Hayır benim ailemden birine bir şey olsa arada var 1000 km öyle hemen gidemem bile. Kendisi konuşuyor ama benim duygularım yokmuş gibi davranıyor...Fazla muhabbet tez ayrılık getirir sözü bunlara uğramamış...hayret.Çok fazla abartıyor eşiniz bu kadar sıkıfıkı olunur mu.Ailesi ölecek de siz kazık mı çakacaksınz dünyaya... ben onlardan önce gidersem anlarsın deyin.
10 gün oldu sanırım onlar geleli, belki daha fazla. Onlardan yana şikayetim var diyemem ama fazla sıkı fıkı olmak ve sürekli "ayıp olur" kaygısı beni sıktı. Odama çekilsem ayıp olur, misafir gelecekken başka yere gitsem ayıp olur gibi...Bunları düşünmesem sorun yok aslında, kayınvalidem ne kadar alıngan da olsa gayet yardımcıdır, kayınpederimin de beni sevdiğini hissediyorum. Yine de daha yalnız yaşayan bir aile olarak böyle kalabalığa alışkın değilim sanırım...Canım bence sakin kalmaya çalış. Anladığım kadarıyla kayınvalidenler yeni gelmiş. Bir arada yaşamaya alışmak biraz zaman alabilir. 1 hafta sonra kendini daha rahat hissedeceksin muhtemelen. Ayrıca çocukları kayınvalidenlere bıraktılarsa siz çıkıp gezin eşinle. Birlikte yaşarken her gelene ev sahipliği yapmak zorunda değilsin.
Onu ben de anlayamadım aslındaben birliktemi oturuyorsunuz ayrımı anlayamadım. ama şu olay gerçekten garip geldi belli bir saatte eşim aramadığında onlar arar sorar falan.. böyle şeyler okuyunca sinirleniyorum ben ya neden hergün hergün konuşurki bi insan ne buluyor bu kadar konuşacak
geçen gün eski kız arkadaşlı konunuda okumuştum bu ailelerle ilgili konunuda benim ikisi için de tek tavsiyem uzak bir yere tayin isteme olasılığınız var mı bence tayin isteyip en az 200 km mesafede olan yerlere gidinOnu ben de anlayamadım aslındaEşyaları bizde ve senede 2-3 ay kalacaklardı kışın. Diğer zamanlarını yazlıkta geçiriyorlar.
Konuşmalar "bugün ne yaptın, ne yediniz, ne zaman geliyorsunuz" diye başlıyor ve o gün attığımız adıma kadar anlatılıyor. Benim ailemle durumum dahi anlatılıyor, kargo göndersem Koalina da ailesine kargo gönderdi diye... Ne ilginç değil mi?
Maalesef eşimin işi dolayısıyla isteyemeyiz. En fazla karşı yakaya isteriz o da 3 yıl sonra ama o bahsettiğim kız da karşıda oturuyor.geçen gün eski kız arkadaşlı konunuda okumuştum bu ailelerle ilgili konunuda benim ikisi için de tek tavsiyem uzak bir yere tayin isteme olasılığınız var mı bence tayin isteyip en az 200 km mesafede olan yerlere gidin
keşke olabilseymişMaalesef eşimin işi dolayısıyla isteyemeyiz. En fazla karşı yakaya isteriz o da 3 yıl sonra ama o bahsettiğim kız da karşıda oturuyor.
BENCE COK HAKLISIN.. AILESINI ISTEMEMEKLE BENDE AYNI SKINTIYI YASIYORUM SUAN EVLI DEGILIZ NISANLOYIX AMA BENIDE KAFAMI DUSUNCELER SARDI EVLNINCE DUZELIR DIE ICIMI RAHATLATOYDM AMA ANLADIGIM KADARYLA ANA KUZUSU OLAN BI ERKEK duzelmez.. allah sabir versin esi sevglisi boyle olan herkese. Annesi seni kendine rakip olarak goruyor nedense boyle bi kafa yapisi oluyor kaynanalarda ama erkek aradako duzeni ayarlayamiyorsa ondan da bisy olmz. Benim nisnlim bana yilbsnda annemi birkip cikqmam dedi bunu benim demem gerekmezmi annem izim vermiyo annemo birakamam die amq bama nisnlim dedk bi erkek ne zevk alabilir annesyle yilbasi gecirmktn anlamiyrm acikcasi bu ana kuzusu olmk annelerndn korkuylar bence hatta berbr vakt gecrmyn die sizdn kahve cay isterler bir dakika once basima geldi :)İyi tatiller kızlar. Yeni yıl yaklaşıyorken dert olmasa da içten içe kemiren bir olayı paylaşmak istedim.
