Sünnet sünnet korkusu

benim oğlum sekiz aylikti lokal anestezi oldu zorla yatirdilar çok ağladı asla onermem şuan pismanim genel yaptirmadigima

Ben 8 aylıkken lokal ile sünnet ettirdim özel bir hastanede, büyük oğlum 7 yaşında idi küçüğü 8 aylık.
8 aylık olana makattan lavman gibi bir sey yaptılar anında uyuttu kendi de sersemledi o kadar tatlı bir surat ifadesi oluştu ki sarhoş gibi :).
Büyüğüne şurup verdiler onun uyuşması uzun sürdü o iğneyi hissetti bağırdı ama sonradan ben iğneyi görünce ağladım yoksa hissetmedim dedi, eve geldik lohusa gibi yattı ki kendi çok hareketli bir çocuktur neredeyse 1 hafta yattı pipi önemli :)

Küçüğü sünnet esnasında sonrasında hiç bir şey hissetmedi kollarını tuttular ama hareket edecek hali yoktu bu yüzden biz küçüğünde sünneti çok çok rahat atlattı, yarım saat kadar sürdü sünneti, bitince ağlamaya başladı ama eve dönünce falan hiç ağlamadı çok rahat geçti.

Anesteziyle oldu oğlum, durmaz ki çocuk o şekilde doktorla konuşsanız ya ds baska doktor bulun

Simdi kizanlar olacak ama sunnet basli basina bir vahsetken bir de bu sekilde daha zorlastirmayin derim. Ben dort aylikken yaptirdim. O zaman yanindaydim ama yine de aglaya aglaya helak oldu. Zaten insanlardan korkuyordu, bir de zorla tutup onu oyle hareketsiz bekletmek gercekten dayanilmazdi ama iyilesmesi cabuk oldu ve cabuk unuttu. Siz gec kalmissiniz. En iyisi akli erene kadar bekleyip oyle yaptirmak bence. Cunku boyle iyilesmesi de zor olur.

6 aydan büyüklere lokal olmaz ustune cullanıyolar gibi hissedip cok korkar ya genel uyutulsun yada biraz daha büyümusini bekleyin lokal icin

benim oğlum 9 aylık oldu kolunu bacağını tutunca çok zor oldu evet ağladı baya ama travma oldugunu sanmıyorum çünkü hatırlaması mümkün değil. sonrasinda da çok rahatladık atlattık gitti ilk günler biraz zor geçiyor

Buyugunu 18 aylıkken
Kucugunu 2 aylıkken yaptırdım . Kucugu hıc aglamamıs amelıyathanede gayet güle güle gerı gelmıstı ustelık.
10 aylık bebek bıraz zor olabılır evet, genel yaptırın sız oyleyse

Biz de oğlanı sünnet ettirdik geçen ay. Lokalle. Ben süt sağdım biberonla verdim onunla oyalanırken hallettiler çok kısa bir işlem zaten.

Ama iğne vurulurken falan hiç durmadı yatardığımız an ağladı.

Bebeğinizin ayı büyük genelde genel anestesi öneriyorlar ama lokalla biraz zor olabilir.

Sevdiği bir oyuncağı yada sevdiği bir yiyecekle ninniyle falan dikkatini dagıtmaya çalışsanız işe yarar inşallah.

Moralini bozmak istemiyorum ama lokal yaptırma derim. 10 aylık baya büyük..

Benim 3 aylıktı oğlum kolu bacağı tutulduğu için korktu. Sinir krizi geçirdi memede bile sakinleşmedi. O gün aklına geldikçe içini çekip ağladı.
Keşke daha minikken yaptırsaydım dedim. Tek tesellim sünnet travmasını bilmeyecek olması..

Bu konu vesilesiyle burdan erkek bebeği olacak annelere sesleneyim :) İlk oğlumu 17 aylık yaptırdım, öyle zor oldu ki. Bu sebepten 2. Oğlum 19 günlüktü sünnet ettirdiğimizde. Kesinlikle erken sünneti tavsiye ediyorum, yani yenidoğan sünnetini.

Sizde rahatlıkla ve sağlıkla atlatırsınız inşallah..

3 aylıkken yaptırdım kalıcı travma olmasa bile oğlum tutulmaktan ve maskeli insanlardan çok korktu. 2 gün sürdü uykuda irkilme hali.
O yüzden bende kesinlikle 40 gün dolmadan yapılmalı diyorum.

