şurdaki konular yüzünden evlilikten korkuyorum

Evlilik kolay bişey değil. Dengeleri kurmak, uyumlu bir çift olmak zor. Bunlar hep iyi analiz yeteneğine bağlı. Karşınızdaki insanlar çok güzel ipuçları veriyor evlilikte bürüneceği rol hakkında. Ama ya görmek istemiyor ya da nasıl olsa değiştiririm deyip evleniyor insanlar. Aslında kimse değişmiyor, sadece hayalinizde yarattığınız insanla gerçeği birbirini tutmuyor. Gerçeği görmeye evlendikten sonra başlıyorsunuz.

İlk önce bekar arkadaşlara Allah hayırlı nasipler versin.
Evli arkadaşlara da bol bol sabır, anlayış nasip etsin.
5 senelik evliyim. Elbette hergünümüz güllük gülistanlık değil. Yeri geliyor bazen nefes bile alamayıp daraldığımı hissediyorum. Yeri geliyor ne kadar şükretsem az olduğunu düşünüyorum. benim evliliğimdeki en güzel kısım eşimle birbirimize hiçbir şekilde kötü söz söylemememiz olmuştur. ne kadar sinirlensek kızsak bile. kötü söz olmayınca geriye hatırlanacak kötü bir anı kalmıyor. benden size bir tavsiye..

Bu hayatta zor olmayan ne var ki?Bekar kalmakta zordur,evlilikte anne ve baba olmakta..kısacası hayatın her döneminde oluyor zorluklar.hayat baslibasina bir mücadele zaten.Hickimsenin hayatı hergün mutluluk içinde geçmez. Hickimse de hergün mutsuz olmaz.Karşına çıkan insanları iyi tanımaya çalışırsan belki biraz şansın artar.Sadece duygu ile değil mantıkla karar vermek lazım.

Tabi mesela kadin konu aciyor benim kocamin kusunun kanadi kirildi nasil tamir ederim diye. Altina gelen yorumlar "benim kocaminki kartal mubarek. Daglari asip geliyor. Ovalari tavaf ediyor" seklinde. Hayir yani kocanin cinsel uzvunun ozelliklerini kimse merak etmiyor ki bi sakin ol sampiyon.

Ya da kadin evliligimde hic mutlu degilim fikir verin diyor. Mutluluk cubugunu kendine dost edinmis ablalar damliyor hemen. "Benim kocaamin dalagini operim. O bir kocaa o bir asik o bir iki uc kocaamm" diye sevinc nidalari. Yazik kocadan baska bir seyi yoksa demek ki.
Ağzııınnaaa sağlıkk valla ne güzel yazmışsın. Bende bi sefer bi üyeye tepki vermiştim.çok itici buluyorum bu tarz yorumları ya

Back
X