super anne nasil olurum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynen super babadan yardim al.benim kiler biri 3 yas biri 8 bucuk aylik oldu ama nasil oldu birde bana sor.daha bebegin 3 aylik az sabret 4 ayi gecince rahatlarsin.ben artik alistim kucuk kizim emdi simdi uyudu.uyuyordu zaten ama uyandi simdi misil misil uyur oh bende yaticam birazdan.super anne olmak yerine sabirli ve sakin anne olmaya calisiyorum.uykusuzluk basa bela.gunduz brbegin uyurken sende uyu arada baba baksin oyle oyle buyuyorlar Allahin izniyle..

Süper anne olmaya gerek yok ki yavrularını sev yeter benimde iki tane çok zor enerjim tükeniyor onlarla ve kendimle ilgilenim yeter evin iside yemeğide aksayabiliyor hiç Bi zaman kuralcı,planlı Bi anne olmadım olamamda akışına göre yaşıyorum babadan çok yardım alıyorum ben ikisinde bırakıp kendime vakit ayırıyorum

Süper anne diye bir şey yoktur, elinden geleni yapan anne vardır. Süper anne olmaya çalışmak, size her defasında daha yetersiz hissettirmekten başka bir işe yaramaz. Gerçek hayatın süper anne-eş-çalışan gibi kadınlarla dolu olmadığını bilin, kendinizi yapabildiklerinizle sevmeniz gerektiğini unutmayın. Her şeyin “daha iyisi” veya “daha fazlası” olabilir. Önemli olan, sizin “elinizden gelen” ile mutlu olabilmenizdir.

Oglum 20 aylik, yuvaya gidiyor 1 aydir. Her sabah benimle cikiyor, benimle eve geliyor. 32 haftalik hamileyim, nisan sonu dogum yapacagim kismetse. Allahtan oglumun bakicisiyla yollarimizi ayirmadik. Buyuk okuldayken ufakliga bakici evde bakacak.

Sagolsun ev islerine de yardim ediyor, o bakimdan cok sansliyim. Yoksa be anneanne ne babanne.. gercekten gerekli haller disinda pek bakmazlar :)

Iki cocuklu hayattan hem korkuyorum hem merakla ve sevgiyle bekliyorum :)

Annelerin hepsi süper ki zaten :) kızımı doyurup evi üstünkörü toplasam karnımdaki için de yoğurt yiyip az dinlensem süper anneyim:)

Siz de yapamasanız bile çabalıyorsanız süper annesiniz.

Kızım 7 yaşında.
Ne zaman ikinciye niyetlensem önüme böyle konu çıkıyor.
İşaret midir nedir

Yemek yapabiliyorsun
Çamaşır işini
Ev işini hallediyorsun.
E daha ne olsun?

Bana tek problemin uykusuzlukmuş gibi geldi.
Ona da çözüm yok şu anda.
Biraz daha sabretmelisin.

Kendinizi böyle mükemmeliyetçi kalıplara zorlamayın, sağlığınızdan olursunuz.

Super anne olmaya gerek yok,zaten cocuklarin oyle mukemmel annelerede ihtiyaci yok anne dedigin bazen kizar,yorulur,ofkelenir bazende tukenir.Ama yinede yasadigi sikintilari bile cocuklari icin sever. Bence sadece ANNE olmak yeter,anneler zaten cok gucludur...

iki çocuk kolay değil..
ufaklığı çok seviyorum elbette..
ama çok zorlandım ben.
zihnen, bedenen ve ruhen yoruldum..
süper anne olamadığım için ben bu işi kıvıramadım diye düşündüm çok zaman.
benim harcım değilmiş iki çocuk dedim.
tek çocuk yetermiş dedim..
kendime çok yüklenmişim..
mükemmel olmam gerekmiyormuş oysa.

annelerimiz hayata bizim baktığımız gibi bakmıyordu büyük ihtimalle.
biz sosyal de olabilmek istiyoruz. her şey eskisi gibi devam etmeli.
beklentimiz o yönde..
iki, üç çocukla onlar eve kapanıyordu biz eve kapanacak tipler değiliz.
çocuklar şimdi çok değerli. çocuk egemen toplum olduk..
oysa geçmişte evin babası değerliydi. onun yemeği ihmal edilmezdi çocuk sonra yerdi mesela.
o bakış açısı da doğru değildi elbette
ama şimdi de çocuğun etrafında dönen bir dünya yaratıyoruz. bu da çok doğru bir yaklaşım değil.

ha gazı olan bebeğin nasıl etrafında dönmesin dünya, değil mi?
soruyorum anneme, kayınvalideme: "siz ne yapıyordunuz?"
hatırlamıyorlar :)
geniş ailede bebekler kucaktan kucağa geziyordu.
daha yalnızız şimdi.

rahat olun..
olduğu kadar..
geçecek bu zamanlar..

