- Konu Sahibi Bellasimaa
-
Bu durum bende de var üstelik evde 3 çocukBir gün boyuncs mesela esim bebege istisna baksa oda yemegi bende uyutmasi bende herseyi bende sadece sevmesi var o aradada ben is yapsam ertesi gün hic is yapilmamis gibi. Cunku yemek yemiyor ben pesindeyim yesin diye yapmadigim kalmiyor e ne oluyor yere dokuluyor dikkati dagilsin oyuncaklarini getiriyorum yerlere dagiliyor.Agzina verirken agzini acmiyor az da olsa yutsun diyorum elbisesi batiyor neredeyse her gun yikiyorum camasirlarini. Evde karincalar var mesela bir suru ilac aldim ksrinca ilaci ona ragmen gitmiyor e odalarda kirinti olunca cogaliyor bende kafaya takiyorum aman karinca gelmesin . Birde takintiliyim ben bebekten once hergun ev temizlerdim. Seviyorum temizligi temiz olunca icim aciliyor.
Her çocuk aynı mizaçta olmaz. Ayrıca yetiştirmek zorunda da değil. Velev ki yetiştirdi; fiziksel ve psikolojik yorgunluk, kendine zaman ayıramama?Ben oğlum büyüdüğü için mi anlamıyorum tek çocuklu ev hanımlarını anlamadım. Zaten tüm gün evdesiniz erken de uyanıyorsunuzdur. Plan program içinde nasıl yetişmiyor yemek, camasir, bulasik anlamıyorum.
Olmazmi hepimiz zorlandık zorlanıyoruzBencede zor doğru zaten konu acmamdaki sebep bunu kabullenmek istemem ben gibi varsa diye
bebegi yaniniza alip temizleyin yada öglen uykusunda bu kadar takinti yapiyorsaniz.Iste bebekle ilgilenince diger isleri yapamiyorum bu seferde kendi kendimi yiyorum temiz ortam olmayinca daraliyorum aklim hep temizlikte
Ben 3 çocukla uğraşıyorum sabah kahvaltı yaptığımız gibi ilk önce yemek işini hallediyorum ondan sonra ev işleri benim çocuklar süpürge sesine bayılırlar evi süpürür toz alırım yerleri silmek de çocuklar uyuduktan sonra bulaşıkları da makinaya atıyorum en küçüyüm 1.5 yaşında makinenin kapısına oturur karıştırır her gün de temizlesem yaptığım iş görünmez annelik çok zor çocuğunuz sabah geç kalkıyorsa ondan önce uyanıp işlerinizi halledin sonra da çocuğunla uğraşırsınOlamadım. Olmuyor ben mi boyleyim anlamadim bebegim 9 aya giricek dogdugundan beri istahsiz yemesi sorunlu. Bebege baksam ev isi kaliyor ev isini yapsam bebek iyice ac kalıyor ikisini yapsam vucudum iflas ediyor cokuyorum olan yine bebegime oluyor ilgisiz istahsiz kaliyor oyle.Bulasiklar tezgahtan tasiyor bebegin esyalari yerlerde surekli firlatiyor benim gozumde yerlerde brnde temizlik takisnitisi var ne ev isinden ne bebekten vazgecebiliyorum. Kendimi yedim bitirdim gözüm hep yerde yine saç mi dustu yine tozmu oldu diye mutfakta bir gün yikama ertesi gün yikamak iki saatimi aliyor. Camasirlar birikiyor yikiyorum bu sefer aksama kadar bebek pesinde oldugum icin yorgunluktan asamiyorum. Ne yapicam ben böyle ya ?
Her konuda yetisen iyi olan süper annr var mi siz nasil başa cikiyorsunuz ev isi aksam yemegi ve de brbekle ? ( Ha bu arada açım yemek bile zor yapiyorum sabah yesem aksam yemegi lüks gozukuyor yorgunluktan.)
Aynen böyle... Çocukla iş yapmaya alışın yada plastik kap tahta kaşık verin oyalansın çamaşırları onunla konuşurken katlayın vs.. Çoğu kişi 2,3 çocukla çözüm üretiyor sizde pes etmeyin kendi çözümleri üretin herkesin ailesi yada eşi yanında olmuyorbebegi yaniniza alip temizleyin yada öglen uykusunda bu kadar takinti yapiyorsaniz.
bem gittigim her odaya kizimida goturup oyle temizlik yapardim önunede su icine oyuncak koyardim baya oyalanirdi suyla oynamayi severler
Yalnız bir anne misiniz? Eşiniz yok mu?Olamadım. Olmuyor ben mi boyleyim anlamadim bebegim 9 aya giricek dogdugundan beri istahsiz yemesi sorunlu. Bebege baksam ev isi kaliyor ev isini yapsam bebek iyice ac kalıyor ikisini yapsam vucudum iflas ediyor cokuyorum olan yine bebegime oluyor ilgisiz istahsiz kaliyor oyle.Bulasiklar tezgahtan tasiyor bebegin esyalari yerlerde surekli firlatiyor benim gozumde yerlerde brnde temizlik takisnitisi var ne ev isinden ne bebekten vazgecebiliyorum. Kendimi yedim bitirdim gözüm hep yerde yine saç mi dustu yine tozmu oldu diye mutfakta bir gün yikama ertesi gün yikamak iki saatimi aliyor. Camasirlar birikiyor yikiyorum bu sefer aksama kadar bebek pesinde oldugum icin yorgunluktan asamiyorum. Ne yapicam ben böyle ya ?
