• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sünnet düğünü altın meselesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani uzun uzun anlatmayim dedim. paramız genelde bankada durur. kv geldi pazar akşamı para istiyor. O anda yoktu yani evde olan para 1 ay yetmesi gereken para olduğu için veremedim.

100 liranız fazladan yoksa sünnet düğünü falan uğraşmayın.
Gittiğiniz düğünlere kayınvalideye yancı gidip boş gidiyorsunuz.. insanlar da kayınvalideniz heidye getirdiği icin size getirecek.
Normalde o altınlar çocuğun hakki. Sizin de değil. Ama bu kadar yancı iseniz kayinvalide haklı.
Ama en güzel siz düğün falan yapmayın. Hem paranız cebinizde kalsın hem huzurunuz yerinde. Hem de sünnet düğünü saçmalığı bitmesi adına bir adım da siz atmış olursunuz.

Çocuğun hakkı diyen arkadaşlar ne mantıkla diyor anlamıyorum. Peki kardeşlerden kız olanlardan sadece pipileri var diye haklarının fazla olusuna cevabınız nedir? Çünkü pipisi var mi

Valla ana baba elaleme hava atacak diye sünnet düğünü yapıp parasını da gelen hediyelerle ödeyecekse çocuğun olsun..
Eğitiminde falan kullanırlar belki.
Kızı da ceplerinden öderler ne diyim

Bunuda ilk kez duydum hangi yuzle istiyor insan utanir torununun altinlari onlar

Kızlar merhaba. Nasipse oğluma sünnet düğünü yapıcaz seneye . Benim sormak istediğim kayınvalidem altınlara sahiplendi şimdiden. Diyor ki ; düğünlere ben gidiyorum altın ,para vs kendi cebimden götürüyorum kendi adıma. Gelenler borç gibi ben ne götürdüysem o geri gelecek zaten o yüzden benim. Diyerek üstüne kondu. Eşim itiraz edince, annesi parladı 'sen mi götürüyosun düğünlere ben gidiyorum ben götürüyorum tabi ki benim ' dedi. Şimdi benim sormak istediğim sizce doğru mu onun hakkı mı?
Düğün felan yapmaktan vazgeçmek üzereyim. Yapıp milleti mi eğlendiricem okadar masraf vs.

(Buarada kızlar ablamın üyeliği olmadığı için onun adına açıyorum konuyu o takip edip cevap verecek şimdiden teşekkürler)

Yani bu altın peşine düşülmesini anlamıyorum ben. Hadi düğünde masraf yaptı desek bir nebzeye kadar tamam, ki bence o da evlenenlere teslim edilmeli. Ama yani çocuk olmuş, sünnet olacak, daha 1 sene var, şimdiden altın pazarlığına tutuşuluyor. Bir de altın kendi oğlunun hanesine girmiyor mu zaten? İnsan evladına destek olmak istemez mi? Allah böyle paraya tapanlardan korusun.

Apmayın düğün evde mevlüt yapın ,kendi tanıdıklarınızşa aranızda bi kına yaparsınız kayınvalide avcunu yalar

Daha mide bulandırıcısını duydum birkaç hafta önce. Eşimin memleketinden biri diğer kadına telefon açıyor “ben senin kardeşine altın takmıştım, altınını istiyorum” diye. O düğün yapmış mı yapmamış mu, yoksa kardeş denilen düğüne gitmemiş mi bilmiyorum detayları. Ama bir insanın bu kadar alçalacağını düşünmediğim için ütopik gelmişti sohbet, ama telefon açılan sözüne güvenilir bir insan, zaten ortamdakiler de şaşırmadı(ben haricinde) ararlar dedi.
Benzerini bizaat yasadim 7 yil once dugunde bjze gram altin takan zatti muhterem.gectigimz ekimde evlendi ve biz de cock oldu ben isten cktm.cok zor durumdayiz anca yetiriyoruz filan iste 100 tl takabildik . Dusununce o gunku degeri o civardaydi fakat bugunkj degeri 230 filan herneyse gorumceme gayet acikca onlara taktigimiz altin geri gelmedi demisler ... esmle cok zorumuza gitti ..

Kayınvalideniz gençken eskiden eşinin ailesinin ve kendi ailesinin düğünlerde taktıkları altınlar döndü dolaştı ona öndüç olarak takıldı.
Düğününde, bebeği doğduğunda vs. gelen altınları ailesine ve kayınvalidesine geri mi vermiş acaba?
Çok saçma.
Sizin hakkınız tabii ki yani oğlunuzun.

Benzerini bizaat yasadim 7 yil once dugunde bjze gram altin takan zatti muhterem.gectigimz ekimde evlendi ve biz de cock oldu ben isten cktm.cok zor durumdayiz anca yetiriyoruz filan iste 100 tl takabildik . Dusununce o gunku degeri o civardaydi fakat bugunkj degeri 230 filan herneyse gorumceme gayet acikca onlara taktigimiz altin geri gelmedi demisler ... esmle cok zorumuza gitti ..
O zamanın 100 lirası ile şimdinin 100 lirası bir değil.
Altın takıldıysa altın takmanız gerekirdi.
Tabii durumunuz el vermemiş ona diyecek bir şey olamaz.

