sunum konusu

Bayanbeyaz

...
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2011
2.151
67
358
herkese merhaba...çok moralim bozuk şöyle giriş yapayım ingilizce öğretmenliği okuyorum 2 gün sonra 10dklık sunum yapmam lazım ilginç güzel ve eğlenceli herhangi bir konu olabilir demişti hoca.

bende renklerin anlamlarını konu olarak aldım sunumu hazırladım ,çalıştım ,herşeyi ayarladım..

bugün hoca örnek sunum olarak bir sunum izletti sınıfta konu ne? renklerin anlamları gitti konum.. o kadar konunun içinde gitmiş bunu örnek vermiş ,gittim hocayla çıkışta konuştum böyle böyle ben hazırlanmıştım ama konu gitti yani dedim güldü olsun napalım senden de dinleriz artık dedi ama hoş olmuycak yani

bana şöyle 10 dk da anlatabileceğim ilgi çekici ,ilginç veya eğlenceli sunum konusu fikirleri verir misiniz sinirden resmen beynim durdu konu bulamıyorum ve 2 güne tekrardan hazırlanıp yetiştirmem lazım

Son düzenleme:
Ben de hazirlamistim ogrenciyken.

Bir tanesi arilarin gunes isigina gore dans etmesiydi. Internette arastirirsan hazir resimli sunumlar bile bulabilirsin
Bi digeri de cerkeslerin evlilik merasimiydi. Kiz istenmesinden baslayarak. Resimler yerel danslar vs cok ilgi cekiciydi.
Sen de baska bir kultturunkini secebilirsin istersen.

aaa ilk konu süper çok çok teşekkür ederim :)

Sevdiğin bir kitap sunumu olmaz mı , yada ne bileyim ilk ler

o kadar çok kafam karıştı ki bazı konulara tamam olur diyorum fakat fazla detay çıkıyor süre yetmez diye yapamıyorum, sizin de önerdiğiniz gibi hoşuma giden şeyler oluyor ama yapamıyorum çünkü onları yapıcak olanlar var konuştuk arkadaşlar arasında.. o yüzden arada kaldım iyice

Dengeli beslenme ile ilgili olabilir mi canım yada bir film klasik olacak ama titanic mesela geminin resimleri fotoğgrafları özellikleri nasıl battı vs :)

Bence bilinc altiyla ilgili bir sunum yap hatta video da ekle ilkte bilinc alti nin ne oldugunu anlat sonrada video yu izlet yada resimler göster sonrada herkesin düsüncesini al cogu kisinin aklindan ayni sey gectigi icin degisik bir sunum olcak ilgi cekecek

Ben fatih sultan mehmetin hayatını anlatmıştım slaytlarla birlikte
Çok sıradan bir konu olmasına rağmen güzel bir sunum olmuştu

Diğer bir önerim ise kendi bölümünü anlatman olur.
En azından herkesin ilgi alanı :)
Bir arkadaşım yapmıştı çok hoşumuza gitmişti..

Edit: Çok güzel bitki hikayeleri var bunuda deneyebilirsin
Yada doğum tarihlerine göre bitkiler var. Bu bitkiler kişilik ile ilgili birşeyler ifade ediyor
Bunun gibi işte slaytlarla ilgi çekici hale getirebilirsin

Son düzenleme:
Meyveler ve içecekleri yap yada meslekleri tanıtma

Son düzenleme:
Atasözlerinin çıkış hikayelerini anlatabilirsin.
Mesela bunun gibi
ATEŞ PAHASI

Ateş Pahası Kanuni Sultan Süleyman, adamlarıyla birlikte avlanmaya çıkmıştı Bir ceylanın peşinden koşarlarken zamanın nasıl geçtiğinin ayırdına varamadılar "Biz nerelere geldik böyle?" diyerek çevrelerine bakındıklarında hava kararmaya yüz tutmuştu Gök kararmakla kalmamış, şiddetli bir rüzgar ve ardından da savruntulu bir yağmur bastırmıştı Hünkar ve adamları, bu dağ başında bulabildikleri bir kulübeye kendilerini zor attılarSığındıkları kulübede, geçimini odunculuk yaparak sağlayan yoksul bir köylü yaşıyordu Adamcağız bu Tanrı konuklarını içeri aldı, onlara elinden geldiğince yardımcı olmaya başladı Padişah kendini özellikle tanıtmak istememişti; ama yoksul oduncu onun kim olduğunu anlamakta gecikmedi O nedenle ocağa büyük büyük odunlar atıp kulübeyi iyice ısıttıBir de sıcacık çorba ikram etti Dışarıda hem ıslanıp hem üşüyen padişah ve adamları bu durumdan pek memnun kalmışlardı Geceyi orada rahatça geçirdiler Hatta padişah bir ara çevresindekilere, Doğrusu şu ateş bin altın eder diye de söylendi Ertesi gün yola çıkmadan önce padişah oduncuya önce memnuniyetini bildirdi: Efendi! Bizi ihya ettin Harlı ateşin sayesinde geceyi pek rahat geçirdik dedi ve sordu: Söyle bakalım borcumuz ne kadar? Oduncu, kırk yılda bir eline geçen bu olanağı değerlendi ve parayı biraz yüksek söyledi:Bin bir altın yeter, beyzadem dedi "Çok fazla istemedin mi?"diye soran padişaha "Yemek ve yatak bedeli bir altın,ateşin bin altın ettiğini de zaten siz söylediniz"dedi Padişah adamın kıvrak zekası karşısında gülümsedi ve bin altını ödedi ATEŞ PAHASI sözü buradan gelir.

konular ayrı ayrı çok güzel hepsini not alıyorum gece sonunda yada yarın sabaha kadar değerlendirip birine başlıycam vakit ayırdınız çok teşekkür ederim :)

ben nette okuduğumda çok ilgimi çekmişti hani sinemada film izlerken kenarda anlık sigara deliği görüntüler olur ya biz onları görürüz ama farketmeyiz. Bu konu 25. kare olarak geçiyor izlediğimiz filmlerde reklamlarda dizilerde her görsel öğede sublingual mesaj içeriği olabiliyor. Hatta kk da da 25. kare diye bir konu başlığı vardı ordan konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler bulabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…