• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şüphe ve Tanıyor Olabileceğiniz Kişiler

Ben facebook kullanıcısı değilim;kendime ait bir facebook hesabım yok ancak kardeşimin profilinde tanıyor olabileceği kişiler kısmında sürekli eski erkek arkadaşım çıkıyordu. Kardeşim bu durumu bana söylemişti hatta çok garibimize gitmişti bu olay. Belki eşiniz değil ama bahsettiğiniz bayan eşinizin profiline bakıyor olabilir. Siz takibi elden bırakmayın, doğruyu söyleyeceğini zannetmiyorum (önceden yapmış oldugu çapkınlıklara dayanarak) ama eşinize o şahsın kim oldugunu ya da tanıyıp tanımadığını sormakta iyi bir fikir olabilir ilerleyen zamanlarda..

Yarın yapacak diye birşey yok ve yarın yapacağından emin olsam bile;
benim için önemli olan olayın psikolojik kısmı.

anladım, çok farklı bakıyoruz olaya,
hoş bana göre çapkınlık bir kere de olsa, beş kere de olsa affedilecek bir şey değil. o yüzden birbirimizi anlamamız imkansız görünüyor.

Ben facebook kullanıcısı değilim;kendime ait bir facebook hesabım yok ancak kardeşimin profilinde tanıyor olabileceği kişiler kısmında sürekli eski erkek arkadaşım çıkıyordu. Kardeşim bu durumu bana söylemişti hatta çok garibimize gitmişti bu olay. Belki eşiniz değil ama bahsettiğiniz bayan eşinizin profiline bakıyor olabilir. Siz takibi elden bırakmayın, doğruyu söyleyeceğini zannetmiyorum (önceden yapmış oldugu çapkınlıklara dayanarak) ama eşinize o şahsın kim oldugunu ya da tanıyıp tanımadığını sormakta iyi bir fikir olabilir ilerleyen zamanlarda..
Sormayı düşünmüyorum işin açıkçası; sorsam bile geçiştirir bir şekilde ve hemen önlem almaya kalkar.
Fakat kadını eklesem mi diyorum. yanlış mı yapmış olurum.

Sormayı düşünmüyorum işin açıkçası; sorsam bile geçiştirir bir şekilde ve hemen önlem almaya kalkar.
Fakat kadını eklesem mi diyorum. yanlış mı yapmış olurum.

Bence kadını kesinlikle kendi profilinizden eklemeyin. Eger sizi ya da eşinizi tanıyorsa bu durum çok küçük düşürücü olur. Eğer sahte profiliniz varsa ordan ekleyip kim oldugunu ögrenebilirsiniz hatta erkek profili açarak bunu yapmanız daha kolay ve inandırıcı olur

Merhaba hanımlar;
Eşimle 3 yıllık evliyiz. Eşim teknoloji, sosyal hesaplar, android vs konusunda çok bilgili değil. Bu yüzden
telefonunda ne yapsa, geri silse dahi hemen görürüm yakalarım. Çünkü bilmediğinden dolayı fazla kurnaz
değil ve arkasında mutlaka iz bırakır. İşi gereği kadın müşteri ve arkadaşları ile sürekli iletişim halinde oluyor. Daha öncede telde çapkınlıklarını yakaladığım ve boşanma noktasına kadar geldiğimiz için hassassım malesef. Bana 2 ay önce bir söz verdi artık müşteri yada iş arkadaşı dahi olsa hiçbir kadınla iletişim kurmayacağına dair.

Soruna gelirsek; eşimle kullandığımız ortak facebook hesabımız var,
2 - 3 gündür dikkatimi çeken birşey var; facebookta tanıyor olabileceğiniz kişilerde bir kadın çıkıp duruyor ve 2 tane profili var. 2side ardarda en üstte çıkıyor. Herhangi bir ortak arkadaş,ortak bir beğeni vs yok. Şehirler bile farklı.