Küçük daha çok küçükmüş zaten. Normal bir süreç bana göre. Bir kaç ay sonra daha rahat olursunuz.
Benim tek çocuk 2 tane olsa ben de bocalardım kesin.
Eşiniz biraz daha aktif olsun. Mesela ikisini de her akşam siz uyutmayın. Büyüğü baba uyutsun.

Sosyal medyaya bakıp da şu sevgi böcüğü onu da yaparım buna da yeterim diye övünen annelere bakmayın. Bu da bir çeşit psikolojik baskı..
Bence gayet de iyi bir annesinizdir..

Insan hem ev islerini yemegi yapmak hemde cocuklara yetebilmek istiyor sanirim biseyelr yarim kalmasin tam olsun diye dusunuyor benimde 5. Ayinda bir oglum var cok zorlayici olmadigi halde ikinci cocugu hangi mantikla yapiyorlar acaba diye dusunuyorum:) bazi kadinlara gore cok cocuk daha iyi bana gore tek cocuk cunku bende herseye yetebilcem bakimimi yapicam yemegim isim tam olcak kafasindayim hani bosver evi diyemiyorum.dersem kendimi iyi hissetmiyorum sozin en azindan buyuk 5 yasinda bazi seyleri idrak edebilir kucukde yaza kdr iyice toparlar iki cocuk oldugu icin siz artik ne kdr oluyorsa diye dusunun fazla germeyin kendinizi cunku tek cocukla ilgilenmek gibi degil uyudu hadi zaman bana kaldi diyemezsiniz digeri var zaman gectikce buyudukce ikiside rahatliycaksinizdir

Dun ufakla oynarken yerde uyuyakalmisim tabi 2 dakikada kafama oyuncagi indirince uyandim.
Senin 3 tane miydi, hay masallah.
Niye kusuyormus büyük olan, kac yasinda?

Esinizden yardim isteseniz.

Dun ufakla oynarken yerde uyuyakalmisim tabi 2 dakikada kafama oyuncagi indirince uyandim.
Senin 3 tane miydi, hay masallah.
Niye kusuyormus büyük olan, kac yasinda?
Haha:) yazik cocuklarda anlamiyolarki yorgunluktan..

5 yasinda cnm. Midesi yavas hazmediyormus. Hele normal cocuklar 3 ogun yer bu 2 ogune eyvallah der.. aksam iyi yediyse kahvalti etmez filan..ayni sekilde sabah yese alsam yemez:) sebebi bulduk zma tam nerden kaynaklaniyor bilmiyoruz devam ediyo arastirmalar cnm.

Son düzenleme:
Allah sifa versin, gecmis olsun.
Kusan cocuk zor benimkilerde de reflu vardi, buyuk 7 yasinda daha gecen seneye kadar aglarken kusmaya baslardi :))
Kucuk daha iyi sanki toparladi o.
Daha ufakken saglik ocaginda dr bakarken kustu ben hic sallamiyorum, kustu diyor adam, he evet falan diyorum, kustu kustu dedi.
Utandim artik verdigi peceteyle yalandan üstümü sildim. Napayim her yerim kusmuk zaten etkilenmiyorum artik:)))

Çocuklarınıza huzurlu bir yuva, sevgi şefkat sağlıyorsanız, karnını doyuruyor temiz temiz de bakıyorsanız süper annesiniz zaten.Planlı programlı olursanız bebişiniz biraz daha büyüdüğünde çok düzenli bir hayatınız mutlu mutlu da çocuklarınız olur. Daha ne olsun .Çocuklar ne bekliyor ki bizden biz abartıyoruz bazen .

9 ay karnımızda taşıyıp yıllarca da sevgiyle bağrımıza bastığımız için hepimiz SÜPER ANNEyiz zaten hayatım.

Bırak ev bark dağınık kalsın ne önemi var ki

Yılın 6 ayı süper anne modunda dolanırım evde de işte de.Hiç tavsiye etmem güzel bişey değil.Ayrıca çocuklarda süper anne olunca takdir falan etmiyolar .Hem sen her halinle süper bi annesin bence

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…