- 1 Eylül 2010
- 11.644
- 22.237
- 598
Ipek burada kimse eskiden daha iyi sartlarda geciniyorduk demiyor ki? Bu ulke hep koalisyon hukumetleri gördü. 12 yildir tek basina iktidar olup her zaman dini sahsiyetlerden ornek verip hak yememekten vs bahseden, ona gore yasadigini ima eden insanların, birilerinin zenginlogine zenginlik katip birilerini daha da fakirlestirmesini aklım almıyor. Bari dinden imandan bahsetme de insanlar boyle sana karsi nefret dolmasın.ah cryptic bir mesajda katılıyorum sana diğerinde katılamıyorum.
Benim staj yaptığım yıllardan bir yılda, iş ortamında ilk öğrendiğim fıkra aynen şuydu:
Ülke başkanları toplanmış kişi başına düşen geliri konuşuyormuş.
Almanya demiş benim halkımın aylık gideri 2000Eur ben ona veriyorum 3000eur gerisini ne yaparsa yapsın.
İtalya demiş benim halkımın aylık ihtiyacı 2500 eur ben vriyorum 3000eur gerisini ne yaparsa yapsın.
Sıra bizimkilere gelmiş. Demiş ki bzim başbakan "benim halkımın aylık gideri 1500Tl ben veriyorum 500 tl gerisini nereden bulursa bulsun."
eskiden şartlar çok mu iyiydi Cryptic?
Taa önceki hükümet zamanında ben çalışma hayatına girmiştim o zamandan bilirim işçiyi ve işçi hayatını ve de çalışma koşullarını.
bak arkadaş dinci partiyiz deyip yolsuzluk haksızlık.kayırma yapılması diyorum sen ne diyorsun?çizmese ülkenin dinini mi değiştireceklerdi.neyse size anlatmak havanda şu dövmek gibi belgeleri ile kanıt göstersem "bak bu beyaz belgeleri de şu" desem tarihi arşivler açılmadan anlamamakta ısrar edip "belgelerde fotoshop var siyahtır o" diceksiniz.arşıvler açılsa belgesini pdf yapıp yayınlasam burdan "hangi siteden aldınız bu yanlı" diyeceksiniz. anlamak istemeyişte sınır yoktur yani.anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna azçevrem de de çok var böyle adam köprü yapsın akp ile bağlantısı varsa aşağılar yoksa ses etmez bi tane de böyle insanın videosunu önce ve sonra çekerek buraya koymak istiyorum.siz anlamamaya devam edin başarılar.
Ona bakarsan benim babam da tek memur maaşıyla 4 tane çocuk okuttu. Hep de şehir dışında okuduk..kayınvalidemde 4 çocuk okutmuş aynı şekildeşu anki maaşlarla okutamayacağı kesin..
akp parti sözcüsü fakirin kömürünü zenginmi çıkarsın diyor ne diyorsun?
Demiş ya 30 tl zam yapıldı asgari ücrete diye. Ona binaen yazdım.Ipek burada kimse eskiden daha iyi sartlarda geciniyorduk demiyor ki? Bu ulke hep koalisyon hukumetleri gördü. 12 yildir tek basina iktidar olup her zaman dini sahsiyetlerden ornek verip hak yememekten vs bahseden, ona gore yasadigini ima eden insanların, birilerinin zenginlogine zenginlik katip birilerini daha da fakirlestirmesini aklım almıyor. Bari dinden imandan bahsetme de insanlar boyle sana karsi nefret dolmasın.
Yani mesela eskiden de fakirdik ama kimse milyarlarca lira verip saray ucak almamis kimse de buna alkis tutmamisti
devletteki maaşlar yüksek diye atadılar yakinlerini herhalde akp li vekiller..Kendin diyorsun ya devletteydi diye. özelin hali içler acısı.Devlette ne maaşlar var biliyor musun sen?
halk üretken ipek 1500 tllik işe girmek için ünüversite bitirmek gerekiyor..üç çocuk yapın diyen benmiyim bu halka..gavura özenmeyin deyip çocuklarımı abd de benmi okuttum..filistinlihalkı öldüren israile benmi boykotu koyamadım..Bülent arınç dedi boykot yapamayız diye..Ona bakarsan benim babam da tek memur maaşıyla 4 tane çocuk okuttu. Hep de şehir dışında okuduk..
Şimdi insanların çıtası yüksek, hayat pahalı. Kaldı ki önceden Almanya’nın taşı toprağı altınmış, şimdi nasıl canım orası?. Adam asgari ücretle çalışıyor cebinde benden iyi telefon var. Sonra para yok edebiyatı yapıyor. Gerçekten fabrika ortamları görmeni isterdim bunları konuşmadan önce. Tüm dünyada nüfus artıyor buna bağlı sorunlar artmaz mı?
