- 12 Aralık 2014
- 636
- 524
- 133
- Konu Sahibi Kakao ve Ben
-
Vay be malesef ki saygı duymaktan başka yapılacak birşey yok bana ters gelsede bu düşüncenizkesinlikl e haklisin
Çooook yerinde bir cevap olmuşSizin dusunceenize gore o zaman dugun de yapilmamasi lazim.neticesinde gece gerdek var.ozaman anne baba dugunde oynadiginda ooh oh kizimizi aksam damat ....cek diye gobek atmammalri lazim.yanlis dusunuyorsunuz bence ...
51 sayfa boyunca pipi mi konuşuldu ciddi ciddi
hayır yani boyut belli işlev belli o kadar uzun da sürmemesi lazım
Siz farklı bir bakış açısıyla bakmışsınız olayaa.. Elbette insanların birbirleriyle buluşmaları ve kaynaşmaları için vesileler bulmak güzell.. bir olayy.. düğün gibi.. bebek doğar hayırlı olsuna gelmek gibi,,nişan gibi,,oğlu askere gider toplarsın samimi tanıdıkları hem hayırlı olsun derler,, hemde buruk bir sevinç duyarlar, sevinç duyarlar oğlum büyümüş ve asker olmuştur diye,,üzüntü duyarlar,askerlik bu gidipte dönmemek vardır derlerr,,bu duygularınızı paylaşmak içindir o kişileri evinize toplamanız..Benim oğlum sünnet olduu 8 aylıktı gittik ve operasyonu yaptırdık şu an 5 yaşında .ben bunu farklı görüyorum neden diyorum sağlık için yapılan bir etkinlik bu kadar büyütülüp törenler yapılıyor..aa oğlum (Erkek oldu yaşasın deyip salonlar tutuluyorr,,davetiyeler basılıyor,,göbekler atılıyorr,,akşamında kınası yapılıyor,,yemekler veriliyor,,masrafı geçtimm neden bu geride duruyorum ve şöyle bir bakıyorumm kesilen bir pipi için.elbette o çocuk bir acı yaşayacak annesi babası kafası dağılsın diye.ödüllendirebilir.hani çocuğunuz hasta olur hadi canım iyileş bak seni sinemaya,tiyatroya,getirecem der her anne ,,baba..sünnete karşıyım diyenler fazla değil onların bakış açıları farklı olduğu için onlara değinmiyorum çünkü benim konum farklı..bana göre pipisi kesilen bir çocuğu pohpolamak başka ..aa sen erkek oldunn sen başkasın deyip gurur duymak başka. bana göre bir anne baba eşit davranmalı çocuklara...erkek evladına sünnet olacağı vakit getirilir doktora operasyon geçirilir ve anne baba olarak hediyeler alınır eğer anlıyacak bir yaştaysa sağlık için önemide anlatılır.. kızçocuğun büyür.ergen olmaya başlar.ilk adet olduğunda bunun utanılacak bir durum olmadığını mutluluk duyması gerektiğini sağlık açısından önemli olduğunu vurgulanır ve çocukluktan genç kızlığa geçitiği için hediyeler alınırr..benim gördüğüm durum budur. tabiki kutlayan kutlasın ve elbet beni hiç ilgilendirmezz..İnsanların bir araya gelip keyifli vakit geçirmeleri dans etmeleri güzel yemekler yiyip güzel sohbetler etmeleri için bir fırsat düğün nişan sünnet töreni gibi aktiviteler. Sonuçta kübada yaşamıyoruz ki her gün dans edelim müzikle kafa bulalım ? Kırk yılın başı görmediğiniz insanları görüp de beraber resim çekinebileceğiniz bir fırsatınız var oğlunuzun sünnet töreni neden bu kadar karşısınız hiç anlayamadım doğrusu , savunacak şey olarak da '' kızımın ilk adet törenini kutlamamı abes buluyorlar '' diyorsunuz. İyi de o zaman yapılması gereken şey kızınızın ergenliğe adımını kutlamak değil midir ? Kızınız olsaydı bunu yapacaktınız kutlayacaktınız böyle söylüyorsunuz , e neden oğlunuz için ergenliğe geçiş töreni düzenlemeyi bu kadar abes buluyorsunuz o halde ? Ben doğru bulmuyorum fikrinizi. Sünnet konusuna değinecek olursak benim oğlum olursa şayet doğduğunda yada bebekliğinde yaptırmayı düşünüyorum düğün için biraz daha büyümesini beklerim çünkü bunu hatıralarına kazısın istiyorum. Hayat arkadaşımın sünnetlik resimleri videoları hepsi durur evimde hiç de gocunmam bazı bazı konusu geçince keyifle anlatır annesi de ailesindekiler de kendisi debunda garipsenecek bir şey yok ki ailenizle ve aile dostlarınızla bir araya gelip eğlendiğiniz bir gün. Yarın bi gün kızınız olursa onun ergenliğe geçişini kutladığınız vakit oğlunuz benim sünnetimi niye kutlamadınız dediği vakit ne cevap vereceksiniz ? Evlatayırmaktan farkı yok benim gözümde üslubunuzun. Sünnete karşıyım diyenler olmuş, sünnetsiz uzvu ne kadar çekici buluyorlarmış acaba merak ediyorum. Ne kadar hijyenik buluyorlarmış ? Görsel açıdan felaket durumda olan bir uzuv başlı başına. Ben sünnet olmamış biriyle beraberliği aklımın ucundan geçirmezdim. Bunun imanla ilgisi yok hijyenle ilgisi var. Oğluma yaptırmam diyenler acaba sevgilisi / kocası sünnetsiz olsa bunu ne kadar isterdi ? meçhul.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?