sünnet sonrası neler yaşıyorlar?

DeSpOiNa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2007
382
3
118
47
Ankara
merhaba..oğlum 5 aylık..ve 5 gün sonra sünnet olacak..idrar yolu enfeksiyonu geçirdiği için uygun zaman olduğunu söyledi doktorumuz..ankara güven hastahanesinde olacak..genel anestezi ile..bu canımı sıkıyor ama çok hareketli mecburen..ben sonrasını merak ediyorum..çok sıkıntı yaşayacakmı? çokmu ağrısı olacak? kaç gün huzursuzlanıyorlar? genel anestezi ile yaptıran varmı? ben tedirginim..ve dedim ya sonrasından korkuyorum..çok canı yanacakmı bebişimin..5-6 aylıkken sünnet ettiren varmı? neler yaşadınız? cevaplar için şimdiden teşekkürler..

canım benimkiler aylıkken lokal anestezi ile çoook rahat bir şekilde sünnet oldular.sünnet yapılırken onlar kağıtla oynuyordu.sünnet sonrası akşam ara ara ağrıları oluyordu sanırım huysuzlanmışlardı ama çok değil.yani korkulacak bir şey yok.sadece pensumana dikkat et siz yapacaksanız yani pansumanı açarkaen dikkat etmek lazım.başka sorun yok.lokal anesteziyi sorsana neden genel yani

ee 5 ayı geçti ve çokkk hareketli bir bebek..onu zaptetmekle uğraşmak zor daha kötü olabilir..doktor da bu yönden hani rahat çalışmak ve onu korkutmamak için genel diyor

merhaba.ben oğlumu 41 günlükken genelle sünnet ettirdim.çok memnun kaldım.herhangi bir sorun yaşamadım.hertürlü pansuman ve bakımını kendim yaptım.yalnız işlk çişini yapığında çok ağladı sonrasında sanki hiç bir şey olmamış gibiydi.zaten antibiyotik ve ağrı kesici veriliyor.rahat olun ve pansumanına dikkat edin.size bir pomad verilecek onu her bez değişiminde bolca sürün.benim cerrah olan dr um dediki 3 günden sonra bol bol zeytin yağı damlat yumuşasın ve pipi çevresindeki bantlar kolay çıksın.zorlama çıkarmak için.her açtığında yavaş yavaş çıkarmaya çalış.bir mm lik bir gevşeme bile başarı unutma.sakin ve soğuk kanlı olmasın.bizim kendinden düşen iplerde vardı.ben bantlarını 4 günde toplam çıkarmıştım.ne ağladı ne huzursulandı.ancak senbin oğlun 5 aylık olmuş hareketlenmiştir işin biraz daha zor olacak.onu biri oyalarken yap bu işlemleri çok hassas davran ve telaş yapma.sen annesisin ve en iyi bakımı sen yaparsın.şimdiden hayırlı ve geçmiş olsun.

haa bu arada dr umuz idrarın steril olarak kabul edildiğini ve zararı olmadığını ancak kakasının mikrop içerdiğini ve hemen temizlenmesi gerektiğini söyledi.yaklaşık 1 hafta 10 gün banyo yapırtmadı.anestezi önceside 3-4 saatlik bir açlık oldu.sonrasında 1 saat sonra emzirebilirsin dedi ama narkoz etkisiyle emmedi.narkozdan çıkarken biraz farklı oluyorlar.yanında tecrübeli bir yakının olsun.korkma sakın.vücudu soğuk ve beyaz oluyor.kendine 6-7 saatte anca geliyorlar tam olarak.tabi belki her bebek aynı geçirmez.şimdilik aklıma gelenler bunlar.dediğim gibi telaş yok,panik yok...sadece sabır ve dikkat var...sünnetten sonra bilgilendir bizleride canım...

