Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
10 aylık çocuk için lokal anestezi zor değil mi? Ben bu yaşımda dişim için bile lokal anestezi sırasında geriliyorum. Bence siz başka doktorlarla da konuşun.
Evet bunu ben de duymustum 40 ı çıkana kadar beklense daha iyi demişlerdi. Gerçi bizimki yoğun bakımda kaldı sünnet düşünecek halimiz olmadı ama kıyamadık bir müdahale daha yapılmasın dedik.
Bir de hatırlamıyor demeyin arkadaşlar olur mu bakın hastaneden geldik çok sıkıntılı günler geçirdik evde de ememiyordu makina sesleri devamli mudahale edilen kan alinan vs stresli bir yerden çıkıp eve gelmişti hepimiz gergindik o süreçte neyse bir ninni calan oyuncak vardı geceleri onu açardım falan. Sonra kullanmadım belli bir süre 15 16 aylıktı dur takayım başucuna dedim duyar duymaz dudak buzup ağlamaya başlardı ara ara deniyordum nasıl aglardi şimdi 3 yaşında geçen yine açtım anne kapat istemiyorum dedi ağlamaklı yine ben o zamanlar yaşadığı travmayı hatirlattigina yoruyorum bilmiyorum yanılıyorumdur belki ama.
Anne karnında bile herşeyi hissediyorlar özellikle stresi doğunca nasıl hatırlamasınlar. Bilincaltarinda illa ki sekilleniyordur o bi sekilde malesef.
3 aylıkken yaptırdım kalıcı travma olmasa bile oğlum tutulmaktan ve maskeli insanlardan çok korktu. 2 gün sürdü uykuda irkilme hali.
O yüzden bende kesinlikle 40 gün dolmadan yapılmalı diyorum.
evet ne yazık ki oluyor o durum. Daha minikken öylece duruyolar veya uyuyolar :) tek sıkıntı ilk çişini yapma anı. Çişini yaptıktan sonra hiçbi sıkıntı kalmıyor :)
kızlar 10 aylık oğlum yarın öğlen sünnet olacak. doktor lokal anestezi yapacağını söylemiş onu daha uygun buluyormuş. internette araştırdım 15 dk ile yarım saat arası sürüyormuş. bebek hareket etmesin diye kolunu bacağını falan tutuyolarmış. benim oğlum asla o kadar süre öyle durmaz ağlamaktan nefesi kesilir korkar.
çocuğumda travma olarak kalsın istemiyorum. tecrübeli anneler yazabilir mi doktorla konuşayım mı nasıl yapalım doğrusu nedir?
Benim büyük oğlum 4 aylıkken lokal anesteziyle yaptılar.küçük oğlum 1 aylıkken yaptılar.büyüğünde babası girdi yanına.küçüğünü ameliyahatnenin kapısından teslim ettik.doktor 6 aydan sonra tavsiye etmem ya iyice büyüsün ya da 6 ayı geçmeden yaptırın dedi.
kızlar 10 aylık oğlum yarın öğlen sünnet olacak. doktor lokal anestezi yapacağını söylemiş onu daha uygun buluyormuş. internette araştırdım 15 dk ile yarım saat arası sürüyormuş. bebek hareket etmesin diye kolunu bacağını falan tutuyolarmış. benim oğlum asla o kadar süre öyle durmaz ağlamaktan nefesi kesilir korkar.
çocuğumda travma olarak kalsın istemiyorum. tecrübeli anneler yazabilir mi doktorla konuşayım mı nasıl yapalım doğrusu nedir?
Bir tanıdığım bir buçuk yaşında ki çocuğunu lokal anestezi ile yaptırdı geçen gün. Sabah erken uyandırmış uykusunu almadan. Bölgeyi uyuşturmak için iğne vurduklarında uyuya kalmış. İşlem bitene kadar da uyanmamış. Yinede elini ve bacaklarını tutmuşlar. Çok kolay geçti diyordu. O bu yöntemi internette araştırıp bulmuş.
Kızım geçen ocak ayı 3 yaşındayken genel anestezi ile ameliyat oldu kulağına tüp takıldı vs. Ben ameliyathaneye inerken korkar diye biraz sersemletici bir şeyler verin dedim. Verdiler 15 dakika yerine bir saatte oldu ama kafası bayağı güzelleşti Aklıma geldi güldüm o haline kızımın. Çabucak olup biter inşaallah :)
Ya benim kızıma da geçen sene şurupla verdiler sakinleştirici. O anları hiç unutmuyorum. Ameliyathaneye inerken videoya çekmiştim. Bir saatte anca sersemledi zaten. Bir yandan duygusallaştım ağlıyorum bir yandan gülüyorum. Kızım, "Anne domuz çok beautiful." diye diye indi ameliyathaneye.
Ya benim kızıma da geçen sene şurupla verdiler sakinleştirici. O anları hiç unutmuyorum. Ameliyathaneye inerken videoya çekmiştim. Bir saatte anca sersemledi zaten. Bir yandan duygusallaştım ağlıyorum bir yandan gülüyorum. Kızım, "Anne domuz çok beautiful." diye diye indi ameliyathaneye.