Sülalecek Yapılan Kutlamalar, her gün ailenin aranması

Aynen ben de ondan çekiniyorum, baba 72 anne 67 yaşında. İleride bir durum olduğunda beni suçlayabilir diye direk söylemek istemiyorum.

Koalina kış geldi ne zaman gelecek bunlar yazlıktan? Yazla bağlayıversinler şurada yaza ne kaldı
Belki de yaza bağlayacaklar, görümcem diyor onlar gelmez diye ama eşim kızıyor neden gelmiyorsunuz diye:)

Bu yılbaşı artık geçti, ben memleketten dönünce baktım herkese hediyeler almış paketlemiş ve özenle dizmiş bir yere:) tabu falan aldı o akşam oynarız diye. Aslında eğlenceli insanlar özellikle görümcemin biri arkadaşım gibi ama zorunluluk olması hoşuma gitmiyor.

Geçen ailemin yanına gittiğimde erkek kardeşime söylediö durumu. "Abla niye dert ediyorsun ki siz burada olsaydınız da biz beklerdik sizi, gelmeyecek miydiniz yani?" dedi.
Ben de eminim onlar aile kavramına çok önem veriyorlar. Her konuda destekçiler, sevmiyor değilim çok iyiler aslında. Ama yine de atıyorum plan yapmak isteyip küserler diye vazgeçmek geriyor.

Öyle bir durum olur muydu bilmiyorum işte. 15 senelik evli görümcemler, 15 senedir bahane bulup katılmadıkları olmamış. Mecburiyet gibi bir şey yani. Ev zaten bizim, onların evleri yapılınca gideceklerdi ama çok fazla sorun çıktığı için iş uzadı. Yoksa bu ara inşaatın bitmiş olması lazımdı.

Ben de konuşsam belki sıkıntı yapmam ama hem ben o kadar çok konuşmam hem de eşimin her attığı adımı iletmem. Günlük rapor vermek hoş değil bence. Gerçi henüz hiç duymadım herhangi bir şeye bahane bulduklarını yahut karıştıklarını, neden yapıyprsunuz dedikleri. Tam tersi bir şey alacak olsak, evde bir şeyi değiştirecek olsak hemen yardım etmeye çalışırlar.

EV zaten bizim hatta benim:) evlenmeden önce alındı bazı sebeplerden beraber oturmak durumundayız ama zaten yazlıktan dönmediler henüz. İyi niyetli insanlar olunca da cadı gibi görünmek istemiyorum ve nasıl dile getireceğimi bilemiyorum. Bir kere söyledim yılbaşında dışarı çıkalım mı diye ama kalabalık ve saçma eğlenceler yüzünden çıkmak istemediğini söyledi.

O an eşinin gırtlağına yapışma hissin kabarmıyor mu?

tecrübelerimden edindiğim; ona ısrarla yapma dediğin zaman ve huzursuzlandığın olayı dillendirdiğin zaman bu sevimsiz durum katmerlenerek artar benden söylemesi..

Yani canım Allah korusun Allah gecinden versin de önce kimin gitçeği ne malum anlaşma mı yaptık sıralı Ölümler için.. Sende ona onlardan önce bana bişey olursa bende sana hatırlatırım bu sözünü deseydin..

Valla arkadaşım kayınvalidenler iyi niyetlidir bişey diyemem ama sen şu düzene farklı ne yapmaya çalışsan direk kötü sen olacaksın. Onlar iyi niyetli çünkü.

Bende aynı dertlerden muzdaribim, 1,5 sene sabrettim sonra ne oldu patladım, sonra ara ara patladım. 4,5 senedir artık dayanamaz olup arada laflara ben de cevap veriyorum. Bu konuyla ilgili konu açınca ne oldu. Kötü gelin vs neleri ben oldum.
İnş. sende benimle aynı durumlara düşmezsin durup durup patlamaları diyorum.

