- 9 Mayıs 2014
- 921
- 1.235
- 113
- Konu Sahibi Loresima89
-
Bu tür rahatsızlık hem kişiyi hemde yakınlarını bir Zaman sonra bıktırır bu süreçte ilaç kullanmak istemiyorsanız gerçi hikayenizi bilmiyorum fakat kendinizin hasta olmayıp hastayım diyorum demeniz iyileşme süreci içinde olduğunuz aşıkar napın biliyor musunuz günlük tutun ve kendinizi kontrol edin hangi olaylarda yada ne yaşayınca bu düşünceleriniz peydah olur diye kendi kendinizi iyileştire bilirsiniz yazın ve bulunElimde değil..Kaygı bozukluğum var takıntılarım var..6 ay antidepresan kullandım iyi oldum sandım bıraktım sonuç: Gerisin geriye döndüm..Akşama kadar aynada dişlerimi kontrol ediyorum bi zamanlar dişeti çekilmem vardı şimdi durdu ama sanki açıldığı için dişler düşecek takma diş takıcam gbi kafamda büyüte büyüte bi hal oluyorum.. Sonra Allah başka dert vermesin diyorum ama elimde değil..benim gibi hastalık hastası olan var mı? Eminim bu geçince yeni bi takıntı başlayacak..Bu sefer vücudumda morartı bulup kanser oldum diye ağlıcam..Bugün terapiye başladım ama ilaca tekrar başlamamak için zor tutuyorum kendimi.. Mutlu olmak için tonlarca sebebim varken ben ufacık şeye takılıyorum yazıp rahatlamak istedim yardımcı olan çıkarsa ne mutlu..
Bu tür rahatsızlık hem kişiyi hemde yakınlarını bir Zaman sonra bıktırır bu süreçte ilaç kullanmak istemiyorsanız gerçi hikayenizi bilmiyorum fakat kendinizin hasta olmayıp hastayım diyorum demeniz iyileşme süreci içinde olduğunuz aşıkar napın biliyor musunuz günlük tutun ve kendinizi kontrol edin hangi olaylarda yada ne yaşayınca bu düşünceleriniz peydah olur diye kendi kendinizi iyileştire bilirsiniz yazın ve bulun
Ooooo OKB konusunda yapılacak en büyük yanlış.İlaç kullanmaya yeniden başlasam mı? Altından kalkamıyorum..staja gidicem nasıl gidicem diye şimdiden yüzüm sivilce döktü..hap içerken ben ben değildim ne güzeldi :/
Ooooo OKB konusunda yapılacak en büyük yanlış.
İlaçlar beyin kimyanızı geçici olarak düzelten dış uyarıcılardır. İlacı terapi ile desteklemeniz lazım. 1,5 yıl kullandım ilacı yeni bıraktım. Anlıyorum yani sizin hariçten gazel okumuyorum.
İlaç önemli ve duruma göre gerekli bir yardımcı ama esas olan düşünmedeki çarpıklığı düzeltmek. Eğer bunu yapmadan sadece ilaç kullanırsanız, ilacı bıraktığınızda hastalık yeniden hortlar.
Ama gitmelisiniz :) Yani bu konuda nasıl bir çözüm önereceğimi bilemedim, cidden. Maddi imkanınız varsa devlet hastanesine değil de bir psikiyatristin muayenehanesine gitseniz, hem ilaçlar için de zorunlu olan terapiyi almış olursunuz.Evet ama ilaç içerken de terapiye gitmiyorum işte sorun bu :/
Ama gitmelisiniz :) Yani bu konuda nasıl bir çözüm önereceğimi bilemedim, cidden. Maddi imkanınız varsa devlet hastanesine değil de bir psikiyatristin muayenehanesine gitseniz, hem ilaçlar için de zorunlu olan terapiyi almış olursunuz.
gecmıs olsun .. hayatta herseyın caresı var bır tek ölümün yok ... doktorlar neden var neyse sıkayetınız gıdın ama ınternetten veya tvden veya aynaya bakıp bakıp hastalık uretmeyın ..
bence psıkologunuza danısın ..
hayat sureklı dert tasaya takcak kadar uzun degıl .. suan saglıklı mısın aılen sevdıklerın yanında mı buna bak ...
acaba yalnızlıktan kendı derdınız mı dınlıyorsunuz ?
hayat guzel amaDoğru dedikleriniz..Ama benim için hasta olmaktansa ölüm daha iyidir..Hep felçli kalıp birine muhtaç olucam diye korkarım ne olur öleyim öyle olacağına derim halbuki farkındayım illa felç olmak veya ölmekten başka çıkar yolum yok değil..yaşlanmadan ölmeyi de çok istiyorum..
