konusmalar oldugu icin sonunda dayanamadim ve patladim

Daha bende calismayi istiyorum neden esime destek olayimda birikim olsun diye verdigim emege uzuluyorum
kendime zorla bir giysi aliyorum neden ? cunku calisiyor yoruluyor birikim olsun car cur olmasin (bunu pintilik olarak algilamayin) sanirim fazla karsimdakini dusunmusm bundan sonra bende harcarim tesekkurler paylastiginiz icin bir nevi olsa rahatladim sadece bu durum bende olmadigi icin.

Bahanesi bu değil elbette ama, her kavgada bağırıp çağıran bir eş te bir yere kadar çekilir yani..
Ayrıca ailesi hakkında konuşmayın, eleştirmeyin.. Hataları varsa kendisi görür zaten.. Görmelerini sağlayın eleştirmek kötülemek yerine..
Bir an gözü dönmüş ve size saldırmış. Belki başka sıkıntıları vardır. Yaptığı şey doğru değil ama siz de az daha uysal, geçimli birisi olun bence.
Kendisini affettirir umarım.
Ya da siz ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Bahanesi bu değil elbette ama, her kavgada bağırıp çağıran bir eş te bir yere kadar çekilir yani..
Ayrıca ailesi hakkında konuşmayın, eleştirmeyin.. Hataları varsa kendisi görür zaten.. Görmelerini sağlayın eleştirmek kötülemek yerine..
Bir an gözü dönmüş ve size saldırmış. Belki başka sıkıntıları vardır. Yaptığı şey doğru değil ama siz de az daha uysal, geçimli birisi olun bence.
Kendisini affettirir umarım.
Ya da siz ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Evet benim bir huyum var bende zor bir insanim kabul ediyorum ama kendimi degistirme cabasindayi m ve eskisi gibi bagirip cagirmiyorum daha sakin olmaya calisiyorum ama son zamanlarda asiri sekilde icimde biriktigi icin ve haksizlik oldugunu dusundugum icin tekrar bagirip cagirdim agir laf ettim.

ne yapacagimida hic bilmiyorum nekadar olsada bunu hak etmedigimi dusunuyorum bir sure soguk davranacagim baktim olmuyor ne kendimi nede karsi tarafi daha fazla uzmek istemiyorum

Yemeyenin malını yerler diye boşuna dememişler. Çözüm basit kardeşim bol keseden harcayacaksın her fırsatta annesine para yolladıgına göre kocanın durumu var demek ki. Olmadı kucuk capta yatırım yapıp borca sok. En azından elinde malın olur. Bosuna dememişler erkeğin elinde iki kasıgı varsa birini kıracaksın diye.

Ayrıca elbette annesine maddi konuda destek cıkar ona laf etme ama olay kaz yolmaya döndüyse sessiz kalmamakta haklısın ikisi farklı seyler çünkü.

Eşinin yaptıgı için ona güzel bi ders vermelisin. Eşini bizden daha iyi tanırsın ona göre tavır al ne bilim gülme yüzüne gibi yada daha farklı birşey.

Ayrıca bu tarz olaylarda rahatsız oldugun konuları önce yumusak dille dile getir hemen gemileri yakma.

Biriniz psikolojik diğeriniz fiziksel şiddet uygulamış. Ben şunları bunları yaptım ama onun bunu yapmaması gerekiyordu çok saçma bi cümle gerçekten. Tamam elbette şiddet uygulamasın. Ama insanın beyninide oymayın lütfen. Bağıran çağıran insana ne tepki vereyim ben karşımda? Öfke kontrolsüzlüğüyse buda kontrolsüzlük. Buda şiddet.

Kendinizi savunabilmeniz için önce siz düzelin. Umarım ikinizde tekrarlamazsınız.

seasizlesin hatta bir süre küsün birdaha olursa bosanacagınızı söyleyin. ama sizde bagırmatın haksızlık karsısında susmayına ama düzgün ifade edin

Eşinizin maaşı 1400 ise, siz çalışmıyorsanız hiçbir birikim yapamamanız sadece kayınvalideden kaynaklı değil bence. Malum Türkiye şartlarında 1400ile anca geçinilir. Siz de duygusal şiddet uyguluyorsunuz anladığım kadarıyla. Ama bu gidişle baya baya şiddet göreceğiniz dönemler gelebilir. Siz duygusal şiddet eşiniz fiziksel şiddet. Kayınvalidenizin sigorta geliri vs yok mu ? Evi kira değil anladığım kadarıyla.

Eşinizi suçlayamıyorum. Tartışmada devamlı bağırıp çağıran, önünü arkasını bilmeden çok ağır laflar eden insanlar bir yere kadar çekilebilir. Artık karşınızdaki insana hareket alanı tanımıyorsunuz. O da aynı Psikolojik baskıyı yapabilecek kabiliyette değilse, (çünkü laf ebeliği, aman ben çok sinirliyim ayakları da bir kabiliyettir) fiziksel güç kullanarak susturuyor.

Siz haklıyken, üslubunca anlatsanız, tartışıyorsanız bile bunu karşıdakini ezmeden yapsanız sorununuzu çözmüş olursunuz. Hala Anlamıyorsa, herkes kendi yoluna dersiniz. Ama böyle karı koca saçma sapan bir ilişkiye hapsediyorsunuz kendinizi.

dayak varsa, direk erkek haksızdır diye bir şey yok.Çünkü darp raporu alabilmek için, boşanma öncesi planlı bir şekilde kavga edip, en ağır laflarla tahrik edip, erkeğe cinnet geçirten ve kendini bilerek dövdüren kadınlar tanıyorum. Direk kadının ağzından duydum, çünkü arkadaşım.

Evlilik gözden çıkmışsa bildiğiniz gibi tapın ama ayrılmayı düşünmüyorsanız, karı koca karşılıklı oturun ve hatalarınızı konuşun. Bağırma ve şiddeti değil, konuşmayı deneyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X