• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sünnet sünnet yaptıranlar yardım edin noluyyy

emirvesafaninannesi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2012
704
102
123
arkadaşlar bana yardımcı olun oğlumu haftaya sünnet ettircez 40ı çıkmış oluyo ama tereddütlüyüm yarım saat sürüyomuş ve pipisini uyuşturuyolarmış kendisi uyanık olcak oğlum huysuz yarım saatte hastaneyi ayağa kaldırır ağlamasıyla yaptıran arkadaşlar yardım edin çok ağlarsa dayanamam ben nasıl olcak bu iş

canım benim korkma eninde sonunda olcak 40 ı çıkacakmıs ıste hıc bırsey anlamadan olup bitecek hersey benım buyuk oğlum 7 aylıkken gözumun önünde ellerini kollarını sıkı sıkı tutarak sünnet ettıler zavallı oğlum ağlamaktan perişan düştü ama emin ol acıdan falan degıl cocukta telaslandı etrafındakılerı gorunce cunku 7 aylıktı az cok anlıyorudu korkudan agladı..ama senın bebısın henuz dunyadan bır haber o yuzden korkma canım emziirirsin o arada bakmıssın kı sünnet bitmiş gitmişşş..hayırlısı olsun ınsallah

mrb kızlar benimde oğlum olucak Allah'ın izniyle inşallah.Sünnettini büyüyünce mi yada hemen mi yaptırsam kararsızım bide ne kadar sürede iyileşiyo ?:emir_bebek::nazar:...

Ben kararlaştırmıştım. 2.5 aylıkken yaptırdık. bu yaşta ağrı eşikleri yüksek oluyor. Hücrelerde daha çabuk yenilendiğinden çabuk iyileşiyorlar. Benim ki genel anestezi ihtimaline karşı saatlerce aç kaldı. Çıtı çıkmadı emziğe abandı.Huysuzlanırsa sütle oyalarız dediler. Verdikleri ilaçta uyutmamış. Ama lokal anesteziyle halletmişler. Bizimkinde ağlama felan yok. Doktor görümcem emziği ağzına yapıştırmış atmasın diye. Ayaklar cerrahı tekmelemeye başlayınca ayakları tutulmuş, ona sinirlendi benimki yıktı ortalığı. Sinirinden uzun süre emmedi de. oradada emmemiş. Ağızdan dekstroz vermiş görümcem o zaman sak,nleşmiş. ama sonra uyudu,. İlk gün ağrı kesici fitil felan derken uyukladı gün boyu rahattı . İkinci gün huzursuzdu biraz çiş yaparken huysuzlandı. Sonrasında kurtardık. İyi ki de yaptırmışım. Bakımı da zeytinyağıyla yaptık çok kolaydı. sık sık bez değiştik bol bağladık.
Çocuklar için çok yıpratıcı olan ve kilo kaybına neden olan idrar yolu enfeksiyonu riskini de azaltıyor sünnet. Kilo sorunu yaşayanlar sünnet sonrası hızla toparlıyormuş.Ayrıca erken aşamada yapılınca deride yapışıklık eğrilik...v.b problem varsa daha kolay halloluyor. Doktor 1. aydan sonra hemen tavsiye ediyor. Sünnet düğünü yapıcağım diyenlere de gene yapın düğününüzü sonra diyorum. Herkes oğlanın pipisine mi bakıyor. Çocuğun rahatlığı herşeye değer.Elin amerikanı bile sağlık gerekçeleri ile daha doğumhaneden çıkmadan kırptırıyor. Bana da sordular nasıl kıydın diye, gözümün önünde enfeksiyondan eriyeceğine 1-2 saat ağlasın. hem zaten acısından çok açken emziğe yapışırken içim yandı.

merhaba benim oğlum 7 aylık geçen hafta sünnet ettirdim.ben sağlıkçıyım fakat yinede tedirgindim .benim de korkum acıması değil acıkmasıydı.korktuğum olmadı çünkü prof çok iyi ve düşünceli biriydi.oğlumu aç bırakmadı anestezi almadı lokal oldu..o yüzden üç saatlik açlık yetti işlem yarım saat sürdü ben de başındaydım önüne örtü gerdiler görmedim iyi oldu hemen sonrasında doyurdum oğlum bir tek iğneyi biraz hissetti ondan ağladı.uyuşunca hemen sustu.işlem boyunca da sesini çıkarmadı.iki günde yara yeri iyileşti.biraz çiş yaparken sızlandı.bir haftada tamamen iyileşti.benim için bebekken olması büyük rahatlık çabuk iyileşiyor.şimdiden gelmiş geçmiş olsun...

