• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sünnet sünnet korkusu

Liona Esposito

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2014
4.865
10.579
408
kızlar 10 aylık oğlum yarın öğlen sünnet olacak. doktor lokal anestezi yapacağını söylemiş onu daha uygun buluyormuş. internette araştırdım 15 dk ile yarım saat arası sürüyormuş. bebek hareket etmesin diye kolunu bacağını falan tutuyolarmış. benim oğlum asla o kadar süre öyle durmaz ağlamaktan nefesi kesilir korkar.
çocuğumda travma olarak kalsın istemiyorum. tecrübeli anneler yazabilir mi doktorla konuşayım mı nasıl yapalım doğrusu nedir?

Canım su gibi gelsin geçsin inşallah.. Lokal anestezi için epey büyümüş bence, bizim Dr 6 aydan büyüğe genel anestezi demişti.
Hoş bizimki 2.5 yaşında hala yaptıramadım da..
Ben genel anesteziye de cesaret edememiştim alerjik bir çocuktu, lokal içinde geç kalmıştık..
Siz bence tek Dr a bağlı kalmayın önemli birşey sonuçta..

Bence lokal için büyümüş. Bizimki yarı sünnetli doğmuştu bekledik yaptırmadık. 3 yaşına girecek daha yaptırmadık ne zaman olur bilmiyorum. Küçükken halletmek istiyordum kısmet olmadı. Hele hareketli cocuksa çok zor. Bence başka doktora daha danışın.

Canım su gibi gelsin geçsin inşallah.. Lokal anestezi için epey büyümüş bence, bizim Dr 6 aydan büyüğe genel anestezi demişti.
Hoş bizimki 2.5 yaşında hala yaptıramadım da..
Ben genel anesteziye de cesaret edememiştim alerjik bir çocuktu, lokal içinde geç kalmıştık..
Siz bence tek Dr a bağlı kalmayın önemli birşey sonuçta..
öneri üzerine başvurduk bu doktora ama bilmiyorum evet internette de 6 aydan büyükse genel anestezi olmalı diyor. bide benimki durmaz duramaz uyanıkken o masada. bu mümkün değil. napıcaklar koluna bacağına bastıra bastıra kıracaklar mı! psikolojisi ne olacak peki... doktorla konuşsam yarın ne der acaba

öneri üzerine başvurduk bu doktora ama bilmiyorum evet internette de 6 aydan büyükse genel anestezi olmalı diyor. bide benimki durmaz duramaz uyanıkken o masada. bu mümkün değil. napıcaklar koluna bacağına bastıra bastıra kıracaklar mı! psikolojisi ne olacak peki... doktorla konuşsam yarın ne der acaba
Aynen canım 10 aylık çocuk durmaz ki.. Zorla mi bastıracaklar.. endişelenmekte haklısın..
Bence Dr la iyice konuş olmazsa başka çözüm yolu bulun, çocuğun canına günah..
Kendimizi koysak yerlerine ağızları dilleri yok.. kıyamam hiç..

Sedasyonla sünnet yöntemini sorun
Orda yapılmıyorsa başka yere gidip sorun
Yen'i nesil öyle yaptırıyor bildiğim kadarıyla
Öyle bağıra bağıra olur mu ya
Sünnetten çok korkuyorum
6 aylık benimki
3 yaşında falan sedasyonla yaptırırım herhalde
Narkozdan tırsarım,lokale güvenmem

kızlar 10 aylık oğlum yarın öğlen sünnet olacak. doktor lokal anestezi yapacağını söylemiş onu daha uygun buluyormuş. internette araştırdım 15 dk ile yarım saat arası sürüyormuş. bebek hareket etmesin diye kolunu bacağını falan tutuyolarmış. benim oğlum asla o kadar süre öyle durmaz ağlamaktan nefesi kesilir korkar.
çocuğumda travma olarak kalsın istemiyorum. tecrübeli anneler yazabilir mi doktorla konuşayım mı nasıl yapalım doğrusu nedir?
Bu konuda herhangi bir tecrübem Yok ama mantıklı düşünmek lazım.
Başka bir doktora daha danışın bence ya da sabah erken gidip doktorunuzla bu korkularınızı paylaşın. Belki sizi ikna eder ve böylesi daha uygundur. İnternette yazılanlar her zaman doğru çıkmıyor maalesef.

doktorun bi bildiği var sonuçta.siz yine de sorun yarın biraz erken gidip.ama neden son ana kadar beklediniz ki böyle endişeleriniz varsa?aşırı reaksiyon verecek bir çocuksa zaten uygun bir sakinleştirici şurupla hallederler işkence koltuğuna oturtmayacaklar sonuçta

çocuğumda travma olarak kalsın istemiyorum. tecrübeli anneler yazabilir mi doktorla konuşayım mı nasıl yapalım doğrusu nedir?[/QUOTE canım çocukların psikolojisi için belli bir yaş aralığında yapılmasını uygun bulmuyorlar pek. Bize çocuk doktorumuz da 6 Aydan 6 yaşına kadar uygun olmadığını söyledi. 4 aylıkken lokal anesteziyle yaptırdık. Kollarını kundaklar gibi sarmışlardı ki oğlum öyle eli kolu bağlı tutulmaktan hoşlanmazdı baya ağlama sesini duydum kapıda beklerken. Tavsiyem sesini duyabileceğin bir yerde bekleme. Canı acımıyorsa da o eli kolu tutulduğu için çok ağlıyorlar. Anne yüreği de dayanmıyor tabi o içerde sen dışarda ağlıyorsun :)

canım çocukların psikolojisi için belli bir yaş aralığında yapılmasını uygun bulmuyorlar pek. Bize çocuk doktorumuz da 6 Aydan 6 yaşına kadar uygun olmadığını söyledi. 4 aylıkken lokal anesteziyle yaptırdık. Kollarını kundaklar gibi sarmışlardı ki oğlum öyle eli kolu bağlı tutulmaktan hoşlanmazdı baya ağlama sesini duydum kapıda beklerken. Tavsiyem sesini duyabileceğin bir yerde bekleme. Canı acımıyorsa da o eli kolu tutulduğu için çok ağlıyorlar. Anne yüreği de dayanmıyor tabi o içerde sen dışarda ağlıyorsun :)

