Şüküfe'nin kısırlaştırılması :)

purring

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2012
3.705
5.105
248
Kızlar merhaba.

Kızım birkaç gündür kızgınlık belirtileri gösteriyordu, dün gece de koridorda yüksek sesle miyavlaması eklenince tam bir koca delisi oldu

Şimdi birkaç sorum olacak kedi sahiplerine. Kızgınlık dönemi ne kadar sürer? Şu an final dönemimdeyim, pazartesi 4 tane sınavım var, ne yapacağımı şaşırmış durumdayım Bu dönemi daha sakin geçirmesi için neler yapabilirim?

Bir de, veterinerimizin kısırlaştırmak için istediği fiyat 400'ü geçiyor, ben öğrenciyim maalesef karşılayamıyorum. Kadıköy veterinerlik müdürlüğü var, 162 liraya yapıyormuş. Böyle yerlerde kedisini kısırlaştıran oldu mu hiç? Güvenebilir miyim?

Şimdiden teşekkürler kızlar

Merhaba,
Kedinizin yaşı kaç acaba? Dişiler 6 aylık olunca kızgınlığa girebiliyorlar ama bizim hekimimiz gelişimi tam tamamlandıktan sonra yani 1 yaşından sonra kısırlaştırmamızı önermişti.
Kızgınlık dönemi 1 hafta 15 gün arası değişiyor. Uyuşturucu bazı şuruplar ve hormon dengesini bozan bazı haplar var tabii ama ben kullanılmasından yana değilim, malum başka yerleri bozup, zarar veriyor. Ben bu dönemlerinde extra onunla oynayıp yorardım ki akşamı daha sakin geçirelim. Geceleri de sürekli okşayıp, severek onu psikolojik rahatlatmaya çalışırdım. Tabii ertesi gün iş/ okul varken bazen bu çok zor olabiliyor ama onlar bizim bebeklerimiz

Kısırlaştırma işlemleri de aynen doğum gibi. Ben zengin bir muhitte sorduğumda 650 demişti hekim. "Kedimi kısırlaştıracağıma bu parayla ilerde ben doğum yaparım" demiştim. Sırf oradaki insanlar zengin diye istenilen fiyat hiç makul değildi. Kısırlaştıracağınız yerin uzmanları ve ekipmanları önemli bence. Büyükse ve ylllardır bu işi yapıyorsa ben olsam güvenirdim. Tabii her operasyonun maalesef bir riski var ama pozitif düşünür kedimin ileriki yıllardaki sağlığını da düşünüp vakit geçmeden yaptırırdım.

Şimdiden kedişe geçmiş olsun, size kolaylıklar diliyorum.

Merhaba,

Cevabınız için çok teşekkür ederim :) Şüküfe 11 aylık, bu ilk kızgınlık dönemi. Veterinerimiz ilk kızgınlığından sonra kısırlaştırabiliriz demişti, ama onun verdiği fiyat maalesef beni aşıyor. Zaten Acıbadem'in en pahalı veterineri, kısırlaştırmak için gücüm yetmiyor

İğneyi duydum ben de ama yaptırmayı hiç düşünmüyorum, ben rahat edeceğim diye hayvanın düzenini değiştiremem. Tek problemim final dönemime denk gelmesi. Okuduğum bölüm zaten ağır, bir de 1 günde 4 final birden olunca deli gibi ders çalışıyor olmam lazım ama onunla oyun oynarken geceleri miyavlarken pek mümkün olmuyor

Veterinerlik müdürlüğü yeni açıldı, belediyenin olduğu için güvenemiyorum sanırım :)

Tekrar teşekkür ederim, kızgınlık dönemini atlatır atlatmaz kısırlaştırmasını yaptıracağım. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…