Sünnet Sünnet zamanı konusunda yardım

Sunneti ya 1 yaşına kadar yaptirmalisiniz ya da 7 yaşında arada sünnet yaptirmayi dr lar tavsiye etmiyor hem cinsellik hem de psikolojik açıdan. 1 yaşına kadar ki dönemde de ne kadar erken yaptırırsaniz o kadar iyi cunku 6 ayliktan önce penisteki sinirler tam gelismedigi icin agriyi daha az hissediyorlarmis. Bir profun yazisinda okumuştum. Ben oglumu geçen cuma sunnet ettirdim 6 aya yeni giriyordu cuma sunnet ettirdim cumartesi yüzüstü dönüp emeklemeye çalıştı ilk günü ağladı normal olarak ertesi günlerde gecti gitti acisi 4 gun oldu bu gün gayet rahat. Daha oncesinde sünnet ettirenleri de biliyorum bir sorun yasamamislar.

konuyu yeni gördüm belki sorunuz için geç bir cevap olacak ama yinede söylemek istedim.. büyük oğlumu tam bir aylıkken sünnet ettirdik ve hiçbir sorun yaşamadık.. sünnet sonrası krem sürme seansları dışında neredeyse hiç ağlamadı.. küçük oğlumu yaklaşık iki aylıkken sünnet ettirdik.. ancak büyük oğlumunkinden biraz farklı oldu sünnet olduğu akşam çok fazla ağladı, can acısından olduğu çok belliydi.. doktorunu aradık bunun normal olduğunu ağrı kesici fitili çok sık olmamak şartıyla vermemiz gerektiğini söyledi.. çok şükürki bu durum sadece o akşam için geçerli oldu.. ve sık yıkamak şartıyla çabuk iyileşti.. bence küçük yaptırılması çok daha iyi yaşlar ilerledikçe çocukların etkilenmesi de bir o kadar fazla oluyor..

Teşekkür ederim,
Daha doğum yapmadım, bir aylık gibi düşünüyorum ben de.
Doktor seçerken neye dikkat ettiniZ?
Bulunduğum şehirde önerilen ünlü doktorlar çok yoğunlar, bazı doktorlar için bir ay önceden sıra almanız gerekiyor diyorlar

Rica ederim :)
Gittiğimiz doktoru eşim araştırıp bulmuştu bu konularda uzman olduğunu öğrenmiş.. Hatta eşimin yeğeni yarım sünnetli doğmuştu onun ameliyatınıda o doktor yapmıştı.. aynı şekilde çok şükür onlarda da bi problem olmadı.. Bizim doktorda baya yoğun ama ole bir ay öncesinsen alınacak kadar değil :) biz bi 10 gün öncesinden almıştık randevuyu

Canım ne kadar erken o kadar iyi. Biz 3 aylıkken yaptırdık ama daha erken yaptırmadığıma çok pişman oldum. Çünkü 40lıyken hep uyuyordu. Muhtemelen birşey anlamadan operasyon olup bitecekti ama bu şekilde çok ağladı ilk gün aşırı derecede pişman oldum yavruma nasıl kıydım diye ama inan ertesi sabah bile hic birsey olmamış gibi uyandı. Şuan iyi ki yaptırmisim diyorum.

Son olarak ilk günler bez değdikce canı yanıyordu, karton bardaklar oluyor ya onu ortadan keserek bezine koyduk çok şükür 2. Gün ağlamadı bile. Bir de operasyonu çok geç saate bırakmazsanız iyi olur. Biz öğlen 1 gibi yaptırdık geceye kadar iyilesmisti nerdeyse, ilk geceyi çok rahat geçirdik.

Şimdiden hayırlı olsun, inşallah iki oğlunun da güzel günlerini göstersin rabbim :)

Bende 1.5 aylikken yaptirdim biz eve cagirdik doktoru yigenimde sunnet olucakti. Oglum 1.5 aylikken yigenim 4.5 yasindayken oldular oglum cok cabuk atlatti nerdeyse 2 gunde ama yigenim evde annesine anneanesine resmen eziyet cektirdi oyleki pipisi kapanmisti iseyemiyodu
Okadar ugrastikki 2 hafta gEce gunduz hep agladi hic cisini yapmadi.
Oglumsa cisini rahatlikla yaptigi icin hemencecii iglesti. En guzel yeni dogan sunnet biz telas. Yapiyoruz ama bebekler anlamadigi icin hic birsey yokmus gibi davraniyolar

Oğlum 1,5 aylıkken yaptırdık sünnetini. Onunla birlikte bende girdim ameliyathaneye sadece o bölge uyuşturularak yapıldı ve hiç acı hissetmedi. Biz klipsli yöntemle sünnet ettirdik. Kesinlikle tavsiye ederim dikiş yok kanama yok çok rahattı beze bişey takma koyma derdi de olmadı klips şişi inince kendisi çıktı. 3 4 günde normale döndü o sürede acı çektiği belliydi krem sürmedik ama fitil sayesinde çoğunlukla uyuyarak geçirdi.

