Çocuk Hastalıkları sünnet yaptırmalımıyım??

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

melekolik

Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2012
20
1
16
Adana
merhaba kızlar 4 aylık bebeğim var sizce sünnet yaptırmalımıyım..ya da en uygun zaman ne zaman olur..bide ne kadar sürede iyileşir..şuanda anne sütü alıyor oğlum sünnet olunca emmeyi reddermi ondan çekiniyorum..deneyimli anneler cevaplarınızı bekliyorum..

bu tamamen size kalmış birşey.Çok fazla hareketlenmeden yaptır istersen.Sonra çok hareketli oluyorlar zorluk çekersin.Benim oğlumda 3 ay sonra 1 yaşında olacak ve fıtık ameliyatı olacak aynı anda sünnette yapacaklar.Ben daha zorluk çekicem 1 yaşında olduğu için hem hareketli olacak hemde ameliyat yeri ve sünnet yeri iyileşmesi konusunda...

ben oğlum 2,5 aylıkken yaptırdım sadece hastaneden çıkarken birazağladı ama eve geldikten sonra bi sıkıntısı kalmadı.tamamen dikişleri falan atması 1 hafta sürdü ama o sürede sıkıntı yaşamadık. ama eğer yaptırmayı düşünüyosan bebek çok hareketlenmeden yaptırman bence daha iyi. tabiyine de karar senin

bence de hemen yaptır.ben yeni doğan sünneti istiyordum oğlum için ama eşim yanaşmadı.biz 3.5 aylıkken yaptırdık.iyiki yaptırmışız.darlık varmış ucunda.idrarı tortu yapmaya başlamış meğerse.3-4 günde iyileşti dikişleri.benim bebekte o sıralar hareketlenmeye başlamıştı.keşke daha önce yaptırsaydık diye hayıflandım ama korktuğum gibi olmadı.hemen iyileşti.

en kolayı çocuk doğduğunda sünnetide yaptırıp öyle hastaneden çıkmak herhalde öyle yapmadığıma çok pişman oldum.sonradan çok zor oluyor şimdi bende kara kara düşünüyorum nezaman yaptırsam diye.

ilk 3 ay içinde yaptırmanın faydası kesim şekliyle alakalıymış, 3 aydan sonra kesim şekli değişiyormuş. doktorumuz iyi bir doktor ve onun söylemi ilk 0n beş günden sonra 3 aydan önce olması bebk açısından kolay oluyormuş. tabi tamamen bizimlede alakalı.ben 1 aylık ken yaptırcam hatta bu ayın 23 ünde olcak inşallahh.... sağlık açısından da çok iyimiş.

oğluşumun sünnetiyle ilgili genel bir anlatım yapayım istedim
ben oğlumu 1.5 aylıkken sünnet yaptırdım,sabah saat 10:30 da randevumuz vardı,gittik,doktorumuz genel cerrahtı ürolog değil ,ameliyathaneye aldılar oğlumu,dedesi girdi yanında (eşim ben dayanamam dedi :) iğne vurmuşlar lokal anestezi için,iğnede ağlamış biraz ama sünnet esnasında genelde uyumuş,15 dk falan iğnenin etkisini bekledi doktor uyuşsun diye,sünnet de 15-20 dk arası sürdü,çıktıklarında pipisinde sargı vardı bir de pet bardağın alt kısmını kesip pipinin üzerine bantlamış doktorumuz,beze falan değmiyodu pipisi,5 saatte yarım ölçek calpol ver dedi ağrı kesici olarak,bir de bir fitil verdi,gece yatarken yarısını sok diye o da ağrı kesiciymiş,ben ilk gece çok ağlar diyodum ama hiç sıkıntımız olmadı,hatta hastaneden eve geldik ,çişini yaparken canı yanar diyodum,evde altını açınca çişini gözümün önünde yaptı ama hiç ağlamadı,sanırım canı yanmadı,yani her günkü gibi bir gün geçirdik biz,ertesi gün pansumana gittik,sargısını aldı,yine pet bardak koydu,rifosin diye ampul içinde üzerine sürmek içim bir ilaç var,tendürdüyot gibi kırmızı renkte,antibiyotikmiş,onu enjektöre çekti günde 2 kere bir kaç damla dikişlerin kenarına damlat dedi,onu yaptık sabah akşam,bardak da durdu pipide,hatta ben gün içinde bardağı değiştirdim,o nedenle kucağa alırken falan kasmadım fazla,bana pansumanın ertesi günü için bardğı da çıkarabilirsin dedi ama ben bir kaç gün daha tuttum,bebeği kucağıma alırken falan rahat hissediyordum çüünkü kendimi,dikişler 15-20 güne kaynar dedi ama dikişler beze falan da değse de bişi olmuyo,yani aslında ertesi gün falan yileşmiş oluyo pipi,şu anda çok rahatız,tavsiye ederim,ben çiş yaparken ağlar diyodum,sünnetle ilgili hiç sıkıntı yaşamadık diyebilirim.Yalnız doktorunuzu iyi araştırın,mutlaka sağlam referans olsun elinizde,bir arkadaşın oğlunun 1 ay boyunca sünnet yeri kanamış,iyileşmemiş,bazıları genel cerrah tercih edin ürolog yerine de diyolar bimiorum ne kadar doğru,biz önce ürologda karar kılmıştık ama arkadaşımın oğlunu sünnet eden genel cerrahı çok önerdiler,doğum yaptığım hastaneden vazgeçtim başka hastanede o cerraha sünnet ettridik,ne kanaması oldu ne de olumsuz bişi,biz 200 tl verdik,ama 300 ve 500 tl ye yapan hastaneler de var,mesela Eskişeihr Acıbadem de 500 tl miş,bu arada ben Eskişehirdeyim,buralı olup da sünnet yaptırcak varsa doktorumuzun adını verebilirim.