çokkk teşekkür ederim paylaştıkların için..bizimkide kendiliğinden düşecek olan dikişlerle olacakmış.. narkozda sonra sizi tanımayabilir demişti..ama öylee 6-7 saat sürer demedi..oğlum 1 aylıkdan beri sürekli hopluyor kucakta:D sırtüstü yatmakdan nefret diyor..altını her değiştirdiğimde hoppp yüzüstü dönüyor..zaptetmek baya zor oluyor..geneldede yüzüstü yatarken tersten üstünü giydirmek zorunda kalıyorum..çok pişmanım ilk aylarda yaptırmadığıma..bu kadar hareketli iken onun içinde benim içinde zor olacak..umarım bir aksilik olmadan atlatırız..kayınvalidem bizimle olacak..tesadüfen görümcemde gelecek o tarihte istanbuldan..yalnız olmayacağım neyseki..bitincede hayırlısı ile tabiki paylaşırım neler yaşadık..aynı ayda sünnet olacaklar olursa emsal olur en azından.

birde zorlacağım şey sanırım kucakta tutmak olacak..kucak istiyor hep..kendi kendine arabasında yada anaakucağında pek oturmayı sevmeyip 5- 10 dakka sonra mızıyor..mecbur kucağımıza alıyoruz..tutarken canını yakmaktan yanlış bişey yapmaktanda korkoyorum

Son düzenleme:
çokkk teşekkür ederim paylaştıkların için..bizimkide kendiliğinden düşecek olan dikişlerle olacakmış.. narkozda sonra sizi tanımayabilir demişti..ama öylee 6-7 saat sürer demedi..oğlum 1 aylıkdan beri sürekli hopluyor kucakta:D sırtüstü yatmakdan nefret diyor..altını her değiştirdiğimde hoppp yüzüstü dönüyor..zaptetmek baya zor oluyor..geneldede yüzüstü yatarken tersten üstünü giydirmek zorunda kalıyorum..çok pişmanım ilk aylarda yaptırmadığıma..bu kadar hareketli iken onun içinde benim içinde zor olacak..umarım bir aksilik olmadan atlatırız..kayınvalidem bizimle olacak..tesadüfen görümcemde gelecek o tarihte istanbuldan..yalnız olmayacağım neyseki..bitincede hayırlısı ile tabiki paylaşırım neler yaşadık..aynı ayda sünnet olacaklar olursa emsal olur en azından.

birde zorlacağım şey sanırım kucakta tutmak olacak..kucak istiyor hep..kendi kendine arabasında yada anaakucağında pek oturmayı sevmeyip 5- 10 dakka sonra mızıyor..mecbur kucağımıza alıyoruz..tutarken canını yakmaktan yanlış bişey yapmaktanda korkoyorum

bebişin nasıl oldu canım? okuyunca merak ettim. benimki de 4,5 aylıktı sünnet olduğunda.

teşekkür ederim maşalah çokk iyi..sünnet sonrası 1.5 saat zor geçti ama karnı doyurulduktan sonra çok iyiydi..hiçbir sıkıntı yaşamadık çok şükür..sanki sünnet olan o değil taburcu olduk arabada hoplayıp zıplamaya başlamıştı bile:D şmdide maşallah iyiyiz:Dkorktuğum gibi olmadı tabi narkozu atmak için ağlarlarmış..o ağlamalarını saymıyorum hastahaneyi inlettiiii o çok kötü idi

teşekkür ederim maşalah çokk iyi..sünnet sonrası 1.5 saat zor geçti ama karnı doyurulduktan sonra çok iyiydi..hiçbir sıkıntı yaşamadık çok şükür..sanki sünnet olan o değil taburcu olduk arabada hoplayıp zıplamaya başlamıştı bile:D şmdide maşallah iyiyiz:Dkorktuğum gibi olmadı tabi narkozu atmak için ağlarlarmış..o ağlamalarını saymıyorum hastahaneyi inlettiiii o çok kötü idi

canım geçmş olsun ve tabikide hayırlı olsun.herşeyin iyi geçmesine çok sevindim.ağlaması oluyor doğru ama ilk gün.bende çok şaşırmıştım oğlumda hiç sanki sünnet olmamış gibiydi.tutarken bacak arasından tutmuyorduk popodan destekledik zaten 1 hafta sonra herşey normale dönüyor.atlattığınıza sevindim.