Ben boyle damdan duser gibi birseyler diyip hepinizin aklini karistiricam simdi ama boyle boyle baslayacak toplumda bilinclenme.

Sunnetin saglikla alakasi yok. Ingilizce bileniniz google'da binlerce makaleyi okuyabilir. Turkce kaynak bulamazsiniz, cunku buna hazir degiliz henuz - profesorumuz bile sunnetin faydalarindan bahsediyor. Biz ulkemizde sunneti sadece gelenek oldugu icin yapiyoruz. Nasil afrikada kiz cocuklarini da ayni gerekcelerle sunnet ediyorlar, biz onlarin bir adim onunde, ama asil cagdasligin bir adim gerisindeyiz. Kiz cocuklarinin sunnet edilme fikrine "barbarlik" diyor, ama erkek cocuklarini davulla zurnayla kesiyoruz. Amac ayni. Orada da kiz cocuklarini temizlik, hastalik, gelenek, kadinliga adim gibi nedenlerden dolayi sunnet ediyorlar.

Sunnetsiz cocuklar enfeksiyon oluyor diye birsey yok. Avrupadaki cocuklar surekli enfeksiyon mu oluyorlar, hayir yok oyle bir sey. Ustelik kiz cocuklari idrar yollari enfeksiyonuna daha meyilli. Ama kesmiyoruz onlari enfeksiyon olacak diye. Antibiyotikle iyilesiyor enfeksiyon, deri parcasi kesmek cozum mu? O zaman kizlarimiz ilerde meme kanseri olur diye de memelerini aldiralim. Sacma. Dunyadaki erkeklerin cogu sunnetsiz, normal hayatlarina devam ediyorlar. Amerika'da bu cok yaygindi..ama 30 sene once. yuzde seksen olan sunnet ettirme orani, artik yuzde 30larin altinda. Ama bizim basinimizda "Amerika bile sunnetin yararlarini anladi" gibi asli olmayan hikayeler uretiliyor.

Sonucta cok gereksiz, sadece gelenek diye kesiyoruz erkek cocuklarimizi. Ama maalesef toplum sunnetsiz dusuncesine hazir degil. Belki 50 sene sonra. Simdilik mecburen sunnet yaptiriyoruz. Yavas yavas degisir umarim. Bu arada bebekler aciyi hissetmez diye birsey yok. Hissediyorlar. Hem de herseyi. Yeterince anestezi vermek de cozum degil - cunku o kucuk bedenler icin fazla anestezi iyi degil. Ama bebeklerin aciyla basetmesi buyuklerinki gibi degil. Yani her bebek ciglik atmiyor. Beyni aciyi kapatmaya yoneltiyor onu. Uyumak gibi bir tepki veriyor. Her neyse, bunlar cok icler acisi seyler. Ben sunnet olan her bebege cok uzuluyorum. Bir gun toplum olarak daha cok bilincleniriz diye ummaktan baska yapacak sey yok.

Bu arada ben iki erkek cocugu annesiyim. Ikisi de sunnetsiz (ve tadaaa, hic bir saglik problemimiz olmadi). Su an Turkiyedeyiz ancak esim Amerikali (kendisi sunnetli bu arada, sunnet ettirmemek ona da bastan garip gelmisti) ve biz bir kac sene sonra Amerikaya donecegiz. Bu yuzden benim icin hava hos desem yerinde. Turkiyede yasayacak olsak, ilerde tum arkadaslarinin icinde tek sunnetsiz benimkiler olacak diye dusunur, alay konusu olurlar diye falan dusunurdum mutlaka. Hepinizi kucakliyorum. Amacim sizleri uzmek degil, belki sizden baskalarina gide gide bu yanlislik anlasilirsa yillar sonraki dogan erkek bebeklerinin kesilmesini onlemis oluruz.

benim oğlum 3.5 yaşında ne zaman sünnet ettirebilirim. uygun yaş nedir acaba.

2-7 yaş arasını uygun bulmuyor doktorlar çünkü cinsel farkındalıkları oturuyor erkek bebeklerin. 7 yaşını beklemenizi öneririm.

Ben boyle damdan duser gibi birseyler diyip hepinizin aklini karistiricam simdi ama boyle boyle baslayacak toplumda bilinclenme.