Hergün telefonda konuşmasında bişey yokta evin içini ıncık cıncık anlatması çok kötü, bunu ancak söyleye söyleye söyleye söyleye söyleye hafifletirsin ama bitiremezsin. Ben bitiremedim en azından, bende annemi arıyorum hergün ya da gün aşırı neyse ama bugün yemekte şu çorba var şu yemek yaptım yanında pilav var salata da yaptım, bugün ben çarşıya indim de şu şu şu mağazaları gezdim, yemeği de orda yedim, falanca lokantaya girdim şunu yedim, şunu aldım sonra eve dolmuşla 20dk ya geldim, gelince yorgundum 1 saat oturdum sonra işte ortalığı topladım diye (misal) herşeyimi hergün bu şekilde anlatmıyorum ki.
Eşinde böyle mi? Benim eşim hiç abartmıyorum böyleydi. Bunu normal karşılayan arkadaşlarda olabilir ama bu benim evim, benim yuvam ve bu düzeni böylesine bilmek ne annemin ne kayınvalidemin hakkı.
Ayrıca bunda iyi niyette göremiyorum ben. Misal kv dem bigün bi akrabalarının torununa -çocuk 4 yaşında- aldı kucağına sevdi bi, sonra kızıııııım sen yemek yedin mi dedi? kız yedim dedi. Ne yedin bakim sen? makarna yedim ben. Sen çok mu seviyon makarnayı? hıhı çok seviyom dedi. Kayınvalidem kayınpederime döndü -kızın annesinden için- zaten kadın kadın değil ki yemek pişirmesini nerden bilsin, anca makarna pişirsin bu çocuk bunla gelişir mi? (bunu dediği kişinin maşallah iri yarı 2 evladı da var) Ki bunu diyen kayınvalidemdeki yemek kültürünü anlatmak istemiyorum, yine benim kötülüğüme yorulur.

Sen ancak güzel güzel söyleye söyleye eşine bazı özel günlerinizde baş başa kalmak istediğinizi anlatacaksın. Anlar mı bilmem. Ama siz ailenin yapısına ters bişey yaptığınız için çok göze batar bunu da bil.

Ayrıca şu söylemi çok kötü, ne demek onlar öldüğünde sana hatırlatacakmış. Sen onun için aileni bi nevi atıp gelmişsin seninkiler ölünce nolcakmış. Sanki kovuk dibinden çıktın sen ya. Tek erkek çocuk olabilir, biraz da erkekliği bundan bence. Benimkide tek çocuk çünkü, ben köşeye sıkıştırdığımda savunması ben tek evladım napıyım der. Ben de benim ailemin suçunun 4 çocuk sahibi olması mı diye sorarım. Rabbim bu şekilde takdir etmiş napıyım günahını neden ben çekiyorum ki.

Yok hayır benimkisi hiç bir şeyi anlatmaz o konuda çok ketumdur. Bende anlatmam hatta. Sonuçta ne olursa olsun bir fikir beyan ederler canım sıkılır hiç gerek yok

O an değil ama "hiç bir giç yılbaşı gecesi beni dışarı çıkartamaz" dediği an ben de neden her özel günde o zaman ailesiyleyiz düşüncesi oluştu ve ailemin yanına bilet alıp gittim:)
Kocan azcık sert kayaya çarpmış ama yine de ben dayanamam. En azından senin kvalide kendini bilen biri de son akım gerilmiyorsun. yoksa çok zor.

[QUOTE="

Öyle bir durum olur muydu bilmiyorum işte. 15 senelik evli görümcemler, 15 senedir bahane bulup katılmadıkları olmamış. Mecburiyet gibi bir şey yani. Ev zaten bizim, onların evleri yapılınca gideceklerdi ama çok fazla sorun çıktığı için iş uzadı. Yoksa bu ara inşaatın bitmiş olması lazımdı.
QUOTE]
Görümcen 15 sene de istese bahane bulur.O görümcen.Herkesin karakteri ayrı.Sen bir yuva kurmuşsun.Kendi çevren,kendi hayatın kendi zevklerin hoşlandığın veya hoşlanmadığın şeyler ayrıdır.
Ama senin eşinde problem var.Hala evliliğin ne demek olduğunu kavrayamamış.Rapor vermeler,aileci tutumlar.Aynı evde olupta,karı koca dışarı çıkan nice insanlar var.

