Gözyaşlarım durmuyor, canım yanıyor

Ya konuyla Alakasız ama çocuklar disarida topluca oynarlarken siz keşke gondermeseydinjz. Bu covid çok tehlikeli bide usTune hamileymişinz. Bişey olsa Alan korusun tehlikeye komple girersiniz ya da çocuğunuza belki hasret kalırsınız hasta falan olursa Allah korusun.
Hadi diyelim çok çok sıkıldı maskesini herseyini taktiniz 15 dk hava aldı bahçede. Baktiniz başka çıkan var hemen eve koşmali. Cikmasa hiç tabi daha iyi.

Konuya geleçek olursak şu durumda bebeğinizde varmış en iyisi siz esinize hemen gülüp unutmayıp kavga da çıkarmadan mesafe koyun bi mudet inşallah düzelir.

Sanirimdan sonra kopuyor olay. Oturmamissa, inisli cikisliysa, bir anlik kararla, o heyecanla cocuk yapilmaz. Net karar vermeniz gerekiyor. Yoksa sonrasi bu tablo ile ayni iste. Birkac aylik iyilik halinde hop cocuk oluveriyor, sonra da ama duzelir sanmıştım deniyor.
Öyle oluyor bu islerr herkes öyle klavye başında anlayamaz yaşayıp görmek lazm asla yapmam denilen şeyler yapılıyor evlilikte.. çocuk evlilik düzelsin diye yapılmıyor .. olması gerektigi gibi oluyor .. erkeklerin çoğu karaktersiz olduğu için başka farklı yüzünü gösterip sonradan gerçek kimliğiyle karsilasiyorsun 10 sene tanışıp evlenen de aynı 2 ayda tanışıp evlenen de ...

konu sahibi cocuksuz olsaymis kimse yorum yapamayacakmis heralde.O konu kimseyi ilgilendirmez tavsiyem açlığin getirdigi bir sey degilse genelse yani esinizin ofke kontrolu icin tedavi olmasi gerekiyor kesinlikle konusun ve ikna edin.Umarim en kisa surede cözum bulursunuz.Hamileymissiniz kendinizi uzmeyin.
Uygun olmayan ailelerin cocuk sahibi olmasi bireysel bir mevzu degildir. Tum toplumu ilgilendirir. Dolayısıyla beni de ilgilendirir, seni de. Bunun sebebi de, iste tam da çocuk hakları gereği, çocuğun sağlıksız iletişime sahip ailesi neticesinde utanmasi, arkadaslari arasında kendini kötü hissetmesi, yıllar sonra cevresiyle rol model ailesi gibi iletisim kopukluklari yasamasi, icekapanik veya saldirgan bir birey olabilmesi, cevresine zarar verebilecek olmasi, psikolojik sorunlar yasamasi vs. Bu konu nasil bireysel olabilir? Ben bu kadar bencil degilim ve olamam.

Cok iyi gitmeyen bir evlilik 2 evlat birinede hamilesiniz ne tezat hepsi. Madem evliliginiz cokta iyi degil inisli cikisli 3. Cocuk niye peki? Dogduktan sonra iyice cigrindan cikar bu iş yolun sonuda hayirli gorunmuyor. Mutluluklar diyecegimde bi tarafindan tutulur yani bile yok. Uzulemiyorum hatta bazen mustehak;))

Öyle oluyor bu islerr herkes öyle klavye başında anlayamaz yaşayıp görmek lazm asla yapmam denilen şeyler yapılıyor evlilikte.. çocuk evlilik düzelsin diye yapılmıyor .. olması gerektigi gibi oluyor .. erkeklerin çoğu karaktersiz olduğu için başka farklı yüzünü gösterip sonradan gerçek kimliğiyle karsilasiyorsun 10 sene tanışıp evlenen de aynı 2 ayda tanışıp evlenen de ...
Oyle olmuyor maalesef bu isler. Klavye başından degil, bizzat toplumun içinden yaziyorum. 1.yi yaptim, bende de durum ayni 2.ye cesaretlenemiyorum diyorsunuz, o halde sorunlu giden bir evlilik var. Bu durumda iste birden oluverdi diyebileceğiniz gibi bir sey degil cocuk işi. Bu kadar basit olamaz. Anlik değil, uzun zaman planlanarak, hazırlıkla alinmasi gereken bir karar bu. Sonrasinda elbette her seye rağmen, anlasamama ve ayrilma durumu olabilir. Bu da cocuk sebebiyle sükunetle ve yine çocuğu düşünerek yapilmalidir. Deneme tahtasi degil, her sey rayinda degilse oyle oluyor deyip de cocuk yapilamaz.

