sürekli anksiyete hali

rosa_lina

Üye
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2016
356
379
18
38
merhaba arkadaslar anksıyete bende yenı olan bırsey degıl 2008 de panık bozukluga baglı anksıyete durumu yasamıstım cok sukur kendı ırademle atlattım. ama simdilerde yine yasıyorum.
aklımda sürekli olumsuzluklar ülke genelindeki durumlar, insanlar internet aracılıgıyla her türlü felaket tellallıgını yapıyorlar yok 3. dünya savası, yok iç savaş en ufak bir yazı bile okusam elim ayagım titriyor iştahım gidiyor, bagırsaklarımda hareketlılık baslıyor.gün içinde sürekli felaket senaryoları gelıyor aklıma çok korkuyorum beynım yorgun bedenım yorgun... bu anksiyete durumundan evhamdan nasıl kurtulurum. hep olumsuza calısıyor beynım ya ölürsem ya sevdıklerıme birşey olursa bu cok yorucu cok yoruldum. psikologa gitsem ilk yapacakları ilaç vermek ilaç kullanmak istemıyorum. bana ne önerirsiniz?

merhabalar canım..öncelikle yapacağın sosyal medyadan televizyondan uzak durr..İZlesende izlemesen de olanlar olmuş zaten..ben Yılbaşı katlıyamını fecade gördüm ve 3 gün kendime gelemedim..ve facesi kapadım bu yuzden..çünkü çok kötü oldum ..yaşam enerjim düştü..baktım ruh saglığım bozouluyor.uzaklaştım..sende öyle dene bir nebze ıyı olacaksın..Ölüm zaten öyle böyle gelecek..

Dr tedavisi olmadan geçebileceğini sanmıyorum aynı seyi bende son 1 kac yıldır yaşıyorum dr anksiyete bozuklugu dedi tedavim hep yarim kaldi 6 ay düzenli tedavi olacaksin dedi son gittiğimde tamam dedim bu defa yarım birakmicam hooop bi kaza allak bullak etti beni 8 aydir kiriklardan dolayi yatıyorum tam duzeldim biraz ayaklandim dediğim yerde tekrar yogun kaygılar yasamaya basladim bi dünya kafamda senaryo yazıyorum ve en kisa zamanda tekrar dr gidicem böyle evde kendi kendine yeneceksin demekle geçmiyo mutlaka profesyonel destek şart hatta ilaçta şart baska yolu yok mecbur ilacla içindeki ni baskilicaksin yoksa hayattan zevk alamiyorsun...

Canım Merhaba,
ben aynı sorunu son 4 aydır yaşıyorum kesinlikle profosyonel yardım almalısın ilaç il birlikte bende karşıydım ilaca ama çok yersiz olduğunu gördüm..ilk psikoterapiste gittim teşhisi o koydu isterseniz ilaç desteğide alabilirsiniz dedi çok araştırdım bunu yaşayanlarla bilgi alışverişi yaptım ilaç kullananlara danıştım ve karar verdim ilaç takviyeside almalıydım Türkiyenin en iyi psikiyatristlerinden birini seçtim ve gittim yazdığı ilaç 4 hafta sonra etkisini gösterdi baya bayaa rahatlattı ama psikoterapiyede devam ediyorum ilac %15 yardımcı olur demişti terapistim gerikalanı tamamen bize bağlı dedi aynen öyle...ve 1 ay sonrasında çağırmıştı psikiyatristim ilacın dozunu yükseltmeye hiç gerek görmedi ve testleri yaptı %58 lik düzelme var dedi bir daha ki randevuyu bile 2 ay sonrasına verdi..ben 4 ay önce bir erken doğum yaptım ve 3 gün sonra bebeğimi kaybettim bu travma sonrası gelişti bende ama muhtemelen daha öncede vardı bununla patlak verdi...diyeceğim şu ki terapiye git ilaçtan hiç korkma kendine güven korkularınla olabildiğince dalga geç kendinle dalga geç farklı bir deneyim olarak gör herşeyi hiç gözünde büyütme hepsi geçecek hiçbir dert baki kalmıyor bugünlerimize binlerce şükür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…