Türüne, ağırlığına göre değişir.Sürekli elini yıkayan kapıda donuna kadar soyunan insanlar var, benimki böyle değil, benim ki temelde "rezil olma" kaygısıyla seyreden haliyle sosyal fobiye kadar dayanabİlacı bıraktığım ilk ayım ve ne saplantılar ne zorlantılar dirilmedi henüz.Daha önce özele gittim ama para yetiştiremedim..şimdi belediyenin aile sağlığı merkezine başladım..Peki siz şuan nasılsınız ? Kesin kurtuluşu var mı okbnin
hayat guzel ama
neden olme odaklısın ..
Elimde değil..Kaygı bozukluğum var takıntılarım var..6 ay antidepresan kullandım iyi oldum sandım bıraktım sonuç: Gerisin geriye döndüm..Akşama kadar aynada dişlerimi kontrol ediyorum bi zamanlar dişeti çekilmem vardı şimdi durdu ama sanki açıldığı için dişler düşecek takma diş takıcam gbi kafamda büyüte büyüte bi hal oluyorum.. Sonra Allah başka dert vermesin diyorum ama elimde değil..benim gibi hastalık hastası olan var mı? Eminim bu geçince yeni bi takıntı başlayacak..Bu sefer vücudumda morartı bulup kanser oldum diye ağlıcam..Bugün terapiye başladım ama ilaca tekrar başlamamak için zor tutuyorum kendimi.. Mutlu olmak için tonlarca sebebim varken ben ufacık şeye takılıyorum yazıp rahatlamak istedim yardımcı olan çıkarsa ne mutlu..
Hih iste kendi agzinla soyledin. Atanma ihtimali yuksek bir bolum.. yillarca atanamayan insanlara bi bak disiyle kusuyla ugrasiyor mu?? Rahat batmis.Sağolasınız zaten bi ton işim var ama kendimi veremiyorum..bi yandan okul dersleri formasyon kpss hazırlık..6 ay sonra düğün var..Sevdiğim 6 sene beklediğimle evlenicem üstüne mezun olur olmaz atanma ihtimali yüksek bölümdeyim ama neden böyle bilmiyorum.. Ders çalışmam gelinlik bakmaya gitmem gereken yerde oturup dişlerime bakıp durmak kötü senaryolar kurmak..off yaşamayan bilmez dünya zindan sanki
Elimde değil..Kaygı bozukluğum var takıntılarım var..6 ay antidepresan kullandım iyi oldum sandım bıraktım sonuç: Gerisin geriye döndüm..Akşama kadar aynada dişlerimi kontrol ediyorum bi zamanlar dişeti çekilmem vardı şimdi durdu ama sanki açıldığı için dişler düşecek takma diş takıcam gbi kafamda büyüte büyüte bi hal oluyorum.. Sonra Allah başka dert vermesin diyorum ama elimde değil..benim gibi hastalık hastası olan var mı? Eminim bu geçince yeni bi takıntı başlayacak..Bu sefer vücudumda morartı bulup kanser oldum diye ağlıcam..Bugün terapiye başladım ama ilaca tekrar başlamamak için zor tutuyorum kendimi.. Mutlu olmak için tonlarca sebebim varken ben ufacık şeye takılıyorum yazıp rahatlamak istedim yardımcı olan çıkarsa ne mutlu..
Bu arada diş telim var 2,5 seneyi geçti yaşım 25 hala çıkmadı sonuna yaklaştım dişlerin durumu iyi düz oldu da sanki biraz eğri gibi duruyor arada ayna karşısında doktora söyleniyorum.. Bariz bi rahatsızlığın varsa tabi ciddi ise uzman doktordan o konuda yardım al.. Ama düşünsene doktor benim dişlerimi tam düz yapmamış diye kalkıp antidepresan kullanayım ne gerek var.. 1 hafta ilaçtan sonra yine aynı durum.. O yüzden ilaç yerine durumu düzeltmeye, ilgilenmeye çalış..
düğün ve okulu bitirme telaşından dolayı gerilmiş olabilirsin.bir takım stresler insanda kaygı bozukluğuna yol açabilir.terapi başlamışsın bu çok iyi gelicektir sanaSağolasınız zaten bi ton işim var ama kendimi veremiyorum..bi yandan okul dersleri formasyon kpss hazırlık..6 ay sonra düğün var..Sevdiğim 6 sene beklediğimle evlenicem üstüne mezun olur olmaz atanma ihtimali yüksek bölümdeyim ama neden böyle bilmiyorum.. Ders çalışmam gelinlik bakmaya gitmem gereken yerde oturup dişlerime bakıp durmak kötü senaryolar kurmak..off yaşamayan bilmez dünya zindan sanki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?