Hepiniz 3. çocuğu neden yaptınız diye yüklenmişsiniz evet olmamalıymış ama ne yapsın şu saatten sonra aldırsın mı?
Biraz empati yapın. Hanımefendi şu saatten sonra saflık mı kalır Allah aşkına sizin 2 çocuktan sonra sizin atmaca gibi olmanız lazım ezdirmeyin bu kadar kendinizi ortada yumuşaması gereken siz değil eşiniz. bu kadar yüz vermeyin artık..
Korunma yontemleri var konu sahibinin haberi vardir umarim😂😂 Acaba tr de degilde nijeryada falan mi yaşiyosunuz siz ya? Kazara oldu diyin bizde inanalim hatta bide keske Allah olmayanlara verse

konu sahibi cocuksuz olsaymis kimse yorum yapamayacakmis heralde.O konu kimseyi ilgilendirmez tavsiyem açlığin getirdigi bir sey degilse genelse yani esinizin ofke kontrolu icin tedavi olmasi gerekiyor kesinlikle konusun ve ikna edin.Umarim en kisa surede cözum bulursunuz.Hamileymissiniz kendinizi uzmeyin.

Konu sahibi çocuksuz olsaydı başka türlü yorum yapardım eşinin öfke kontrol sorunu olduğunu eğer tedavi olmayı kabul etmezse boşanmasını söylerdim ama konu sahibi çocuklu üstüne bu gidişatta hamile olduğuna göre evliliğine devam etmek niyetinde. O yüzden asla uygulamayacağını bildiğim boşan tavsiyesini yazmadım.

O konu buradaki herkesi ilgilendirir. Buraya bir konu açılıyorsa konuda var olan herkes, her ayrıntı için yorum yapabiliriz.

Korunma yontemleri var haberiniz vardir umarim😂😂 Acaba tr de degilde nijeryada falan mi yaşiyosunuz siz ya?
Tabi kide hepsini biliyorum 1 senedir korunuyorum henüz kaza olmadı ki kaza olayına hiç inanmıyorum ya neyse 😁 ama napalım Türkiye burası herkes bilgili olamıyor maalesef araştırma yoksunu bir ülkede yaşıyoruz okey alan insan görünce insanlar hii tü kaka moduna geçtikleri için bu olay çokta şaşırtmıyor beni he ben olsam 2 çocuktan sonra kaza da olsa aldırırım ama işte tercih meselesi. Ben sadece olmuş bitmiş bişey için yüklenmemek adına yazdım yoksa bende sıcak bakmıyorum çocuk moduna

Anne babasının yaptıklarından utanacak 3. bir çocuk yolda hayırlı olsun . Eşinizin 10 yıldır yaptığı her şeyi hemen unutup sineye çektiğinize göre bunu da unutursunuz . Yani burada kim ne dese boşa demiş olacak .
Kesinlikle kocanıza hak vermek değil resmen başıboş hayvan gibi etrafı kırıp dökmüş! ama yani yatmış kalkmış da olsam iftara yarım saat kala biri benim elime iş tutuşursa ben de sinir olurum.