Benim bu şehirde kimsem yok, geleli 6 ay oldu. Eşimin sülalesi ise komple burada. Ailesiyle birlikte yaşıyoruz, henüz yazlıktan dönmediler ama. Eşimin ailesinde her özel günü topluca kutlama gibi garip bir adet var. Ben ilk yılbaşımız dışarıda başbaşa geçiririz gibi düşünmüştüm ama öyle olmadı. Bundan sonra da olmayacak gibi. Her yılbaşı, bayram(tamam bu normal), doğum günleri gibi günlerde kayınvalidede toplanıp beraberce eğleniyorlar. Kayınvalidem çok düşüncelidir aslında, tamamen iyi niyetli yaklaşıyor eminim ama ben biraz geriliyorum.
Eşim de ailesine düşkün ger erkek gibi, her gün telefonda komuşurlar. Araması gereken saatte aramazsa babası, annesi mutlaka arar neden aramadınız diye. Ailesiyle her gün konuşsun elbette, bunda bir sorun yok ama attığımız her adımın anlatılmasından rahatsızım. Koalina bugün şuraya gitti, şu yemekleri yapmış, ailesine hediye almış vs vs... Hoşuma gitmiyor, tamam onlar da iyi niyetli ben hasta olunca babası eşime kızıypr "o kız bize emanet düzgün bak" diye. Yaşlı da insanlar eşim merak ediyor anlıyorum ama rahatsızlığımı söylersem bozulur gibi hissediyorum.
Bir de ailesiyle istediği gibi vakit geçiremediğini söyleyip deli ediyor beni. Bu yaşına kadar onlarla kalmış ve hala beraber oturuyoruz. O da vakit geçiremediyse ben ne yapayım bilemiyorum.
Sadece bir kere çok fazla iç içe olduğumuzu ve benim alışkın olmadığımı söyledim de "bir gün onları kaybettiğimde bu sözü sana hatırlatırım" dedi.
Sizce bunları dillendirip rahatsızlığımı dile getirsem mi yoksa önemsemesem ve aileye ayak uydursam mı bilemedim. Görümcelerimin eşleri de bu düzene uymuş hani kimse şikayetçi değil gibi görünüyor
EKLEME=beraber oturarak her şeyi kabul etmişim gibi bir durum yok, konunun beraber oturmakla alakası yok. 2 görümcem var evleri ayrı ve uzak semtlerde olmalarına rağmen yine de beraber kutlanıyor her özel gün. Yani ayrı olunsa da çağırılacak ve gidilecek, gidilmeyince küsülecek. Şu an yaşanan durumdan tek farkı bu kutlamaların bizim evde olması.
EDİT:Güncellemek istedim. Kutlamamızı yaptık görümcemin biri bizde kaldı çocuğuyla. Bugün evine dönerken de çocuğunu bize bıraktı. Diğer görümcem de bugün geldi çocuğunu bıraktı. Pazartesine kadar tatilim ama cumartesi akşam gidecekler duyduğum kadarıyla. Çok daraldım inanın. Dinlenmeye çok heveslenmiştim hazır bir kaç gün tatilim var diye...
Sen tüm bunları açıkça konuşabilecek kadar soğuk kanlısın bence.İyi tatiller kızlar. Yeni yıl yaklaşıyorken dert olmasa da içten içe kemiren bir olayı paylaşmak istedim.
Benim bu şehirde kimsem yok, geleli 6 ay oldu. Eşimin sülalesi ise komple burada. Ailesiyle birlikte yaşıyoruz, henüz yazlıktan dönmediler ama. Eşimin ailesinde her özel günü topluca kutlama gibi garip bir adet var. Ben ilk yılbaşımız dışarıda başbaşa geçiririz gibi düşünmüştüm ama öyle olmadı. Bundan sonra da olmayacak gibi. Her yılbaşı, bayram(tamam bu normal), doğum günleri gibi günlerde kayınvalidede toplanıp beraberce eğleniyorlar. Kayınvalidem çok düşüncelidir aslında, tamamen iyi niyetli yaklaşıyor eminim ama ben biraz geriliyorum.