Ben de bu tavsiyelere kulak verip yenidogan sun eti yaptirmaya niyetlendim
Insallah bi aksilik olmazsa dogumun ertesi gunu taburcu olmadan yaptirmak niyetindeyim hatta

Konu sahibi allah kolaylik versin, insallah kuzunuzu fazla aglatmadan hallederler su işi :)

Tavsiyem en az 15 gün beklemeniz.
Bebeğin böbrek ve idrar boşaltım sistemi düzene girsin diye beklenmesi uygunmuş.

Ben de araştırmıştım oğlum doğmadan önce. Eşim ağırdan aldı 3 aylıkken oldu :)

Sunnet icin en uygunu lokal anestezi ancak 10 aylik bebek epey hareketlidir. Endisenizi anliyorum. Keske daha erken yaptirsaydiniz.
Ben 4.5 aylikken yaptirdim lokal oldu. 20 dakika civari surdu bir sorun yasamadik.

Ben oğlumu 1 yaşındayken yaptırdım sedasyon yöntemi ile bayılması sağlandı, sünnet yarım saat sürdü bittiğinde uyanmış ağlıuordu hemşire annesi seni istiyor diye çağırdı, doktor bize 2 yaştan 6 yaşa kadar yapmadıklarını söyledi çünkü psikolojik sıkıntı doğurabiliyormuş, lokal için büyük çocuğunuz durmaz bence hastaneyi yıkar, genel anestezide ağır gelebilir doktor bize öyle dedi bebekler anesteziyi ciğerinden atamıyor onların ciğerleri yeni yeni gelişiyor sakın yaptırmayın dedi en iyi yöntem sedasyon(gazla bayıltma)

Ben 6 aylıkken genel anestezi ile çocuk cerrahına yaptırmıştım çok kısa sürdü ve sadece uyanınca biraz ağladı o kadar ondan sonra hiçbir sıkıntı çekmedik şuan 3 buçuk yaşında mesela.

Insallah bi aksilik olmazsa dogumun ertesi gunu taburcu olmadan yaptirmak niyetindeyim hatta

Konu sahibi allah kolaylik versin, insallah kuzunuzu fazla aglatmadan hallederler su işi :)
Doğar doğmaz tavsiye edilmiyor hatta en erken 40 gün sonra demişlerdi bana. Bebeğin biraz toparlanması gerek vücut fonksiyonlarının düzene girmesi gerek.

O kadar abartilacak bir sey yok ki. Lokal de olsa bir anestezi aliyor cocuk ve tabiri caizse kafasi guzel oluyor zaten,saga sola cirpinmaz merak etmeyin.

Oğlumu 45 günlükken lokal anestezi ile sünnet ettirdim zira genel anestezi bana bebek için çok zor olacakmış gibi geliyordu, aç girecek,çıkacak hemen besleyemeyeceğiz zor yani . Şu an 5 aylik. 1 haftada iyileşti. Kanama vs olmadı.
Doktor bize maximum 4 aya kadar lokal anestezi uygulayabilirim 4 aydan sonra lokal yapamam çok hareketli oluyorlar demişti. Canı acımaz hissetmez ama öylece yatmaktan hoşlanmaz bu sebeple zorlanır bebeğinizde ve tabi bizde demişti. Hatta ameliyata girerken sevdiği bir oyuncak emzik vs varsa verin demişlerdi de verememiştim yoktu çünkü
10 aylık diyorsunuz,isterseniz başka bir doktorla daha görüşün.
Geçmis olsun

Ya 6 aya kadar yaptirmak ya da 7 yasa kadar beklemek gerek diye duymustum psikolojik acıdan.
10 aylık lokal için geç biz burnuna serum fizyolojik bile yapamazdık çok kıvranırdı ağlardı bıraktık aman neyse diye. Tabi sizin kararınız hemen de yarınmış vazgeçmeniz mümkün mü bilemiyorum ama ben olsam iptal ederdim.

benimde oğlum 1 yaşına girecek
4 aylıkken götürdüğümüz doktor bu bebek herşeyin farkında asla lokal yapmam sizde yaptırmayın demişti
genel anesteziye de cesaret edemeyip bu zamanı bekledik
bu ayın sonunda yaptıracağım
komşumuz olan bir teyze oğlunu lokal yaptırmış bebekken
belki şimdi 35 yaşında vardır adam halen aklımdan silinmedi çığlıkları demişti
iyi düşünmek lazım

size de sağlıklı kolay doğumlar diliyorum. Sizde rahatlıkla sünneti atlatıp kafanız rahat lohusalığınızın tadını çıkarırsınız inşallah..

Back
X