Sunnetin saglikla alakasi yok. Ingilizce bileniniz google'da binlerce makaleyi okuyabilir. Turkce kaynak bulamazsiniz, cunku buna hazir degiliz henuz - profesorumuz bile sunnetin faydalarindan bahsediyor. Biz ulkemizde sunneti sadece gelenek oldugu icin yapiyoruz. Nasil afrikada kiz cocuklarini da ayni gerekcelerle sunnet ediyorlar, biz onlarin bir adim onunde, ama asil cagdasligin bir adim gerisindeyiz. Kiz cocuklarinin sunnet edilme fikrine "barbarlik" diyor, ama erkek cocuklarini davulla zurnayla kesiyoruz. Amac ayni. Orada da kiz cocuklarini temizlik, hastalik, gelenek, kadinliga adim gibi nedenlerden dolayi sunnet ediyorlar.

Sunnetsiz cocuklar enfeksiyon oluyor diye birsey yok. Avrupadaki cocuklar surekli enfeksiyon mu oluyorlar, hayir yok oyle bir sey. Ustelik kiz cocuklari idrar yollari enfeksiyonuna daha meyilli. Ama kesmiyoruz onlari enfeksiyon olacak diye. Antibiyotikle iyilesiyor enfeksiyon, deri parcasi kesmek cozum mu? O zaman kizlarimiz ilerde meme kanseri olur diye de memelerini aldiralim. Sacma. Dunyadaki erkeklerin cogu sunnetsiz, normal hayatlarina devam ediyorlar. Amerika'da bu cok yaygindi..ama 30 sene once. yuzde seksen olan sunnet ettirme orani, artik yuzde 30larin altinda. Ama bizim basinimizda "Amerika bile sunnetin yararlarini anladi" gibi asli olmayan hikayeler uretiliyor.

Sonucta cok gereksiz, sadece gelenek diye kesiyoruz erkek cocuklarimizi. Ama maalesef toplum sunnetsiz dusuncesine hazir degil. Belki 50 sene sonra. Simdilik mecburen sunnet yaptiriyoruz. Yavas yavas degisir umarim. Bu arada bebekler aciyi hissetmez diye birsey yok. Hissediyorlar. Hem de herseyi. Yeterince anestezi vermek de cozum degil - cunku o kucuk bedenler icin fazla anestezi iyi degil. Ama bebeklerin aciyla basetmesi buyuklerinki gibi degil. Yani her bebek ciglik atmiyor. Beyni aciyi kapatmaya yoneltiyor onu. Uyumak gibi bir tepki veriyor. Her neyse, bunlar cok icler acisi seyler. Ben sunnet olan her bebege cok uzuluyorum. Bir gun toplum olarak daha cok bilincleniriz diye ummaktan baska yapacak sey yok.

Bu arada ben iki erkek cocugu annesiyim. Ikisi de sunnetsiz (ve tadaaa, hic bir saglik problemimiz olmadi). Su an Turkiyedeyiz ancak esim Amerikali (kendisi sunnetli bu arada, sunnet ettirmemek ona da bastan garip gelmisti) ve biz bir kac sene sonra Amerikaya donecegiz. Bu yuzden benim icin hava hos desem yerinde. Turkiyede yasayacak olsak, ilerde tum arkadaslarinin icinde tek sunnetsiz benimkiler olacak diye dusunur, alay konusu olurlar diye falan dusunurdum mutlaka. Hepinizi kucakliyorum. Amacim sizleri uzmek degil, belki sizden baskalarina gide gide bu yanlislik anlasilirsa yillar sonraki dogan erkek bebeklerinin kesilmesini onlemis oluruz.

Ben yazınızı ağzım açık kalarak, benzetmelerinizi ise "olmaz böyle birşey" ifadesi ile okudum. Türk toplumunu, bazı kabilelerle bir tutmanızı kabullenemiyorum, sırf Amerika'da yaşıyorsunuz diye bunu yapmanız da hiç hoş değil. Sünnet olmanın temeli temizliğe dayanıyor. Temiz olamamanın sonucunda da enfeksiyon riski oldugu icin sünnet ettiriliyor erkek çocuklar. Ama kabilelerin yaptığı kadın sünneti ile bunu ilişkilendirmeniz mümkün değil, çünkü sebepleri aynı değil. Sırf gelenek olduğu için onlar kızlarını sünnet yaptırıyor değiller, onların gerekçelerinin temizlikle vesaire ile alakası yok, şimdi sebebini soyleyip de konuyu farklı bir boyuta götürmek istemem.