Kadının zaten her iki facebookunda da sadece 6 kişi ekli ve aynı kişileri eklemiş.
Her 2 hesabıda yeni açmış ve her ikisinde de herhangi bir bilgi yok, resim vs yok.
Sadece adı ve yaşadığı şehir var.
Bu durum beni malesef şüpheye düşürdü :KK43:
Neden her 2 profili de bizim hesabımızda tanıyor olabileceğiniz kişilerde en üstte çıkıyor?
Bu konuda bilgisi olan var mı?

NOT: Facebookta kişi yüklemesi senkronizasyon diye birşey var ve tel rehberine kimi eklersen; tel numarası ile hesabı varsa facebookta buluyor. Kişi yüklemesi yaptığımda çıkmıyor bu kadın. konuşup siliyor olabilir mi?

Facebook profiline baktığınız ya da profilinize bakan kişileri belli parametrelere göre önerir. Eğer ortak arkadaşınız yoksa ve bu kişi önerilerde durduk yere çıkıyorsa profile bakmadan dolayı olabilir. Tabi bu eşinizin baktığı anlamına gelmiyor, karşıdaki kullanıcı da bunu tetikler.

Deneme amaçlı bir profil açın mesela. Numara falan girmeyin kendi google hesabınızla asla alakası olmasın. O profilden kendi profilinize bakın. Birkaç gün sonra alakasız kişinin önerilerde çıkacağını göreceksiniz

Şuan denedim hayır o kadın çıkmıyor, başka ekli olan arkadaşlarımız çıkıyor.
O zaman daha önce aratılmamış demektir.

Benim de kendi Facebook hesabımda tanıyor olabileceğim kişilerde kesinlikle tanımadığım insanlar çıkıyor. Özellikle bir kişi sürekli çıkıyor. Dediğiniz gibi ortak arkadaş vs yok. Tanımam etmem. Fakat arama bölümüne o kadının baş harfini yazdığınız an o kadın mı çıkıyor?
+1
Boşuna kuruntu yapmayın derim.
Yani bu konuda en azından.

Facebook'ta önerilerde çıkıyorsa ya aratılıp o Profilo bakıyor ve sonra geçmişi siliyor. Geçmişi silse bile çok bakıyorsa önerilerde ve o kişinin baş harfini aramaya yazdığınızda veya boş olarak aramaya geldiğinizde üst kısımlarda veya açılan alttaki isimlerde çıkar.yada ortak arkadaşlarınız varsa çıkar. Not: bence eşiniz o profili aratıp bakıp ve geçmişten silip iz bırakmadığını sanıyor.

Benim yeni bir e-mail hesabıyla açtığım profilde aile üyelerim çıkmıştı demek ki telefon rehberimle ilgili birşey..Hiç tanımadığım bir sürü kişi de çıktı tabi hiç hareket olmayan bir hesapta bile..

Benim de kendi Facebook hesabımda tanıyor olabileceğim kişilerde kesinlikle tanımadığım insanlar çıkıyor. Özellikle bir kişi sürekli çıkıyor. Dediğiniz gibi ortak arkadaş vs yok. Tanımam etmem. Fakat arama bölümüne o kadının baş harfini yazdığınız an o kadın mı çıkıyor?
+1

benim facebookumda 20 kişi toplasan anca ekliydi. bir gün erkek arkadaşıma bana önceden tabiri caizse "yürüyen" bir çocuktan bahsettim, ad-soyadını da vermiştim. bahsettiğim gün facebookta önerilenler kısmında o çocuk çıktı.

çocukla tek bir ortak arkadaşımız bile yoktu. daha önce onu hiç facebookta aratmamıştım. o da beni aratıp bulmuş olamaz çünkü soyadımla kayıtlı değildim ve hiçbir bilgim, resmim, hiçbir şeyim yoktu. erkek arkadaşımda da facebook şifrem yoktu, girip benim hesabımdan aratmış olamaz. çocuğun numarası benim telefonumda kayıtlı değildi, facebook rehberimi kullanarak öneremez. ya da ben facebooka telefonumla kaydolmamıştım, çocuk beni hiçbir şekilde facebooktan bulamaz.

yani benim aklıma gelen tek ihtimal şu; erkek arkadaşım kendi hesabından gitti bu çocuğu aradı, facebook da onu bana önerilenlerde gösterdi. çok saçma biliyorum ama başka türlü açıklama getiremiyorum ben.

bu yüzden çok az bir ihtimal olsa da facebookun değişik değişik mekanizmalarla insanları önerdiğini düşünüyorum.

ayrıca ben sürekli stalkladığım birisinde önerilerde çıkıyormuşum. yani eşiniz o kadını aratmasa bile kadın eşinizi stalklamış olabilir.

