- 26 Eylül 2010
- 17.558
- 32.867
- 798
Aynen ben de ondan çekiniyorum, baba 72 anne 67 yaşında. İleride bir durum olduğunda beni suçlayabilir diye direk söylemek istemiyorum.Bu sözden ben çekinirdim açıkcası. Şimdi özel günlerinizi başbaşa kutlasanız demek ki ailesinden biri vefat edince, özel günlerde eşin seni suçlayacak. O artık yok, yılbaşında beraber değildik falan gibi... Ha, özel günler benim için önemlidir ve ben tavrımı nişanlıyken koydum. Ne kadar iyi niyetli olurlarsa olsunlar ben doğum günümü kocamla romantik bir yemek yiyerek, sonrasında başbaşa plan yaparak doğum günümde kutlamayı seviyorum. Eşini al karşına konuş bunda ayıp birşey yok ki. Ayrıca sen o evin öz kızı değilsin, yani illaki çekincelerin olur, onları görmek istemediğin zamanlar olur. En güzel genç yaşlarınızda heycan doruktayken içinden nasıl geliyorsa öyle yaşamalısın. Kocam kırılacak küsecek diye herşeyden fedakarlık yapmak bana doğru gelmiyor.
Belki de yaza bağlayacaklar, görümcem diyor onlar gelmez diye ama eşim kızıyor neden gelmiyorsunuz diye:)Koalina kış geldi ne zaman gelecek bunlar yazlıktan? Yazla bağlayıversinler şurada yaza ne kaldı
Bu yılbaşı artık geçti, ben memleketten dönünce baktım herkese hediyeler almış paketlemiş ve özenle dizmiş bir yere:) tabu falan aldı o akşam oynarız diye. Aslında eğlenceli insanlar özellikle görümcemin biri arkadaşım gibi ama zorunluluk olması hoşuma gitmiyor.açıkçası çok büyük yani somut, elle tutulur bir sorun yok ortada ve eğer dile getirirseniz bu kadar iyi niyetinize rağmen "kaprisli gelin" damgası yiyebilirsiniz.
özel günlerin aileler ile kutlanması güzel bir şey ama dediğiniz gibi bu bir zorunluluk haline gelince insan ister istemez irite oluyor.
bence hazır daha yolun başında iken çizginizi belli edin. mesela bu yılbaşı bir fırsat olsun size. ne bileyim, yemeğinizi topluca yiyin sonra eşinizle müzik dinlemeye, eğlenmeye başka bir yere geçin, başbaşa. böylece hem kimse kırılmamış olur hem de sizin de ayrı bir hayatınız labileceğini anlamaya başlarlar sanırım.
Geçen ailemin yanına gittiğimde erkek kardeşime söylediö durumu. "Abla niye dert ediyorsun ki siz burada olsaydınız da biz beklerdik sizi, gelmeyecek miydiniz yani?" dedi.Hicbir erkek karisinin ailesiyle bu kadar icli disli olmaz, bundan rahatsiz olur.
Hergun esinin ailesiyle yasayan ozel gunlerde de hep birlikte kutlama yapan ve bundan hic sikayetci olmayan adam duymadim ben
Sizin aileniz akrabalariniz da ayni sehirde olsaydi ne yapardiniz,
Ben de eminim onlar aile kavramına çok önem veriyorlar. Her konuda destekçiler, sevmiyor değilim çok iyiler aslında. Ama yine de atıyorum plan yapmak isteyip küserler diye vazgeçmek geriyor.Öpüp başınıza koyun böyle aileyi bence.
Benim ailem de eşinizin ailesi gibidir. Her özel gün kalabalıkla anlam kazanır. Bence eşinizin ailesine ayak uydurun ve bunun keyfine varın. Kayınvalideniz gayet samimi hislerle size yaklaştığına eminim.
Öyle bir durum olur muydu bilmiyorum işte. 15 senelik evli görümcemler, 15 senedir bahane bulup katılmadıkları olmamış. Mecburiyet gibi bir şey yani. Ev zaten bizim, onların evleri yapılınca gideceklerdi ama çok fazla sorun çıktığı için iş uzadı. Yoksa bu ara inşaatın bitmiş olması lazımdı.Ayrı evde olsan,kendi hayatında kendi arkadaşlarınla veya eşinle ayrı bir program yapablirdin.Mazeret bulup gitmezdin.Fakat aynı evin içinde olunca,otomatik kabulleniyorsun.Neden aynı evdesin bilemiyorum.Hem de kayınpeder de varmış yani.Eşinin annesinin dizinin dibinden çıkması lazım.Sizin ayrı bir hayatınız ayrı bir yuvanız olması lazım.
Ben de konuşsam belki sıkıntı yapmam ama hem ben o kadar çok konuşmam hem de eşimin her attığı adımı iletmem. Günlük rapor vermek hoş değil bence. Gerçi henüz hiç duymadım herhangi bir şeye bahane bulduklarını yahut karıştıklarını, neden yapıyprsunuz dedikleri. Tam tersi bir şey alacak olsak, evde bir şeyi değiştirecek olsak hemen yardım etmeye çalışırlar.Kelin merhemi olsa başına sürerdi canım..
Bizim evler ayrı ama her akşam mutlaka bir konuşma olur 5 saniye sürer ama ilk başlarda çook takıyordum ama şimdi umrum da bile değil hatta ben hatırlamıyorum aramadın diye..
Sonuçta bende annemle her gün 2-3 kez konuşuyorum..
Birde ben bu toplu kutlamalara dahil etmedim baştan bizi. Doğum gününü falan hep beraber kutluyoruz
Yılbaşına da karşı olduğum için gitmiyeceğiz..
EV zaten bizim hatta benim:) evlenmeden önce alındı bazı sebeplerden beraber oturmak durumundayız ama zaten yazlıktan dönmediler henüz. İyi niyetli insanlar olunca da cadı gibi görünmek istemiyorum ve nasıl dile getireceğimi bilemiyorum. Bir kere söyledim yılbaşında dışarı çıkalım mı diye ama kalabalık ve saçma eğlenceler yüzünden çıkmak istemediğini söyledi.aynen ilk iş olarak ayrı ev iste yada eşine karşı bu kadar pasif olma dile getir konuşmaya çalış kavga et demiyorum tabiki ama rahatsızlığını söyle bu kadar düşkünlük normal değil birde haklısın kim olsa rahatsız olur