Market alışverişini nasıl sanaldan yapıyorsunuz? Migros var evet telefon mu açmam lazım şu siparişi vermek için? Bu aralar tüp bebek tedavisinden dolayı evden dışarı çıkamıyorum ağrılardan. Eğer öğrenebilirsem bunları harika olur.
Aslında yanlış yazmışım, Migros olması yeterli değil. Sanal market hizmeti veren Migros olması lazım. Sanalmarket.coma girin, oradan il-ilçe-semt seçerek bakın var mı yok mu diye. Semtinizdeki Migrosta olmasa bile bazen başka semtin dağıtım alanına girebiliyorsunuz.
Sipariş de telefonla değil İnternetten oluyor. Web sitesi ya da sanal market uygulamasından.
Bölgelere göre sipariş alt limiti değişiyor. Benim bölgem merkezi sayıldığı içim 60 lira mesela şu an. Ama başka şehirlerde 100-150 lira da olabilir. 60 lira üstüne 5 lira teslimat ücreti var, 100 lira üstüne 3 lira, 150 ya da 200 lira üstüne de ücretsiz teslimat oluyor.
Ama memnunum, soğuk zincire de dikkat ediyorlar ürünlerde. Dondurma bile sipariş verebiliyorum.
60 lira alt limit olunca suyu tek başına isteyemiyorum ama başka ihtiyaçlar da oluyor mutlaka. Hiçbir şey olmasa kenarda dursun diye bakliyat, deterjan, sıvıyağ falan alabiliyorum. Mikroskopu takip ediyorum, neler uygunsa alıp kenara koyuyorum. Migros marka bakliyatlar güzel oluyor mesela, yayla markanın fabrikasında üretiliyor, sadece marka değişik. Şekerini de aynı şekilde Torku üretiyor. Fiyat olarak da Migros marka ürünler, bim ve A101’in kendi markası olan ürünlerle hep aynı fiyat oluyor. Arada bir 60 lira üstüne indirimli ürün oluyor, bazen mesela 30 liralık çay alışverişine 10 lira money yüklüyor falan. BİM’den çok daha uyguna geliyor hem de eve kadar gelmiş oluyor. Meyve-sebze alırken ister kilogram ister adet olarak isteyebiliyorsunuz ve mesela olgun/sert olsun gibi belirtirseniz ona göre seçiyorlar.
Teslimat saati seçebiliyorsunuz, kapıda nakit ya da kartla ödeyebiliyorsunuz. Kapıda beğenmediğiniz ürünü iade edebiliyorsunuz. Ben çok memnunum kısacası.