Millet de üretsin azcık bir zahmet. Elin gavuru Ay’a çıkıyor. Maalesef lafla peynir gemisi bir tek burada yürüyor.
çok mu diyorsun adam olana?Demiş ya 30 tl zam yapıldı asgari ücrete diye. Ona binaen yazdım.
o zamanlarda sebze bakliyat fiyatları bu kadar yüksek değildi beğenmezdik bile..:)Ona bakarsan benim babam da tek memur maaşıyla 4 tane çocuk okuttu. Hep de şehir dışında okuduk..
Şimdi insanların çıtası yüksek, hayat pahalı. Kaldı ki önceden Almanya’nın taşı toprağı altınmış, şimdi nasıl canım orası?. Adam asgari ücretle çalışıyor cebinde benden iyi telefon var. Sonra para yok edebiyatı yapıyor. Gerçekten fabrika ortamları görmeni isterdim bunları konuşmadan önce. Tüm dünyada nüfus artıyor buna bağlı sorunlar artmaz mı?
Millet de üretsin azcık bir zahmet. Elin gavuru Ay’a çıkıyor. Maalesef lafla peynir gemisi bir tek burada yürüyor.
üretsin diye hükümet doğudaki halkı teşvik kredisi verdi...onlara yaptırıp pazara sundu haklısın bedava elektirik çocuk başı maaşı somalide verdiler..:)Ona bakarsan benim babam da tek memur maaşıyla 4 tane çocuk okuttu. Hep de şehir dışında okuduk..
ne diyorsun şimdi islam partisiyiz ülkesiyiz deyipte zaıcık yolsuzluk yapmış çokmu öncekiler yapmadı sanki diyorsun:))ayrıca yerel bazda seçim kazananların partiye değil adamın iş yapabilme kapasitesine göre verildiğini burda anlatıp anlayan bulabilmekte ayrı bir tez konusu olur.şu da var akp ye oy verip chpli bir belediye iyi iş yaptığında sürekli saydıran görmedim.ama chp diğer partiler için iş yapıp yapmaması önemli değil belediye akpli olsun da nasıl olursa olsun hemen gömülmesi lazım şuçlanması lazım hemen iki gıdım yol yapınca "kimin parasını çaldı olması lazım"başka parti başındayken hakkı varsa ve onu inatla 5 senedir erteleyen şerefli olur da,hak yemek olmaz da. hakkını akp kazandığında hakkı ona verildiğinde alan kişinin "tabi alacaktım nasıl vermezmiş" demesi lazım.siz bu zihniyetle devam edin bütün puanlar akp nin olsun sonra bunlar nasıl kazanıyo bu kadar isyan eden varken diyin. kısır döngü eleştirilerinizle olduğunuz yerden bir adım ilerlemeyin.
1500 tl maaşlık işe girmek için üni bitirmek üretken olmak değildir ki.halk üretken ipek 1500 tllik işe girmek için ünüversite bitirmek gerekiyor..üç çocuk yapın diyen benmiyim bu halka..gavura özenmeyin deyip çocuklarımı abd de benmi okuttum..filistinlihalkı öldüren israile benmi boykotu koyamadım..Bülent arınç dedi boykot yapamayız diye..
ücretler düşük değil kabahatli halk yani..senin düşüncen...1500 tl maaşlık işe girmek için üni bitirmek üretken olmak değildir ki.
Gerek devlet gerekse özele bak insanlar ne üretiyor? Herkes mesai dolsun diye saat hatta dakika sayıyor. Hayatından memnun olan var mı?
Üretim bunun neresinde, para kazanmak tek gaye.
Ona bakarsan benim babam da tek memur maaşıyla 4 tane çocuk okuttu. Hep de şehir dışında okuduk..