teşekkür ederim..biz sünnet bitti 2 saat sonra falan taburcu olduk narkoz ağlaması ve açlık ağlamasından sonra çok şükür hiç sorun yaşamadık..eve gelirken aradabada zıplıyordu..evde 1 - 2 mızmızlandı sanırım çiş yaptı biraz yandı o kadar..maşallah çok rahattı..geceleri hiç uyanmadı..zaten ertesi gün bandajı kendi düştü..akşamına yıkadık..ilk gün 6 saatte 1 fitil koyduk..ertesi gün 8 saatte 1..gecesine ver ertesi güne fitil bile koymadık..geçen hafta bugün oldu..yarında kontrolümüz var..sanırım herşey yolunda bir sıkıntımız yok

merhaba arkadaşlar benim oğlumda 6 aylık bende sünneti düşünüyordum ama bir arkadaşımın kuzeni 6 aylıkken sünnet ettirmiş ve bebeğin gelişimi devam ettiği için daha sonra 2.kez sünnet ettirmek zorunda kalmış.zorunluluk yoksa da sünnet ettirmek faydalı mı sizce?

merhaba arkadaşlar benim oğlumda 6 aylık bende sünneti düşünüyordum ama bir arkadaşımın kuzeni 6 aylıkken sünnet ettirmiş ve bebeğin gelişimi devam ettiği için daha sonra 2.kez sünnet ettirmek zorunda kalmış.zorunluluk yoksa da sünnet ettirmek faydalı mı sizce?

bende yaptırmaya karar verdim ama hala tereddütlerim var en çok ilerde idrar yolları enfeksiyonu olur die korkuyorum çünkü çevremde ne kadar erkek çocuk varsa bunun yüzünden dünyanın antibiyotiğini tüketiyo birde ilerde aklı ererse daha zor olacagınında farkındayım
diğer yandanannelik işte gülüyo oynuyo çocuğumu alıp doktorada götürmeye yüreğim el vermiyo ama nasıl olsa apıcam bunu:59::59:

bende yaptırmaya karar verdim ama hala tereddütlerim var en çok ilerde idrar yolları enfeksiyonu olur die korkuyorum çünkü çevremde ne kadar erkek çocuk varsa bunun yüzünden dünyanın antibiyotiğini tüketiyo birde ilerde aklı ererse daha zor olacagınında farkındayım
diğer yandanannelik işte gülüyo oynuyo çocuğumu alıp doktorada götürmeye yüreğim el vermiyo ama nasıl olsa apıcam bunu:59::59:

canım ben biraz araştırdım ve dr sordum.2-6 yaş arası kesinlikle önermiyorlar.psikolojik açıdan çocuğu kötü etkilermiş.bana kalsa yürümeden yaptırmak istiyorum ama hem dediğin gibi sonradan enfeksiyon olur diye korkuyorum bir de annemin baskısı var tabi.çocuk sünnet kıyafeti giymeden düğün olmadan sünnet olmazmış:)

biz oğluşum 4,5 aylıkken yaptırdık sünnetini. genel anesteziyle yapıldığı için çok tedirgin olduk ama herşey yolunda gitti. operasyondan 3saat sonra çıkardı doktor sargısını ve taburcu etti bizi. kendini bilmeden yaptırmak daha iyi, yoksa resmen travma yaşıyor çocuklar. düğününü de 5-6 yaşında yaparız:)

Arkadaşlar bende dün 11 aylık oğlumu sünnet etttirdim ama enfeksiyon kapmasından korkuyorum dikişlerin olduğu bölgenin hafif şişmesi normal mi?

Back
X