Son düzenleme:
Genelde aldatma olayı affedildikten sonra tekrarlanması yüksek ihtimalli oluyor. Çünkü aldatan taraf "Nasılsa ayrılmadık bir şey olmadı" diye düşünüyor, kaybetme korkusu yaşanmıyor yani. Tekrar aldatılma olasılığınız yüksek. Ama tekrar affedecekseniz ben kurcalamanızı önermiyorum, çünkü affetmek üstü kapalı bu duruma onay vermek olur artık.

Bendede cikiyor olay su;
Musterilere bazn whatsapptn resim bilgi vs gonderiyorum kaydedip siliorm tellerni bazen hc kaydetmedn o gonderiyor ve facedede tel blgisi girildigi icin daha oncedn veya hala vrdir o nedenler kim herhangi br sekilde bir iki kez knstuysa muhakkak cikiyor illa suan konusmustur diye biseyyk bir iki yil onceki musterilr cikiyor hala bnce gereksiz kuruntu

facebook herhangi bir yere gidip check in yaptiginizda yada konum durumu acikken surekli bulundugunuz ortama yakin insanlari onerilenler kismina ekliyor

Bence kuruntu yapıyorsunuz . Kadın iş arkadaşlarıyla dahi görüşmesin nedemek ? Kadınlar çdan okadar korkmayın .he eğer eşinize güvenmiyorsanız o başka

Takip ettiğiniz sayfa gurup varsa facebook oradan öneri yapıyor. Yada arkadaşınız bir şey paylaşmış hani güzel sözler oluyor. Sizde beğendiğiniz zaman oradan arkadaslik teklifi gönderiyorlar. Paylasimlarinizin ve gorebildiklerinizi sadece arkadaşlar ile sınırlama yapın. Tahminen bir yerde facesiniz herkese acik veya reklam izni açıktır.

işi gereği bile olsa kadınlarla iletişim kurmasını nasıl yasaklayabiliyorsunuz onu anlamadım. konuyu okurken tam bir "bütün kadınlar benim kocişimin peşinde" durumunda olduğunuzu düşünecektim ki kocanızın çapkınlıklarını yakalamışsınız. o zaman "kocişim bütün kadınların peşinde" durumu oluyor sizinki. valla hanımefendi, kocanızla kavga mı edersiniz, zincire mi vurursunuz, bir yere mi kapatırsınız yani ne yaparsınız bilemiyorum ama sizin kocanız gibilerden kadınlar çok rahatsız haberiniz olsun. sizinki gibi telefon çapkınları yüzünden sosyal medyada bile rahat değiliz. zaten şüphelenmişsiniz de.

işi gereği bile olsa kadınlarla iletişim kurmasını nasıl yasaklayabiliyorsunuz onu anlamadım. konuyu okurken tam bir "bütün kadınlar benim kocişimin peşinde" durumunda olduğunuzu düşünecektim ki kocanızın çapkınlıklarını yakalamışsınız. o zaman "kocişim bütün kadınların peşinde" durumu oluyor sizinki. valla hanımefendi, kocanızla kavga mı edersiniz, zincire mi vurursunuz, bir yere mi kapatırsınız yani ne yaparsınız bilemiyorum ama sizin kocanız gibilerden kadınlar çok rahatsız haberiniz olsun. sizinki gibi telefon çapkınları yüzünden sosyal medyada bile rahat değiliz. zaten şüphelenmişsiniz de.

+1

Back
X