Yenidoğana da pek cesaret edemiyorum aslında
Biz 7 günlükKen götürdük o zaman yumrtaliklarinda birinde sorun vardı oglumun yapmadı doktor sonra 40 gunlukken yaptırdik 3 günde iyileşti hiç korkma yaptır çok rahat geçiyor :)

Biz doğumun ertesi günü yaptırdık.hiçbi sorun olmadı iyiki de yaptırmışız diyoruz

Biz doğumun ertesi günü yaptırdık.hiçbi sorun olmadı iyiki de yaptırmışız diyoruz
Benim bildiğim yeni doğan sünnetini 7 ila 28 gün arasında yapiliyor. Doktorların en uygun gördüğü 7 10 gün arası. Çok arastirmistim çünkü. Maşallah siz ertesi gün yaptirmissiniz helal olsun

Merhaba o doktorun ismini paylaşabilir misiniz? hangi hastanede?

Kesinlikle suan tam zamani doktorlarin ineriside bu sekilde bes alti aylik iken yaptirmak hatta dogduktan hemen snra yaptirmak daha iyi iyilesmesi acisindan ben cok gec kaldim ve pismanim ikiz bebim cocuklarim bakiminda zorlandigim icin zamani gecti yaotiramadim simdi uc yasindalar daha da zorlaniyorum karar vermeye ama kesinlikle yaptir yas ilerledikce kendilerini anlamaya basladiklarinda daha cok etkilenecekler psikoloji acisindan da tehlikeli ileriki zamanlar

Benim görüştüğüm 3 ayrı doktor da uzman görüşü olarak 'yaptırabilirsiniz bir sakınca yok erken olmasının bir yararı da yok fakat, insanı olarak düşüncemiz hayata yeni gelmiş bir bebeğe zorunlu olmadıkça müdahele edilmemesinden yanayız' diye belirttiler.
Bu sebeple 6 yaşını bekliyorum.

Sigmund Freud tarafından ortaya atılan kastrasyon fenomeni hipotezi nedeniyle 3-6 yaş arasında çocukların sünnet edilmelerinin sakıncalı olduğu ve onların kastrasyon korku yaşayacakları düşünülürdü ve sünnetin 0-3 yaş ve 6 yaş üzerinde yapılması önerilirdi.

Ancak bir hipnoterapist ve genel cerrahi uzmanı olarak benim gozlemledigim çocukların bilinçli zihinlerinin geliştiği 9-10 yaşlarında bu işlemin yapılmasının daha doğru olacağı yönündedir. Çok basit bir gözlemi hepimiz yapmışızdır. Çocuk küçük anlamaz dediğimiz bir yaşındaki bir çocuk bile, iğne yapıldığı yeri biliyor beyaz önlük gördüğünde korkuyor, ve hatta iğne yapan doktor veya hemşireyi tanıyor.

Merhaba ikiz ogullarimizi bu hafta sünnet yaptiracagiz. 8 ayliklar acaba bu cis sorunu vb.yasayanlar nasil çözüm buldu?emekliyor ve uyurken de çok dönüyorlar..Agri aci yasarlar mi? Endişe ettim.

Merhaba ikiz ogullarimizi bu hafta sünnet yaptiracagiz. 8 ayliklar acaba bu cis sorunu vb.yasayanlar nasil çözüm buldu?emekliyor ve uyurken de çok dönüyorlar..Agri aci yasarlar mi? Endişe ettim.

Küçüğü ben de o ayda yaptıracağım, sorun olmaz inş. Kaka yapmaları sorun oluyor, onun için de aparatlar varmış sanırım

Küçüğü 8 aylık civarı yaptıracağım, ben de çok erken yapmaya ikna olamadım. Ama 6 yaş da çok büyük geliyor ya

Küçüğü 8 aylık civarı yaptıracağım, ben de çok erken yapmaya ikna olamadım. Ama 6 yaş da çok büyük geliyor ya
Ya 1 yaştan önce, ya 6 yaştan sonra olmalı biliyorsunuzdur.
Benim asıl düşüncem, acısını ifade edebileceği bir zaman diliminde olmalı.
Şuan oğlum 8 aylık ve ağladığında ne için ağladığını anlayamıyorum ki.
Sünnet ettirsem tuvaletini yaparken acıyor da mı ağlıyor yoksa ağrısı mı var vs şeyleri bilemeyeceğim ve müdahale edemeyeceğim için bu kararı aldım.
Zaten bebeklere uyuşturucu krem sürüp yapıyorlar, uyuştuğundan bile emin olamam ki ben.
Dişi çıkarken ne ağrılar çekiyor, kıyamam o sebeple derdini ifade edemeden.

Kesinlikle yeni doğan yaptır canım. 10 yaşında yeğenim oldu ara tatilde hala neler çekiyoruz. Çok zorlandık ablamla. Yeni doğan 2 günde iyileşiyor hemen narkozsuz uyuşturucusuz tertemiz. Yeğenimde derisi tekrar uzar gibi falan oldu gömük pipi gibi birşey sanırım adı bayaa zor oluyor yaşı gereğide zor tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…