Düğünü de kv si yapsın o vakit, bu mantıkla. Ayrıca onun o altın götürdükleri de zamanında kendi oğlunun sünnetine getirmiştir altın, yani kendi çocuğuna takılanların karşılığını götürmüş oluyor o kv. Kendini çok uyanık sanıyor o, aynen böyle söyleyin

Son düzenleme:
O zamanın 100 lirası ile şimdinin 100 lirası bir değil.
Altın takıldıysa altın takmanız gerekirdi.
Tabii durumunuz el vermemiş ona diyecek bir şey olamaz.
Inanamiyorum sizde o kisiyle ayni dusuncedesiniz yani. Durumumuzu belirttim zaten durumumuz daha daha iyi olsa aynjsini yahut daha fazlasni bile takardikta neyse iste borc olarak takiliyor demekki olum kalimda olsa borc icinde borca girip illa ona aynisini takmalimiydim..ovay 2 dugun vardi ustelik . Tabi kimin umrunda sonuca bakiliyor biz taktik onlar takmadi .... herkes kendi cektgni biliyor bu dusuncedeyse keske de takmasaymis

Kızlar merhaba. Nasipse oğluma sünnet düğünü yapıcaz seneye . Benim sormak istediğim kayınvalidem altınlara sahiplendi şimdiden. Diyor ki ; düğünlere ben gidiyorum altın ,para vs kendi cebimden götürüyorum kendi adıma. Gelenler borç gibi ben ne götürdüysem o geri gelecek zaten o yüzden benim. Diyerek üstüne kondu. Eşim itiraz edince, annesi parladı 'sen mi götürüyosun düğünlere ben gidiyorum ben götürüyorum tabi ki benim ' dedi. Şimdi benim sormak istediğim sizce doğru mu onun hakkı mı?
Düğün felan yapmaktan vazgeçmek üzereyim. Yapıp milleti mi eğlendiricem okadar masraf vs.

(Buarada kızlar ablamın üyeliği olmadığı için onun adına açıyorum konuyu o takip edip cevap verecek şimdiden teşekkürler)

“Düğünden önce anons yaptıracağız. X hanımın misafirleri hediyelerini sünnet çocuğu yerine X hanıma taksın dedirteceğiz. Sana takılan altınları sen alırsın, çocuğa takılanlar çocuğa kalır” deyin.

Aynı binadayız ama tabi ayrıyiz. Biz şimdiye kadar götürmedik hiç. Birinin düğünü için kv bize siz alın dedi. Ama biz alsak o gene kendi adına götürcekti almadık.
Sünnet sizin sünnet niye ablamın diye yazma gereği duydunuz?

Kayınvalideye bi kusalım :kusmuk: bu nedir ya. Daha olmamış sünnetin altın derdine düşmüş. Bu ne basitlik ne bayağılık ne iğrençlik. Ben olsam düğün falan yapmam. Bu görgüsüz kayınvalide ile de uğraşmam. Sinir oldum tanımadığım kadına😠

@stunel gerci sjz demissiniz zaten durumunuz yokmus diye gaza geldm birden olayi biz daha yeni duydukta hala icimiz aciyor oyuzden ... gercekten o kisinin o zaman yaptigi seyin minneti kalmadi suan cnku konusup sevabini kacirdi ... hani durumum olupta takmasaydim amenna da herneyse ...

Birinin dugunu veya sunneti olunca kv alip takiyor siz sadece gidip egleniyor musunuz?

Öyleyse gercekten kvnin getirdiklerini geri getiriyor olabilirler.

Cok sacma ama insanlar bunu hesap kitapla yapiyor.

Ben ortamda kv sezersem takiyi takmiyorum. 1 2 hafta sonrasinda ziyarete gidip goturuyorum.

Arkadaşım hassas bir konu siz de masraf yapmış olacaksınız ama kv denjn söylediği de senin adına üzgünüm ama doğru. Çünkü gelecek olan altınları getirenler kv nin götürdüğü altınları getirecekler. Bu iş bu sekilde adet olmuş. Kv zamaninda götürdüğü altınları getirecekler. Ha sizin kendj tanıdikkarinizdan gelen olursa anlaşın kv ile bölüşün. Soyle düşün sana gelenleri sen de zamani gelince götüreceksin. Kv nin tanıdığı onun önceden götürdüğü altına karsilik gelenleri kv almak istiyorsa alir. Ben genelde kv ler ile ilgili konularda kv lere sayip dökerim ana bu konuda kv haklı. Düğün yapmaktan da vazgeçme bence çünkü srn oğlun icin yapacaksın o düğünü. Onun icin guzel bir hatıra olacak. bu hatıradan mahrup bırakma derim.

Ülkemizde takı takmak aslında borç vermek gibi bir şey. Çoğu kişi geri dönecek düşüncesiyle takıyor. Da sünnet düğünü ne alaka? Onun dediği düğünde olur, o da belki..
Yani onun taktıkları sizin düğününüzde geri geldi zaten.

O da zamanında sünnet yapmıştır 1 götürüp 2 almaya çalışıyor galiba o zaman değiş tokuş yapalım sen oğlunun sünnetinde takılanları bize ver biz de oğlumuza takılanları size verelim deyin tabi ki vermeyin de ona da takılmış olduğunu anlasın

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X