Sunuculuk

Evelyn_____

Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2018
848
496
23
Merhaba herkese
Malesef 1 hafta sonra işimle ilgili kalabalık bir etkinlikte sunuculuk yapıcam malesef diyorum çünkü daha önce hiç yapmadım korkuyorum
Daha öncesinden yapabileceğimi söylemiştim ama şimdi iş ciddiye binince pişman oldum biraz
Bu tür bir tecrübesi olanlar yardımcı olabilir misiniz nelere dikkat edeyim biraz rahatlamaya ihtiyacım var

YouTube’da belki bu tür Videolar vardır araştırın bence

Ne güzel bi fırsat sizin için kendinizi olayın akışına bırakın bide kim ne der ne düşünüyodur şimdi diye düşünmeyin bittikten sonra ne kadar rahatlıyacağınıza odaklayın kendinizi şimdiden başarılar

Neden bilmiyorum. Aklıma "Olacak o kadar" da ki Levent Kırcanın sarhoş tiplemeleri geldi
Hahahamisafirleri öpüjeem diye darlamayin sonra
Şaka bi yana suruptan sonra siz ayni siz kaliyorsunuz sadece heyecani aliyor pambık gibi olursunuz:))
Tabi evde deneyin once carpiyo mu carpmiyo mu bakmak lazim:)

Rahatlamak için seyircilerin çıplak olduğunu ya da yetişkin kostümü giydirilmiş bebekler/köpekler kediler filan olduğunu düşünün. Sizi ne güldürüp rahatlatıcaksa yani.
Harika bi fikir:)
Evet öyle bide utanmasam
Çok Tşk ederim

29 ekimde lisede siir okumustum. Cok tutkuyla okumusum mikrofon da fazla yaklasinca biraz cizirti oldu haliyle kafami kaldirip baktigimda millet kulagini kaptiyordu okul mudurude kalkti gitti mikrofonu fazla yakin tutma bence

Bol bol pratik yapmalısın. Evde metnini mutlaka oku. Ve tabi mikrofonla da bir prova yap. Fazla yakın tutarsan ve bağırırsan pek hoş olmuyor. Elinizde metin olacaksa yavaş yavaş okuyun. Vurgu yapın. Nokta , virgül duraklamalarini unutmayın. Prova yaparken soyleyemedigin kelime olabilr sürekli onda dilin surcebilir. söyleyebileceğin şekilde değiştir.

DÜzgun konusan birine dinletin önce .Farketmediginiz seyleri duzeltir fikir verir .
Bir de cok sakin ve yavaş konuşun ,bağırmayın .

Nasıl bir ortam olacak bilmiyorum ama nacizhane tavsiyem "Bu hatayı yapmamalıyım, şunu söylememeliyim." diye fazlaca şartlanmayın zira beyniniz sizi bunu yapmaya zorluyor.

Kaymakamın soyadını yanlış söylemem konusunda çokça gerildim; yanlış söyledim. Il Milli Eğitim Müdürü diye milletvekili anons ettim düzelteyim derken "Bi yanlışlık var di mi?" deyiverdim güldü geçtiler. Sakin olun yapmamanız gerekenlere odaklanmayın.

Bir de mikrofon daha önce kullanmadıysanız sese ve barkovizyon varsa görüntünüze odaklanmayın.

Şimdiden başarılar.

Eğer kendinizden emin olacak kadar iyi hazırlanırsanız zaten bilginiz heyecanınızı bastıracaktır.Anahtar kelime hazır olmak.Eğer teklerseniz yeteri kadar hazır gitmeyip ııı eee gibi seyler kullanırsanız dikkatiniz dagılacak ve kalabalığa daha cok odaklanacaksınız.Cooook iyi sular seller gibi iyi bir sekilde hazırlanıp,evde denemeler yapın sorun ortadan kalkar.Sakinlestirici ilaç onermem heyecanın kontrollusu iyidir yoksa kendinizi dinlettirmezsiniz ölü gibi olabilir :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…