Yanlış anlaşılmasın ben size mutlaka çocuğunuzu sünnet ettirin demiyorum, kendiniz bilirsiniz ancak bunun sebebini Türk toplumunun adetlerinin yanlış olmasıyla, bilinçsizlikle, kabilelere benzememizle falan açıklamanızı hoş bulmuyorum. Toplum olarak bilinçlenmekle sünnet sayısı azalmayacak böyle bir yanılgıya düşmeyin bence, zaten bu konuda yeteri kadar bilinçli olduğumuzu düşünüyorum. 50 sene sonra da erkek bebekler sünnet oluyor olacaklar. Sünneti erkek bebeklerin kesilmesi olarak tariflediginiz sürece, aradığınız toplum bilinclenmesini sizin kisisel olarak bulmanız mümkün değil.

Son düzenleme:
Cevabiniz icin tesekkurler. Sizi sinirlendirdiysem afedersiniz. Ancak lutfen temizlik demeyin. Ameliyat ile temizlik olmaz. Su ile olur. Kiz cocuklarinin temizligi cok daha problemli - bunu siz bayansaniz ilk elden bilirsiniz. Biz kizlarimiza temizlenmeyi ogretiyoruz, erkekler de ogrenebilir. Enfeksiyon onlemek icin de ameliyat olunmaz. Hele hele enfeksiyon olmadan, henuz saglikliyken ameliyat hic ama hic olunmaz. Baska bir ornek var midir, hastalik ortaya cikmadan ameliyat edilen saglikli bir uzuv, sadece onlem olsun diye? Idrar yollari enfeksiyonu, sunnetli erkek bebeklerde %0.1'dir. Sunnetsiz erkek bebeklerde %1.1'dir. Evet risk 10 kat artmistir, ancak gene de cok dusuk bir risk var. Ilk seneden sonra, risk tamamen esittir. Kiz bebeklerde ise %8 civarindadir!! Ve biz kiz cocuklarimizi ilacla tedavi ediyoruz. Bu rakamlari uydurmuyorum, siz de bakabilirsiniz internetten. Yorumu size kalmis.

Ancak ben Turkiyeyi bir Afrika kabilesine benzetmedim. Yanlis mi anlattim acaba? Kabile bile demedim. Biliyorsunuz ki Afrika sadece kabilelerden olusmuyor. Orada bircok sivil ulke var. Kadin sunnetinin sadece sizin burada aciklamak istemediginiz boyutunu duyuyoruz biz. Hani cok hunharca olan boyutunu. Oysa, cinsellige hic zarar vermeden, cok kucuk bir kesiyle yapilan sunnet cok yaygin. Ve evet sebepler de ayni. Ben sunnet konusunda sayisiz bilimsel arastirma ve yazi okudum. Hepsini de "ben cocuklarimi sunnet yaptirmak istedigim icin" ve o zihniyetle okudum. Muslumanim dogdum ve buyudum. Sunnetsiz erkegin pis oldugu bilgisiyle buyudum. Sunnet yaptirmak istegimi destekleyecek sadece bir kac bilgi bulmak amaciyla okudum. Eminim siz de okumussunuzdur ayni sekilde de, fikrinizde bu kadar dogru oldugunu dusunmeniz ondan kaynaklaniyordur.

Benim bugun bunlari soylememin tek sebebi, burada okudugum yanlis bilgilerin yanlis oldugunu biliyor olmam. Yani siz sunnet yaptirin isterseniz size kalmis. Ama sebebinin temizlik ve saglik olmadiginin da bilinmesidir "bilinclenme". Isin bir de din boyutu var tabi ki. Dinimizde gercekten emredilmis mi bilmiyorum cunku bu konuda celiskili ifadeler var. Ancak Yuce Allah'in insanoglunu mukemmel yarattigina inananlardanim.