ben kocama yasakladım.söylemeyeceksin söylersen biter dedim.konuş havadan sudan sağlık sıhhatten evimizle ilgili bizimle ilgili hiç bir şey paylaşmayacaksın diyorum.dedikodu gani.destek değil köstek olurlar bunu o da biliyor.sonra annesi çıkıp çok ketum bir şey söylemez diyor aslında ağzı sıkı değil ben istemiyorum diye susuyor

aman canım ilk başlarda idare et sonraki yıllar yavaş yavaş rayına oturur bence. Sana tavsiyem yılbaşı günü bir otel ayarlayın ilk baş ailenizle vakit geçirin eşin üzülmesin gecede 12den öncede olabilir sonrada olabilir otele gidin ve 2 gün orada kalın

ayrıca şu sürekli konuşma olayınada gelince valla benimkide aynı hergün konuşur. Hatta bugün hastaydım ben kayınbabam aradı kızım hastaymışsın geçmiş olsun gelelim mi yardıma ihtiyacın var mı diyor. Ne ara konuştu anlattı bilmiyorum gün içinde beni aramıyor fazla yoğun oluyorum diyor ama maşallah onlarla iyice konuşuyor sanırım

koalina evlilik hayatinda herseye iyi tarafindan bakmayi bilen pozitif birisin.
kocan kiymetini bilsin.

o dışarı çıkmam diyince ben de ailemi ziyaret ettim yüklü de harcama yaptım daha otele gidelim demem sanırım:)

Sorma ya gündüz işte konuştuğu yetmiyor bir de akşam 9 da konuşma fasılları var:) eşimin de ağzı sıkıymış güya:)

koalina evlilik hayatinda herseye iyi tarafindan bakmayi bilen pozitif birisin.
kocan kiymetini bilsin.
Eşim öyle mi diyor acaba :) erken ölürmüş, kanser olurmuş, ben onu gömermişim:)

O an değil ama "hiç bir giç yılbaşı gecesi beni dışarı çıkartamaz" dediği an ben de neden her özel günde o zaman ailesiyleyiz düşüncesi oluştu ve ailemin yanına bilet alıp gittim:)

Çok güzel yapmışsın :) Ya benim anlamadığım biri 72 diğeri 67 yaşında olan insanlar hala kutlama derdindeler. Etrafımda ki anneanneme babanneme bakıyorum, genelde "onlar genç onlar eğlenmeye gitsinler biz ne yapalım bu yaştan sonra" diyen insanlar... Neyse anne baba yaşlıymışta, ilerki zamanlarda görümceler de bu geleneği sürdürebilir. Ama sırf insanlar yaşlı diye de kendi yaşantınızı engellemek ne derece doğru. Birde rapor vermeler gerçekten hoş değil. Ne kadar iyi niyetli olurlarsa olsunlar, sonuçta insan kendine özel bir yaşantı istiyor. Umarım herşey yolunda gider...

Aynen iyi niyetli oldukları için bir şey denmiyor. Ben hiç duymadım misal kv nin birilerinin arkasından konuştuğunu. Tam tersi biri hakkında (özellikle yakınlarıysa) biri bir şey dese yok canım öyle değildir diye geçiştirir.
Yok hayır benimkisi hiç bir şeyi anlatmaz o konuda çok ketumdur. Bende anlatmam hatta. Sonuçta ne olursa olsun bir fikir beyan ederler canım sıkılır hiç gerek yok
Bizimki tam tersi her gün mutlaka anlatır. Dün hatta eve geldik aradı babasını yemek yiyoruz yemek yerken bile konuştu. Yemek bitti ancak kapattı.

Ben de mi öyle yapsam bilemiyorum ters gitmek istemiyorum büyütmedim o yüzden ama sıkıldım çok.

Koalina durumun kötüymüş o zaman ama acilen el atman lazım olaylara
Sakın inatlaşma daha fena olur..

Sorma vallahi inanılmaz meraklılar böyle şeylere ben de anlamıyorum nedir bu kadar hoşlarına giden?
İleride kimse uğraşmaz bence çünkü şu an bütün özel günlerde kayınvalidem pasta börek yapıp çağırıyor. Onlardan sonra herkes isterse kendi doğum gününü planlar ve çağırır...

canım bence kötü insanlar değilse, seni seviyorlarsa bunu hissedebiliyorsan ayak uydurmaya çalış
eşin onlara düşkün belli, eşinle ters düşme zamanla herşey rayına oturur
eşinin gözünde daha da değerli olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…