Bebeginizde psikolojik olarak uzun sureli sikinti yaratir bu durum. Bence kesinlikle başka bir çözüm yolu arayın. Asla buna izin vermeyin. Ya da operasyon öncesi bir sedatif verebilirler belki yaşı uygunsa bilemiyorum. Ama sadece lokalize ederek çok uzucu olur bebeğiniz için.

Bu konu vesilesiyle burdan erkek bebeği olacak annelere sesleneyim :) İlk oğlumu 17 aylık yaptırdım, öyle zor oldu ki. Bu sebepten 2. Oğlum 19 günlüktü sünnet ettirdiğimizde. Kesinlikle erken sünneti tavsiye ediyorum, yani yenidoğan sünnetini.

Sizde rahatlıkla ve sağlıkla atlatırsınız inşallah..

genel anestezi tavsiye ederim yazın sünnet ettirdim oglumu. yanına bizde girdik. 15dklık bi uyutma oldu. oldu bitti herşeyi gözümüzle gördük. odadan çıkmadan uyandı oglum ve hiç bir şey anlamadı. lokale büyükler bile kötü oluyoken çocukları düşün. ne kadar etkilenir. bende bunu göze alamadıgım için genelle yaptırdım.

Niye yaptırmak istiyorsunuzki 10 aylık olmuş şuan...olduktan sonra da hareketli bebek dönecek çekiştirecek,çişini yaparken acıyacak,10 ay geç olmuş,ya 6 ay olmadan yapacaktınız ya da bekleyin

Lokal icin biraz buyuk .
Bende o kadar sure ayni pozisyonda kimildamadan duracagini zannetmiyorum bir bebegin.
Gecen sene 2 oglumu da genel anestezi ile sunnet ettirdik ve cokta memnun kaldik acikcasi ..
Uyudu uyandi 2 saat sonra da eve geldik .1 haftada iyilestiler.
Lokal daha zor diye dusunuyorum cocuk acisindan

oglum 5 aylikken oldu onu gecelim ama yaptirdigimiz dr hep lokal yapiyor 3 gunlukten 4 yasina kadar hasta gordum. endiselenmeyin. onlar yolunu biliyorlar

Bu konu vesilesiyle burdan erkek bebeği olacak annelere sesleneyim :) İlk oğlumu 17 aylık yaptırdım, öyle zor oldu ki. Bu sebepten 2. Oğlum 19 günlüktü sünnet ettirdiğimizde. Kesinlikle erken sünneti tavsiye ediyorum, yani yenidoğan sünnetini.

Sizde rahatlıkla ve sağlıkla atlatırsınız inşallah..
Ben de bu tavsiyelere kulak verip yenidogan sun eti yaptirmaya niyetlendim
Insallah bi aksilik olmazsa dogumun ertesi gunu taburcu olmadan yaptirmak niyetindeyim hatta

Konu sahibi allah kolaylik versin, insallah kuzunuzu fazla aglatmadan hallederler su işi :)

Benim de oğlum tam on aylıkken özel bir hastanede sünnet oldu. Evet tam uyutmuyorlar çok küçük olduğu için. İğne yapıyorlar ve o bölge tamamen uyuşuyor dediklerine göre ama siz de kolunu bacağını tutuyorsunuz yavrunuzun ve doktor her kesip diktiginde daha çok ağlıyor bebek. Ben hissediyor mu diye defalarca sormuştum ve doktor hissetse durabilir mi demişti.

Bebek katıla katıla ağlıyor. Bu bir gerçek. Kolay bir iş değil. Zaten işlem bittiğinde bebek çok korkmuş oluyor. Ağrı acı da sonradan fazlalaşıyor. Ben daha on aylikken yaptırmama rağmen biraz zorlanmıştım. Geçen sene yapıldı. Kremler, pansumanlar, temiz tutmak lazım o bölgeyi. Hala da bazen kızarır, yine krem vb surerim. Çok dikkat etmek gerekiyor. Bebek sünnetten çıktığında iştahı birkaç gün olmuyor. Buna da hazırlıklı olmak lazım. Allah kolaylık versin.

Bu konuda hiçbir bilgim yok ama kendinizi çocuğun yerine koymaya çalıştığınızda, koskoca insanlar olmamıza rağmen nasıl da korkunç geliyor kulağa bir düşünün. Yabancı bir ortamda, bir sürü yabancı insanın arasında kalacaksınız, elinizi kolunuzu tutacaklar, size ne olduğunu anlamadığınız bir şeyler yapacaklar, öncesinde iğne ya da serum gibi hafif de olsa acılı bir şey yapılacak... Çocuğu bu kadar kurbanlık gibi hissettirmeye hiç gerek yok. Eşimin yeğeni 1 yaşında genel anesteziyle oldu. Kolayca bitti gitti. Bence de başka doktorlarla görüşün. Kol bacak tutma işi insani değil. Haa genel anestezi için küçük filan derlerse, yerinizde olsam o zaman biraz daha beklerdim.

Ben hiç böyle bir şeye denk gelmedim. Genelde çocuğun çok sevdiği bir şeyi açıyorlar o yarım saatlik arada. İlk iğnede acı hisseder ama sizde yanındayken rahatlıkla unutturursunuz ona bence.

Back
X