• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

suçsuz yere suçlu olduk :(

onetimes

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
767
16
118
44
Bursa
1 ay önce adamın biri arabamıza çarptı arabada fazla hasar yok :( ama canımız çok sıkkın.. çünkü adam kavşakta durması gereken yerde durmadı ve ana yolda giderken tali yoldan gelerek sol kapıya çarptı. sonrasında sigorta şirketi itiraz etmiş tramerde yüzde yüz kusurlu bizi bulmuş :( dava açmayı düşünüyoruz ama uğraşmaya değmez diyoruz bir yandanda.. adam resim öğretmeni diye taslağı o çizmiş ve taslakta aslında hata var biz orta şeritte değil en sol şeritte idik.. eşimde dikkat etmemiş güya yüzde yüz hatalı olan o diye düşünüyoruz ya.. aklımıza hiç böyle birşey olacağı gelmemişti. tutanakta düşüncelerde eşim haklı ama tramer resme bakıyormuş. kısaca off off.. haklı iken haksız olduk. eğer kaza yaparsanız karşı tarafı asla kendiniz gibi bilmeyin ne uyanık insanlar var adam resmen kendine çıkış bulmak için doldurmuş tutanağı. kesinlikle hakkımı helal etmiyorum. Allaha havale ediyorum.

Gecmiş olsun..

Eşşeği sağlam kazığa bağlamak lazım......

O an dikkatli olup taslağı sizinde gözetiminizde çizmiş olsaydı bu durum yaşanmazdı

Bizlerede ders olsun.....

evet ya kimseye güvenmemk gerekiyor...
keşke beraber mutabık kalarak doldurup imzalasaydınız.
:1no2: :1no2: :1no2:

taslak eşimin yanında çizilmiş fakat adam hem taslakta hem beyanında aslında kendine açık kapı bırakmış açıkçası çok iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. eşim hem iyi niyeti hemde nasılsa haklıyız düşüncesinde olduğundan dikkat etmemiş. aslında yine haklıyız bence bunu o resimdede kanıtlayabiliriz.. ama itiraz mahkemede oluyormuş. birde bu tramer nedir neye göre karar verir onu anlamış değilim. aklıma adamın araçını taşlayıp kaçmak geliyor şöle bi çamını indirsem sonrada kusura bakma desem :) yada bir gece lastiklerini indirsem tam olacak.. çok kızdım çook.

canım ,peki kazadan sonra hemen
cep telefonunuzla resim çekmediniz mi??

canım süper bir şey ya.............
valla en güzel tanıkta tutanakta belgede bu olur sanırım............
keşke yapsaydınız...........
şuda var öyle panik yada teleşlı anda akla gelmiyor malesef böyle şeyler...

geçmiş olsun .....allah korumuş beteri olmamış.........

canım ,peki kazadan sonra hemen
cep telefonunuzla resim çekmediniz mi??

çektik ama olay yerine ait resimde birşey yok yani yolun tam durumu değilde arabalar var resimlerde. onada ayrı canım sıkkın sormayın. aslında şu durumda bile trafik bilgime göre haklıyız.. tramerin düşüncesinin doğru olması için bizim adama çarpmamız gerekiyor.

bu arada eşim avukatla görüşücek.. arabamızı bizim kasko karşılıyacak ama adam hem suçlu hem güçlü oldu ona içimiz yanıyor. hakkımızı arama kararı aldık.

Ttanakta kazayerini tasvir eden bir resim çizilir. bu çizime iki taraf da mutabıksa imzalar. Eşiniz o çizimin bulunduğu tutanağı imzalayarak kaanın o çizimdeki gibi gerçekleştiğini kabul etmiş oluyor...
Bunun iyi niyetle bir ilgisi yok.. Kaza olmuş ve sigorta ödemesi için tutanak tutuluyorsa iyi niyetle değil mantık çerçevesinde hareket etmek gerekir...
Bundan sonra Allah kaza bela verme umarım, ama olursa da daha dikkatli olursunz...

Ttanakta kazayerini tasvir eden bir resim çizilir. bu çizime iki taraf da mutabıksa imzalar. Eşiniz o çizimin bulunduğu tutanağı imzalayarak kaanın o çizimdeki gibi gerçekleştiğini kabul etmiş oluyor...
Bunun iyi niyetle bir ilgisi yok.. Kaza olmuş ve sigorta ödemesi için tutanak tutuluyorsa iyi niyetle değil mantık çerçevesinde hareket etmek gerekir...
Bundan sonra Allah kaza bela verme umarım, ama olursa da daha dikkatli olursunz...

tutanağa bakarsan yine biz haklıyız ama adam öyle bir yorum yapmışki yorumu aynen şu,
dönüş anında dar aldığım halde xxx arabaya sürttüm. (kesinlikle dar alma söz konusu değil zaten yolda biz varız nereye geçicek ki dar almışmışmış)
eşimin yorumu seyir halindeyken xxx plakalı araç döner kavşakta durmayıp aracıma sol ön kapıdan çarptı.

resimde orta şeritte de olsak sola dönüş kuralına göre yol sağdan gelenin. adam bizim geçişimizi beklemek zorunda ama anladığım kadarıyla adam dar aldım cümlesini kullandığı için biz yolun adama ait şeridinide kaplamış sayılıyoruz. üstelik tali yoldan gelen diğer araç biz ana yoldayız. yol her anlamda bizim ama tramer diye bir birim karar alıyormuş neye dayanarak almış tam anlamış değilim ama adamın yorumu kabul edilir değil.. ince ayrıntılar ve cin fikirle hareket edilmiş kısaca bizde tongaya düşmüşüz.

ben bu arada bursanın ilçesinde yaşıyorum benim eşimde öğretmen ve arabada başka öğretmen arkadaşlarda vardı. kazayı yapanda öğretmen olunca derse yetişelim salı günü doldururuz demişler. (ki en büyük hata) burda herkez birbirini tanır hatta polis gelmiş bakmış bizimkiler tutanak tutuyor siz yapıyorsanız tamam demiş. çoğunlukta eşimin hataları onu kabul ediyorum. ama adamın iki gün zafında akıl almış ve kurnazlıkla işin içinden sıyrılmış olduğuda bir gerçek. buda bize büyük bir ders olmuş oldu.

çektik ama olay yerine ait resimde birşey yok yani yolun tam durumu değilde arabalar var resimlerde. onada ayrı canım sıkkın sormayın. aslında şu durumda bile trafik bilgime göre haklıyız.. tramerin düşüncesinin doğru olması için bizim adama çarpmamız gerekiyor.

evet zor bir durum,
insan böyle haksızlığa uğrayınca,birde
elinde delil olmayınca zararlı çıkıyor...
bilirkişilerden bilgi alın,
sonuçra araçların duruş şekli bile
birşeyleri açıklayabilir,ama lütfen
aklımızda bulunsun,
en ufak bir kaza anında her durumda resim çekin,
Allah yardımcınız olsun,ne denir ki başka...

ben konunuzu Hukuk bölümüne taşıyorum,
o bölümde daha çok aydınlanabilirsiniz...
sevgiler...

Back
X