bende sizin görüşünüzü paylaşmıyorum. Türk ceza kanuna göre şuç mu bu. siz de beni tanımıyorsunuz belki de ben daha bilgiliyimdir.önemli olan sayfaları kitapları devirmek değil bilgiyi doğru yorumlayabilmek.benim atatürkle problemim yok.isterseniz yazıyı tekrar okuyun şahsi nefreti olanları bilemem. benim savunduklarım atatürke şahsi nefreti içermez.Atatürk ün arkasına sığınmak demek Atatürk ü aşağılamak demek değil, tüm dünya liderlerin kusurları ve meziyetlerine ulaşılacak kadar geniş bir bilgi yelpazesi var internette.osmanlıca dersinden hemen atatürk düşmanlığı çıkarmak çok kolaya kaçmak. insanları atatürk ü seviyor sevmiyor diye ikiye ayırıp etiketlemek. özgürlükten bahsedip tüm başını örteni yobaz ilan etmek tüm başı açıkları içinde örümcek beyinlileri sırf görünüşüne dayanarak modern zannedip övmek.böyle kalıp halinde uzar gider kısır döngüye dönüşerek. bu şekilde cumhuriyet bekçiliğini yaptığını düşünenler çok.eğer osmanlı eksikleriyle çökmüşse,Türkiye'de cumhuriyet anlayışı de onu geliştiremeyen insanların elinde gelişimini ilerleyişini durdurdu şartlara uyum sağlayamadı.her gelişimden ilerlemeden yana olan insanlar düşman ilan edildi. çünkü cumhuriyet anlayışının durması , eksiklerinin olduğu haliyle, dış ülkelerin kısaca bizim kötülüğümüzü isteyenlerin işine geliyordu.kötülüğümüzü açık ve gizli isteyenler bize gelişimi demokrasiyi yerel halklara toprak paylaştırmak olarak gösteriyorlardı ki demokrasi ile ilgili ön yargılarımız bitmesin.bizim ülkemizde yaşayan her çeşit toplulukla tarihi bağımız var.bir arada yaşamışız. bir osmanlı bunu yüzyıllar boyunca hristiyanları bile bir arada tutmuş sonrasında ömrünü tamamlayıp yıkılmıştır,parçalanmıştır .fakat cumhuriyetin başından beri hep bir ortalığı karıştırma faaliyetleri vardır gizli yada açık. bu da cumhuriyet ilerliyor gelişiyor diyip atatürk ün kurduğu seviyede bırakmışlardır,şimdiki cumhuriyet bekçilerinin ataları.bir gecede bir millet okuma yazma bilmez duruma gelmiştir. fakirlikten savaştan yada yerel cahillik yüzünden okumayanları için olması gereken okuma yazma bilmeyen oranı ,osmanlıca ile ilim fen okuyanları da kapsamış oldu.herşeyimiz osmanlıca olsun demiyorum.sonuçta osmanlının da bir ömrü olmuş ve bitmiştir.mesele sadece osmanlıca ,latin harfler değil(ayrıca latin harfler sayesinde dilimizdeki tahribat daha da artmış kelime türetme zorlaşmış bazı durumları açıklamak için yabancı kelimeler kullanılıp kolaya kaçılmış yabancı dillerin istilası kolaylaşmıştır).latin harfleri de bir yerde tıkanmış(hemen osmanlıcaya dönelim o zaman diye alaycı basma kalıp tabir kullananlara Allah akıl fikir versin)durma ve duraklamayı çözmektir ki gerilemeye dönüşmesin.bu zamana kadar aynı şekilde yapılan basma kalıp eleştrilerin bir hayrı olsaydışu 80 yılda heralde daha iyi durumda olurduk.
üretken olsaydı RTE asgari ücereti 1100 değil 1800 mü yapardı demek istedin anlayamadım1500 tl maaşlık işe girmek için üni bitirmek üretken olmak değildir ki.
Gerek devlet gerekse özele bak insanlar ne üretiyor? Herkes mesai dolsun diye saat hatta dakika sayıyor. Hayatından memnun olan var mı?
Üretim bunun neresinde, para kazanmak tek gaye.
olay Müslümanlığa gelince arkadaşım Müslüman Müslümanın açığını kabahatini örtmez..örterse suça ortak olur..ücretler düşük değil kabahatli halk yani..senin düşüncen...
Duka hep bir şeylerin altına sığınıyoruz. Bu ülke daha kendi arabasını üretemeyen bir ülke.Millet de üretsin azcık bir zahmet ne demek? İnşaattan başka sektör mü bıraktılar? Önce kendi ceplerine sonra yandaş müteahhitlere kazandırmaktan başka bir teşvik mi var? Teknolojiye, argeye, bilime yatırım var da ben mi bilmiyorum? Teknoloji ve bilim alanında çalışmak isteyen insanlar yeterli kaynak ve destek bulamıyor, değer görmüyorlar haliyle yurt dışına yöneliyorlar. Eğitimli insan değer görmüyor özellikle yandaş da değilse tutunamıyor burada.
Yanlış anlama İpek ama hem nalına hem mıhına vuruyorsun :) Lütfen ben taraflı değilim gördüğüm yanlışları söylemeyeyim mi deme şu an yaptığın o değil çünkü.
Hala orada mısın?O değil de o "emanet" Abdülhamit'in mi emaneti acaba.
Te allam ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?