- 31 Mart 2019
- 1.190
- 3.872
- 133
- Konu Sahibi Bellasimaa
-
En büyügu 7 yaşında 3cocuk annesi olarak söylüyorum. Bı kere her şey dört dörtlük olsun diye beklemeyin yetistigi yere kadar yapin. Önceliğiniz bebeğiniz olsun gerisi nasıl olsa olur diyenlerdenim. Ben bebeğim o kadarlikken günlük rutinimi yazayım size de fikir olur belki. Uyanır uyanmaz ilk isim çocukların ve benim yatağımı toplamak oluyor. Sonrasında varsa çamaşır makinemi çalıştırıp kahvaltı hazırlıyorum o arada bebeğinizi oyalicak oyuncaklar falan verebilirsiniz eline. sonrası kahvaltıyı toplayip yine bebek duruyorsa hemen bulaşığı toparlarim bekledikçe daha zor olur. Sonrasında sadece çocuklarla ilgileniyorum. Oyun yemek falan, çocuk öğle uykusundayken mutlaka bende uyuyorum. Aksam yemeğini de uyandıktan sonra yapıyorum. Eşim gelince de eşime bebegi emanet edip tüm evi toparlayıp öyle uyuyordum sabaha bı dağınıklik falan kalmazsa işimde kolaylaşıyor. İpin ucu bı yerden kaçınca da geri toplamak daha zor oluyor. Şimdi çalışıyorum ama yinede de dağınıklik birakmamaya calisiyorum.Olamadım. Olmuyor ben mi boyleyim anlamadim bebegim 9 aya giricek dogdugundan beri istahsiz yemesi sorunlu. Bebege baksam ev isi kaliyor ev isini yapsam bebek iyice ac kalıyor ikisini yapsam vucudum iflas ediyor cokuyorum olan yine bebegime oluyor ilgisiz istahsiz kaliyor oyle.Bulasiklar tezgahtan tasiyor bebegin esyalari yerlerde surekli firlatiyor benim gozumde yerlerde brnde temizlik takisnitisi var ne ev isinden ne bebekten vazgecebiliyorum. Kendimi yedim bitirdim gözüm hep yerde yine saç mi dustu yine tozmu oldu diye mutfakta bir gün yikama ertesi gün yikamak iki saatimi aliyor. Camasirlar birikiyor yikiyorum bu sefer aksama kadar bebek pesinde oldugum icin yorgunluktan asamiyorum. Ne yapicam ben böyle ya ?
Her konuda yetisen iyi olan süper annr var mi siz nasil başa cikiyorsunuz ev isi aksam yemegi ve de brbekle ? ( Ha bu arada açım yemek bile zor yapiyorum sabah yesem aksam yemegi lüks gozukuyor yorgunluktan.)
Temizligi düzeni biraz salın bence. Yime yapin ama azaltın. Kendinize ve bebege bakın. Bebeklik gunleri gecip gider ama ev hep temizlenir. Bebek istahsızsa donem donem oluyor teklif edin yemezse uzülmeyin.Olamadım. Olmuyor ben mi boyleyim anlamadim bebegim 9 aya giricek dogdugundan beri istahsiz yemesi sorunlu. Bebege baksam ev isi kaliyor ev isini yapsam bebek iyice ac kalıyor ikisini yapsam vucudum iflas ediyor cokuyorum olan yine bebegime oluyor ilgisiz istahsiz kaliyor oyle.Bulasiklar tezgahtan tasiyor bebegin esyalari yerlerde surekli firlatiyor benim gozumde yerlerde brnde temizlik takisnitisi var ne ev isinden ne bebekten vazgecebiliyorum. Kendimi yedim bitirdim gözüm hep yerde yine saç mi dustu yine tozmu oldu diye mutfakta bir gün yikama ertesi gün yikamak iki saatimi aliyor. Camasirlar birikiyor yikiyorum bu sefer aksama kadar bebek pesinde oldugum icin yorgunluktan asamiyorum. Ne yapicam ben böyle ya ?
Her konuda yetisen iyi olan süper annr var mi siz nasil başa cikiyorsunuz ev isi aksam yemegi ve de brbekle ? ( Ha bu arada açım yemek bile zor yapiyorum sabah yesem aksam yemegi lüks gozukuyor yorgunluktan.)