Her konuda yetisen iyi olan süper annr var mi siz nasil başa cikiyorsunuz ev isi aksam yemegi ve de brbekle ? ( Ha bu arada açım yemek bile zor yapiyorum sabah yesem aksam yemegi lüks gozukuyor yorgunluktan.)
Uykusu nasil? Hep soylenen laf vardir ya bebek uyuyunca uyu ve işlerini yap diye. Her tarafi fermuarli ev içinde çocuk oyun alani oluyor ya oyle birşey alsaniz? Siz evi toplarken çocuk orada oynasin oyuncaklariyla. Hem orasi daha guvenli olur sadece buyuk bogaza kaçmiycak, zararsiz oyuncaklarini koyun. Ne kadar orda oynarsa siz de o ani evi toplayarak, bulaşiklari yikayarak geçirin. Sonra yine çocugunuzla ilgilenin. Oglen uykusunda akşam yemeginizi yapin. Akşam da onu uyutunca bir el gezdirin ve siz de uyuyun. Umarim uyku sorunu yoktur. Gece kesintisiz uyuyordur. Ama evi çok fazla da takmayin bir yandan da. Çocuklu evin temiz olmasi zaten çok güç bir durum. Sadece gozunuzu yormayacak temizligi yapin. Heryerin yerli yerinde olmasi gerekmez.Olamadım. Olmuyor ben mi boyleyim anlamadim bebegim 9 aya giricek dogdugundan beri istahsiz yemesi sorunlu. Bebege baksam ev isi kaliyor ev isini yapsam bebek iyice ac kalıyor ikisini yapsam vucudum iflas ediyor cokuyorum olan yine bebegime oluyor ilgisiz istahsiz kaliyor oyle.Bulasiklar tezgahtan tasiyor bebegin esyalari yerlerde surekli firlatiyor benim gozumde yerlerde brnde temizlik takisnitisi var ne ev isinden ne bebekten vazgecebiliyorum. Kendimi yedim bitirdim gözüm hep yerde yine saç mi dustu yine tozmu oldu diye mutfakta bir gün yikama ertesi gün yikamak iki saatimi aliyor. Camasirlar birikiyor yikiyorum bu sefer aksama kadar bebek pesinde oldugum icin yorgunluktan asamiyorum. Ne yapicam ben böyle ya ?
Her haftaya bir iş yap ben çalışıyorum iki çocuğum var hergun topla şupur hızlıca vc banyo tenizle bulaşıkları makine yıkıyor zaten bunlar günlük haftada iki kere halı koltuk kaldırıp detaylı silip süpürüp toz alıyorum onun dışında bilerek yapıyorum sil şupur olmayan bir gün cam sil sonraki hafta mutfak sil sonraki hafta kapı sonra koltuklar vs cami bebek uyurken siliyorum parça parça yapınca günlük ev düzeni ve yemek hep oluyor detay işler birikmeden düzenli yapılmış oluyorBebegim kangurudada durmadiki hep pesindeyim tabiki bebegimin ruh sagligi daha onemli ama benim ruh sagligim bozuldu resmen mesela bebege baktim sonra hirsla ev isi yapsm yaparim ama ertesi sabah bebege uyanamam sıkıntı burada yani 3 gün o yorgunluk kalkmaz ustumden bide bebegin huysuzlugu baslayinca iyice sinirleniyorum o yorgunluk ustune iste temizligi biraksam bedenen kafamda birakamiyorum.
Sizin aşmanız gereken şey temizlik takintiniz. Oğlum şuan 3 yaşında evimiz dağınık mutfak dağınık. Misafirlerim geliyor gidiyor. Geçenlerde bir arkadaşım geldi sana gelince hayatım normalleşiyor. Çünkü ben misafir geliyor diye çocuğumu kisitlamiyorum. Rahatsız olan gelmesin bana Modundayim. Eşim aslında her şeye yardım eder ama işi gereği yanımızda olamıyor. Başlarda ben de çok gerilmistim baktım hiç bir şeye yetişemiyorum sonra dedim ki zorunda mıyım? Her şeye yetişmek zorunda değilizOlamadım. Olmuyor ben mi boyleyim anlamadim bebegim 9 aya giricek dogdugundan beri istahsiz yemesi sorunlu. Bebege baksam ev isi kaliyor ev isini yapsam bebek iyice ac kalıyor ikisini yapsam vucudum iflas ediyor cokuyorum olan yine bebegime oluyor ilgisiz istahsiz kaliyor oyle.Bulasiklar tezgahtan tasiyor bebegin esyalari yerlerde surekli firlatiyor benim gozumde yerlerde brnde temizlik takisnitisi var ne ev isinden ne bebekten vazgecebiliyorum. Kendimi yedim bitirdim gözüm hep yerde yine saç mi dustu yine tozmu oldu diye mutfakta bir gün yikama ertesi gün yikamak iki saatimi aliyor. Camasirlar birikiyor yikiyorum bu sefer aksama kadar bebek pesinde oldugum icin yorgunluktan asamiyorum. Ne yapicam ben böyle ya ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?