Bir çocuk düşün 12 yaşında sünnet edilmiş Aile baskısıyla..sonra beden hakkını aramaya vermiş ömrünü herkez aksini savunuyor olsa bile..kendi bedenine yapılandan bir rahatsız olmuş ki akıllara zarar..ve kimse anlatsa hep dinsiz ilan edilmiş onu bedenine yapılanın kini ile dolu olduğunu kimse anlamamışta yok illumatici yok provakötör zannetmişler..çocuk herşeye rağmen bu saygısızlığa öyle tav olmuş ki kimse kendisini dinlemesede yarasıyla acısıyla birlikte Mücadele etmeye kalkışmış hiç bunun acısını tatmamış insanlara ve karşısına onlarca Dinci yobaz çıkmış ve 5 vakit namazında niyazında bir adam olarak genital bütünlüğe saygısında Ateist ilan edilmiş vurun kahpeye modunda görülmüş bir Delikanlı ama genede genital bütünlüğe saygı diye nefesini tüketerek yaşamaya devam etmiş..bu sizin oğlunuz olsa ne yapardınız..sonra o sağlıklı dediğiniz şeyde amaçla birlikte giden zevk verici sinir vulvaları var zarar gören..ve bu sinir vulvalarını çöpe atıyorsunuz sünnet olarak % 50 ila 80 oranında zevkinden eksiltiyorsunuz orgazm anında alması gereken hakkı olan tatmini gülerek oynayarak göbek atarak çöpe atıyorsunuz su ve sabunla Adam gibi temizlenmek mümkün değilse buyurun sünnete ve sünnetlerde kararan hayatlarda vardır cinsel istikballeri kaybolan zavallı gençler ama gözle görülmez çünkü devleştirdiğiniz inançların altında ezilen konulardır bunlar cnm..

Son düzenleme:

Paylaşım eski ama okurken gerçekten ağzım açık kaldı. Sevgili mun eğer bu Yazıyı saçmalama kapasiteni göstermek için yazdıysan tebrikler çok başarılı.
Hele sünneti kötülemek için meme kanseri olanların memesini mi kesiyoruz benzetmesi yapmana yerlere yatarak güleyim mi kızayım mı şaşırdım kaldım. Paçalarından cehalet akan bir benzetme. Sünnetin faydalarını Avrupalı doktorlar bile kabul ederken böylesine basit ve cahilce örneklerle Sünnetin yararsız olduğunu iddia etmek gerçekten çok komik. Pes diyorum.

Yahu Sünnet'i doktorlar yapıyor. Hastanede yapılıyor. Iyi misiniz siz mun rumuzlu kişi. Sanırsın kirpik permasından bahsediyoruz. Sünnet konusunda araştırma yaptığının yalan olduğunu düşünüyorum. Bilimsel araştırma yapsaydın meme kanseri olanın memesini mi keselim gibi tuhaflıklar yerine bilimsel bir argüman ileri sürerdin. Ayrıca kadın Sünneti ne alaka. Afrikalı kabilelerin kız çocuğu geleneğiyle bizim erkek çocuklarımıza yaptığımız tıbbi Sünnetin ne alakası var yahu. Konuyu sulandırmaktan başka bir şey değil.

Diyanet hattını aradım Allahın verdiği organı biz kimiz ki kestiriyoruz ama bu soruyu ilk kez duydum dedi adam.
Ben de kesinlikle katlyrm size ve o kadar okudum ki kendni temizleme ozellikleri zaten varmış. Okudukça sok oldum ama Turkiyede yaşama olunca bilemyrm içinden cikamyrm.( bu arada benim de eşim yabancı )

ücadele etmeye kalkışmış hiç bunun acısını tatmamış insanlara ve karşısına onlarca Dinci yobaz çıkmış ve 5 vakit namazında niyazında bir adam olarak genital bütünlüğe saygısında Ateist ilan edilmiş vurun kahpeye modunda görülmüş bir Delikanlı ama genede genital bütünlüğe saygı diye nefesini tüketerek yaşamaya devam etmiş..bu sizin oğlunuz olsa ne yapardınız..sonra o sağlıklı dediğiniz şeyde amaçla birlikte giden zevk verici sinir vulvaları var zarar gören..ve bu sinir vulvalarını çöpe atıyorsunuz sünnet olarak % 50 ila 80 oranında zevkinden eksiltiyorsunuz orgazm anında alması gereken hakkı olan tatmini gülerek oynayarak göbek atarak çöpe atıyorsunuz su ve sabunla Adam gibi temizlenmek mümkün değilse buyurun sünnete ve sünnetlerde kararan hayatlarda vardır cinsel istikballeri kaybolan zavallı gençler ama gözle görülmez çünkü devleştirdiğiniz inançların altında ezilen konulardır bu

Diyanet hattını aradım Allahın verdiği organı biz kimiz ki kestiriyoruz ama bu soruyu ilk kez duydum dedi adam.
Ben de kesinlikle katlyrm size ve o kadar okudum ki kendni temizleme ozellikleri zaten varmış. Okudukça sok oldum ama Turkiyede yaşama olunca bilemyrm içinden cikamyrm.( bu arada benim de eşim yabancı )
Şanslısınız kızlar eşleriniz yabancı olduğu için geleneklerden kaçabilme imkanınız var. Bende yaptırmak istemiyorum zaten araştırınca müslümanlıkta yokmuş yahudilikten bulaşmış nedense, ben yaptırmicam oğlumu beden bütünlüğüne zarar vermek istemiyorum. Onu ağlatmak canını yakmak psikolojisine zarar vermek hiç istemiyorum, tek çekince oğlumun büyünce dışlanması o yüzden benim gibi annelerin çoğalmasını diliyorum , çok olursak sünnetsiz olmanında bir seçenek olduğunu meşrulaştırmamış lazım. El alem ne der diye komplikasyon riskini göze alamam çünkü bu ciddi bir ameliyat ve üstelik tıbben gereksiz.