Herkese Hayırlı Akşamlar
Ben her akşam rutin olarak bdv ye bakan ama çok da aktif olmayan üyenizim. Bu akşam canım çok yandı çok sıkıldı, bir de ben paylaşmak istedim derdimi.
10 senelik evli, 4 aylık hamileyim. Allah bağışlasın 2 tane de evladım var. Eşimle çok da iyi gitmeyen yani inişli çıkışlı bir evliliğimiz var. (Ben sorunları unutan sürekli bi gülücükle iyi olcağına inanan saf bir insanım)
Bu akşam tam iftar saatine kadar hazırlık yaptım 1 kere bile eşimden bişey istemedim. Çok yoruldum artık ayaklarımın altını hissetmiyodum. İftara yarım saat kala eşimden sadece mutfağı süpürmesini istedim. Geldi suratla süpürgeyi aldı, elinin ucuyla tuttu isteksizce süpürmeye başladı. Bu arada oruçlu evet ve saat 3 de uyandı. Sonra da oturma odasında yattı bütün gün. Sonra ben de dedm ki elinin ucuyla tutucaksan ver ben yapıym bırak dememle bağırmaya başladı birden süpürgeyi yere defalarca vurdu, o kadar bağırdı ki sabahtan beri senin laf çarpmalarına susuyorum dedi. Dedim ki sabahtan beri ben senden ilk kez bir şey istedim . Sonra döndü arkasını gitti süpürgeyi yere fırlatarak...
Arkadaşlar işin en acısı benim yüreğimi yakan şu. O sırada cam açıktı ve oğlumun arkadaşları bahçede oynuyolardı. Hepsi duydu biliyorum eşimin çığlıklarını dönüp baktılar. Az sonra 10 yaşındaki oğlum dışarı çıktı yavrum hemen sormuşlar arkadaşları baban neden öyle bağırdı diye.. O da demiş ki hiç her zamanki gibi kavga ediyolardı demiş... Bana gelince anlattı. Bu laf benim canımı öyle acıttı ki. Bi de dediki oğlum bana anne, duymaları bişey değil de işte o utanç oluyo dedi. Kurban olurum evlat nasıl utanmış. Ben kendime gelemiyorum kızlar durduramıyorum kendimi. Eşim akşam daha 15 dakka geçmeden hatasını anladı geldi tamam hadi barışalım dedi ama içim almıyo. Hangi biri geri gelir ki... Benim onca ağlamam mı, karnımdakinin üzülmesi mi... Oğlumun utanması mı... Biliyorum dediğim gibi saf ben, bunu da hemen unutur bir şey olmamış gibi devam ederim.
Eşimin de benim de ailemin de sorunlarını bu konuyla elbet anlayamazsınız. Sonuçta 10 senede neler oldu neler ne sular aktı neler geçti gitti.. Benim gitti sandığım neler meğer kaldı ardımda. Akşamdan beri ne gözyaşlarımı durdurabiliyorum ne de kendimi engelleyebiliyorum. Bu arada eşimin bazı dengesiz tavırları ani köpürmeleri o ani sinir harbiyle etrafta o an elinde olan şeyleri kırması küfür etmesi var. Tüm bunları yapıp 10-15 dakika sonra da pişman olur. (Daha önceden kapıya yumruk atıp kırması vs) Ben artık bunlara alıştım da çocuklarımın şahit olması, bu yüzden arkadaşlarına utanç duyması... Nasıl anlatıym yüreğim elvermiyor. O mutsuz evin mutsuz çocukları olsunlar istemiyorum. Buraya kadar okuduysanız dediğim gibi hakkınızı helal edin... Ben sadece birine içimi dökmek istedim.
Eşiniz öyle görmüş ve öyle davranıyor ona göre normal bu...Benim eşimde ufak tartışsak sabahtan beri kavgalıymışız gibi konuşur hergün öyleymiş gibi ki çok nadir tartışırız artık kavga bile olmaz...Keşke herkes gördüğü iyi şeyleri alsa ailesinden kötü şeyleri bıraksa ama mümkün olmuyor malesef belkide hiç iyi şey göremedikleri için bu haldeler...

Bence yapılan bir sürü hata var.. Ama şunu söylemeliyim ki iftardan sonra rica etseydin böyle olur muydu diye sor kendine ve cevabını düşün. Eşin çok ahlaklı biri değil belli ki baya da yol almışsınız evlilikte artık bu tarz şeyleri biliyor olman lazım. Evlilikte baştan çizmediğiniZ çizgilerin sonradan oluşma ihtimali maalesef sıfır.

Kesinlikle psikoloğa gitmelisiniz hem eşiniz hemde siz çocuklarınız için yapın bunu

Bu saatten sonra ya bu deveyi güdeceksiniz ya bu diyardan gideceksiniz.
Eşinizin iyi bir terapiye ihtiyacı var, ikna ederseniz güzel olur.
Yılların birikimi nedeniyle siz de yıpranmışsınız belli. Neden “elinin ucuyla tutacaksan bırak ben yapayım” dediniz? Oldukça gurur kırıcı bir söz bu. Eşinizin iletişimi bilmediği kadar siz de konuşmayı bilmiyorsunuz. Size yardım eden birine söylenecek söz mü bu allah aşkına.
Ben kendimi onun yerine koyuyorum, biri benden yardım istiyor, ben elimden geleni yapıyorum ama onu beğenmeyip bana laf sokuyor! Bu nasıl bir iletişimdir? Madem beğenmediniz ya hiç istemeyeceksiniz (10 yıllık kocanızın nasıl süpürge tuttuğunu biliyor olmalısınız) ya da o işini bitirip gidince arkasından içinize sinen gibi kendiniz yapacaksınız. Koskoca adamın gururunu incitmek neden? Elinize ne geçeceğinizi düşündünüz öyle söyleyerek?
İletişim teknikleri ile ilgili kitap, internet sitesi vs okuyun. İkiniz de hatalısınız.