Eşim de ailesine düşkün ger erkek gibi, her gün telefonda komuşurlar. Araması gereken saatte aramazsa babası, annesi mutlaka arar neden aramadınız diye. Ailesiyle her gün konuşsun elbette, bunda bir sorun yok ama attığımız her adımın anlatılmasından rahatsızım. Koalina bugün şuraya gitti, şu yemekleri yapmış, ailesine hediye almış vs vs... Hoşuma gitmiyor, tamam onlar da iyi niyetli ben hasta olunca babası eşime kızıypr "o kız bize emanet düzgün bak" diye. Yaşlı da insanlar eşim merak ediyor anlıyorum ama rahatsızlığımı söylersem bozulur gibi hissediyorum.
Bir de ailesiyle istediği gibi vakit geçiremediğini söyleyip deli ediyor beni. Bu yaşına kadar onlarla kalmış ve hala beraber oturuyoruz. O da vakit geçiremediyse ben ne yapayım bilemiyorum.
Sadece bir kere çok fazla iç içe olduğumuzu ve benim alışkın olmadığımı söyledim de "bir gün onları kaybettiğimde bu sözü sana hatırlatırım" dedi.
Sizce bunları dillendirip rahatsızlığımı dile getirsem mi yoksa önemsemesem ve aileye ayak uydursam mı bilemedim. Görümcelerimin eşleri de bu düzene uymuş hani kimse şikayetçi değil gibi görünüyor
EKLEME=beraber oturarak her şeyi kabul etmişim gibi bir durum yok, konunun beraber oturmakla alakası yok. 2 görümcem var evleri ayrı ve uzak semtlerde olmalarına rağmen yine de beraber kutlanıyor her özel gün. Yani ayrı olunsa da çağırılacak ve gidilecek, gidilmeyince küsülecek. Şu an yaşanan durumdan tek farkı bu kutlamaların bizim evde olması.
EDİT:Güncellemek istedim. Kutlamamızı yaptık görümcemin biri bizde kaldı çocuğuyla. Bugün evine dönerken de çocuğunu bize bıraktı. Diğer görümcem de bugün geldi çocuğunu bıraktı. Pazartesine kadar tatilim ama cumartesi akşam gidecekler duyduğum kadarıyla. Çok daraldım inanın. Dinlenmeye çok heveslenmiştim hazır bir kaç gün tatilim var diye...
Hatta sende ayni evde oturuyorsun baştan düşüncektin bunlari özel hayat sifir inlarin evi sen ayak uydurcan.bastan aklinizi kulanip ayni evde oturmayin..İyi tatiller kızlar. Yeni yıl yaklaşıyorken dert olmasa da içten içe kemiren bir olayı paylaşmak istedim.
Bastan düsüncektin özel hayat sifir kalabalik ev bari o evden bir an önce ayrilda öyle cocuk yapGüncellemek istedim. Kutlamamızı yaptık görümcemin biri bizde kaldı çocuğuyla. Bugün evine dönerken de çocuğunu bize bıraktı. Diğer görümcem de bugün geldi çocuğunu bıraktı. Pazartesine kadar tatilim ama cumartesi akşam gidecekler duyduğum kadarıyla. Çok daraldım inanın. Dinlenmeye çok heveslenmiştim hazır bir kaç gün tatilim var diye...
KOnuştum elbette ama adamın huyu bu, çenesi düşük. Bana karşı da öyle gizlisi saklısı olmadığı gibi her ayrıntıyı anlatır. Şimdi daha bi toparladı ve beni anladığını düşünüyorum, bir süredir rahatız en azından.Sen tüm bunları açıkça konuşabilecek kadar soğuk kanlısın bence.
Eşinle hiç konuşmadın mı? Bu kadar detaylı bilgi vermesi konusunda?
Kadin gibi erkek iticiKOnuştum elbette ama adamın huyu bu, çenesi düşük. Bana karşı da öyle gizlisi saklısı olmadığı gibi her ayrıntıyı anlatır. Şimdi daha bi toparladı ve beni anladığını düşünüyorum, bir süredir rahatız en azından.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?