imkan yoksa bişi diyemem ama hem yardım etmiyor hem de yardımcı tutmaya karşı... sebep? paşa gönlüyse sebebi siz de onun istekleri olduğunda paşa gönlünüze sorun derim...Ailem uzakta esimde yardimci tutmaya karsi birisi kendindede is yok bana kaldi hersey. Bendede takinti var beynimi kemiriyor resmen
Bebeğinizin iştahı için önce bı doktora gidin.Eger Dr kilosu iyi derse bebeğiniz çok çok aç kalmiyorsa çok peşine düşmeyin inanın oğlumda öldüm resmen ikincide umursamayacam dedim.İlkinde emzirme saatlerini tutuyordum aç kalmasın diye kendimi çok yordum üzdüm.ikincide sadece çocuk acıkınca ağlıyordu öyle emziriyordum hem gelişimi güzeldi hem yorulmadım. Temizliğinizi yapın arada da bebeğe birşeyler verin yerse yesin.hem 9 aylık bebek mama içiyor yada emziriyorsunuz. Ek gıda zaten çok yiyemezOlamadım. Olmuyor ben mi boyleyim anlamadim bebegim 9 aya giricek dogdugundan beri istahsiz yemesi sorunlu. Bebege baksam ev isi kaliyor ev isini yapsam bebek iyice ac kalıyor ikisini yapsam vucudum iflas ediyor cokuyorum olan yine bebegime oluyor ilgisiz istahsiz kaliyor oyle.Bulasiklar tezgahtan tasiyor bebegin esyalari yerlerde surekli firlatiyor benim gozumde yerlerde brnde temizlik takisnitisi var ne ev isinden ne bebekten vazgecebiliyorum. Kendimi yedim bitirdim gözüm hep yerde yine saç mi dustu yine tozmu oldu diye mutfakta bir gün yikama ertesi gün yikamak iki saatimi aliyor. Camasirlar birikiyor yikiyorum bu sefer aksama kadar bebek pesinde oldugum icin yorgunluktan asamiyorum. Ne yapicam ben böyle ya ?
Ah ah çoğu kadın eşinden yardım alamıyor o yüzden yıpranıyoruz böyle.mesela eşin ütü yapması benim için hayalTemizlik,yemek,çamaşır,ütü ne kadar boş geliyor bana.
Yardımcı hanım çağırmaya gücünüz yoksa eşle beraber evi olduğu kadar toparlarsınız,bir kap düzgün bir yemek yaparsınız,bir zahmet eşiniz gömleklerini ve pantolonlarını ütülesin. Siz ve eşiniz yavrunuzla her anın tadını çıkarın.
Yok ben takıntıyım diyorsanız mutlaka psikolojik destek alın.
Hayat ev işlerini takmak için çok kısa.
Evet evet aslında olay eşte bitiyor.Ah ah çoğu kadın eşinden yardım alamıyor o yüzden yıpranıyoruz böyle.mesela eşin ütü yapması benim için hayal
Senin yavru çok tatlı maşallah!Herkes bebegin yurumeye baslayinca yorulacaksin diyordu. Ben aksini deneyimledim. Bebeginiz yürümeye baslayinca rahat edeceksiniz. Siz ev supururken oda pesinizden gelecek ya da odanin bir köşesinde lego yapıyor olacak. Ev islerini beraber yapacaksınız.
11 aylık titiz bir anneyim. En sonunda bel ve boyun fıtığı oldum. Anne olduğunuz için zaten süpersiniz. Bebeği ihmal etmeyin bırakın ev kalsın. Ha bir de güvenilir birisi geldiği anda bebişi hemen kucağına verin ve istirahat edin. Bu işler böyle :) şu anda bebeğimi babasına sattım ve keyif yapıyorum. Çamaşırlar birikti… kimin ne ihtiyacı varsa yıkasın makine orda deterjan orda. Alıştırmayın kocaları yatmaya. :)Olamadım. Olmuyor ben mi boyleyim anlamadim bebegim 9 aya giricek dogdugundan beri istahsiz yemesi sorunlu. Bebege baksam ev isi kaliyor ev isini yapsam bebek iyice ac kalıyor ikisini yapsam vucudum iflas ediyor cokuyorum olan yine bebegime oluyor ilgisiz istahsiz kaliyor oyle.Bulasiklar tezgahtan tasiyor bebegin esyalari yerlerde surekli firlatiyor benim gozumde yerlerde brnde temizlik takisnitisi var ne ev isinden ne bebekten vazgecebiliyorum. Kendimi yedim bitirdim gözüm hep yerde yine saç mi dustu yine tozmu oldu diye mutfakta bir gün yikama ertesi gün yikamak iki saatimi aliyor. Camasirlar birikiyor yikiyorum bu sefer aksama kadar bebek pesinde oldugum icin yorgunluktan asamiyorum. Ne yapicam ben böyle ya ?
Tesekkur ederizSenin yavru çok tatlı maşallah!
Çok akıllı maşallah çok!!!
Rica ederim.Tesekkur ederiz
Ev isi yaparken onun için oyunlastirdim. Her anneye tavsiye ediyorum. Bebekler taklit etmeyi cok seviyor, bunu fırsata cevirmek lazim
Rica ederim.
İkinize de sevgiler sunuyoruz!
Ha ha ben.....Olamadım. Olmuyor ben mi boyleyim anlamadim bebegim 9 aya giricek dogdugundan beri istahsiz yemesi sorunlu. Bebege baksam ev isi kaliyor ev isini yapsam bebek iyice ac kalıyor ikisini yapsam vucudum iflas ediyor cokuyorum olan yine bebegime oluyor ilgisiz istahsiz kaliyor oyle.Bulasiklar tezgahtan tasiyor bebegin esyalari yerlerde surekli firlatiyor benim gozumde yerlerde brnde temizlik takisnitisi var ne ev isinden ne bebekten vazgecebiliyorum. Kendimi yedim bitirdim gözüm hep yerde yine saç mi dustu yine tozmu oldu diye mutfakta bir gün yikama ertesi gün yikamak iki saatimi aliyor. Camasirlar birikiyor yikiyorum bu sefer aksama kadar bebek pesinde oldugum icin yorgunluktan asamiyorum. Ne yapicam ben böyle ya ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?