kızlar selam benim oğlum 7 aylık sizce sünnet ettirmeli miyim..biz de sünnet düşünüyruz..ben aslında yeni doğduğunda çok istedim ama kısmet olmadı:((

sünnet çelişkiler yumağı olsada yapacak olanlar için önemli..

Son düzenleme:
selahattin altıntaş ile facebookta bulup onunla bu konuyu görüşebilirsiniz..çok iyi ve uzman bir sünnetçidir..kendisi konyada ikamet eder kişiler kısmına girip konyada ara ztn tek bir kişi çıkar pek çok sünnet hataları v.s.. herşeyi sor ona..bu arada beni soracak olursan ben oğullarımı sünnet ettirmeyi düşünmüyorum çünkü defolu yaratıldığımızı düşünmüyorum ve oğluma bunu yapma tasarrufum yok eğer anomolisi yoksa darlık gibi ama madem bu kdr kabul görmüş birşey yardımım dokunsun..dediğim adam bu konuda tam bir uzman fikirleriyle bile yardımcı olur size.. ama gerçekten şu sünnet hakkında çok konuşurumda siteden atılma riskine karşı konuşmayayım..olumlu ve olumsuz tarafları ile ilgili..nil-gün sünnet'i temin edebilirseniz onada göz atın..

Son düzenleme:
selahattin altıntaş ile facebookta bulup onunla bu konuyu görüşebilirsiniz..çok iyi ve uzman bir sünnetçidir..kendisi konyada ikamet eder kişiler kısmına girip konyada ara ztn tek bir kişi çıkar pek çok sünnet hataları v.s.. herşeyi sor ona..bu arada beni soracak olursan ben oğullarımı sünnet ettirmeyi düşünmüyorum çünkü defolu yaratıldığımızı düşünmüyorum ve oğluma bunu yapma tasarrufum yok eğer anomolisi yoksa darlık gibi ama madem bu kdr kabul görmüş birşey yardımım dokunsun..dediğim adam bu konuda tam bir uzman fikirleriyle bile yardımcı olur size.. ama gerçekten şu sünnet hakkında çok konuşurumda siteden atılma riskine karşı konuşmayayım..olumlu ve olumsuz tarafları ile ilgili..nil-gün sünnet'i temin edebilirseniz onada göz atın..

sünnetin yararları zararlarından kat kat fazla,eğer araştırdıysanız sünnet geleneği olmayan ülkelerde bile hijyen açısından doktorlar tARafından sünnet uygulaması yapıldığını görmüşsünüzdür,sünnetsiz bir erkeğin birlikte olduğu bayana enfeksiyon bulaştırma oranın da (sünnet derisinin altının bir çok zararlı bakteri için yuva olduğunu biliyorsunuzdur) çok daha yüksek olduğunu bilim dünyasının da kabul ettiğini araştırmalarınızda görmüşsünüzdür,yani sünnete sadece dini anlam yüklemek çok yanlış.Tabi kızların sünnet olması asla tasvip ettiğim bir şey değil o ayrı konu ama erkek sünnetinin faydaları bilimsel bir gerçek

Back
X