benim facebookumda 20 kişi toplasan anca ekliydi. bir gün erkek arkadaşıma bana önceden tabiri caizse "yürüyen" bir çocuktan bahsettim, ad-soyadını da vermiştim. bahsettiğim gün facebookta önerilenler kısmında o çocuk çıktı.
çocukla tek bir ortak arkadaşımız bile yoktu. daha önce onu hiç facebookta aratmamıştım. o da beni aratıp bulmuş olamaz çünkü soyadımla kayıtlı değildim ve hiçbir bilgim, resmim, hiçbir şeyim yoktu. erkek arkadaşımda da facebook şifrem yoktu, girip benim hesabımdan aratmış olamaz. çocuğun numarası benim telefonumda kayıtlı değildi, facebook rehberimi kullanarak öneremez. ya da ben facebooka telefonumla kaydolmamıştım, çocuk beni hiçbir şekilde facebooktan bulamaz.
yani benim aklıma gelen tek ihtimal şu; erkek arkadaşım kendi hesabından gitti bu çocuğu aradı, facebook da onu bana önerilenlerde gösterdi. çok saçma biliyorum ama başka türlü açıklama getiremiyorum ben.
bu yüzden çok az bir ihtimal olsa da facebookun değişik değişik mekanizmalarla insanları önerdiğini düşünüyorum.
ayrıca ben sürekli stalkladığım birisinde önerilerde çıkıyormuşum. yani eşiniz o kadını aratmasa bile kadın eşinizi stalklamış olabilir.