Merhaba ben izmirde yasiyorum bizim cocuk doktorumuz ayni zamanda cerrah oglum 16 aylik 7 yastan önce önermiyor bize dedi ki doğada sünnet diye bisey yok yeni dogmua hayata adapte olmaya calisan birinin tutup bide pipisini kesiyorsunuz bekleyin bilinclensin anlatarak yapalim yapacaksak.
Bu muayeneden sonra bende basladim arastirmaya ve evet haklı buldum kendisini.
Babasıda ikna oldu bekleyecegiz bakalım.

Konu sahibi size de merhaba, yukaridaki gibi dusunsem de cevremdeki herkes 40 i cikinca yaptirdi ve 1 gün sıkıntı yasadilar maksimum korkmayin.

Şanslısınız kızlar eşleriniz yabancı olduğu için geleneklerden kaçabilme imkanınız var. Bende yaptırmak istemiyorum zaten araştırınca müslümanlıkta yokmuş yahudilikten bulaşmış nedense, ben yaptırmicam oğlumu beden bütünlüğüne zarar vermek istemiyorum. Onu ağlatmak canını yakmak psikolojisine zarar vermek hiç istemiyorum, tek çekince oğlumun büyünce dışlanması o yüzden benim gibi annelerin çoğalmasını diliyorum , çok olursak sünnetsiz olmanında bir seçenek olduğunu meşrulaştırmamış lazım. El alem ne der diye komplikasyon riskini göze alamam çünkü bu ciddi bir ameliyat ve üstelik tıbben gereksiz.
Merhaba canim benim eşim yabancı değil Türk,oglum da 9 aylik masallah. Biz de yaptirmicaz. Hiç bir tıbbi ve dini gereği yok. Ve beden bütünlüğüne müdahale etmemek.icin,sizin gibi düşünüyoruz. Elalem gelip gecicidir dedigin gibi ufacık bebeklere sünnet ameliyati yapan doktorlara söyleyecek söz bulamıyorum. Hele geçenlerde eşimin bir akrabasının güya oğlunun idrar yolunda enfeksiyon varmis. Erkeklerde idrar yolu enfeksiyonu olmayacagini söyleyen birsuru cocuk doktoru var bu arada, (sünnet başka ne amaçla yapılıyor tam bilmiyorum cokta önemli degil yaptirmicam çünkü ama) 4 aylik bebegi sünnet etmişler.. hemde mahalle sunnetcisine
Bir de demiski sünnet eden kişi ay bu ne birsuru iltihap beyaz beyaz mantar birikmis. Gülsem mi ağlasam mı şaşırdım. 😅😅 erkek bebeklerin sıvısı oluyor ya hani beyaz bazen altini açınca gormussunuzdur pipi altında. Zaten böyle cocugun orasiyla burasyla oynadıkları kurcaladikari için sünnet şart oluyor ne yazıktır. O sıvının ismini unuttum smegma gibi biseydi ..Önce anne babalar bilinclenmeli. Ben alt acmada cocugun pipisiyle uğraşmıyorum bile eğer çok afedersin kaka bulaşmış sa kenarlara onlar i bitek. Elimle oynamiyorum bile. Bakıcı yi da tembihledim hafifçe ucunu siliyormus pamukla bu kadar..

Ben de bu sünnet işine takmış durumdayım. Ne dini ne tıbbi bir gereklilik yok, tamamen mahalle baskısı. yaptırmak istemiyorum ama çocuğun dışlanmasını da istemiyorum. Bu durum topluma çok yerleşmiş, sünnetsizlik = erkek olmamak ve hatta gayrimüslümlikle eş tutuluyor.
pandemi yüzünden ilk 6 ay olanağını da kaçırdık. 1 yaş civarı gene anestezi ile yaptıracağız gibi duruyor. ama hiç hiç hiç içime sinmiyor

Back
X