• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şüphe ve Tanıyor Olabileceğiniz Kişiler

Eğer öyleyse bu facebookun yaptığı da çok saçma ama dimi ? :)
hiç tanımadığın ya da ortak hiçbirşeyin olmayan birini niye öneriyorsun ha mübarek
Valla bilmiyorum arkadaş olarak eklememiz için çok uğraşıyor instagramda da var aynı mantık bakıyorum ortak beğeni bile yok ama Yen'i hesap yazıyor
Yen'i hesapları öneriyor genelde açılmış ama arkadaşı çok olmayanları gerçekten saçma ama yapacak birşey yok:)

Profilden hareketler dökümüne bakın. Eğer dediginiz gibi eşiniz bu işlerden çok fazla anlamıyorsa silmeyi unutmuştur. Ordan yaptığı beğenileri bile görebilirsiniz.

Merhaba hanımlar;
Eşimle 3 yıllık evliyiz. Eşim teknoloji, sosyal hesaplar, android vs konusunda çok bilgili değil. Bu yüzden
telefonunda ne yapsa, geri silse dahi hemen görürüm yakalarım. Çünkü bilmediğinden dolayı fazla kurnaz
değil ve arkasında mutlaka iz bırakır. İşi gereği kadın müşteri ve arkadaşları ile sürekli iletişim halinde oluyor. Daha öncede telde çapkınlıklarını yakaladığım ve boşanma noktasına kadar geldiğimiz için hassassım malesef. Bana 2 ay önce bir söz verdi artık müşteri yada iş arkadaşı dahi olsa hiçbir kadınla iletişim kurmayacağına dair.

Soruna gelirsek; eşimle kullandığımız ortak facebook hesabımız var,
2 - 3 gündür dikkatimi çeken birşey var; facebookta tanıyor olabileceğiniz kişilerde bir kadın çıkıp duruyor ve 2 tane profili var. 2side ardarda en üstte çıkıyor. Herhangi bir ortak arkadaş,ortak bir beğeni vs yok. Şehirler bile farklı.

Kadının zaten her iki facebookunda da sadece 6 kişi ekli ve aynı kişileri eklemiş.
Her 2 hesabıda yeni açmış ve her ikisinde de herhangi bir bilgi yok, resim vs yok.
Sadece adı ve yaşadığı şehir var.
Bu durum beni malesef şüpheye düşürdü :KK43:
Neden her 2 profili de bizim hesabımızda tanıyor olabileceğiniz kişilerde en üstte çıkıyor?
Bu konuda bilgisi olan var mı?

NOT: Facebookta kişi yüklemesi senkronizasyon diye birşey var ve tel rehberine kimi eklersen; tel numarası ile hesabı varsa facebookta buluyor. Kişi yüklemesi yaptığımda çıkmıyor bu kadın. konuşup siliyor olabilir mi?

Çok önemli bişey olmayabilir, bizim perde aldığımız adam çıkıyordu mesela . Telf numarası ile ilişkili olabilir, belki onunda alışveriş yaptığı biri filandır. Ortak face hesabınızdan eşinizin böyle birşey yapacağını sanmam

Benim tel numaramin ekli oldugu ama bende ekli olmayan kisilerin ciktigina bizzat sahit oldum.Ya oyle birsey ya da aranilan kisilerdendir.

benim facebookumda 20 kişi toplasan anca ekliydi. bir gün erkek arkadaşıma bana önceden tabiri caizse "yürüyen" bir çocuktan bahsettim, ad-soyadını da vermiştim. bahsettiğim gün facebookta önerilenler kısmında o çocuk çıktı.

çocukla tek bir ortak arkadaşımız bile yoktu. daha önce onu hiç facebookta aratmamıştım. o da beni aratıp bulmuş olamaz çünkü soyadımla kayıtlı değildim ve hiçbir bilgim, resmim, hiçbir şeyim yoktu. erkek arkadaşımda da facebook şifrem yoktu, girip benim hesabımdan aratmış olamaz. çocuğun numarası benim telefonumda kayıtlı değildi, facebook rehberimi kullanarak öneremez. ya da ben facebooka telefonumla kaydolmamıştım, çocuk beni hiçbir şekilde facebooktan bulamaz.

yani benim aklıma gelen tek ihtimal şu; erkek arkadaşım kendi hesabından gitti bu çocuğu aradı, facebook da onu bana önerilenlerde gösterdi. çok saçma biliyorum ama başka türlü açıklama getiremiyorum ben.

bu yüzden çok az bir ihtimal olsa da facebookun değişik değişik mekanizmalarla insanları önerdiğini düşünüyorum.

ayrıca ben sürekli stalkladığım birisinde önerilerde çıkıyormuşum. yani eşiniz o kadını aratmasa bile kadın eşinizi stalklamış olabilir.

Bendede cikiyor olay su;
Musterilere bazn whatsapptn resim bilgi vs gonderiyorum kaydedip siliorm tellerni bazen hc kaydetmedn o gonderiyor ve facedede tel blgisi girildigi icin daha oncedn veya hala vrdir o nedenler kim herhangi br sekilde bir iki kez knstuysa muhakkak cikiyor illa suan konusmustur diye biseyyk bir iki yil onceki musterilr cikiyor hala bnce gereksiz kuruntu

facebook herhangi bir yere gidip check in yaptiginizda yada konum durumu acikken surekli bulundugunuz ortama yakin insanlari onerilenler kismina ekliyor

Rehberini ayrıntılı olarak kontrol ettim hanımlar, herhangi bir yabancı kişi bulamadım.
Yalnız dikkatimi çeken birşey oldu ki; eşimin telefonu facebookta Ege tarafında bir şehirde konum olarak farklı gözüküyor. Oysa biz İçanadoludayız. Buna bağlı olarak; farklı kişiler çıkıyor olabilir mi?
bu Facebook ne saçma şey ya.

Back
X