Gerçeği yazayım mı?
Tam da böyle bir ailede buyudum hala da öyle bir ailedeyim ve 3 kardeşiz bizde
Annemi aşırı suçluyorum seçimlerinin cezasını mutsuz çocukluğum çekmekte hala...

ben sadece bencilce buluyorum siz unutabılırsınız
Ama çocuklar asla unutmaz
Ayrılmak zor bir şey değil yenı hayata başlamak hiç zor değil bu neyin beklentisi ya?
Hayır de bir de 3. Çocuk çünkü aşırı mutlu bir evlilik var

Herkes anne baba olmasın mümkünse üreyebılıyor diye çocuk yapıp bir birey olmaya çalışan çocuklarınruh sağlığından almasın

Çocuklarım için diyecekseniz asla bunu bir bahane olarak bile almıyorum
Bu evlilikteki bu sorunlar sürdükçe mutlu bir
Çocugunuz olmayacak

ilerde belki size karşı sevgisi ve saygısı da kalmayacak
Benım yok çünkü

ancak psikolog ancak terapi ha ama öyle kolay değil bu adamın mizacı çünkü karakteri psikolog üflüyor oluyor diye bir şey yok

yine o süreçte de zor yollardan geçeceksiniz size asla üzülmedim
Küçücük çocuğa üzüldüm
Çünkü onun hiç bir söz hakkı yok

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence oruç tutamıyosa tutmadın.Çocugunuzu dışarıya yollamayın canım.Eşinize ne denır ki bılmıorum.Siz boyle kabul etmıs 3 tanede evlat vermıssınız.Her zaman derım taviz tavızı dogurur.

Uygun olmayan ailelerin cocuk sahibi olmasi bireysel bir mevzu degildir. Tum toplumu ilgilendirir. Dolayısıyla beni de ilgilendirir, seni de. Bunun sebebi de, iste tam da çocuk hakları gereği, çocuğun sağlıksız iletişime sahip ailesi neticesinde utanmasi, arkadaslari arasında kendini kötü hissetmesi, yıllar sonra cevresiyle rol model ailesi gibi iletisim kopukluklari yasamasi, icekapanik veya saldirgan bir birey olabilmesi, cevresine zarar verebilecek olmasi, psikolojik sorunlar yasamasi vs. Bu konu nasil bireysel olabilir? Ben bu kadar bencil degilim ve olamam.
kadinin kocasiyla sorunu var icini dokmus belliki tavsiyedir tesellidir bir beklenti icinde 100 yorumun 99u niye cocuk yaptin.olmusss cocuk dogmus dunyaya gelmiss suan ne yapilabilir buna yazilcak bir sey varsa yazilir yoksa da yoktur.

Oyle olmuyor maalesef bu isler. Klavye başından degil, bizzat toplumun içinden yaziyorum. 1.yi yaptim, bende de durum ayni 2.ye cesaretlenemiyorum diyorsunuz, o halde sorunlu giden bir evlilik var. Bu durumda iste birden oluverdi diyebileceğiniz gibi bir sey degil cocuk işi. Bu kadar basit olamaz. Anlik değil, uzun zaman planlanarak, hazırlıkla alinmasi gereken bir karar bu. Sonrasinda elbette her seye rağmen, anlasamama ve ayrilma durumu olabilir. Bu da cocuk sebebiyle sükunetle ve yine çocuğu düşünerek yapilmalidir. Deneme tahtasi degil, her sey rayinda degilse oyle oluyor deyip de cocuk yapilamaz.
Bazıları genelde.cocugu kendisi için yapar ilerisi için evladım.olsun diye saçma sapan adamlarla da evlenen cokk arkadaşım var.. tabikii zor çocuk büyütmek maddi manevi .. koca böyleyse manevi anlamda cokuyorsun zaten ikinciyi bile düşünmüyorum bırak 3-4

Back
X